Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet të gëzojnë imunitet ligjor pushtetarët?

Votues
250. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

61 24.40%
  • Jo

177 70.80%
  • Nuk e di

12 4.80%
Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 64
  1. #-9
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,378
    Postimet në Bllog
    22

A duhet të hiqet imuniteti ligjor për njerëzit e zgjedhur në pushtet?

Ne keto 20 vitet e pluralizmit shqiptar, eshte zbatuar nje praktike e dyshimte ligjore, veshja me imunitet nga ligji per te gjithe deputetet, zyrtaret e njerezit e zgjedhur ne pushtet. Kjo ka krijuar nje deformim te dukshem te demokracise shqiptare, ku te zgjedhurit e sovranit popull gezojne nje imunitet ligjor qe nuk e gezon as vete sovrani popull qe i voton ne ato poste. Ashtu sic ka krijuar edhe mentalitetin e gabuar ne opinionin publik shqiptar se njerezit me pushtet nuk i ze e as nuk i ndeshkon ligji.

Kjo anomali i ka hapur udhen edhe korrupsionit e inkriminimit te politikes, pasi eshte me e lehte te kryesh nje krim apo afere korruptive kur nuk ia ke friken ligjit, se sa kur ia ke friken ligjit demokratik. Ky debat, pas 20 vjetesh ka filluar te behet edhe ne Kuvendin e Shqiperise keto kohet e fundit. Keshtu qe ne po hapim nje sondazh, per te marre mendimin tuaj per kete ceshtje.

- Jeni pro apo kunder imunitetit ligjor per njerezit e veshur me pushtet?
    - A eshte kjo nje precedent shqiptar apo nje praktike qe e gjejme edhe ne demokracite e tjera?
    - Cilat jane pasojat e ketij imuniteti nga ligji ne shoqerine shqiptare?
    - A duhet qe ligji te veproje per te gjithe shtetasit njesoj?

Pasi te votoni, si ne cdo sondazh, jeni te lire te shprehni mendimin tuaj mbi kete ceshtje. Mund te lexoni mendimin e anetareve te tjere ne heshtje, por nuk eshte nevoja ta komentoni ate. Secili ka mendimin e tij dhe voten e tij.

Albo

2. #-8
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    S'ka pse tu hiqet imuniteti!Te gjithe vjedhin.
    Pastaj eshte ligj per shtetet me demokraci,jo per shqiperin qe eshte oligarki.

3. #-7
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2009
    Postime
    198
    Postimet në Bllog
    11
    Meqenese ne Shqiperi njerezit qe perfaqsojne shtetin, dhe qe duhet te kene pergjegjshmeri,
    per ate pergjegjsi qe u ka dhene sheti per ti sherbyer qytetareve, por qe ato abuzojne ne
    ne rruge korruptive mbi shtetin dhe qytetaret, duke demtuar imazhin e shqiperise duke
    filuar tek veshtirsimi i jetes se intelektualve qe patjeter duhet te jene te ndershem ,
    mendoj se sduhet te kene imunitet.

4. #-6
    Perjashtuar Maska e morrison
    Anëtarësuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Votova per jo, qe nuk duhet te gezojne imunitet. Megjithate eshte e diskutueshme per sa i perket demokracise. Veshja me imunitet e politikaneve behet per te shmangur luften politike kur nje parti hipen ne pushtet dhe kerkon qe te ndeshkoje antaret e opozites, me apo pa akuza te verteta. Por dhe kjo ka te keqen e saj te madhe qe eshte bashkpunimi ne krim i te dyja forcave politike te cilat jane te imunizuara dhe nuk ndjejne kercenim nga njera tjetra kushdo nga keto qofte ne pushtet. Nese do e marrim ne aspektin filozofik, mbase ka shume vend per te diskutuar, por per sa i perket Shqiperise, ky imunitet qe kane politikanet i ka kthyer ata ne grabites te prones se perbashket dhe te taksapaguesve.

5. #-5
    Mendoj se ne kete rast ka vend ajo shprehja.Perpara Ligjit Jemi Te Gjith Te Barabarte!
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

6. #-4
    -
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Une them qe nuk duhet te hiqet imuniteti. Bile cdo punonjes i administrates (qe nga pastruesi e deri tek k/ministri) duhet te gezoje imunitet te paprekshem.
    Pse? A na ka thene Europa "Zhdukni korrupsionin?".
    Po pra jepuni te gjitheve imunitet te plote....dhe shikojeni vete, do kapet me njeri duke vjedhur?
    Ua garantoj une qe asnje nuk do kapet.
    -

7. #-3
    i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Une them qe nuk duhet te hiqet imuniteti. Bile cdo punonjes i administrates (qe nga pastruesi e deri tek k/ministri) duhet te gezoje imunitet te paprekshem.
    Pse? A na ka thene Europa "Zhdukni korrupsionin?".
    Po pra jepuni te gjitheve imunitet te plote....dhe shikojeni vete, do kapet me njeri duke vjedhur?
    Ua garantoj une qe asnje nuk do kapet.
    E goditur si ide, ne kete menyre i zhdukim te gjitha me korrupsion e dreq e shejtan. Vetem thashethemet mbeten. thashethe
    Without deviation from the norm, progress is not possible

8. #-2
    Maska e *Babygirl*
    Anëtarësuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    Po te u heqet gjithe qe perfshihen ne korrupsion njerz te veshur ne pushter, i pari do kishte qen Sali Berisha & Company!
    Mos jeto pa buzëqeshur...sepse dikush në këtë botë jeton nga buzëqeshja jote ...!

9. #-1
    Jo qeveritarëve që mos tu hiqet...po çdo njëri duhet të ketë imunitet ligjor.Dikush me gram e dikush me kile kuptohet,në bazë të peshës së copave të letrës që ka në xhep.
    Kështu është më mirë për të gjithë.Asnjë shtet tjetër nuk e ka këtë,ta bëjmë ne të parët.Të jemi dhe ne novatorë se nuk na gjen gjë.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

Jo votova, po e di qe me ka shkuar kot... Sespe atyre si u hoqe imunitetin si u hoqe breket, nuk kan turp ata prap do bejn krime dhe vjedhje dhe asnjehere nuk do perfundojn ne burg, maksimiumi do ngrihet ndonje padi dhe do shkoj disa vjet deri sa te harrohet
    Revolution 1848

Faqja 0 prej 7 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •