Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 68
    ________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    me vjen me te vertete per te qeshur kur shikoj mungesen e zotniut seminarist qe spo merr pjese fare ne diskutim.o seminari po ku je mer plak ku je dil or ti ne shesh te burrave nese i ke te verteta ato qe the.ej o seminari mos te duket naj cik vetja i zgjuar ty dhe mendon qe hodhe nje gure(e theksoj gjithnje simbas llogjikes tende famelarte)dhe tani po ngaterrohemi ne jo jo as mos te te shkoj ndermend.te dashur vellezer musliman une jam i mendimit qe tema me kaq pergjigje qe ka marre eshte mese 100% e qarte,dhe se seminaristi ka mundesi qe ka pa naj anderr ashtu rastesisht dhe ka ardh me derdh talentin ne forum,une them qe e lame me kaq se sja vlen me u mor me ata qe sdalin ne shesh me diskutu ose me ato qe ma mire me mos e thane..........
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga FLORIRI : 27-01-2004 mė 06:22
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Postuar mė parė nga FLORIRI
    me vjen me te vertete per te qeshur kur shikoj mungesen e zotniut seminarist qe spo merr pjese fare ne diskutim.o seminari po ku je mer plak ku je dil or ti ne shesh te burrave nese i ke te verteta ato qe the.ej o seminari mos te duket naj cik vetja i zgjuar ty dhe mendon qe hodhe nje gure(e theksoj gjithnje simbas llogjikes tende famelarte)dhe tani po ngaterrohemi ne jo jo as mos te te shkoj ndermend.te dashur vellezer musliman une jam i mendimit qe tema me kaq pergjigje qe ka marre eshte mese 100% e qarte,dhe se seminaristi ka mundesi qe ka pa naj anderr ashtu rastesisht dhe ka ardh me derdh talentin ne forum,une them qe e lame me kaq se sja vlen me u mor me ata qe sdalin ne shesh me diskutu ose me ato qe ma mire me mos e thane..........

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Elton2003,

une ne kete forum nuk do te deshiroja te te tregoja mbi pervojat e mia personale mbi ate se cfare eshte Islami apo leximi i Kuranit. Them se nuk do te kete as vend, as mireinterpretim, e nuk do te shihet vecse si manipulim.

Debatimi me islamik dihet, ose do te dalesh tek ate qe ata e quajne e drejte, ose ndryshe je i mallkuar!

Mire, po valle a nuk ka rruge tjeter? Mos valle ti Elton mendon se te lexosh Biblen e mos te jesh ne gjendje te dallosh se eshte SA E SA me LARTE se Kurani ne cdo nivel, nuk eshte verberi, mallkim?

Prandaj edhe une i jam shmangur subjektiviteteve ne kete teme, edhe kam sjelle dicka te jashteme, jo personale, nga nje vete e trete.

vazhdon...

ps: Floriri, mos me thuj se tekstet qe ke postuar ti ne ket teme, bashke me te tjeret, jane pergjigje. Te pakten kini kaq ndershmeri.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 27-01-2004 mė 13:36

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    o shoku seminarcist ke bibel lexon ti dhe na e ngre kaq shume barnaban se bibla ka nja 3 mije cop une kam lexuar goxha dhe se kam jetur ate cka kerkoja me thuaj ti ke te lexoj,dhe saper ndershmeri te tashe me pare nese je dakort ti qe une kur te flas per kristianizmin te marr fakte nga deshmitaret e jahovait atehere jam edhe une dakort qe ti te marresh fakte nga shitet pasi eshte njesoj.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Qenka bere kerdia ketej,
    une thashe se Muhameti ka hequr vetem te ashtequajturat "vargjet satanike", por paska edhe shume e shume te tjera. Une di qe ai hoqi vargjet e adhurimit te bijeve te allahut, Al-Lat, Al-Uzza dhe Al-Manat.
    me falni qe u futa keshtu, nuk do iu shqetesoj me ne diskutimet tuaja.
    Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar mė parė nga Jesushaus
    Qenka bere kerdia ketej,
    une thashe se Muhameti ka hequr vetem te ashtequajturat "vargjet satanike", por paska edhe shume e shume te tjera. Une di qe ai hoqi vargjet e adhurimit te bijeve te allahut, Al-Lat, Al-Uzza dhe Al-Manat.
    me falni qe u futa keshtu, nuk do iu shqetesoj me ne diskutimet tuaja.
    Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!
    qe jezusi na do eshte mese e qarte dhe nuk mund ta mohoj askush por per ato informacionet e atyre vargjeve(nese mund ti quajme vargje pasi nuk eshte poezi)
    te hequra nga e more?pres pergjigje
    me rrespekt.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Faktikisht, deri me sot propaganda e flakte islamike anti-biblike eshte bazuar gjeresisht ne defektet brenda sekteve te krishtera, duke perdore blasefimte e tyre si deshmi a prova kundra krishterimit e vete Bibles.

Edhe ne, bashke me to u jemi pergjigjur edhe juve. Ky forum eshte fakt per kete gje, prandaj kemi edhe nje teme "Sandalet etj" te Indritit.

Ceshtja ketu nuk qendron se kush e i ka sjlle faktet, shiat apo kush, por nese jane fakte pao jo, te ciles gje juve as qe po i pergjigjeni fare. Ndoshta, xhanem, nuk keni njohurite e duhura, nuk e mohoj, sidoqofte, le te vazhdojme pak:

Ne faqen 32 te Volumit 2 te al-itakaan, thuhet se Aishja (e shoqja e Muhamedit), tha: "Gjate diteve te profetit, Sureti al-Ahzab recitohej me 200 vargje. Por kur Utmani e permblodhi (Kuranin), ne nuk pame gje pervec se Suren qe kemi sot!

Ajo qe kemi ne Kuranet e sotshem eshte Sure al-Ahzab qe permban vetem 73 vargje. Ku jane 127 vargjet e tjera?

[i]Ne faqen 32 te al-Itakaan, menjehere pas Hadithit te lartepermendur, shkruhet se Dar bin Hubashi u pyet nga Ubei bin Kab: "Sa vargje ka sure al-Ahzab?" Ai i pergjigjet: "Shtatedhjete e dy ose shtatedhjete e tre vargje."

Ubei i verejti se: "Edhe pse ka pas qene posa Sure al-Bakarah apo edhe me i gjate"!
    Sic e dime, Sure al-Bakarah ka nje total prej 286 vargjesh. Ne kete rast, ku jane 213 vargjet e tjera te Sures al-Ahzab?

[b]Hadithi i lartepermendur mund te gjehet po ashtu tek Muntakhab Kanzil Umaal, volumi 2, fq 1.

Per me teper, ne fq 34 Volumi 2 te al-Itkaan, na thuhet se Hudaifa ka pas thene (tek al-Mustadrak) se Sure Bara'ah, sikurse recitohet sot, nuk eshte vecse nje e katerta e tij (origjinalit)
    Sipas ketij Hadithi na del se askush se di ku jane tre te katretat (dmth 387 vargje) te tij.

Ky Hadith jepet edhe tek fq 31 te Volumit 7 te Maimauz Zauaid, ku thuhet se treguesit e tij jane thukaat (te besueshem).

Pervec kesaj, sipas Umar ibn Katab, numri i germave qe perbejne Kuranin eshte 1.027.000. E njejta gje pohohet tek fq 517 e Volumit 1 te Kanzul Umal (Hadithi No.2308). Por ajo qe dime eshte se Kurani nuk ka vecse nje te treten e vargjeve te lartepermendura. Kjo do te thote se dyfishi i germave te perdorura sot nga muslimanet, mungojne. Ose me fjale te tjera, Kurani qe umar ibn Katab ka patur ne mend, ka qene tre here me i madh se ky qe kemi sot

Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar mė parė nga Seminarist
    [B]Faktikisht, deri me sot propaganda e flakte islamike anti-biblike eshte bazuar gjeresisht ne defektet brenda sekteve te krishtera, duke perdore blasefimte e tyre si deshmi a prova kundra krishterimit e vete Bibles.

Edhe ne, bashke me to u jemi pergjigjur edhe juve. Ky forum eshte fakt per kete gje, prandaj kemi edhe nje teme "Sandalet etj" te Indritit.

Ceshtja ketu nuk qendron se kush e i ka sjlle faktet, shiat apo kush, por nese jane fakte pao jo, te ciles gje juve as qe po i pergjigjeni fare. Ndoshta, xhanem, nuk keni njohurite e duhura, nuk e mohoj, sidoqofte, le te vazhdojme pak:

Ajo qe kemi ne Kuranet e sotshem eshte Sure al-Ahzab qe permban vetem 73 vargje. Ku jane 127 vargjet e tjera?

Sic e dime, Sure al-Bakarah ka nje total prej 286 vargjesh. Ne kete rast, ku jane 213 vargjet e tjera te Sures al-Ahzab?

Hadithi i lartepermendur mund te gjehet po ashtu tek Muntakhab Kanzil Umaal, volumi 2, fq 1.

Sipas ketij Hadithi na del se askush se di ku jane tre te katretat (dmth 387 vargje) te tij.

Ky Hadith jepet edhe tek fq 31 te Volumit 7 te Maimauz Zauaid, ku thuhet se treguesit e tij jane thukaat (te besueshem).
    pergjigjen ta kam dhene dhe po ta jap me hapur asgje e trasmetuar vetem nga shitet nuk pranohet pra as hadithet.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    pastaj persa i perket bazimit tone ne sektet kristiane vjen per te vetmen arsye se ne nuk gjejme dicka qe mund ta quajme baze tek kristianizmi sic eshte kurani apo hadithet tek myslimanizmi dhe ne menyere te paqellimshme jemi te detyruar te bazohemi tek sektet.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Postuar mė parė nga Elton2003

O Seminarist, pas leximit te shumices se shrimeve tuaja arrita ne perfundim qe ti ke nevoje per pak frymezim drejt se mires qe ne kete rast eshte Kur'Ani Famelarte. e shikoj qe po perpiqesh me cdo fuqi qe ke, te na e mbushesh mendjen persa i perket autencitetit te Kur'Anit, por Kur'ANi flet vete o Seminarist. e gjithe bota Katolike dhe Judenje po mundohet te gjeje gabime ne Kete Liber Te Famshem por nuk po gjejne. Ato shkrimet dhe librat e disa personave qe ti po i cition jane pa vlere ( per mua te pakten) derisa ti te na e tregosh autobiografine e personit qe e ka shruar dhe nga eshte personi, dhe cfare ka ne ate liber ( mos harro Titullin). a e din cfare bejne ata shpifesit dhe ngaterrestaret o SEMINARIST? ATA SHPIFIN DHE JAPIN INFORMATA TE SHTREMBERA SEPSE AJO ESHTE PUNA E TYRE. O Seminarist--- shume mundesi ka te jesh nga ata persona qe injoranca nuk i lejon te shohin driten e diellit, edhe pse ky diell ti verbon syte.
    Seminaristo, ti a e din se cfare ben: prit se po te tregoj une! Ti lexon libra te armiqeve te islamit dhe i bjen ketu per ballafaqime, dhe je edhe ti i bindur se ata libra qe ti i lexon jane pa baze dhe titullin e kane """ SUPOZIMET E KRISHTERIMIT DHE ARMIQEVE NDAJ ISLAMIT"""" apo jam gabim ?

Seminarist, ja nje pyetje per ty ( llogjike) : Nqs Kur'Ani Famelarte ka mungesa ( dmth i mungojen ca vargje ose 3/4 e tij ) por nuk ka kontradicta dhe eshte bashkekohor dmth shkenca nuk mundet ta hedhe poshte( shkencetaret referohen me kete liber), CFARE THUA TI ose me mire cfare mendimi ke? Krahasoje me Biblen qe ka shume kontradicta ( Testamenti i vjeter me te Riun ose Dhiata e vjeter me te rene, dhe te dyja brenda seciles) si pershembull: Probleme me numerat, kohen, vendet, emrat, lufterat dhe shume e shume te tjera. edhe nje gje, Bibla nuk flet ose me mire i prek perciptazi fenoment natyrore shkencore. PSE? ( Mos harro se Kur'Ani flet here mbas here per keto veti).
    SEMINARISTO, PO TE JAP NJE REFERIM KU MUNDESH TE LEXOSH NQS JE LEXUES I MIRE I LIBRAVE QE JANE ANJENES OSE JANE ME TE DREJTEN. EDHE NJE HERE NQS JE PERSON QE DON TE GJESH TE VERTETEN DHE NUK E KE MENDEJEN TE DEBATOSH KOT SE KOTI MUNDOHU DHE LEXOJE KETE LIBER DHE TE GARANTOJ SE DO TE JESH I KENAQUR ME SHPJEGIMET DHE PIKAT E REFERIMIT ( TE SAKTA DMTH MUNDESHT TI VERIFIKOSH) . Shkrimtari eshte Francez. Titulli i librit eshte " THE BIBLE THE QUR'AN and the Science" shkruar nga MAURICE BUCAILLE ( The Holy Scriptures examined in the light of Modern Knowledge).
    Libri eshte Shruar ne frangjisht dhe i perkthyer ne gjuhen Angleze. Nuk e di a ka versione ne shqip( shpresoj te kete).

Seminaristo, perpiqu pak ta gjesh kete liber sepse eshte me shume vlere dhe do te jap shume pergjigje.

Next.................. [/B]
    NE PERGJITHESI JO VETEM TEK POSTIMI YT, shof shume here fjalen DJELL, DREJTA, E VERTETA... cila eshte kjo e verteta e myslimaneve dhe nje here qe vetem juve dini dhe te gjithe "budallenjt" krishter jane te humbur, hapjani pak syte dhe te tjereve(te tjeret ---> 5/6 e POPULLSISE SE BOTES, QE BESON NE FE TE NDRYSHME).
    Nqs juve dini kete te vertete perse i nenshtroheni ati zoti dhe nje here? pse i nensthroheni nje zoti qe juve vete jeni ne NIVEL PARALEL ME TE??? Kam disa dite qe pres pergjigje po nuk po marr asnje...

NQS JUVE NUK E DINI TE VERTETEN ATEHERE MBI CFAR BAZASH MUNDOHENI TE KTHENI TE TJERET DHE TE SHANI FETE E TJERA ???
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •