Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    be yourself by yourself Maska e denku
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    in the casket garden
    Postime
    362

Dua te them dicka........

...Atje ku ndodhet natyra dhe toka,jeta dhe uji,une pashe nje
    vend te djerr, qe s'kishte mbarim.
    Si nje lloj krateri aq ne mungese arsyeje,drite dhe
    ndjenja sa mendja nuk e kap dot ne cdo nivel zgjuarsie dhe nese afrohesh sadopak mendja do te rrotulloje mbrapsht,
    ne pamundesi per te ta thithur brenda.Ishte nje vizion
    aq i qarte,i vertete dhe jetik per mua qe ne qartesin e vet ishte abstrakt.Kjo ishte cfare une munda te kuptoja,si e kaloja kohen,si veproja une me tangenten.Nuk me ka ndodhur asnjehere,asnjehere qe nje njeri te ndryshoje ose bota te jete nje vend me i mire vetem se dikush te flet, te sqaron dhe kerkon te te fali dashurine.Asgje nuk eshte e vulosur.Termi "ji i mire" nuk ka kuptim.Eshte nje klishe,nje shaka e keqe.Seksi eshte matematike.Individualizmi jo me shume se nje debat.
    Drejtesia ka vdekur.Frika,pafajsia,simpatia,faji,deshtimi,emoci onet
    ishin gjera qe nuk i ndienin me.Reflektimi nuk hyn ne pun.Zoti nuk eshte gjalle
    Dashuria nuk besohet.Cfare sinjfikon inteligjenca?Te gjesh arsyen.Deshira te pakuptimta.
    Siperfaqesi,siperfaqesi ishte cfare cdo njeri gjeti ne kuptimin e ketij vendi............................................. ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga denku : 04-07-2002 mė 13:33
    Nuk mund te qortohem,sepse dhe vete njeriu model ka skadencen e tij....!!!!!!!!

In Flames Maska e dimegeni
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    ..............."dimegeni" eshte nje ide,nje lloj abstraksioni,nuk eshte "une jam une",vetem nje objekt a fjale,dicka imagjinare edhe pse hedh mendime ato rrotullohen,puthen,zvogelohen,urrehen.Une thjesht nuk jam aty.E kam te veshtire te shpjegohem ne cdo nivel.Personaliteti im eshte qesharak,i pa formuar,i zgjuar,ligesia futet thelle e me thelle pa ndaluar.Ndergjegja,keqardhja,shpresat u zhduken kohe me perpara nese ato kan egzistuar.Gjithcka qe kam te perbashket me cmendurine me te keqen,kurven,kurvarin,budallain,te zgjuarin,te shemtuaren,te bukuren eshte vetem pershtatje.Cdo njeri eshte zero.Nuk mund te qortohem dhe njeriu model ka skadencen e vet.Eshte djalli i cili je ti?Apo eshte dicka qe ti thua?Merzia ime eshte konstante dhe e mprehte.Une nuk i uroj njeriu jete te mbare.Ne fakt dua qe merzine time t'ja kaloj te tjereve.Nuk dua asnje te shpetoje.Une s'mund te fitoj dituri te reja dhe jam shume fodull.Po nejse nuk kishte arsye pse "dimegeni" ti thoshte keto te gjitha edhe pse ka rena nga pesha kohet e fundit edhe pse njerezit po e irritojne neper trena duke kruar faqen,koken apo hundet,prape nuk kishte arsye.Per mua kjo do te thote Asgje......
    Discover me like emptiness.......

Anėtar i/e nderuar Maska e Pentesilea
    Anėtarėsuar
    31-05-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    100

Bravo

Ja ēfare me pelqeu:

1
    Asgje nuk eshte e vulosur.Termi "ji i mire" nuk ka kuptim.Eshte nje klishe,nje shaka e keqe.Seksi eshte matematike.Individualizmi jo me shume se nje debat.
    Drejtesia ka vdekur.Frika,pafajsia,simpatia,faji,deshtimi,emoci onet
    Dashuria nuk besohet.Cfare sinjfikon inteligjenca?Te gjesh arsyen.Deshira te pakuptimta.
    Siperfaqesi,siperfaqesi ishte cfare cdo njeri gjeti ne kuptimin e ketij vendi............................................. ...(Denku...)

2
    Merzia ime eshte konstante dhe e mprehte.Une nuk i uroj njeriu jete te mbare.Ne fakt dua qe merzine time t'ja kaloj te tjereve.Nuk dua asnje te shpetoje.Une s'mund te fitoj dituri te reja dhe jam shume fodull.....(Dimegeni....)

Pse shkruani kaq rralle ketu? Keto dy meditime vlejne me shume se disa analiza psikologjike qe hasen ne faqet e ketij forumi, por qe shpesh s'jane gje tjeter vetem perpelitje mjerane dhe kopje te zbehta te disa filozofive te fillimit te shekullit te kaluar. Urime, sinqerisht me pelqyen....

P.s( e kuptova per ke person te mrekullueshem benit fjale ne ate poezine tuaj te meparshme. Kishit te drejte....

Denk

Mund te them qe ka qen nje nder te paktet shkrime ketu ne forum qe me ka ngacmuar denko(per te mos thene i vetmi).

Shiko c'rizgjove ne mua:

Ate dite te kish shkuar mendja te haje oktapodh. Regullove dhomen, shtrove ate mbulesen e bukur mbi tavoline, nxorre nga sirtaret kompletin e argjenterise (ate qe e ruaje vetem kur ke miq te dalluar per darke), zbrite nga vitrina e bufese tende kineze kompletin me te mire te pjatave si dhe nxorre nga qilari veren e bardhe me te vjeter qe te gjendej. Veshe pastaj kostumin tend te preferuar, ndeze nja dy qirinj mbi tavoline per te krijuar ambjent e pastaj shkove e hape deren kryesore te shtepise ( e le hapur 2 kanateshe).
    Shkove e u ule ne tavolinen shtruar per merak e nise te presesh te hash oktapodhin. Prite ca, pastaj edhe ca...deri sa uria te shtyu te pyesesh veten "Mos nuk ka oktapodh"?.
    Vertet ne fakt, cudi si nuk po e haje. Tavolina shtruar mbrekulli, qirinjte ndezur, argjenderia ndriconte perbri pjates e vera e bardhe ne goten stergjateshe dukej qe ish ndezur keq per t'u rrotulluar gjithe afsh ne gojen tende se bashku me ndonje cope oktapodh. Pra te gjitha kushtet qene, pse s'po haej oktapodhi?
    Edhe dera e hapur qe ne fakt, c'e pengonte xhanem?

Ai qe po kalonte aty prane shtepise tende, gjeti kanatet e deres hapur dhe hyri. Te gjeti ashtu si te mpire prej ndejtjes ulur me nje pirun argjendi ne doren e majte si dhe nje thike po prej argjendi ne te djathte. Shikimin e kishe te humbur teper larg ndersa qirinjte qe kishe ndezur kishin arritur nga fundi.
    Pasi mori vesh si ish pune, u ul prane teje e nisi te te flase:
    -Si ore s'ka oktapodh? Pse se nuk te erdh ne pjate nuk egzistoka oktapodhi? Fakti qe ti nuk ke oktapodh ne pjate nuk do te thote qe oktapodhi nuk egziston. Po detrat jane plot oktapodhe, o i uritur...
    Shko, zhytu ne te! Zhytu thelle se oktapodhet nuk rrojne ne siperfaqe e as ne cektine.
    Shko zhytu o i uritur!
    Shko e kape vete oktapodhin tend qe s'ka per te te ardhur kurre
    ne pjate.
    Shko te luftosh kripen banale qe te shtyn ne siperfaqe kur ti mundohesh te thellohesh.
    Shko te mesosh si mbahet fryme nen thellesite e misterta.
    Shko te durosh ngjeshjen e ujit qe sa vjen e te shtyp me fort kur mundohesh te thellohesh nder hapsirat detare te pafundme.
    Shko ... shko...

E ti shkove... Pas njemije e nje peripecive me ne fund e kape dhe ti nje oktapodh me te cilin mund te shuaje urine (per ate vakt, mbase)

Ne te njejtin moment, komshiu yt te cilin e kish marre uria dhe ate, shkoi ne kotecin qe kish prapa shtepise dhe pas nje ndiekje 3 minuteshe qe i beri pules se piketuar per t'u ngrene e zuri.

Dhe ja skena finale:
    Ti i porsadale nga deti, pothuaj i pafryme, me nje oktapodh goxha te madh ne dore e rrobat e qullura gjithe uje.
    Komshiu qe porsa del nga qymezi duke dihatur paksa, me rrobat gjithe kashte.

Te dy me ushqimin tuaj ne dore. Sot ti do hash oktapodh, e ai do haje pule. Fundja te dy do te shuani urine per kete vakt te rradhes.

Thua vertet ia vleu te kaloje gjithe ato peripeci te haje nje oktapodh? Perse???

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    .Frika,pafajsia,simpatia,faji,deshtimi,emocionet
    Siperfaqesi,siperfaqesi ishte cfare cdo njeri gjeti ne kuptimin e ketij vendi......

dhe me tej cu tha per tu kuptuar...shto edhe ato qe nuk u kuptuan qartesisht. me pelqeu ajo qe munde te thuash dicka , pa ndonje rendesi te vecante se per ke.
    urime.....
    per te tre.
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

El-Letėrsia Maska e macia_blu
    Anėtarėsuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492

ui se harrova

te tre plus pentesilean.

be yourself by yourself Maska e denku
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    in the casket garden
    Postime
    362
    Ju faleminderit per vleresimin!
    Pershendetje!!!!!!
    Nuk mund te qortohem,sepse dhe vete njeriu model ka skadencen e tij....!!!!!!!!

In Flames Maska e dimegeni
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Vendndodhja
    Göteborg
    Postime
    371
    ......kurse atyre qe se vleresuan ose u vjen inot Mr.Dimegeni thote: F££k off
    Discover me like emptiness.......

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •