Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 49
    i/e regjistruar Maska e Pelasgian
    Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

A jam une idealist?

Ju lutem me beni qfaredo pyetje qe doni.

Ju vendoseni a jam une idealist apo jo.

Mos ngurroni,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132
    TE PELQEN PLATONI SI FILOZOF????
    The path of excess leads to the Tower of Wisdom.(Blake)

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Idealist

Tungjatejeta,

I rrespektoj te gjithe filozofet boteror. Por une kam deshire te jem origjinal, i thjeshte dhe perparimtar.

Te mos harrojme, ata kane jetuar para mijera viteve. Eshte koha qe ne te jemi origjinal e te shkojme perpara.

Mund te ma besh qfaredo pyetje qe ka lidhje me jeten ne pergjithesi. Nuk eshte qellimi im ketu te tregoj se e di apo e njohe filozofine e disa filozofeve.

Qellimi eshte si mundemi kete idealizem ta shfrytezojme ne jeten tone te perditeshme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2002
    Vendndodhja
    Kurrkundi
    Postime
    132
    Ok te kuptova
    por as une nuk kisha qellim te ve ne peshore njohurite tua...
    thjesht duke ditur qe platoni eshte babai i idealizmit ....do te mund te kuptoja se deri ne c`pike ti je idealist
    dhe kur them te pelqesh platonin nuk do te thote te besosh ne "republiken " e tij psh. por te kesh kapur thelbin e teorive qe ai shpalos,sepse nuk mund te ecim perpara pa u kthyer nje here mbrapsh...po te permend vetem faktin qe periudha e rilindjes filloi me rivleresimin e autoreve klasike...apo mund te themi ne tani se "ulysse"i joyce qendron me lart se "odisea"e homerit?????????
    jo perjetesisht jo....................................
    me sa mbaj mend ne vepren e prustit qendronte nje personazh qesharak qe mendonte se nje kompozitor i kohes se tij ishte me i madh se beet`hoveni sepse i perkiste koheve te reja...kjo eshte e gabuar apo jo?
    sidoqofte shpresoj qe ti te kuptosh vete se deri ku je "idealist"
    The path of excess leads to the Tower of Wisdom.(Blake)

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Idealist

Te perqendrohemi me shume ne kuptimin jo materialist.

Psh. Sa jane me rendesi parat per ty. Ku eshte dallimi mes Mercedes 500 dhe nje Citroen, etj.

Pra flasim per idealizmin e jetes se perditeshme.

Pasi qe e ke studjuar Platonin shpresoj se do te gjejme shume te ngjajshme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    C'fare mendoni se jeni ne gjendje te arrini? Po flas per sa i perket karrieres suaj, mbase do te duhet te flasesh pak per veten per te kuptuar nga ana jone nese je idealist apo jo.

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Idealist

Estella,

Shume pyetje me vend. Se paku te dihet se ku ka fillimin peni.

Une nuk kam deshire te flase per veten time, eshte nje nga dobesite e atyre qe nuk jane te sigurte ne vetevete.

Por mund te jap pak ide.

Ideali im eshte njerezimi i kesaj bote, e sidomos njerzimi qe mua me krijoje dhe mburrem aqe shume me te, pra kombi Shqipetar.

Per mua nuk eshte me rendesi bota materiale.
    Per mua me rendesi jane njerezit.

Une besoj se ne mund te bejme me mire ne kete mileniumin qe jetojme, por duhet te hulumtojme ate qe nuk e kuptojme.

Po e ndali veten,

I nderoj te gjithe ata qe e nderojne mendjen,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    veshtire ta percaktosh nese je idealist nga ato qe thua n.q.s une nuk vazhdoj te te pyes cdo dita nga nje pyetje.

Do te nzirrja nje konkluzion te tille dhe ai do te ishte vetem opinioni im nga pergjigjet qe do te merrja nga pyetjet e tua. Do et ishte kjo nje seance teper e gjate me "Estelen" qe do te luante rolin e psikologes.

Anėtarėsuar
    16-06-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    391

Realist

Pershendetje,

Shihet sa shume e kujdesshme je kur ke te bejshe me nje person tjeter. Kjo tregon rrespektin qe ia bene ati personi, dhe idealin tend personal.

Ke te drejte per pyetje te pakufizueshme. Une do te mundohem 50% te ketyre pyetjeve ti perkufizoj ne kete post dhe 50% te pyetjeve te tjera ne postin tjeter. Nuk kemi kohe tere jeten te merremi me pyetje pergjegje, vetem per te treguar se a eshte nje person idealist apo jo.

Qellimi i postimit tim eshte si mundemi ne njerzit e kesaj bote te shikojme me shume kah ana idealiste, se sa materialiste. Te gjitha luftat ne kete bote deri me tani jane bere per shkake te materializmit.

SHEMBULLI I PARE

Paramendoni qe ne fizikishte jemi ne nje kafaz, si nje gorille. Dhe te gjithe diturine ne ate kafaze e dime maksimalishte, por nuk e verejme se po te dalim nga ai kafaz dituria eshte e pakufizueshme.

Sa persona deri me tani ke taku qe besojne se jane shume te dijshem. Te gjithe ata qe besojne se jane te dijshem jane keta te kafazit, sepse besojne se kane mberri ate kufinin e dijenise.

Qka mendon per kete.

Ne postimin tim te ardheshem do te tregoj si mendojne idealistet, apo me mire te them une personalishte.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    Njerėzit janė tė njejtė para natyrės, edukata i bėn tė dallohen.
    Njeriu ka nevojė pėr arsim ashtu si bima pėr ujė. Nuk jam dakord kur njerzit thone se dine gjithcka apo se dine shume. Kurre ne bote nuk do te ishte e vertete.
    Thashe pak me lart se njeriu ka nevoje per arsim apo dije ashtu si edhe bima per uje perdersia te jete gjalle.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Fenomeni ''At'' Nikolla Marku
    Nga Fenomeni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 424
    Postimi i Fundit: 07-04-2012, 09:35
  2. Mid'hat Frashėri, themeluesi i Balli Kombėtar
    Nga shendelli nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 25-08-2010, 11:39
  3. IDEALIST dhe REALIST njekohesisht?
    Nga Veshtrusja nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 29-12-2004, 22:55
  4. Idealizmi: pasion, semundje apo virtyt?
    Nga [xeni] nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 10-12-2004, 14:48
  5. Si vjen bashkimi kombėtar?
    Nga Anton nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 487
    Postimi i Fundit: 22-02-2004, 00:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •