Perestae - tė lutem tė lexosh intervistėn me mua qė u botua nė gazetėn "Ballkan"
mė datė 14/5/2004 (kėrkoni nė Yahoo search 'ulmar kuik' nėse nuk e gjeni artikullin drejtpėrdrejt)
Intervistuesi ėshtė z. Riza Lahi, i cili vizitoi Suedinė nė lidhje me njė festival kėtu.
Falemnderit Perestae pėr kompliment - gjithmonė kompliment pėr mua kur njerėzit mendojnė se unė jam shqiptar! Edhe Pelini mė mėson se nuk kam mentalitet suedez. Mirė. Pėrsa i pėrket shprehjes "njė farė Llapi" mendova se Llapi ėshtė njė emėr gjeografik. Ndoshta gaboj, por pėr mua nocioni "njė farė Llapi" tregon se nuk kemi tė bėjmė me vendin por me njė person!
Nuk ėshtė dobėsia gjuhėsore si e tillė qė tregon Llapi qė mė bėn tė reagojė, ėshtė fakti se ai merret me diskutime politike si propagandist, dhe nė raste tė tilla njė zotėrim i gjuhės ėshtė i domosdoshėm! Njė diskutim serioz politik duhet tė jetė nė nivelin e duhur, jo nė nivelin gjuhėsor tė rrugacit! Gjykimi im ndoshta duket i rreptė, por ky shok ka shumė nevojė pėr edukim rrėnjėsor, pavarėsisht nga virtytet qė mund tė ketė ai, pėr tė cilėt nuk di gjė.
Unė, Perestae, po dal me emrin tim tė vėrtet, dhe ti ke guxim tė kėrkosh prej meje tė tregoj identitetin tim. Ku dhe kur tregon ti identitetin tėnd?
Krijoni Kontakt