^^Gjalica^^ dhe mua me vjen keq per ate shoqen tende...por nuk ke cti besh....keshtu ishte e shkruajtur keshtu do behet..
Mos u merzit.
Alda.
^^Gjalica^^ dhe mua me vjen keq per ate shoqen tende...por nuk ke cti besh....keshtu ishte e shkruajtur keshtu do behet..
Mos u merzit.
Alda.
Me vjen dhe mua shume keq Gjalica per shoqen tende , por me keq me vjen per ju te duja qe jeni ketej
Une se kuptoj mi goc deri kur do harrosh se menduari per te tjeret dhe te besh me shume kujdes per veten.Te njoh nga afer, po ashtu te njoh shume mire dhe karakterin tend , po duhet te ndryshosh se nuk e ke mire keshtu? I ke bere ndonjehere pyetje vetes , ne do bente njeri per ty sic ben ti? Ja po ta them une qe kurre.
Keshtu qe c'donjeri ka fatin e tij, ti mundohu te jetosh tendin dhe lere ate te jetoj te saj-in.
keshtu qe veju cik veshin keture shokeve dhe shoqeve qe te shkruan me siper sepse kane te drejte. So get a life honey
Love u
Eraaaaaaaaa
Live your beliefs and you can turn the world around.
Me vjem keq per shoqen tende Gjalica por per kete pyetjen tende "pse" nuk kam pergjigjje, as Gjon Zaveri ne romanin "Pse?" nuk ka mund t'jap nje pergjgjje.
Duhesh t'mesosh ti perballosh fatkeqesit dhe merzitjet. Kjo eshte nje nga zotesite per te jetuar.
All I got in this world is my balls and my word and I don't break either of 'em for nobody!
Kjo teme me dha nje shprese dhe nje hidherim.
Shpresa eshte fakti qe sot kuptova se nuk kam vetem une probleme, se me thene te drejten keto dy vitet e fundit me duket vetja sikur me kane ngjeshur ne nje mure dhe me hedhin shtiza nga te gjithe anet. Dhe kur shof se ka dhe me keq behem optimist, mar shembull.
Hidherimi eshte fakti se sot kujtova edhe une nje shokun tim qe e humba, per hic'gje. Ate dite qe e mora vesh qe u vra, ai u be nje pjese e jetes sime. Megjithese nuk ishte shoku im me i ngushte fakti qe u vra per te shpetuar te tjeret dhe la familjen e beri ate qe te zeje nje vend ne zemren time.
Nga jeta kam kuptuar dicka, jeta eshte e bukur kur nuk e mendon ne thellesi. Prandaj gjeja me e mire ne kete bote eshte qe te mos mendosh, vetem te vashosh perpara dhe mos t'a kthesh kurre koken mbrapa per as edhe nje gje.
“Kush bën vepër të mirë, qoftë mashkull ose femër, e duke qenë besimtar, Ne do t'i japim atij një jetë të mirë (në këtë botë), e (në botën tjetër) do t'u japim shpërblimin më të mirë për veprat e tyre”. (En-Nahl: 97).
Më ka treguar një thirrës që ka shkuar të sherohet në Britani.
Tregon e thot: hyra në një prej spitaleve më të mëdha atje. Në këtë spital hynin vetëm njerëz të caktuar. Kur hyri mjeku e më pa, tha: ti je musliman?
I thash: po…
Tha: ka një problem që më ka krijuar dilemë që nga dita që kam njohur vetveten… a mund të më degjosh?
I thash: po.
Tha: kam shumë pasuri…detyrë të mirë…diplom të lartë dhe i kam provuar të gjitha kënaqësirat; kam konsumuar alkool…kam bërë zina…kam udhëtuar në shumë shtete, mirëpo sërish ndiej ngushticë të vazhdueshme dhe mërzi prej këtyre kënaqësirave, saqë i kam vizituar disa psikolog. Kam menduar të bëj vetvrasje disa herë, me shpresë se gjejë jetë tjetër…ku ska mërzi. Ti a nuk e ndien këtë mërzi dhe ngushticë?
I thashë: jo, përkundrazi unë jam i lumtur vazhdimisht dhe do të udhëzoj në zgjidhjen e këtij problemi, mirëpo përgjigju pyetjeve të mia:
- Ti kur dëshiron ti kënaqish syte, cka vepron?
Shikoj ndonjë grua të bukur ose pamje mahnitëse…
- Kur dëshiron të kënaqish veshin, çka vepron?
Dëgjo muzikë të qetë…
- Kur dëshiron të kënaqish hundën, çka vepron?
Nuhas ndonjë parfym, ose shkoj në ndonjë park…
I thashë, mirë, kur dëshiron të kënaqish sytë pse nuk dëgjon muzikë?
U habit prej meje, e më tha: nuk mundet, sepse kjo është kënaqësi e veçantë për veshin…
I thashë: nëse dëshiron ta kënaqish hundën, pse nuk shikon ndonjë pmaje të bukur? Edhe më shumë u habit e tha: nuk mundet, sepse kjo është kënaqësi e veçantë e syrit, e me këtë nuk mundet të kënaqet hunda…
I thashë: mirë…arritëm ku dëshirova…
Ti e përjeton këtë mërzi dhe ngushticë në sytë e tu?
Jo, tha. E përjeton në veshët, hundën, gjuhën, organet…
Tha: jo, e përjetoj në zemrën dhe gjoksin tim…
I thashë: ti këtë ngushitcë e përjeton në zemrën tënde, kurse zemra ka kënaqësi të veçantë…nuk kënaqet me gjërat tjera…domosdo e ke të njohish gjërat që ta kënaqin zemrën…sepse ti duke dëgjuar muzikë, duke konsumuar alkool, duke shikuar gjërat e ndaluara, duke bërë zina, nuk e kënaq zemrën, por je duke e kënaqur trupin…
U habit edhe më shumë njeriu e tha; po, e vërtetë është, e si ka mundësi ta kënaqi zemrën time?
I thashë: me shehadet se ska hyjni tjetër përveç All-llahut dhe se Muhammedi është i dërguar i Tij, e të përkulesh para Krijuesit tënd…
Ti ankohesh Atij për brengat dhe mërzitë tuaja, në këtë mënyrë do të jetosh në rehati dhe qetësi, e lumturi…
E lëkundi njeriu kokën e tha: më jep libra mbi islamin dhe lutu për mua, sigurisht do të bëhem musliman…
Të vërtetën e thotë All-llahu kur thotë:
íóÇ ÃóíøõåóÇ ÇáäøóÇÓõ ÞóÏú ÌóÇÁóÊúßõãú ãóæúÚöÙóÉñ ãöäú ÑóÈøößõãú æóÔöÝóÇÁñ áöãóÇ Ýöí ÇáÕøõÏõæÑö æóåõÏðì æóÑóÍúãóÉñ áöáúãõÄúãöäöíäó (57) Þõáú ÈöÝóÖúáö Çááøóåö æóÈöÑóÍúãóÊöåö ÝóÈöÐóáößó ÝóáúíóÝúÑóÍõæÇ åõæó ÎóíúÑñ ãöãøóÇ íóÌúãóÚõæäó (58)
“O ju njerëz! Juve ju erdhi nga Zoti juaj këshilla (Kur'ani) dhe shërimi i asaj që gjendet në kraharorët tuaj (në zemra), edhe udhëzim e mëshirë për besimtarët. Thuaj: "Vetëm mirësisë së All-llahut dhe mëshirës së Tij le t'i gëzohen, se është shumë më e dobishme se ajo që grumbullojnë ata”. (Junus: 57).
Habitem me ata njerëz që kërkojnë rehatinë dhe zemërgjërësinë, e kërkojnë lumturinë në rrugë të gabuar, kurse All-llahu [subhanehu ve teala] thotë:
Ãóãú ÍóÓöÈó ÇáøóÐöíäó ÇÌúÊóÑóÍõæÇ ÇáÓøóíøöÆóÇÊö Ãóäú äóÌúÚóáóåõãú ßóÇáøóÐöíäó ÂãóäõæÇ æóÚóãöáõæÇ ÇáÕøóÇáöÍóÇÊö ÓóæóÇÁð ãóÍúíóÇåõãú æóãóãóÇÊõåõãú ÓóÇÁó ãóÇ íóÍúßõãõæäó (21)
“A menduan ata, të cilët vepruan në të këqija, se në jetën e tyre dhe në vdekjen e tyre do t'i bëjmë të barabartë me ata që besuan dhe bënë vepra të mira? Sa i shëmtuar është gjykimi i tyre?”. (El-Xhathije: 21).
All-llahu bëri dallim mes jetesës së njerëzve të lumtur dhe jetesës së njerëzve të pafat…në jetën e kësaj bote dhe të ahiretit…
Madje bamirësi, aq sa ma tepër bën bamirësi në dynja…i shtohet lezeti dhe lumturia…All-llahu i jep mirësi në rizk, në fëmitë, në detyrën, në vendbanimin dhe në çdo gjë…
All-llahu [subhanehu ve teala] thotë:
Þõáú íóÇ ÚöÈóÇÏö ÇáøóÐöíäó ÂãóäõæÇ ÇÊøóÞõæÇ ÑóÈøóßõãú áöáøóÐöíäó ÃóÍúÓóäõæÇ Ýöí åóÐöåö ÇáÏøõäúíóÇ ÍóÓóäóÉñ æóÃóÑúÖõ Çááøóåö æóÇÓöÚóÉñ ÅöäøóãóÇ íõæóÝøóì ÇáÕøóÇÈöÑõæäó ÃóÌúÑóåõãú ÈöÛóíúÑö ÍöÓóÇÈò (10)
“Thuaj: "O robërit e Mi që keni besuar, kini frikë ndaj Zotit tuaj. Ata që bënë mirë në këtë jetë, kanë të mirë të madhe, e Toka e All-llahut është e gjerë, ndërsa të durueshmive u jepet shpërblimi i tyre pa masë!”. (Ez-Zumer: 10).
Jeta eshte plot supriza si te bukura po ashtu dhe me te keqia.
Njeriun e ka dhene zoti shum te forte ti perballoje te gjitha veshtiresite, Gjallica me vjen keq shum per shoqen tende ,por dhimbjen e saj vete ajo e di sa e dhimbshme eshte te kesh nje fat si vete ajo.
Sahere e them dhe do ta them qe zoti nuk e ka dhene boten ashtu siç duhet te ishte.
**Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.
^^Gjalica^^, me atë profesion, do shikosh shumë gjëra të tmerrshme. Ka gra shtatzënë që marrin vesh që kanë leuçemi, ose prindër të fundit që po vdesin e s'kanë ku t'i çojnë fëmijët e tyre, etj. etj.. Kjo të dhëmb më shumë ty për faktin se akoma s'ke parë shumë situata të tilla (je akoma studente, e kam fjalën) dhe e ke dhe shoqe atë vajzën. Mua më vjen mirë që një future-doctor si timendohet kështu, pasi kam krijuar një ide se doktorrat janë një nga njerëzitit më objektiv që ekzistojnë. Pra, mendojnë me tru, e jo me zemër.
Nuk ka shpjegim për "Pse"-në. Thjesht secili ka rrugën e vet në jetë. Nuk është e thënë të kemi të njëjtin fat, të gjithë. Për mendimin tim, tregoji sa me shpejt, sidomos nqs është sëmundje e pashërueshme. Ajo do mendohet më shumë se çfarë do bëjë me çfarë i ka ngelur nga jeta, se sa si ia tregove ti lajmet.
Edhe dëgjoje Erën, ok?![]()
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Krijoni Kontakt