Postuar më parë nga
ILovePejaa
Une jetoj ne Florida dhe me pelqen shume. Kam jetuar ne Midwest per nje kohe dhe kam kaluare shume mire atje por ishte ftohte dhe perveq disa qyteteve te medha siq jane Denver apo St. Paul, qytetet e tjera jane shume te vogela dhe nuk kane shume per te ofruare. Ketu ne Floride, e kaloj kohen midisi gainesville dhe Orlando-se. Central Florida me pelqen shume per arsye te motit dhe atraksioneve qe ofron. Siq e thah edhe R2T pagesat ketu jane te ulta, por m'varesishte se cfare pune e bene. Neqofse e beni ndonje pune profesionale qe kerkon te keni diplome apo certifikata, atehere pagesat jane shume te mira.
Miami eshte qytet me krim me te larte ne Shtetet e Bashkuara, dhe prandaj, nuk do t'ju sugjeroj te jetoni atje; natyrishte, ne Miami ka pjese te mira per te jetuar, por patjeter duhet te keni shume lek te jetoni afer Sylvester Stallone apo sharon stone. Miami Beach eshte nje vend ideal per te kaluar pushimet jo me shume se 10 dite, ndersa sa i perket South Beach nuk do ju sugjeroj sepse do te hasni ne gjera te padeshirueshme. Ne Florida nuk ka taksa te shtetit apo taksa te qytetit (state tax) ndersa taksat e blerjes jane 6.5 %, nuk jane te larte shume ne krahasim me disa shtete. Marrja me qira e nje apartmanti me 2 dhoma qe ofron si fushe te golf-it, tenisit, basketboll-it, pool, gym, AC, ndoshta edhe gate community eshte afer apo pak mbi 900 $, qe nuk eshte asgje ne krahasim me shtetet e veriut. Sidomos apartmantet nuk jane sikur ne veri (e kam fjalen NYC sepse atje kam qene), por jane shume shume me te mira ne pergjithesi - kjo ishte si pergjigje per R2T.
Une njoh shqiptare ketu mjafte, por jam njeri pak i mbyllur dhe e kaloj kohen e lire qe e kam large thashethemeve, large fjaleve.
Per te rinjte sidmos central florida dhe Tampa jane qendera te rendesishme. ybor City, City Walk, Downtown Disney, downtown Orlando, dhe qendra tjera rreth campuseve te UF, UCF apo USF jane me te vertete fantastike, mund te takoni aktor te famshem, sportiste, dhe te jeni pjese e video serive siq jane girls gone wild-(kjo vlen per vajza), fear factory - (jave e kaluare ishte ne Island of Adv.), etj etj.
Ne Floride me pelqejn Liqenet qe jane pothuajse ne cdo vende, por cka me pelqen me shum eshte se prej ores 8 deri ne 11 jam ne ligjerata, pastaj prej 11:15 deri ne 12:00 rruges per ne Daytona, Cocoa, satellite, apo new smyrna beach. Ne njeren nga keto plazha, mund te surfing per 2-3 ore dhe pastaj te ktheheni per pune per mbramje, kuptohet si serv.... dinner time, dhe ne kete menyer i kaloj se paku 1 apo 2 dite te javes ne Floride.
Ne Floride nuk me pelqen rritja e numerit te spanjolleve, sidomos portorikaneve dhe sistemi i edukimit elementare.
Krijoni Kontakt