Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15

Tema: Dhimbja:

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    nė realitetin e hidhur
    Postime
    2,218

Dhimbja:

perSHENDETje
    Dhimbja eshte nje dukuri qe ndodh shpesh te njerezit, eshte nje faze kur njeriu ka problem shpirteror te cilin e shpreh me menyra te ndryshme ose e mban brenda tij duke cuar ne ritjen e ketij problemi.

Doja ta hape kete teme me Forumsit te cilet i ftoje t'i pergjigjen ketyre pyetjeve:

C'eshte dhimbja per ju?
    A e keni frike dhimbjen?
    Kur vjen dhimbja te njerezit, cfare gjeje ju ben te dhembni me shume?
    Dhe ndonje rast kur keni ndjere dhimbje.
    falemiNDERit

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Popular theme!

Po shfletoja njė ditar qė kam patur para disa vitesh. Mė duket isha 15-16 vjeē. Kam shkruajtur pėr dhimbjen:

<<... ēfarė ėshtė dhimbja? Pėr ata qė kanė opsione, shpresa, & durim, dhimbja ėshtė diēka kalimtare, e pėrkohshme, nqs mund tė durojnė edhe pak... Por ēfarė pėr ata qė dhimbja kurrė nuk do i iki? Ata qė e dinė qė dhimbja e tyre s'ka pėr ti ikur, pėr sa kohė tė jetojnė, pavarėsisht sa tė durueshėm tregohen? Pėr ata [mendoj] dhimbja ėshtė vdekja, fundi [i gjithshkaje]... the "dead end" street.>>
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Vuajtja zgjat nje perjetesi...
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

*MaēokjaVogel*
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Postime
    111
    Dhimbja eshte...nje ndjenje e keqe...e temerrshme disa here, zakonisht kalon shpejt, me mesime, me dashuri, shpres dhe ndime, por rrall ka edhe dhimbje te perjetshme pershembull humbja e nje njeriut te dashur. Ne kto raste dhimbja rri gjithmon me te, dhe ndkion ne jeten e perditshme te nje njeriu. nejse varet nga njeriu, ca njerez jane me te forte se sa te tjere dhe e pranojn djimbjen, kurse disa nuk dine si ta perballojn dhe ndonje her kalojn ne faza te tjera, pershembull semundje psiqike....

I'm like a bottle of wine..... I keep getting better with age!!!!

..................... **Smooches**....................

Vajza e Eres Maska e Puhiza
    Anėtarėsuar
    28-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    355
    Une mendoj se pak gje e ndan normalen nga anormalja, absurden nga normalja, dhimbjen nga pershndritja. Cdo dite te jetes sone ne jemi nje hap larg ketyre binomeve..
    Tingujt e heshtjes sė mendimeve te pathėna
    perplasen nė detin e renkimit pamor,
    Lotet e kuq gjurmėt keqaz mbulojnė
    U mpiksėn tingujt, ngrirja filloi
    Heshtja ime u trishtua...

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Dhimbja eshte si ilaci, i cili eshte i hidhur, por te sheron ose..... te shkaterron. E kam frike dhimbjen se dhimbja te merr gjerat qe ti don me shume, por te demshme per ty. Shpesh here nuk mund ta kuptojme kete gje, dhe keshtu fillojme te luftojme per ato gjera qe ne duam shume. Sa me shume luftojme qe t'i mbajme ne jeten tone, aq me shume dhimbje ndjejme. I urte eshte ai qe e pranon dhimbjen pa ankesa, dhe si ilac per te miren e tij.

Pas dhimbjes ai person do dale me i urte, me i pjekur, me i matur, me i forte.

Nga ana tjeter dhimbja mund ta shkaterroje njeriun plotesisht, si nga ana psikologjike, ashtu edhe nga ajo fizike.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    16-10-2003
    Vendndodhja
    italy
    Postime
    94
    dhimbja esht gjeja me e keqe q eksiston.. sidomos kur shpreson ne dicka e ste realizohet... ndjehesh sh keq moralmente.. dhe te duket sikur asgje ste shkon mire...

Dark Angel Maska e smokkie
    Anėtarėsuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Dhimbja shpirterore eshte nje gjendje e erret ne te cilen jo pak here ndodhemi, ndodh per shkaqe te ndryshme, ne pergjithsi, na lendojne njerzit qe na rrethojne(kafshet nuk e kane kete veti).
    Ironia: na lendojne njerezit qe duam, sepse vuajme kur ata vuajne, vuajme per shkak te nje fjale/sjellje te ketyre njerezve qe ne duam.
    Eshte me se normale te ndiesh dhembje, her pas here te kujton qe je gjalle.
    Kam frike nga dhimbja, edhe mundohem ta evitoj, kjo gje nuk eshte e lehte per tu arritur sepse te duhet t evitosh njerizt, gje qe nuk eshte normale.

Personalisht, me lendon fakti qe nuk kam asnje fuqi per te ndihmuar njerezit qe ndodhen ne veshtiresi(ktu nuk fus vetem te njohurit e mi, perkundrazi, te gjithe qe shoh edhe per te cilet degjoj).

Sinqerisht,
    une
    Cdo gje eshte relative...

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Dhimbja eshe e domosdoshme. Pa te nuk ka jete. Le te jap nje shembull.

Nese dikush nuk do ndjenjte dhimbje kur ai ve doren ne zjarr, ai person do digjej dhe do vdiste pa e kuptuar dhe pa ndjere dhembje fare. Prandaj edhe dhimbja na paralajmeron per rreziqet e jetes, dhe keshtu ne jetojme.

E njejta gje ndodh edhe me dhimbjen shpirterore. Nese nuk do ndjenin dhimbje shpirterore, do silleshim me te tjeret ne menyrat me barbare, dhe keshtu nuk do kishim me jete shpirterore. Eshte dhimbja qe na paralajmeron dhe na ruan nga shkaterrimi i shpirtit. Eshte dhimbja shpirterore qe na ben te kuptojme te tjeret kur ata vuajne shpirterisht.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Atje ku dhimbja s'njeh kufij
    Nga krutani79 nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-06-2007, 10:07
  2. Dhimbja të çon në ekstazë?
    Nga Julius nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 13-09-2005, 00:51
  3. Letėrsia fillon tek dhimbja
    Nga toni_nė_PR nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-06-2005, 08:13
  4. Dhimbja dhe Intelekti - A ka ndonje lidhje?
    Nga Hyllien nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 19-03-2004, 04:39
  5. Si te evitoni dhimbjet e qafes!
    Nga ChuChu nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 00:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •