Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-08-2003
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    4
    Aman sa shume keni "Dallim Feshe" quditem shume me juu..

E di se jam jashte teme, une per vete nuk ja kam idene se percfare po flisni mbasi nuk e kam lexuar kurre biblen, megjithse besoje shume ne Zotin..
    Me nje gje jam dakort, nuk mund te gjykojme historine...3350 perparaaa......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-01-2004
    Vendndodhja
    ulqin
    Postime
    27
    padyshim qe nuk mund ta gjykoni nese nuk eshte ne favor tuajin por nese flitet rreth islamit as qe vjen ne shprehje ky mendim dhe menjehere pa lexuar asnje faqe per islamin njerezit flasin cte munden. une ty modesta nuk te njoh por nga shkrimi yt mendoj se je e krishtere dhe per islamin nuk the asnje fjale te keqe per ndonjeren prej ketyre arsyeve
    1.nuk i fyen besimtaret e feve te tjera
    2.nuk ke njohuri te shumta rreth fese per te vazhduar me tej
    3.nuk mund te mbrohesh se pari e pastaj te sulmosh

une per veten time them se nuk me intereson qe te fyej ndonje njeri ngase kete e kam obligim fetar sepse All-llahu xh.sh ne kur`an na meson te themi "lekum dinukum ve lije din" (ju keni fene tuaj ndersa une timen) kaptina el-kafirune:6 por nganjehere nxehem dhe them mendimin tim rreth disa ceshtjeve me te cilat nuk pajtohem. sa i perket te krishtereve ata kane nje dallim nga hebrenjet ngase hebrenjet jane me ksenofobiste e me ata nuk merret kush vesh sepse askujt nuk i thone se ke te drejte pervec vehtes ndersa une si musliman kam pasur dhe kam shoke te krishtere dhe me ta eshte lehte te kuptohesh. ne shkolle fillore kur njerin (kishte shume pas saqe numeroheshin ne gishta) e tallnin muslimanet per ndonje gje kinse si shok por atij nuk i vinte mire une isha kunder dhe u thoja shokeve te mos e tallnin. ndoshta do te thoni se dola jasht teme por vetem dua t`ju tregoj qe te krishteret i nderoj dhe respektoj dhe nuk dua ti ofendoj e ne shkrimin e mesiperm ndoshta kam folur ashper por duke e konsideruar te vertete mora guximin ta them. juve te krishtereve si besimtare qe jeni ju them se nese gjendeni ne nje shtepi dhe jetoni shume vjete ju duket e mire edhe nese pikon ne ndonje vend por meqe je mesuar me te njejten pamje qetesohesh ne te por sikur te dilnit per nje moment jasht dhe ta shikonit shtepine do ta shihni se ka pamje tjeter. ose nese prizmin e shikoni anash do te ju duket ndryshe e nese gjendeni ne te ndryshe. me kete nuk po ju them qe per nje cast te largoheni nga feja dhe te shikoni a ka vend me te mire por nese besoni se nje fe duhet te jete e vertete atehere mendoni pak se a ka ndonje mundesi qe ndonje fe tjeter te jete e vertete ngase feja nuk eshte tradite familjare apo shoqerore. te gjitheve ju dua shume aq sa jam i porositur (nganjehere edhe me shume) dhe ju pershendes

mendoj se do kete kunderpyetje per kete qe thashe por do te pergjigjem e nese ska do te ju tregoj se cme shtyn ti them disa fjale "te keqija" per disa nga citatet e bibles

byeeeeeeeeeeeeeeee

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    O flori!

Pse cuditesh kaq shume o burre i dheut nga fakti qe vajzat e Lotit "fjeten" me te atin?! Nuk eshte asgje e panatyrshme per kohen kur zhvillohen ngjarjet per te cilat Bibla flet, kur Zoti akoma nuk i kishte dhene ligjet morale qe njerezimi duhej te ndiqte. Ne ato kohe ishte normale, martesa midis motresh dhe vellait, poligamia etj. E rendesishme ishte vetem ruajtja e vijes gjenealogjike te familjes. Po te nisemi nga llogjika jote dhe t'i matim gjerat e se kaluares ne peshoren e vlerave te sotme morale i bie qe ne te gjithe te jemi pjelle e incestit te vellait me motren. Besoj qe dhe Kurani e pranon kete qe femijet e Adamit dhe Eves (motra dhe vellezer) i dhane lindje njerezimit.
    Keshtu flori pyetja jote eshte pa vend pasi Bibla tregon nje ngjarje me vertetesi si ka ndodhur pa paragjykuar prandaj nuk te takon as ty dhe as ndonje tjetri te pyesin "pse" pasi nuk ka rendesi dhe as kuptim perderisa i takon nje epoke tjeter me mendime, mentalitet dhe norma morale te ndryshme nga ato te krishterimit dhe muslimanizmit.

Pershendetje, SS.

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Postuar mė parė nga SuNRiSeR
    O flori!

Pse cuditesh kaq shume o burre i dheut nga fakti qe vajzat e Lotit "fjeten" me te atin?! Nuk eshte asgje e panatyrshme per kohen kur zhvillohen ngjarjet per te cilat Bibla flet, kur Zoti akoma nuk i kishte dhene ligjet morale qe njerezimi duhej te ndiqte. Ne ato kohe ishte normale, martesa midis motresh dhe vellait, poligamia etj. E rendesishme ishte vetem ruajtja e vijes gjenealogjike te familjes. Po te nisemi nga llogjika jote dhe t'i matim gjerat e se kaluares ne peshoren e vlerave te sotme morale i bie qe ne te gjithe te jemi pjelle e incestit te vellait me motren. Besoj qe dhe Kurani e pranon kete qe femijet e Adamit dhe Eves (motra dhe vellezer) i dhane lindje njerezimit.
    Keshtu flori pyetja jote eshte pa vend pasi Bibla tregon nje ngjarje me vertetesi si ka ndodhur pa paragjykuar prandaj nuk te takon as ty dhe as ndonje tjetri te pyesin "pse" pasi nuk ka rendesi dhe as kuptim perderisa i takon nje epoke tjeter me mendime, mentalitet dhe norma morale te ndryshme nga ato te krishterimit dhe muslimanizmit.

Pershendetje, SS.

pershendetje.po mire mor zotni ti me thua mua qe kjo ngjarje ne ate kohe ishte normale atehere.

1)pse vajzat e lotit perdoren veren per ta dehur babain? atehere na del se qenka anormale.

2)Aje i sigurte ti qe thua se ligjet e zotit ne ate kohe ishin ne zbritje e siper,nga i more ti keto informata,pse nuk ke pejgambere te tjere para lotit?

3) mentaliteti mund te jete i ndryshem neper kohera por normat morale ngelin te njejeta e kam theksuar edhe me pare ne nje shkrim tek kjo tema po nuk e paske lexuar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Floriri!
    Nuk po qan hallin e Lotit, por luften ndaj bibles, pasi kjo eshte pjese e ADN-se te besimit qe ke. Psh si nuk cuditesh me Muametin dhe Aishen e vockel 9vjecare?!?!?
    Ps. Po Kaini djali i Adamit, me ke u martua dhe cfare e kishte ai gruan e tij?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 01-02-2004 mė 21:26

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Postuar mė parė nga FLORIRI
    3) mentaliteti mund te jete i ndryshem neper kohera por normat morale ngelin te njejeta e kam theksuar edhe me pare ne nje shkrim tek kjo tema po nuk e paske lexuar.
    Pikerisht jane normat morale ato qe ndryshojn moralitetin e me pas mentalitetin... me duket se e paske pak te ngatarruar kete ne koke. Si ndryshon mentaliteti... nga ndryshimi i normave morale ne shoqeri. Ti nuk e pranon ate shkrim pasi per ty moraliteti esht nje gje qe nuk ndryshon por mentaliteti ndryshon. Nqs je me kete mendje cdo pergjigje do te duket e pallogjikshme, dhe do interpretosh faktet e atehershme sikur je ne ate kohe por duke ekzistuat ne 2004.

Normat morale te Bibles e Kuranit jane te njejta.. por problemi esht se shoqeria ndryshon sepse keto norma ndryshohen ne shoqeri. Dihet qe sipas Bibles ... divorci psh esht dicka shume e keqe, dhe gjithmone kshu do jete... po ja qe esht shoqeria ajo qe vendos ne boten e sotme kudo.
    Prandaj ke dhe sekularizimin e shtetit me fene... pikerisht per kete pune.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,024
    Postimet nė Bllog
    22
    Pergjigjet e pyetjeve u moren. Keni dale jashte teme. Tema mbyllet ketu.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. A tolerohen kėto citate?
    Nga SmArTs_WAY nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 27-07-2006, 10:56
  2. Citate nga SHKRIMI SHENJT
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 26-06-2006, 19:00
  3. Citate nga njerez te njohur per Civilizimin Islam
    Nga Acid_Burn nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 09-04-2006, 03:08
  4. Citate nga njerez te njohur per Civilizimin Islam
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-11-2005, 09:31
  5. Lexoni keto citate nga bibla dhe me skjaroni dmth e tyre.
    Nga besnik29 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 22-01-2003, 11:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •