Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,459
    Postimet në Bllog
    23
    Interesante per mua ne kete teme nuk eshte lajmi qe keni sjelle se sa eshte reagimi i besimtareve muslimane, jo vetem ne kete forum por ne mbare boten. Kjo duket si ne mediat perendimore dhe ne ato te botes arabe.

244 besimtare muslimane humben jeten dhe kjo transmetohet jo si kasapane qe eshte por si hic asgje, si nje ritual, si nje flijim qe nuk duhet te shqetesoje askend.

Merrni me mend se si do te reaginin shoqerite e vendeve perendimore sikur nje kasapane e tille te kish ndodhur ne vendin e tyre dhe jo ne Meke.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anëtarësuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Postuar më parë nga Albo
    Interesante per mua ne kete teme nuk eshte lajmi qe keni sjelle se sa eshte reagimi i besimtareve muslimane, jo vetem ne kete forum por ne mbare boten. Kjo duket si ne mediat perendimore dhe ne ato te botes arabe.

244 besimtare muslimane humben jeten dhe kjo transmetohet jo si kasapane qe eshte por si hic asgje, si nje ritual, si nje flijim qe nuk duhet te shqetesoje askend.

Merrni me mend se si do te reaginin shoqerite e vendeve perendimore sikur nje kasapane e tille te kish ndodhur ne vendin e tyre dhe jo ne Meke.

Albo
    O Albo,
    Me fal qe po te them por nese akoma s'e ke kuptuar, ky eshte cikli i jetes. Lindim, jetojme per nje kohe te caktuar, dhe pastaj ikim. Vdekja eshte e paevitueshme. Ja vdiq dikush (sikur dhe personi me i dashur i jetes tende), cdo besh? Do vesh kujen? Do veprosh si nje njeri histerik? Ok, fillo e qaj sa te duash; boten ktheje permbys por ama ate qe vdiq nuk e kthen dot. E vetmja gje qe mund te besh eshte te sillesh i balancuar, te kuptosh se nje dite do jesh ti ne vendin e tij dhe te lutesh qe shpirti t'i prehet ne paqe.

Sa per vendet perendimore, mos i permend se une kam kaluar shume vite jashte Shqiperise dhe e di sistemin, aq me teper qe kam punuar me ca gazetare shume te mire ne shtetin ku ndodhesha me pare. Mediat perendimore nuk e transmetojne dicka se "po vdesin per ne" por qe te terheqin kliente para ekranit dhe te ngrejne "ratings" e tyre. Ata dhe gjene me te vogel e bejne hiperbole katastrofike. Apo e kam gabim? Imagjino, te mjeret "hollywood stars" c'heqin nga media saqe ka arritur puna deri aty sa ca "stars" i kane goditur me grushte ne rruge.

Prandaj te mos i ngaterrojme ca gjera!

Me respekt,
    Miss Congeniality
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Postuar më parë nga MisCongeniality
    O Albo,
    Me fal qe po te them por nese akoma s'e ke kuptuar, ky eshte cikli i jetes. Lindim, jetojme per nje kohe te caktuar, dhe pastaj ikim. Vdekja eshte e paevitueshme. Ja vdiq dikush (sikur dhe personi me i dashur i jetes tende), cdo besh? Do vesh kujen? Do veprosh si nje njeri histerik? Ok, fillo e qaj sa te duash; boten ktheje permbys por ama ate qe vdiq nuk e kthen dot. E vetmja gje qe mund te besh eshte te sillesh i balancuar, te kuptosh se nje dite do jesh ti ne vendin e tij dhe te lutesh qe shpirti t'i prehet ne paqe.

Me respekt,
    Miss Congeniality
    Eshte interesant se ky fenomen i vdekjes ne STAMPIDO ne Meke eshte nje gje e cila ndodh cdo vit. Dhe eshte interesant se megjithse njerzit vdesin ne nje menyre te tmerrshme, gjithmone gjinden pergjegje te cilat skan te bejne me logjiken e shendoshe.
    Sipas disave ne kete Forum, eshte nder te shkojsh dhe te humbesh jeten ne Arabi. Kete "privilegj" e ka cdonje qe don te shkoj atje.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    E kere ke par logjike te shendoshe ketu?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    O te dashur problemi eshte i juaji dhe jo i joni sepse sa here do behet ndonje feste fetare ne shqiperi mediat do ia kercasin mbrapa lajmit te festes vdiqen kaq vete ne haxh ndodhi ky akt terrorrist duke i bere presion psikoligjik njerzve shikoni se kush jane keto ose cfare ju ndodh nese beheni muslimane.Keto lajme perdoren per ti bere njerzit qorra qe mos pranojne ose mos zbatojne fene islame.Eshte nder dhe krenari per muslimanet te vdesesh duke adhuruar Zotin te vdesesh ne falje ose te vdesesh ne haxh ose te vdesesh ne lufte per mbrojtjen e te drejtave te tua.Kjo nuk quhet vdekje per ne por kalim nga kjo bote e prishur ne boten tjeter.Ju ngaqe nuk e dini se ceshte vdekja dhe e me punet e juaja e keni shkattarrruar boten tjeter dhe keni ndertuar kete bote atehere ju duket vdekja gogol.Kurse ne muslimaneve qe besojme Zotin dhe i zbatojme urdherat e Tij e shikojme vdekjen si fenomen natyror dhe jo si tragjedi .Sepse zemrat tona jane te mbushura me dashuri me sinqeritet respekt frike perkushtim mbeshtetje besim dhe shprese ndaj Zotit.Juve qe ju mungojne keto per arsye se nuk besoni dhe nuk faleni atehere keni frike nga cdo gje.Prandaj e sqarova dhe me lart se kur vdes duke u lutur duke u falur duke adhuruar Zotin kjo eshte miresi per ate njeri ne boten tjeter dhe kur vdes duke pire alkol duke pire droge duke kryer imoralitet duke vjedhur duke bere keq te tjereve atehere kjo e shoqeruar me mosbesimin ne zemrat e ketyre njerzve eshte deshperim per ato qe vdiqen sepse jeten etyre e cuan dem dhe nuk i zbatuan urdherat e Allahut.Imagjinoni veten pak ne nje provim nese keni mesuar mire atehere jeni te qete para provimit dhe shpresat e juaja per ta marre provimin jane shume te medha .Imagjinoni tani sikur skeni mesaur fare sdoni ti afrohet data e provimit skeni asnje fije shprese se do ta merrni provimin jeni te deshperuar para provimit dhe mbas tij.Po e marr kete shembull se tiu them juve kjo bote eshte provim per ne kush ben vepra te mira dhe beson ne Zotin NJe atehere ky eshte si personi qe ka mesuar para provimit dhe pret me gezim pergjigjen e provimit.Kurse njeriu qe lut njerzit ose i ben profetet zota ose adhuron natyren ben vepra te keqija atehere ky cka ka pergatitur per provimin e tij asgje .Ky sdo ti afrohet kurre vdekja e ka frike ate .Kurse muslimani e pret vdekjen si dicka kalimtare si pune provimit qe mbaron dhe mbas tij do marri shperblimin e tij per perpjekjen e tij para provimit.

...
    Anëtarësuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Po ckeni ju qe u djek me myslymanet. E pra ju mundohuni te kuptoni kete. Besimi yne eshte aq i paster sa e dime qe edhe nese do te vdesim ne peligrinazh nuk eshte fundi jone. Prandaj myslymanet nuk rendin se shkuari atje edhe pse e dine qe nga numri i madh mund te ndodhin incidente. Nese Allahu ta ka caktuar qe do te vdesesh, atehere nuk i shmangesh dot. Sa do qe ndonjeri mun te rruhet duke mos vajtur atje. Nese ia ka caktuar Allahu diten edhe oren se kur do vdesi, mund te vdese nga nje makine duke kaluar rrugen. Vdekja eshte vetem nje nderrim pra nje kalim nga kjo jete ne jeten tjeter. Ne shkojme tek Allahu dhe nuk ka arsye te trembemi nga vdekja. Kjo jete eshte vetem hija e jetes tjeter. Pra kush eshte me e bukur dhe reale, pema me fruta apo hija e saj? Kete bote iu a leme juve te krishtereve ta gezoni neper pube. Gezojeni se do ju shpetoj krishti. I fut edhe nje krishti ju do nga mbrapa ti lale edhe u lame. Ec ta lumsha. Mos hapni tema kot per te ulur Islamin. Fene e vertete nuk e lufton dot njeri. Kshu qe, puthni kryqin ate beni.
    HOLLAND...

i/e larguar
    Anëtarësuar
    03-02-2004
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    32
    Postuar më parë nga Jesushaus
    kush ia mori shpirtin atyre? Apo e dhane vete? U shkelen me kembe nga bashkabesimtaret. Se marr vesh llogjiken tuaj.
    Cfare jane gradat e shehideve?

Zoti Te bekofete!!
    Jezusi te do!!!
    ej vella.

E para punes aty vene miljona vete,dhe ka shume pleq te cilet edhe rrezohen dhe ky rrezim shpesh here te kushton shume shtrenjte. Njerezit e tjere me pas rreshqasin dhe rrezohen pasi nuk e shohin rugen.
    Por dicka te dish se ata njerez jane te gjalle sepse kane dale ne rruge te zotit. Zoti thote:"Mos mendoni se ata qe kane rene ne rruge te Allahut kane vdekur, ata jane te gjalle por ju nuk e ndjeni gjallerine e tyre"
    ti i dashur se ndjen gjsllerine e tyre se e ke zemren plot urrjtje dhe kushedi sa ne gaz je sot.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Haxhi / kusht për të qenë musliman i mirë

Haxhi është një prej kushteve kryesore të besimtarëve Islam që duhet të bëhet në jetë. Nuk e di a duhet patjetër të bëhet apo kush mundet (edhe pse më duket qesharake që të varet shpëtimi i amshuar me një shtegtim aq të largët dhe të shtrenjtë). Nëse është kusht kryesor atëherë është e kuptueshme që shkojnë shumë vetë atje. Shyqyr Zotit sot ka lidhje të mira dhe kushte më të mira për udhëtim se që ishin më parë, le të shkojnë, udhë e mbarë u qoftë.
    Kuptohet se Zoti nuk është vetëm në Mekë, apo vetëm në Jeruzalem... Zoti është gjithkund. Atë mund ta lutësh kudo dhe urata do të vlejë. Ndoshta ky është një ngushëllim për ata të tjerët që nuk do të mund ta bëjnë këtë shtegtim.
    Mua më duke aq papërgjegjësi e madhe e kryesisë lokale që nuk ndërmarrin masa më të mëdha të sigurimit që mos të vijë deri tek kjo tragjedi. Sepse për çdo vitë vdes dikush! Nuk është ky një përjashtim. Numri më i madh, më duket ishte viteve të 90-ta, ishte mbi 1000 të vdekur. Përse nuk ka një rregull apo një rradhitje për të ardhë në rend secili për hedhjen e gurit? A thua djalli shfaqet vetëm në një moment dhe të gjithë duhet patjetër po atë moment të hedhin se përndryshe më vonë do të ikë?! A është kryesore që të hedhët guri apo të mundohet njeriu që me bamirësi, vepra të mira ta largojë djallin në rend të parë nga zemra e vet e më pas edhe nga tjerët?
    Disi nuk po mund ta kuptoj se shpëtimi vjen nga të bërit e një shtegtimi dhe të hedhurit gurë.

Pres ndonjë sqarim!
    IHS

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Shpresmir kjo eshte ishujtari, gjithcka cdo rit qe behet ne meke
    Ju pershendes
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120

Re: Haxhi / kusht për të qenë musliman i mirë

Postuar më parë nga Shpresmiri
    Haxhi është një prej kushteve kryesore të besimtarëve Islam që duhet të bëhet në jetë. Nuk e di a duhet patjetër të bëhet apo kush mundet (edhe pse më duket qesharake që të varet shpëtimi i amshuar me një shtegtim aq të largët dhe të shtrenjtë). Nëse është kusht kryesor atëherë është e kuptueshme që shkojnë shumë vetë atje. Shyqyr Zotit sot ka lidhje të mira dhe kushte më të mira për udhëtim se që ishin më parë, le të shkojnë, udhë e mbarë u qoftë.
    Kuptohet se Zoti nuk është vetëm në Mekë, apo vetëm në Jeruzalem... Zoti është gjithkund. Atë mund ta lutësh kudo dhe urata do të vlejë. Ndoshta ky është një ngushëllim për ata të tjerët që nuk do të mund ta bëjnë këtë shtegtim.
    Mua më duke aq papërgjegjësi e madhe e kryesisë lokale që nuk ndërmarrin masa më të mëdha të sigurimit që mos të vijë deri tek kjo tragjedi. Sepse për çdo vitë vdes dikush! Nuk është ky një përjashtim. Numri më i madh, më duket ishte viteve të 90-ta, ishte mbi 1000 të vdekur. Përse nuk ka një rregull apo një rradhitje për të ardhë në rend secili për hedhjen e gurit? A thua djalli shfaqet vetëm në një moment dhe të gjithë duhet patjetër po atë moment të hedhin se përndryshe më vonë do të ikë?! A është kryesore që të hedhët guri apo të mundohet njeriu që me bamirësi, vepra të mira ta largojë djallin në rend të parë nga zemra e vet e më pas edhe nga tjerët?
    Disi nuk po mund ta kuptoj se shpëtimi vjen nga të bërit e një shtegtimi dhe të hedhurit gurë.

Pres ndonjë sqarim!
    Lexoje ne Bibel qe te bindesh me shume ."lol"

A PERMENDET MEKA NE BIBEL
    "BEKA" ESHTE MEKKA

Ne Meke ndodhet Ka'ba (Qabeja) e Shenjte, ndertuar prej Ibrahimit( Abrahamit) dhe birit te tij Ismail. Emri "Meka" (Makkah) eshte perdorur me shume se nje here ne Kur'anin e Lavdishem ne Suren 48:24. Nje emer tjeter per Meken eshte "Bcke", qe vjen si rezuitat i ndryshimeve ns shqiptim midis fiseve te ndryshme arabe. Edhe emri Beke eshte permendur me shume se nje here ne Surah 3:96. "Me te vertete:Shtepia e pare, (Xhamia) e ndertuar per njerez, eshte ajo qe u ngrit ns Beke( MEKKA) e dobishme, udherrefyese per mbare njerezimin.". Eshte vertete e mahnitshme por fjala Beke permendet edhe nga Profeti Daut(David) (PQMT) ne Psallmin 84:6:" Ndersa kaluam neper luginen e Bekes, ata ndertuan nje pus, dhe shiu i rrembyer mbushi vend in plot pellgje te medha." Pus i permendur prej Profetit David, eshte pusi i mirenjohur "Zemzen" i cili ekziston edhe sot e kesaj dite ne afersi te Ka'bes.

SHTEPIA E LAVDlSE TIME THOTE ZOTI

Isaja, kapitulli 60:
    1."Ngrihu e ndriço, pasi drita jote mberriti dhe mbi ty qendron lavdia e Perendise."
    Krahasoje me Suren 74:1-3:" 0 ti i mbuluar. Ngrihu dhe terhiqu verejtjen (duke i thirrur). Dhe madheroje Zotin tend!"
    2."Veshtro perreth, token e ka mbuluar erresira dhe popujt Jane te zhytur ne terr, por permbi ty do te ngrihet Perendia dhe lavdia e tij do te te shfaqet." Profeti Muhamed (PQMT) erdhi ne nje kohe te erret; kur bota e kishte harruar se Perendia eshte Nje, ashtu siç kish predikuar Ibrahimi(Abrahami) dhe profetet e tjere, perfshi edhe Isain (Jezusin).
    3."Drita jote do te ndriçoje kombet dhe sundimtaret do te dalin nga
    erresira e nates ne shkelqimin e agimit tend". ..
    4."Ngrej syte e hidh veshtrimin perreth. Ie gjithe do te vijne e do te
    mblidhen rreth teje.
    Ne me pak se 23 vjet u arrit te kryhej bashkimi i tere Arabise.
    5."...tek ty do te vije begatia e deteve dhe pasurite e popujve." Ne me pak
    se nje shekull, Islami u perhap ne Arabi dhe ne vendet e tjera.
    6."Toka jote do te mbushet me tufa devesh te Midianit dhe , Efeut. Njerezit do te vijne nga Sheba duke sjelle flori e temjan e duke levduar Perendine." . ,
    7."Kopete e Kedarit do te mblidhen rreth teje dhe ti do te zoterosh gjithe deshte e Nebaitit, te cilat une do ti pranoj si kurban ne Altarin tim dhe si shenje adhurimi ndaj shtepise se lavdise Time."
    Fiset e Kedarit (Arabise) u bashkuan "Shtepia e lavdise Time" i referohet Baneses se Allahut ne Meke dhe jo Kishes se Krishtit siç mundohen ta komentojne disa studiues kristiane. Eshte fakt I pamohueshem qe, fshatrat e Kedarit (ku perfshihet te pakten tere Arabia Saudite) jane i vetmi vend ne bote qe kane mbetur te pacenuara nga influenca e Kishes.
    8"portat e tua nuk do te mbyllen kurre, por do te qendrojne hapur ne dite apo nate. Drejt tyre do te marshojne plot triumf sundimtaret e fuqishem e ato do te pranojne brenda tyre begatine e popujve". Eshte po ashtu fakt se xhamia qe rrethon Ka"ben e Shenjte ne Meke ka ndenjur gjithnje e hapur, diten dhe naten.,
    . duke nisur qe nga koha kur Profeti Muhamed (PQMT) e pastroi nga idhujt e huaj, , prej qe 1400 vjet me pare. Per Haxhillek (Pelegrinazh}kane ardhur si njerezit e thjeshte, ashtu edhe sundimtaret.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nusja e vdekur, mes legjendës dhe të vërtetës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-01-2016, 08:48
  2. Diana Çuli: Ndjesë familjes së poetit të pushkatuar..
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 18:30
  3. Lista e shkrimtarëve të persekutuar nga rregjimi komunist
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-02-2007, 23:15
  4. Mjekët e deklarojnë të vdekur, kthehet në jetë 6-vjeçarja
    Nga ALBA në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-05-2004, 07:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •