Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215
    Perestae - tė lutem tė lexosh intervistėn me mua qė u botua nė gazetėn "Ballkan"
    mė datė 14/5/2004 (kėrkoni nė Yahoo search 'ulmar kuik' nėse nuk e gjeni artikullin drejtpėrdrejt)
    Intervistuesi ėshtė z. Riza Lahi, i cili vizitoi Suedinė nė lidhje me njė festival kėtu.
    Falemnderit Perestae pėr kompliment - gjithmonė kompliment pėr mua kur njerėzit mendojnė se unė jam shqiptar! Edhe Pelini mė mėson se nuk kam mentalitet suedez. Mirė. Pėrsa i pėrket shprehjes "njė farė Llapi" mendova se Llapi ėshtė njė emėr gjeografik. Ndoshta gaboj, por pėr mua nocioni "njė farė Llapi" tregon se nuk kemi tė bėjmė me vendin por me njė person!
    Nuk ėshtė dobėsia gjuhėsore si e tillė qė tregon Llapi qė mė bėn tė reagojė, ėshtė fakti se ai merret me diskutime politike si propagandist, dhe nė raste tė tilla njė zotėrim i gjuhės ėshtė i domosdoshėm! Njė diskutim serioz politik duhet tė jetė nė nivelin e duhur, jo nė nivelin gjuhėsor tė rrugacit! Gjykimi im ndoshta duket i rreptė, por ky shok ka shumė nevojė pėr edukim rrėnjėsor, pavarėsisht nga virtytet qė mund tė ketė ai, pėr tė cilėt nuk di gjė.
    Unė, Perestae, po dal me emrin tim tė vėrtet, dhe ti ke guxim tė kėrkosh prej meje tė tregoj identitetin tim. Ku dhe kur tregon ti identitetin tėnd?
    Ullmar Qvick

Shejtane Maska e Greta E
    Anėtarėsuar
    28-05-2004
    Vendndodhja
    Japoni
    Postime
    52
    perestae00?
    Mos mbani shume merak per mua,sepse une jam e lindur dhe e rritur ne Tirane dhe nuk mendoj se do te vije ajo dite, qe mund te harroj gjuhen shqipe.Do do te ishte me mire per ju te mendoheshit edhe nje here tjeter perpara se te shtypni butonin PERGJIGJE.
    My will shall shape the future. Whether I fail or succeed shall be no man's doing but my own. I am the force; I can clear any obstacle before me or I can be lost in the maze. My choice; my responsibility; win or lose, only I hold the key to my destiny.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-05-2004
    Postime
    115
    Ullmar, my appologies!
    Nuk e dija qe jeni nje albanolog suedez. Mendova se mos jesh nga ata shqiptar qe e heqin veten si te huaj, dhe postojne here pas here ne kete forum. Me behet qejfi qe ti si suedez ke treguar dhe po tregon interes per gjuhen dhe popullin shqiptar. Komplimente per pervetsimin qe i keni bere gjuhes; shkruani ne nje shqipe te kulluar letrare.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-05-2004
    Postime
    115
    Mos mbani shume merak per mua,sepse une jam e lindur dhe e rritur ne Tirane dhe nuk mendoj se do te vije ajo dite, qe mund te harroj gjuhen shqipe.
    Une per ty nuk merakosem aspak, goc tirone. Ti per mua harroje gjuhen sa me shpejt qe te jete e mundur po te duash, mua ajo pune fare nuk me intereson. Por sic duket ti nuk e paske kuptuar postimin tim te meparshem, prandaj po ta shpjegoj.

Ti the qe eshte shume e rendesishme per ty qe femija jote te flas shqip. Une them se per ty kjo nuk eshte shume e rendesishme, sepse po te ishte me te vertete kaq e rendesishme per ty ruajtja e gjuhes shqipe, ti nuk do te ishe martuar me nje te huaj. Pse do te thuash ti? Ngase dihet se kur nje femer shqiptare martohet me nje te huaj dhe jeton ne nje vend te huaj, probabiliteti qe femija i ketij cifti te flas apo ndihet (gjysem) shqiptar eshte pothuajse zero, keshtu qe don ti apo jo, femija jote nuk ka per ta mesuar gjuhen shqipe (pervec nja 5 fjaleve themelore).
    Ne jemi dhe jetojme ne nje shoqeri patriarkale & patrilineale, dhe se eshte kombesia/gjuha e babes/burrit ajo qe e percakton edhe identitein kombetar/gjuhesor te femijes. Nese ty kjo s'te pelqen pak rendesi ka

Shejtane Maska e Greta E
    Anėtarėsuar
    28-05-2004
    Vendndodhja
    Japoni
    Postime
    52
    O perestae00 .... Po pse hidhesh perpjete ti more djale?
    Per mua eshte e rendesishme qe femija im te flasi shqip,prandaj edhe po mundohem te komunikoj ne SHQIP me te.
    Nuk besoj se ja vlen te shtoj ndonje gje tjeter,se po e shoh qe pak me lart ja keni futur fjaleve si kodra mbas bregut.
    PS: flm per shpjegimin.
    My will shall shape the future. Whether I fail or succeed shall be no man's doing but my own. I am the force; I can clear any obstacle before me or I can be lost in the maze. My choice; my responsibility; win or lose, only I hold the key to my destiny.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215
    Perestae - ju keni kėrkuar falje nė mėnyrė tė ndershme dhe tė sinqertė, dhe natyrisht e pranoj. Mė mirė tė jemi tė sinqertė, ballafaqime mund tė kemi por disa herė kemi edhe arsye tė kėrkojmė falje....
    Megjithėkėtė jam nė njė dilemė nė lidhje me debatet politike shqiptare - shumė herė kam menduar tė mos ndėrhyj fare. Prapėseprapė: cėshtjet politike si duket hyjnė kudo... p.sh. nė muzikė (votimet nė Festivalin e Evrovizionit) dhe bile nė gjuhėsi. Kam shumė kontakte, po lexoj shumė, por ka raste kur jam i bindur se i huaji mbetet i huaj.... se ndėrhyrjet nga ana ime do tė bėhen tė gabuara. Ndoshta jo aq katastrofale sa ndėrhyrja e z. Bush nė Irak, por.... Mė dėshpėron shumė fakti se nė Shqipėri dhe nė Kosovė lufta politike midis pozitės dhe opozitės dhe nė pėrgjithėsi ka trajta antidemokratike. Dhe bile nė problemet gjuhėsore shfaqen qėndrime thjesht politike, shumė herė nė mėnyrė tė tepėruar. Ėshtė hija e Stalinit qė e errėson tokat shqiptare: Kush nuk ėshtė me mua, ėshtė armik. Nė lidhje me normat e gjuhės sė bukur shqipe nuk ka nevojė pėr radikalizėm, gjuha letrare ka njė bazė, dhe vetėm modifikime janė tė nevojshme. Fakti se shumė faktorė politikė ishin vendimtarė nė vendimet e vitit 1972 nuk pėrjashtojnė njė fakt tjetėr: Norma e miratuar ishte pėrgjithėsisht e pranueshme nga pikėpamja gjuhėsore. Dhe njė popull si ai shqiptar ka shumė nevojė pėr bashkim forcash, pėr punė tė pėrbashkėt me mend dhe logjikė, nė frymėn e demokracisė. Gjithmonė brenda njė shteti do tė kemi kundėrshtime p.sh. krahinore. Kėtu nė Suedi njerėzit e Suedisė veriore janė gjithmonė tė pakėnaqur me situatėn e tyre. Kanė lėndėt e para, punojnė, por shumica e vendimeve mirren nė Stokholm! Pakica etnike same (laponezėt) ndihet e diskriminuar, ndėrsa suedezėt mendojnė se samėt kanė kėrkesa tė tepruara dhe kėshtu me rradhė.
    Konflikte, po, mosmarrėveshje, po, por atentate, luftė civile jo. Vėrtet u vra Anna Lindh, ministreja jonė e punėve tė jashtme, por vrasja ishte me burim serb, jo suedez - vrasėsi Mihailo Mihailovic' ishte i tėrbuar pėr arsye se Anna e miratoi luftėn e NATO-s pėr Kosovėn.... Normalisht problemet tona zgjidhen nė mėnyrė paqėsore. Dhe pse tė mos zgjidhen kėshtu nė tė gjitha anėt e botės?
    Ullmar Qvick

i/e regjistruar Maska e harmonies
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Postime
    181
    Ullmar,

Megjithėkėtė jam nė njė dilemė nė lidhje me debatet politike shqiptare - shumė herė kam menduar tė mos ndėrhyj fare.

Konflikte, po, mosmarrėveshje, po, por atentate, luftė civile jo.

Besoj se keni lexuar ketu ne forum, thirrje per lufte, atentate kunder politikaneve shqiptare, therje te serbeve, prerje kokash si Al-Qaeda, etj; sikunder edhe kunderthirrje se ne nuk jemi me te mire se serbet, shume me pak te civilizuar, barbare, primitive etj.

Ju keshilloj te mos i merrni seriozisht.

Eshte si puna e thirrjeve-kunder_thirrjeve servo-greke. Eshte e lezetshme te jesh midis thirrjes-kunder_thirrjes, krijon pasivitet tek ata qe jane ne mes dhe hutim tek ata qe jane jashte.

Zerin e vertete shqiptar fatkeqesisht nuk mund ta degjojme/lexojme sepse eshte aq i zene me mbijetesen e perditshme dhe sepse mori goditje shkaterruese gjate komunizmit. Uroj qe koha te beje te veten.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Gjuha Shqipe - Kisha dhe Kleri Katolik
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 02-10-2011, 14:48
  2. Dėshtimi i gjuhės standarde shqipe te gegėt!
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. Armiqtė e gjuhės shqipe dhe triumfi i saj
    Nga brooklyn2007 nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2008, 11:35
  4. A vihet ne diskutim Sovraniteti Kombit?
    Nga Dito nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 20:17
  5. Armiqte e Gjuhes Shqipe?
    Nga Tastiera nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-10-2005, 10:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •