Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anėtarėsuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56

Kerkoj nje chat te Krishter Shpiptar.

I DREJTOHEM TE GJITHE TE KRISHTEREVE!

A MUND TE ME GJENI NJE CHAT TE KRISHTERE SHQIPTAR?
    SEPSE ME DUHET PER NJE PERSON QE KA NEVOJE PER SHUME INKURAJIM. NESE NJIHNI NJE CHAT TE TILLE JU LUTEM ME SHKRUANI KETU NE FORUM APO NE MESAZHET PRIVATE.
    ZOTI JU BEKOFTE, I SHPETUARI.
    html

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,153
    Postimet nė Bllog
    22
    Te krishteret shkojne ne Kishe dhe jo ne chat.

Keshille pa te keq.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anėtarėsuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56
    Albo na shkrive tani.
    Po ata qe nuk jane krishtere dhe kane nevoje per nje fjale te mire mos eshte mekat per ata te komunikojne me dike qe eshte i krishter ne chat? Ku mund te degjojne Fjalen e Perendise.
    Pershendetje, i shpetuari.
    html

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,153
    Postimet nė Bllog
    22
    "Nese ju luteni ne emrin Tim, une do ti degjoj lutjet tuaja. Nese dy ose me shume se ju luteni ne emrin Tim, Une do te jem mes jush!"
    Jezu Krishti

Kjo eshte arsyeja perse Kisha eshte ndertuar dhe arsyeja perse eshte primare qe njerezit te shkojne ne Kishe dhe jo ne chat, kafene, klub, apo stadium ku mund te gjejne me mijra njerez, por nuk do te gjejne shpetim e ndjese mekatesh. Kisha eshte vete Jezu Krishti dhe nese do te jesh prane tij, shko ne Kishe.

Albo

i/e regjistruar Maska e xheni4i
    Anėtarėsuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    7
    Postuar mė parė nga Albo
    Kisha eshte vete Jezu Krishti dhe nese do te jesh prane tij, shko ne Kishe.
    Albo
    Me fali se po nderhuj ne kete teme por por nuk mund te kuptoj disa gjera nga ju Albo ..... sepse ti na thua se ne qofte se do te jesh prane Jezusit shko ne kishe por kjo eshte jo e llogjikshme sepse besimtaret nuk vene ne kishte per te qene me afer Jezusit , me lejo te shpjegohem me qarte kush nga dishpujt tha ndonjehere se vatja ne kishe te ben me shume prane tij ??? A po nuk e di ti se si ju shfaq Jezusi Palit ne rruges per ne Damaske dhe kjo e verteton se te qenit ne Kish nuk do te thote te jesh me afer Jezusit

......dhe jo vetem kaq por une nga nje here ndihem me afer Jezusit kur jam ne dhomen time te lutjes se sa ne Kishe por megjithate do deshiroja te dija mendimin tend se cfare kuptone ti me fjalen Kishe dhe se si nje njeri mund te Jete me afer Atij ?
    Postuar mė parė nga i shpetuari
    I DREJTOHEM TE GJITHE TE KRISHTEREVE!

A MUND TE ME GJENI NJE CHAT TE KRISHTERE SHQIPTAR?
    SEPSE ME DUHET PER NJE PERSON QE KA NEVOJE PER SHUME INKURAJIM. NESE NJIHNI NJE CHAT TE TILLE JU LUTEM ME SHKRUANI KETU NE FORUM APO NE MESAZHET PRIVATE.
    ZOTI JU BEKOFTE, I SHPETUARI.
    sa per veten time nuk di ndonje chat te krishtere por shpesh perdor Yahoo Messanger per te chatuar me njerzit dhe gjeja me kryesore eshte se aty mund te hapesh dhoma te ndrushme ku mendoj ne qofte se ndonje njeri eshte i iteresuar ne dher mund te mblidhemi dhe te krijojme dhomen tone si mendoni ???

Me dashurine e Jezusit
    Xheni4i
    Tė dua, o Zot, forca ime. Zoti ėshtė kėshtjella ime, fortesa ime dhe ēliruesi im, Perėndia im, shkėmbi im ku gjej strehė, mburoja ime, fuqia e shpėtimit tim, streha ime e i lartė. Ps 18:2

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,153
    Postimet nė Bllog
    22
    Ungjilli sipas Mateut 16, 13:20
    13 Pastaj Jezusi, mbasi arriti nė krahinėn e Cezaresė sė Filipit, i pyeti dishepujt e vet: ''Kush thonė njerėzit se jam unė, i Biri i njeriut?''.
    14 Dhe ata thanė: ''Disa Gjon Pagėzori, tė tjerė Elia, tė tjerė Jeremia, ose njė nga profetėt''.
    15 Ai u tha atyre: ''Po ju, kush thoni se jam unė?''.
    16 Dhe Simon Pjetri duke u pėrgjigjur tha: ''Ti je Krishti, Biri i Perėndisė tė gjallė''.
    17 Dhe Jezusi duke pėrgjigjur u tha: ''I lumur je ti, o Simon, bir i Jonas, sepse kėtė nuk ta zbuloi as mishi as gjaku, por Ati im qė ėshtė nė qiej.
    18 Dhe unė po tė them gjithashtu se ti je Pjetri, dhe mbi kėtė shkėmb unė do tė ndėrtoj kishėn time dhe dyert e ferrit nuk do ta mundin atė.
    19 Dhe unė do tė tė jap ēelėsat e mbretėrisė sė qiejve; gjithēka qė tė kesh lidhur mbi tokė, do tė jetė lidhur nė qiej, dhe gjithēka qė tė kesh zgjidhur mbi tokė, do tė jetė zgjidhur nė qiej''.
    20 Atėherė i urdhėroi dishepujt e vet qė tė mos i thonin askujt se ai ishte Jezusi, Krishti.
    Asnje prind apo i aferm nuk do qe femijet e tyre te qajne ne varrimin e tyre, por ja qe ata qajne pasi ndjejne dhimbje. Asnje prind apo i aferm nuk u thote femijeve te tyre qe ti nderojne ne varrim, por ja qe femijet i nderrojne prinderit e tyre jo vetem kur jane gjalle por edhe kur vdesin.

Kush nuk i perket Kishes se Krishtit, nuk meriton ta quaje veten te Krishtere. Kisha eshte dera e mbreterise se qiellit, pasi nuk ka shpetim jashte saj, Kisha eshte Vete Jezu Krishti.

Kisha i dallon te krishteret nga njerezit e tjere te kesaj bote pasi ne nuk i perkasim botes, i perkasim Krishtit. Chatin, klubin, mblejdhjen, kafenete i frekuentojne edhe te pafete.

Albo

Pershendetje

Postuar mė parė nga Albo
    Ungjilli sipas Mateut 16, 13:20

Asnje prind apo i aferm nuk do qe femijet e tyre te qajne ne varrimin e tyre, por ja qe ata qajne pasi ndjejne dhimbje. Asnje prind apo i aferm nuk u thote femijeve te tyre qe ti nderojne ne varrim, por ja qe femijet i nderrojne prinderit e tyre jo vetem kur jane gjalle por edhe kur vdesin.

Kush nuk i perket Kishes se Krishtit, nuk meriton ta quaje veten te Krishtere. Kisha eshte dera e mbreterise se qiellit, pasi nuk ka shpetim jashte saj, Kisha eshte Vete Jezu Krishti.

Kisha i dallon te krishteret nga njerezit e tjere te kesaj bote pasi ne nuk i perkasim botes, i perkasim Krishtit. Chatin, klubin, mblejdhjen, kafenete i frekuentojne edhe te pafete.

Albo
    Albo, nuk e di nese te kam keqkuptuar, por te pakten mos me keqkupto ti ne pergjigjen time.
    Kisha nuk eshte Krishti, eshte nusja e tij.
    Eshte shume e drejte qe bashkesine me Perendine mund ta ndiejme aty ku eshte bashkesia e Perendise, dmth ne kishe. Nuk eshte gabim te perpiqesh te gjesh chat te Krishtere, por e mira eshte te shkosh ne kishe te jetosh bashkesine e Krishtit, dhe jo chat-eve ku ne fakt ka llafe dhe jo bashkesi me Perendine. Ose mbase ka dhe dicka me teper se fjale, por nuk eshte dicka e urte te kalosh bashkesi te krishtere ne chat. Une nuk po flas me ndonje kompetence, sepse ne fund te fundit rruget e Perendise jane te pafundme, dhe nuk e di ne c'pozite je ti qe kerkon nje chat te krishtere. Une personalisht nuk e di qe ekziston, dhe a mund te ekzistoje. Por po ta kerkosh vertet Perendine ai do te te jape shoqerine qe duhet aty ku duhet. Mbase jo ne chat, por ne nje vend shume me te denje se chat-i.

Kuptimi i kryqit eshte bashkesia. Druri vertikal tregon per marrdhenien vertikale te besimtarit me Perendine, dhe druri horizontal te marrdhenies se besimtarit me besimtaret e tjere. Nuk e di sa eshte e mundur ta gjesh kryin ne chat. Kerko kryqin, jo me teper dhe me pak se Kryqi.

Manulaki
    Te shpėtohesh do tė thotė tė transformohesh prej Perendise, tė ribėhesh ashtu siē Ai donte qė ne tė ishim qė nga fillimi!

Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,153
    Postimet nė Bllog
    22
    Manulaku, tema per Kishen eshte teme me vete dhe nuk dua te debatoj ate ketu. Une si besimtar orthodoks di te them vetem se jeta e orthodoksit vertitet rreth KISHES (jetes komunitare) dhe rreth FAMILJES qe eshte nje shembellim i Kishes.

Atehere kur e kupton se Kisha eshte pjese e pandashme e jetes tuaj ashtu sic eshte edhe familja, atehere ke arritur te njohesh te Verteten dhe te futesh ne Rrugen e jetes.

Chatet, klubet, organizatat, partite, mbledhjet, kafenete nuk i sherbejne aspak rritjes shpirterore te nje krishteri.

Albo

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I krishteri nuk mund te gjeje kurre ne chate, klube, kafenera, organizata apo mbledhje ate qe do gjeje ne kishe. Dhe jo vetem i krishteri, por edhe ata qe nuk jane te krishtere.

Te Verteten, inkurajimin dhe cdo gje tjeter qe njerezit kane nevoje mund ta gjejne ne kishe. Kisha eshte ajo qe duhet te rrezatoje Driten e vertete.

Fatkeqesisht, krishterimi sot ka marre trajten e individualizmit. Sot te krishteret punojne dhe i "sherbejne" Krishtit jashte kishes. Por puna e vertete e Zotit eshte bere dhe gjithmone do behet nga Kisha, ne Kishe, per Kishen, me te vetmin qellim, rritjen e Trupit te Krishtit, pra Kishen.

Apostull Pali dhe Barnaba u derguan nga kisha nepermjet frymes se shenjte per te mbjellur kisha, jo sic disa thone qe qellimi kryesor i Zotit eshe shpetimi i njerezve. Shpetimi i njerezve po, por brenda kishes. Pali pra dergohej gjithmone nga kisha dhe gjithmone kthehej ne kishe per te raportuar se c'fare Zoti kishte bere nepermjet tij.

Per t'ju kthyer pra temes, dua te pajtohem me mendimin e Albos se chati nuk eshte vendi per te inkurajuar as te krishteret as jo te krishteret, por eshte kisha, i vetmi ndryshim (dhe me sa duket shume i madh) eshte se me fjalen Kishe, Albo nenkupton dicka te kufizuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 04-02-2004 mė 05:04
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Albo na ka sjelle ketu nje te vertete. Kjo e vertete vjen si nje remineshence qe ai vetem sa e shpall, pa e kuptuar as vete se cdo te thote ajo. Me fal Albo qe po te gjykoj disi, por keto qe thua ti tani, i kane thene dhe Albo te tjere (shpresoj te me kuptosh drejt ).

Kjo sepse Kisha e organizuar tradicionaliste (katolike dhe ortodokse)ka humbur funksionalitetin e saj jetesor, por ruan vetem formen fosile te ketij funksionaliteti.

Per te "goditur" kete fosile te vjeter, levizjet protestante shpallen perjetimin individual te Krishtit, duke vendosur Biblen ne vend te Krishtit! Ky ishte Kuranizimi i Bibles, pra transformimi i Bibles ne nje Kuran te krishtere, duke e perdorur ne te njejten menyre sic perdoret Kurani nga besimtaret muslimane!

Levizjet protestante deshtuan ne c'fosilizimin e Kishes, sepse ata nuk arriten dot te shihnin jeten kishtare te fosilizuar, por pane thjesht nje fosile te vjeter qe duhej likujduar.

Ajo c'ka i del detyre cdo brezi eshte C'Fosilizimi dhe ngritja e Kishes sipas modelit te shekullit te pare (ose me mire te tre shekujve te pare). Kuptohet qe per kete do kete patjeter perndjekje nga anetaret e Kishave te organizuara, por kjo eshte e natyrshme, sic eshte i natyrshem Kryqi ne jeten e cdo te krishteri...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 04-02-2004 mė 16:34
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. West Side Family (WSF)
    Nga Tironce_Moderne nė forumin Muzika shqiptare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 17:24
  2. Permbledhje dua te zgjedhura
    Nga Nur_11 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-03-2009, 08:09
  3. Lutje pėr Muslimanėt
    Nga Acid_Burn nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 03-03-2006, 10:59
  4. te kerkoj (se me mungon)
    Nga ^VJOSA^ nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 09-01-2003, 10:25
  5. Kėrkoj!
    Nga zemri nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2002, 08:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •