Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 42
    i/e regjistruar Maska e nimf
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Interzone
    Postime
    253
    e di una copa copa!
    ------------------------------------------------------------

nje thengjill thuajse te shuar
    ti i fryve vec nje heeeeere
    tani nga endrrat mos u druaj
    ???
    qe vdisnin kaq shpejt

sa shume qe kam gabuar
    si s'me shkoi aspak ne mendje
    se enderrat qe dikur i thura
    do me jepnin kaq shume dhembje
    oh no no no

thelle ne shpirtin tim
    per ty thura shume endrra
    mendova se erdhi koha
    dhe i lashe te lira
    te dilnin nga zemra
    mendova se erdhi koha
    dhe i lashe te lira
    te dilnin nga zemra

sa shume qe kam gabuar...
    ..........................................

do perplasemi,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-11-2005
    Postime
    7
    Kenga "Balade per Jakup Ferrin" e "Djemte e Detit" eshte kopjuar nga nje "artist" i huaj. Nuk di te them me teper, vecse e kam degjuar vite me pare ne nje Rock Cafè ne Stamboll te njejten muzike, identike, por me nje tekst ne anglisht. Kjo eshte bere pa te drejten e autorit, pasi vete Genti Demaliaj nuk ishte ne dijeni te faktit. Me vjen keq qe nuk kam asnje argument vec deshmise sime dhe te nje grupi miqsh!

Nderkohe eshte e mireditur qe ajo muzike eshte epike shqiptare dhe motivet jane patjeter familjare per veshet e kujtdo qe e degjon, qofte edhe per here te pare. Do te ishte shume interesante nese dikush do te arrinte ta shtinte ne dore versionin e kopjuar te kenges.

"Djemte e Detit" se shpejti dalkan me nje album te ri, qe si per ironi te asaj qe permenda me siper titullohet "Epika". Do te jete valle edhe ky album ne lartesine e te parit dhe te vetmit!? Emrat e perfshire ne te, te bejne te mendosh se po. Le te shpresojme se edhe ky album i shumepritur do te jete tundues per ndonje tjeter "artist" te huaj!

Suksese!

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Univeritas,

Kenga "Balade per Jakup Ferrin" eshte kenga me e mire hard-rock qe kam degjuar ne jeten time nga nje grup shqiptar.

Mandej nuk i kuptoj ate qe thuash se kjo kenge eshte e vjedhur, kur ne te ka shume elemente etonologjike shqiptare duke filluar si nga teksti dhe shume cka tjeter...pra valle edhe ai kengetari i "huaj" e paska kenduar keshtu me kete tekst apo eshte copy-paste e tera, mandej kush eshte ai kengetare, apo e mban emrin sekret apo nuk ekziston fare eshte trillim per t'i nencmuar ato...

Nuk dua te replikoj me shume, por shoh se paske marre nje hov nga muzika qe me ben te mendoj se merresh me rock dhe te uroj sukese por te pakten na thuaj kush je qe vlerson rockun kaq bukur.

PS:
    Ja po ta them vetem time, une jam nje rockdashes, pra i thjesht
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Davius : 09-11-2005 mė 03:58
    My silence doesn't mean I am gone!

Curva Sud Milano Maska e niku-nyc
    Anėtarėsuar
    20-03-2005
    Vendndodhja
    With God...
    Postime
    3,328
    Un mendoj qe grupe si Grupi Ritfolk, Djemt e Detit nuk jan nga ata qe kopjojn muzike sepse muzika qe kendojn eshte shume ndryshe nga ajo qe ben bota.

A kopjojn kengetart Shqiptar muzike te huaj? Sigurisht, por ata qe kopjojn muzike te huaj jan gjenerata e re e kengetarve qe kan dal sot qe prodhojn muzike moderne dhe duan te duken si muzikantet e Amerikes.

Per Djemt e Detit mendoj se muziken e tyre e bejn vet dhe nuk e kopjojn. Sigurisht mund jet e vertet qe dhe keta e kopjojn por nuk besoj qe muzika e tyre ne Shqip te jet njesoj sic kengoet ne vendet e tjera!

i/e regjistruar Maska e amaro
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    NenToke
    Postime
    242
    ishin djemte qe thyen tabun se njerzit me cool te muzikes mund te dalin vetem nga tirona. jane absolut dhe shume te vertete sidomos qe emri grupit eshte shqip dhe tingellon cool i jep atyre diçka me teper gjithmone.
    Money Makes Man act Funny

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-11-2005
    Postime
    7
    Sa keq!

Postimi im eshte keqkuptuar nga c'po lexoj ne reagimet tuaja. Rilexojeni me pak me teper vemendje dhe do te kuptoni se kam shkruar per nje rast ndoshta unik ne historine e muzikes shqiptare: nuk kane qene "Djemte e Detit" ata qe e kane kopjuar, por dikush tjeter, nje 'artist' i huaj e ka kopjuar prej tyre kengen 'Balade per Jakup Ferrin'. Genti Demaliaj u shtang kur i fola per kete dhe me tha se nuk i kane licensuar kujt te drejten e autorit per ate balade.

Uroj qe tashme Davius dhe te tjere, te arrijne ta bejne lidhjen e atyre tre paragrafeve te postimit tim te meparshem!

Mirembetshi!

P.S: Mendoj se s'eshte e domosdoshme t'i pergjigjem persedrejti sarkazmes suaj Davius.

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Sado qe kane muzike te ndryshme, per mua Djemte e detit jane ne tre grupet me te mire bashke me Elita 5 dhe Ritmi i rruges

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anėtarėsuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Citim Postuar mė parė nga univeritas
    Kenga "Balade per Jakup Ferrin" e "Djemte e Detit" eshte kopjuar nga nje "artist" i huaj. Nuk di te them me teper, vecse e kam degjuar vite me pare ne nje Rock Cafè ne Stamboll te njejten muzike, identike, por me nje tekst ne anglisht.
    Deri ketu shkrimi eshte i dyanshem, pra mund te vihet nje konkludim se dikush paska kopjuar kete kenge nga Djemt e Detit, por shume lehte arrihet edhe ne konkludim se Djemte e Detit paskan kopjuar kengen nga dikush tjeter... dmth eshte shkrim as kendej e as andej...

Citim Postuar mė parė nga univeritas
    Kjo eshte bere pa te drejten e autorit, pasi vete Genti Demaliaj nuk ishte ne dijeni te faktit. Me vjen keq qe nuk kam asnje argument vec deshmise sime dhe te nje grupi miqsh!
    Nga kjo me poshte perseri nuk na jep nishane te qarta se jane disa autore te huaj qe kane kopjuar kengen e Balade per Jakup Ferrin... jane shqipet qe paskan kopjuar nga te huajt apo te huajt nga shqipet...

I nderuari univeritas, me shkrimin tend ke krijuar konfuzion ne forum dhe eshte dashur qe te jesh me i qarte qe te mos dalin keqkuptime.

Kjo gje kishte qene me mire sikur te kishte thene: "Te huajt kopjojne kengen e Djemve te Detit", dhe ceshtja ishte mbyllur

Kaq, respektet jane reciproke por ironia jo!
    My silence doesn't mean I am gone!

zbulojeni vete Maska e camomilla
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Vendndodhja
    firenze
    Postime
    63
    Edhe Mua Me Pelqejne Shume Djemte E Detit.me Pelqen Shume Edhe Gruaja E Gentit,rudina,qe Ishte Msusja Ime E Aerobis.a E Ka Njeri Teksti E Kenges "endrra Ime"?me Pelqen Shume Si Kenge Po Nuk I Kuptoj Mire Fjalet.

e kthjellet dhe e kalter Maska e Niagara
    Anėtarėsuar
    29-10-2005
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    230
    Citim Postuar mė parė nga D&G Feminine
    Sado qe kane muzike te ndryshme, per mua Djemte e detit jane ne tre grupet me te mire bashke me Elita 5 dhe Ritmi i rruges
    ta mbeshtes plotesisht lale.........
    Fjalet e embla jane si nje huall mjalti,
    embelsi per shpirtin dhe ilac per kockat.
    Fjalet e Urta 16:24

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pierre-Pandeli Simsia
    Nga artisti. nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 02-06-2010, 01:44
  2. Ja kush i ka vrare djemte e Vlores
    Nga PORTI_05 nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 102
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 11:25
  3. Vllezerit Bluz Skripti ne Shqip.
    Nga Antitrup nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-08-2005, 17:57
  4. Me 10 djemtė qė duan tė braktisin drogėn
    Nga Enri nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-07-2003, 16:58
  5. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-06-2003, 23:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •