Turp e faqezeze qe ne Shqiperi akoma ndodhin te tilla monstruozitete. Vajza fare mire mund ta kete dashur ate djale dhe per kete meriton vdekjen. Ah sa halle ke moj Shqiperi. Turp vertet turp, ne dite te tilla te vjen turp te jesh shqiptar.
Turp e faqezeze qe ne Shqiperi akoma ndodhin te tilla monstruozitete. Vajza fare mire mund ta kete dashur ate djale dhe per kete meriton vdekjen. Ah sa halle ke moj Shqiperi. Turp vertet turp, ne dite te tilla te vjen turp te jesh shqiptar.
Eliona!!!!Nuk dua ta bej corape kete shpjegimin tim!!!!Asnje prind nuk ka te drejte ti mare jeten femise,por ta rrise dhe ta edukoje derisa te behet i/e zonja e vetes,dhe ta lere te zgjedhe rruget e jetes vete!!!Me thuaj vetem cfare ndryshimi kae largohesh nga shtepia tre dite???ose "te martohesh me ate qe te thote babai????Se besoj te jete aq e veshtire dhe e pa kuptueshme???Me sa di une shume vajza kane humb jeten pse nuk kane bere ashu si ka thene babai!!!
Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.
Turp i madh .Ne kete kohe gjera te tilla te ndodhin.
mund ta zgjidhte problemin ne nje menyre tjeter,jo te shkonte deri ne vrasje.
.................................................. ..........
Pike se pari diferencimet kohore nuk i marr fare per baze pasi prinderit e mi dhe te shumices ketu afersisht moshen e prinderve te viktimes kane dhe nuk mbajne kobure ne brez, nuk na tmerrojne me kercenime jete a vdekje, nuk na kane rritur ne baze te kanuneve(as vete ata nuk jane rritur ashtu) dhe arma tyre kan qene komunikimi me ne e jo ndrydhja mendimit dhe veprimit. Nuk jane aq gjenerate e prapambetur kjo e prinderve tane jo ndaj frenohuni nga supozime te tilla. Mund te thoni qe ata(ta pakten prinderit e mi) kane veshtiresira ne perceptimin e homoseksualitetit, te marteses me rrace tjeter e gjera te ketij kalibri po ama te thuash qe kane mentalitet totalisht tjeter nga ne, me falni po ku e shihni kete gje se mua me paska anashkaluar? Prinderit e viktimes kane mentalitet tjeter por jo brezi tyre.
Pike se dyti, kanuni mund te zbatohej njehere e nje kohe por koha ka evoluar, njerezit jane edukuar e shoqeria eshte emancipuar. Me kete avancim total, ligjet(kanuni) nuk kane mbetur mbrapa por kane ecur me kohen. Nese vrasja e babait shfajesohej dhe mbeshtetej dikur well kjo i perket nje te kaluare shume te larget, sot do veprosh sipas 'kanunit' te sotshem, do i pergjigjesh 'kanunit' te sotshem e do ndeshkohesh nga 'kanuni' i sotshem ndryshe i njohur si Kushtetute. Nuk i intereson njeriu te dije mbi patriarkalizmin e dikurshem qe babai i viktimes mbart akoma me vete pasi ai do ndeshkohet sipas ligjeve kohore. Nese do tolerohej veprimi tij ne baze te kodit te nderit atehere pikerisht ketu fillon degjenerimi shoqeror dhe kushtetuta demokratike per te cilen u perpoqem kaq shume ta arrijme do mbetet thjeshte nje iluzion.
Pike se treti sa per kulture, njehere e nje kohe nuset i dergonin tek burri me plumb ne paje qe i jepte te drejten burrit ta vriste ate nese do zhgenjehej nga sjellja saj(jalla mos qofte e thene qe nusja nuk sillet mire me burrin e saj e qe si hedhen aq kripe sa duhet gjelles se me te vertete e meriton plumbin ne lule te ballit), tani nese nje eveniment i tille do ndodhte andej nga Lekbibaj a nga Kala e Dodes a ku di une se ku mos duhet valle ta pranojme kete gje duke ja mbushur mendjen vetes qe jemi injorante mbi mentalitetin e ketyre njerezve apo ata jane injorante mbi mentalitetin kohor dhe evoluim shoqeror te nje Shqiperie te tere?
Babai eshte krimineli ketu duke vrare te bijen me paramendim, babai eshte injoranti se nuk ka kulturen mbi kodet tona penale e civile dhe pikerisht mbi kete baba shteti do aplikoje ligjet mbi te cilat mbeshtet cdo gje te tij.
Toleranca, eleksiri i lirisė.
Lexova pothuajse te gjitha postimet. Dhe qe te biesh dakort me babain e te thuash i lumte dora qe vrau vajzen e shpetoi nderin e familjes ne ate menyre vetem tek Shqiptaret mund ta degjosh.
Po mire o anetare te ndershem ne kulm pse ky babai kur vrau vajzen- u perpoq te mbulonte gjurmet e tij? Pse si krenar qe ishte dhe i ndershem per ate qe kishte bere nuk vajti direkt u dorezua?
O shmeki pse flet gjepura mo vella. Po pse nuk e largoi i jati nga shtepia? Nuk vritet femija mor Shmeku, por besoj kur te jesh prind do ta kuptosh me mire. Ti kush mendon do jete i fundit ne kete bote qe do te lendoj, apo do te rri prane kur dhe ti ke dale nga rruga e Zotit? Per mua jan prinderit mo vellezer e motra. Ata jan qe dhe do me ndeshkojn te paret gjithashtu por kurre te me vrasin. Dhe te ishte ligj ne gjithe Shqiperine prindri kurre nuk duhet te ngrihte armet kunder femijes se tij. Sic tha Kaltersia dashuria dhe dhembshuria duhet te ishte me i fort se ligji.
PS: Kush na ka dhene ne te drejten te vendosim te marrim jeten e tjetrit. Prinderit jan vendosur ne kete bote te kujdesen, te na duan, te na edukojn dhe rrisin derisa te behemi prinder vete. Jo te na vrasin!!!!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Reina : 10-02-2004 mė 15:33
Be yourself and you will always be in fashion.
Mos ja ver re Shemkiut se duket qe eshte nga nga krahina e Kosoves dhe atje Kanuni eshte ulur kembekryq fatkeqesisht.
Cfare jane keto qe shkruani o njerez.....
Si ka mundesi qe disa i dalin krah te jatit te vajzes? Si eshte e mundur valle?
Cfare paska bere ajo vajza qe te denohet me vdekje? Po te largohet nje djale 3 dite nga shtepia dhe te fleje me nje femer jashte, valle do e vrasi i jati kur te kthehet ne shtepi??? Jo? Po pse? Valle pse ne nje gje qe e bejne te dy (pra mashkulli dhe femra) u dashka denuar vetem femra me vdekje? Pse? Ngaqe eshte me delikate dhe e dobet prandaj?Pse ne nje gje qe behet me dy veta, turpi qenka vetem i femres?
Po cfare beri ne fund te fundit? Shkoi 3 dite me nje djale me deshiren e vet pa i bere keq askujt, pa vrare, pa vjedhur dhe pa fyer njeri. Pse u dashka te marri denimin kapital? Cfare turpi paska bere valle? Ate lloj "turpi" qe i jati i saj e ben cdo nate ne shtepi? Ajo ishte e pamartuar dhe as nuk tradhetoi njeri dhe as nuk prishi familje. Une jam dakord qe per prindin eshte e rende nje ngjarje e tille por jo te shkoi deri ne ekstrem.
Une nuk arrij ta kuptoj fare llogjiken e disave qe perkrahin krimin qe ka bere i jati i vajzes.
Nese ky burri nuk duronte dot "turpin" qe i kishte bere vajza, atehre le ta perzinte nga shtepia e tij dhe te mos i fliste per gjithe jeten po te donte, por jo ta vriste. Dhe nese akoma ky moster nuk e duronte dot "turpin" le tia fuste vetes se vet dhe te shpetonte nga turpi sepse tashme e kishte jetuar jeten, por jo te merrte jeten e 22 vejcares. Edhe sikur prostitute te kete qene, nuk ka vend ne bote ku prostitucioni denohet me vdekje.
Le pastaj qe ka disa qe flasin per kanunin e Leke Dukagjinit dhe perralla te tjera si keto.
Keto kane ekzistuar shume kohe me pare dhe une nuk dua te paragjykoj aspak rolin pozitiv (apo negativ) qe mund te kete luajtur kanuni ne kohen kur u shkrua, por te zbatosh sot ate eshte te vazhdosh te jetosh aq shekuj mbrapa, pra te jetosh pikerisht ne kohen kur ai u shkrua.
Me vjen vertet keq per cfare ka ndodhur dhe keqardhjes i shtohet indinjata per prindin dhe indinjates per prindin i shtohet indinjata per te gjithe ata ketu qe e kane perkrahur ate edhe pse ne moshe jeni te gjithe femijet e tij.
Ji Vetvetja!
un them qe ka bo gabim qe e ka vra
njerez budallenj
nuk vritet goca pse iku
ajo boni gabim po jo ta vriste babai
You like the way I dress
The way I wear my hair
Show me off to :^yllka all your friends
Baby, I don't care
Just as long :^yllka as you tell them who I am
Pėrshednetje Anabelaaa....Postuar mė parė nga Anabelaaa
O shmeki pse flet gjepura mo vella. Po pse nuk e largoi i jati nga shtepia? Nuk vritet femija mor Shmeku, por besoj kur te jesh prind do ta kuptosh me mire. Ti kush mendon do jete i fundit ne kete bote qe do te lendoj, apo do te rri prane kur dhe ti ke dale nga rruga e Zotit? Per mua jan prinderit mo vellezer e motra. Ata jan qe dhe do me ndeshkojn te paret gjithashtu por kurre te me vrasin. Dhe te ishte ligj ne gjithe Shqiperine prindri kurre nuk duhet te ngrihte armet kunder femijes se tij. Sic tha Kaltersia dashuria dhe dhembshuria duhet te ishte me i fort se ligji.
PS: Kush na ka dhene ne te drejten te vendosim te marrim jeten e tjetrit. Prinderit jan vendosur ne kete bote te kujdesen, te na duan, te na edukojn dhe rrisin derisa te behemi prinder vete. Jo te na vrasin!!!!
Ke lexuarė tė tėrė postimin tim,apo vetem pjesen e parė ku jam nderlidh ne repliken e christina54 ???
Ishte vetem nje mendim i imi,megjithse e paskeni keqkuptuarė thelbin e mesazhit tim,ndoshta i kam fajet une per menyren e shprehjes,dialektit,dhe jo tė kjartėsis sė mesazhitkur lexohet nga syri i tret..,nuk e kam perkrahurė vrasjen,nuk jam pajtuarė me ate,por edhe veprimin e gocės JO ! jam munduarė t'a gjej fajsin(e po fajin e kan qe te dytė,por faji ėshtė jetim,thotė nje fjal popullore)
por po i perseris prap,disa cicate te postimit te me parshem :
"po nderlidhem ne temė....por jo ajo vajzė qe e ka marr plumbi nga dora e prindit megjithse ėshtė shumė heret te shkruash ndonje mendim rrethė ksaj vrasje pasi mungon rrefimi i viktimes dhe njekohsishtė prindi ne burgė,rasti qe ka ndodhurė nuk i ka 1 javė dhe nuk mundemi t'a dijm thelbin t'a kuptojm tamam si ka ndodhurė" "pendohet ne veten e ti do vuan ne heshtje tėrė jeten duke mos mundurė t'ia qaj hallin as me te afermit e as shpirtit te vetė(jam kunder qdo vrasje te tillė)por duhet dal edhe nga ana e prindit qfarė e shtyu tė vepronte ashtu " Duhet t'a kemi parasyshė gjithehere(dikue kam lexuarė) qe qdo gjenerat e vjetėr apo brezė pak me i vjetėr gjithėhere ka paragjykime per brezat e rinjė dhe pėr menyren se si e jetojn jeten e tyre,nga frika se ne cilat shtigje te jetės merr kahjen,sepse jan tė provuarė e te ndjekurė e te vrarė nga okupatori e luftrat e ndryshme i kan dal jetės ne skajė ne nje menyrė....gjithėhere kan friken nga dashuria.... une(disa qmenduri te parakoheshme) duhet t'a gjejm at balancėn mes kohes dhe deshires tone dhe prindit....nuk mundemi te bejm revulucion per nje herė,duhet gradualishtė sepse "kafshata e madhe te mbetet ne fyt" thot nje fjal popullore.....hap pas hapi
Shmeki
Shkenca na e premton tė vertetėn...por ajo kurrė nuk na e premton as paqen as fatin!
Krijoni Kontakt