ju drejtohem te gjithe te krishtereve nese ka mundesi te me bejne te qarta disa gjera qe nuk mundem ti kuptoj tek genesis nje pjese e bibles.
1)Dhe zoti u pendua qe kishte krijuar njeriun mbi toke dhe u brengos per kete ne zemer te vet. genesis 6.6
une nuk arrij te kuptoj se si ka mundesi qe te pendohet zoti kur pendimi eshte vetem per njerezit ngaqe si llogarisin mire gjerat dhe bejne dicka jo te pelqyeshme dhe bijne ne pendim pastaj,po zoti si ka mundesi qe te pendohet kur ai e ka ditur shume mire se cfare do te beje njeriu edhe perpara se ta krijonte?
2)Djemt e Perendis pane qe vajzat e njerezve ishin te bukura,dhe moren per gra te gjitha ato qe i zgjodhen vete. genesis
tani ma beni te qarte se sa djem ka perendia se kete spo e marr vesh dot?
3)kur NOEU u zgjua nga dehja e tij,mesoi ate qe i kishte bere biri me i vogel dhe thamallkuar qofte kanaani!ai qofte shebyesi i sherbetoreve te vellezerve te tij .genesis9.24
une ketu me thene te drejten me ben pershtypje shume kjo dehja e Noes pas gjith atyre mrekullive qe pa ai,kur zoti e shpetoi sebashku me anijen dhe pastaj Noeja i futi nje te pime...........
4)Engjelli i zotit i tha akoma;Ja ti je me barre dhe do te lindesh nje djale dhe do ta quash Ismael,sepse zoti mori parasysh,hidherimin tend.Ai do te jete ndermjet njerezve si nje gomar i eger;dora e tij do te jete kunder te gjitheve dhe dora e te gjitheve kunder tij. GENESIS 16.11
si ka mundesi qe zoti te percaktoje profetet njerzit me te dashur tek ai me terma si kjo GOMAR I EGER.?
5)Dhe mashkulli i parrethprere,qe nuk eshte rrethprere ne mishin e prepucit te tij,do te hidhet jashte popullitte tij sepse ka shkelur
beselidhjen time. genesis 17.14
nuk e di se sa e mbajne te krishteret kete beselidhje qe percaktohet ketu?
keto jane ca gjera qe mua me bejne te dyshojne ne paprekesine e bibles nga ana e njerezve,prandaj deshiroj nga te krishteret te me japin argumentet e tyre.dhe ju lutem qe mos te behet shkak per sharje ndermjet feve tema qe une kam hapur.
me respekt FLORIRI
Krijoni Kontakt