Close

Rezultati i Sondazhit: A e përkraheni bashkimin e Shqipërisë me Kosovën?

Votues
95. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • PO

80 84.21%
  • JO

15 15.79%
  • NUK E DI

0 0%
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 59
    Mua me duket si enderr e larget ajo pune. Se pari Kosova nuk ka nje periudhe te caktuar se pas sa vjetesh do fitoj pavarsine. Edhe ne se e fiton pavarsine nje nga kushtet kryesor do te jete mosndryshimi i kufinjvete ballkanit dhe per kete ka kohe qe flitet.

Se dyti me ato politikane qe ke ne Shqiperi dhe Kosove qe s'merren vesh per asnje ligj apo nen fare te thjeshte e qe shahen tere diten eshte e veshtire te presesh gje prej tyre.

Se treti kjo gje do te conte ne nje lufte te trete ballkanike.Mjafton te permendet se Ligji i luftes mes Greqise dhe Shqiperise akoma seshte hequr dhe ne Kosove shihet nje urrejtje etnike mes serbeve dhe shqiptareve.
    Une si person e plotsova dhe e nisa formularin sepse per opinionin tim ne teori duket si iniciative e mire por ne praktike dhe realitet eshte thjesht nje shprese. Pra let shpresojme.
    More bussy, more easy to find time for everything.

Elbasani më pranë jush

Shqipëria e Bashkuar Maska e Tahir_Veliu
    Anëtarësuar
    10-11-2003
    Vendndodhja
    Gyrbet
    Postime
    134
    Gentius
    Mua me duket si enderr e larget ajo pune. Se pari Kosova nuk ka nje periudhe te caktuar se pas sa vjetesh do fitoj pavarsine. Edhe ne se e fiton pavarsine nje nga kushtet kryesor do te jete mosndryshimi i kufinjvete ballkanit dhe per kete ka kohe qe flitet.
    I nderuar Gentius,

bashkimin e shqiptareve nuk do te mund ta ndal as serbi, as greki por edhe as bashkesia nderkombetare.

1. Populli shqiptar eshte ai qe vendos per fatin e vete, edhe pse deri me tash i eshte mohuar kjo e drejte e njohur per te gjithe popujte e botes; e perfshire edhe ne hyrje te pothuajse cdo rezolute per te drejtat nderkombetare.

2. Se pari Kosova do ta fiton pavaresine, por kurrsesi nuk duhet pranuar pavaresi te kushtezuar (conditional independence), e pastaj do te behen te gjitha punet qe shpijen ne krijimin e Shqiperise se Bashkuar.

3. Bashkimi Shqiperi-Kosove eshte zgjidhje me e perparuar se pavaresia e Kosoves, por assesi zgjidhje perfundimtare e ceshtjes kombetare shqiptare, sepse kemi Kosoven Lindore, Iliriden, Malesine e Madhe dhe problemin e pazgjidhur te cameve ne Cameri.

4. Gentius, te falenderoj ty qe e ke kuptuar qe kjo nisem duhet nenshkruar, sepse disa "atdhetar" qe po shiten me fjale ketu ne forum dhe ne forume tjera ende nuk e kane bere nje gje te tille e vecanerisht ata te bordit drejtues. Por keta injorant harrojn se po te organizohej nje nisem e tille nga serbet per ta mbrojtur Kosoven me gjithe kusht, ata do te mbledhnin 4-5 mije nenshkrime mbrenda nje kohe te shkurter. Por, sidoqofte injorance e disave nuk do te na ndal neve qe punojm me cdo kusht per idealet e kombit shqiptar.
    "Akuza, shpifje, kërcenime, rreziqe nuk më kanë frikësuar kurr deri më sot, e kundërshtarët e mij le të janë të sigurtë se nuk do të më frikësojnë as mbas sodit (...). Nderin tem si njeri e si shqiptar e çmoj, e tham me krenari, nuk e le të përlyhet me llumin e shpifjeve. Mua n'idenë t'eme patriotike nuk ka muejtë as nuk do të muej me më shtrue ari i të tanë botës, por as mënia e të tanë anmiqve. Ka me shtrue vetën vdekja" - Hasan PRISHTINA, Deri në vdekje, "Ora e Shqipnisë", nr. 7, Vjenë, 22.V.1928.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-02-2004
    Vendndodhja
    BE
    Postime
    14
    UNE JAM SHQIPETAR DHE THEM ME BINDJE QE BASHKIMIN
    SHQIPERI-KOSOVE E DUAN TE GJITHE SHQIPETARET

Te falenderoj ty Tahir qe e ke hapur kete teme sepse e kam shume per zemer
    BASHKIMI BEN FUQINE
    Dhe te gjithe duhet te japim nje ide,nje mendim, apo sa te mundemi per te arritur bashkimin

KJO GJE ARRIHET DHE NGA KY FORUM, QE NE TE KEMI MUNDESI TE JAPIM MENDIMIN TONE (shqipetare dhe kosovare) SADO SIMBOLIK TE JETE, KY MENDIM KA VLERA MORALE TE PAKRAHASUESHME

Ju pershendes te gjitheve
    hani pini edhe....

Shqipëria e Bashkuar Maska e Tahir_Veliu
    Anëtarësuar
    10-11-2003
    Vendndodhja
    Gyrbet
    Postime
    134
    Ju njoftoj qe lista e anetareve qe e kane nenshkruar nismen per krijimin Shqiperi-Kosove ju eshte afruar 200-it.
    "Akuza, shpifje, kërcenime, rreziqe nuk më kanë frikësuar kurr deri më sot, e kundërshtarët e mij le të janë të sigurtë se nuk do të më frikësojnë as mbas sodit (...). Nderin tem si njeri e si shqiptar e çmoj, e tham me krenari, nuk e le të përlyhet me llumin e shpifjeve. Mua n'idenë t'eme patriotike nuk ka muejtë as nuk do të muej me më shtrue ari i të tanë botës, por as mënia e të tanë anmiqve. Ka me shtrue vetën vdekja" - Hasan PRISHTINA, Deri në vdekje, "Ora e Shqipnisë", nr. 7, Vjenë, 22.V.1928.

Une jam 1000 here per bashkimin e Kosoves me Shqiperine sic jane dheshume shqiptare por puna eshte se sduhet te jemi vetem ne por se pari duhet te jene politikanet shqiptare ato qe duhet te kerkojne Bashkimin e trojeve Shqiptare por nga vizita e fundit e kryeministrit shqiptar ne Kosove u duk qarte se nje deshire dhe vullnet politik per bashkimin e trojeve mungon nga ato sepse kjo nuk do te sillte asgje per xhepin e kryeministri shqiptar dhe xhepin e Presidentit Rugova .Puna eshte se sot ne politiken shqiptare gjenden disa plehra te korruptuar qe i shiten grekerve dhe serbve dhe qe mendojne vetem per ekonomine e tyre dhe se kane mendjen per Shqiptaret e Shqiperine por vete koha po e tregon se kush jane keto kusar te kombit tone dhe dalengadale po vet degradohen. Nisma juaj duhet vleresuar. Se kam fjalen vetem per nismen e fundit por edhe per punen e mire ne websitet e tjera shqiptare. Nqs se arrihen te mblidhen 4 mije firma kjo ceshtje mund te kaloje ne parlamentin shqiptar dhe ate kosovar. Por me pare per mendimin tim duhet pritur pavarsia e kosoves pa cungime te trojeve te saj se kohet e fundit sic mund te jeni vene ne dijeni po perflitet ne mediat serbe per kantonizimin e Kosoves sipas perkatsive etnike. Per kete te fundit desha ti bej thirrje qeverise serbe se ato skane te drejten juridike e as ate morale per te folur per te ardhmen e nje kombi . Kete e tregojne dhe luftrat e shumta keto vitet e fundit te organizuara prej saj. Historia na tregon se serbet kane qene destabilizuesit kryesor te ballkanit nder shekuj.
    More bussy, more easy to find time for everything.

Elbasani më pranë jush

i/e regjistruar Maska e Lumjan|Kukësian
    Anëtarësuar
    11-05-2004
    Vendndodhja
    Dike ne shtetet Nordike.
    Postime
    25
    Bashkimi Kosovë Shqipëri i zgjidh shumice nga problemet politike ne ter rajon, prandaj frikesohen Greket, Serbet, dhe Maqedonet etj...
    Se me nje Shqipëri te bashkuar, nuk luajet aq lete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-05-2004
    Postime
    18
    patjeter qe nuk jam kunder BASHKIMIT ...por ...ka shume arsye qe edhe dikush qe eshte atdhetare i mirefillte nuk e deshiron kte bashkim mbase dhe dikush perkrahes i ceshtjes MBARESHQIPETARE ..kam parasydh ktu dhe qeveri te vendeve perendimore..per arsyen e thjeshte se do kerkonim dhe bashkimin me camerine ate pjese shqipetare ne maqedoni ,ne mal te zi ...normalisht kjo eshte e paaritshme do kalonim ne ekstrem ndryshim i kufijve me dhune dicka E PAPRANUESHME edhe nderkombetarisht ..etj etj...biles do shkonim drejt nje rindarje katastrofike mbase edhe te vet shqiperise se sotme ...per mendimin tim me kryesorja do ishte mirkuptimi ndermjet politikaneve tane si ne shqiperi ne kosove ..dhe kudo ku behet fjale per ceshtjen shqipetare ..
    Ndryshuar për herë të fundit nga brilant : 15-05-2004 më 08:39

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-05-2004
    Postime
    17
    Athue kot e dhan jeten gjithë ata Shqiptarë deri në Adem Jasharin?!
    a t'jetojmë me njerka a met'huejt?!
    Jo dhe jo!!! Por të jetojmë BASHK SE JEMI vLLAZEN O TË BEKUAR§§§

Ai q¨s'don t'jetojmë bashk S'ësht s'ishte as s'do t'jetë kurrë SHQIPTAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-05-2004
    Postime
    1
    Citim Postuar më parë nga Llapi
    Kushe e ndien veten shqiptar duhet te perkrah kete nisem.
    Se pas dimrit vjen nje vere qe te kthehemi njehere,prane sofres e prane punes anes Vjoses e anes Bunes.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2004
    Postime
    19
    Edhe sikur vetem nje pike gjaku shqipetari te rrjedhi ne vena aq do te jete e mjaftuashme per ta ndjere veten Shqipetar!
    E kam degjuar shpesh here neper mediat e huaj fjalen "shqiperia e madhe", dhe te them te drejten me vret pak veshin, ate fjale une do ta zevendesoja me : "Shqiperia e plote"
    Dijeni mire se cdo veprim i yni qe kundershtohet nga serbi dhe greku eshte ne te miren dhe interesin tone.
    Por fjalet jene te teperta bashkimi per mendimin tim ka filluar, marrdheniet tona sa po vijne dhe po forcohen, bashkpunimi midis medjave te kosoves dhe te shqiperise midis universiteteve, mijra kosovare po i kalojne pushimet cdo vere ne Shqiperi pavarsisht nga kushtet e veshitra dhe cmimet e larta dhe keto vitet e fundit edhe ne kosove sa po vjen dhe po flitet shqipja zyrtare neper instutucjone dhe neper shkolla etj etj.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Nga ideja deri te realizimi i spastrimeve etnike të shqiptarëve
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-01-2004, 06:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •