Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 49
    i/e regjistruar Maska e Pelasgian
    Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391
    Mercedes eshte nje automobil i jashtzakonshem. Shenja e mercedesit do te thote shenje e "shembullores".

Edhe une kisha deshire te ngaroj nje mercedes, sepse eshte ky nje qe nuk prishet cdo dite. Se paku nuk do te merzitesha per transport.

Por nese nuk mund te beje nje mercedes une do te jeme ende i lumture. Me te apo pa te lumturia eshte e njejte.

Me nderime,

ALBVIRTUALI Maska e The Dardha
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    TIRANE
    Postime
    439
    edhe ketu ne forum o templar do dalesh tek konkretja ti, po cthot mercedesi mire ,(une jam unik ne mendim) varet nga momenti
    C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290

pellasgian

pellasgian:

Ju jeni idealist. Mos u merakos se kjo nuk eshte dicka e keqe. Pasi i lexova reagimet e tua lidhur me pyetjet e parashtruara nga anetaret e formumit, konkludova se jeni idealist.

Kam nje pyetje. PO te kishe mundesine te ndryshosh dicka ne bote, dicka me rendesi te madhe, cka do te ishte ajo. Cka do ti dehiroje Botes, apo njerezimit.

ne qofte se je i gatshme te lexosh dicka nga njeri nder themeluesit te shkolles realiste, lexo Morgenthau, "Realism."

Apo lexo Thycidides, "Luftren e Peleponezit."

Me nderime
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

A jam une idealist

Apo parashtrimi i temes me mire do te ishte te shkruhej cka eshte idealizmi.

Cka do te ndryshoja ne permasa boterore?

Me siguri nuk do te mund te ndryshoja ate qe thirret njeri. Nje kafshe qe per arsye te panevojshme vrete njeriun tjeter. Dhe besoj se do te kaloj nje kohe shume e gjate derisa te kuptoj njeriu se mundemi te jetojme edhe pa vra askend.

Por ne suaza te idealzmit tim do te ndryshoja nje gje. Te mos vdese askush nga uria ne kete bote. Kjo bote ka mundesi te ushqej njerezimin e kesaj bote pa kurfar probleme, por perseri njerzit vdesin urie.

Ne Angli, Amerik dhe vende tjera cdo dite hudhet aqe shume ushqim sa do te mjaftonte tua shpetonte jeten atyre nga Afrika dhe vendeve tjera.

Se paku ne kete milenium ne mund te bejme kete pyetje. PSE?

Normal pergjegja eshte shume e larget, por se paku kjo eshte nje nisme. Nje gje mund te perfundoj vetem nese niset.

Per mua te jesh idealist do te thote te jesh i lumtur.

Me nderime,

i/e regjistruar Maska e Ari-Intimidator
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    290

Flm

Flm per pergjigje. LExoje pergjigjet e tua lidhur me pyetjet e mia. DO te veresh se a je idelaist ajo.
    An unexperienced life is not worth living. Socrates

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    Ypsilanti Twp, MIēigan, SH.B.A.
    Postime
    226

Pellazgianit!

Meqė e paske emrin gadi si i imi, dua tė tė bėj njė pyetje, por dua tė mė pėrgjigjesh sinqerisht.
    Fonetikisht, a ka ndryshim pėr ty, shkronja "q" me shkronjėn "Ē". Po "gj"-ja me "xh"-nė.
    Nėse jo, a do doje ta kishe alfabetin me 34 shkronja.
    Nėse e dallon kur flasin tjerėt por vetė nuk i shqipton dot siē duhet, a do tė doje tė mėsoje drejtshqiptim qė pastaj edhe tė drejtshkruash?
    Pres pėrgjigje!
    Ju faleminderit!
    JU lutem Ju dhe cilitdo qė e lexon kėtė mesazh, tė hapė edhe kėtė lidhjen e nėnvizuar:
    Thana Ilire.txt
    Skedarėt e Bashkėngjitur Skedarėt e Bashkėngjitur
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pellazgu : 01-08-2002 mė 11:46
    Pėr tė gjitha trojet Shqiptare nėn njė tėrėsi Shtetėrore Shqiptare, t'i shkrijmė ēdo energji!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,444
    Postimet nė Bllog
    22
    Pak rendesi ka nese jeni idealist apo jo, e rendesishme eshte qe ju te jeni te kenaqur(te ndiheni mire), per botekuptimin dhe mendesine qe perfaqesoni.

Idealiste per mua jane ata qe sakrifikojne mireqenien/interesat personale per nje kauze me te madhe qe ndikon mireqenien e nje numri me te madh njerezish. Njerezit gjykohen nga veprat e tyre, dhe nese do te shikosh se sa idealist ju jeni, uluni nje dite ne tavoline, merrni nje laps e nje leter dhe shkruani ne nje kollone te gjitha vendimet e jetes tuaj qe kane qene idealiste, dhe ne kolonen tjeter te gjithe ato vendime qe kane qene egoiste.

Njeriu asnjehere nuk mund ta vleresoje vetveten sic duhet drejt, dhe vleresimin me te mire e merr nga ata qe te njohin.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Cka eshte idealizmi

Pellazgu,

Per here te pare qe jam inkuadruar ne forum ka qene nje forum grek. Aty vendosa te marr emrin Pelasgian. Eshte njejte si Pellazgu, por ne nje gjuhe tjeter.

Per problemin e shkronjes Q kam pas edhe me Agim Docin. Ai u hidherua nga une se ia shkruaja emrin gabimishte. Me vone nuk ia shkruaja emrin fare.

Problemi eshte teknik. Ne tastaturen time nuk ekziston ajo shkronje. Koheve te fundit kam mesu se ka menyra per ta rregullu kete problem, por eshte nje mundim sipas mendimit tim i panevojshem.

Sdoqofte te uroj suksese.

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Qka eshte idealizmi

Shume mire Albo,

E ke kuptuar qellimin se nuk eshte me rendesi se a jam une idealist apo jo.

Kete teme e kam titulluar gabimishte ne ditet e para te paraqitjes sime ne kete forum. Titull me i pershtatshem qe nga fillimi do te ishte Cka eshte idealizmi.

Albo, nuk kam deshire te flase per veteveten. Po e le koha te tregoj idealizmin tim. Per fat kam mesuar edhe menyren qe tu flase milionave Shqiptar ne te njejten kohe.

Sa per tash pa marre parasysh sa e besueshme tingellon apo jo lista egoiste ne krahasim me ate idealiste eshte shume e shkurte.

Te falemderoj per punen e mire qe po e beni.

Naseri,

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391
    Vetem deshta te ju pershendese para se te shkoj ne pushim.

Ju uroj te gjitheve qaste te kendeshme kudo qe jeni.

Me nderime,
    Naser Shillova

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fenomeni ''At'' Nikolla Marku
    Nga Fenomeni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 424
    Postimi i Fundit: 07-04-2012, 09:35
  2. Mid'hat Frashėri, themeluesi i Balli Kombėtar
    Nga shendelli nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 25-08-2010, 11:39
  3. IDEALIST dhe REALIST njekohesisht?
    Nga Veshtrusja nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 29-12-2004, 22:55
  4. Idealizmi: pasion, semundje apo virtyt?
    Nga [xeni] nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 10-12-2004, 14:48
  5. Si vjen bashkimi kombėtar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •