Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 68
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po te keni verejtur mire, une kam thene qe ne fillim te shkrimit hapes te kesaj teme, se te dhenat jane marre nga autore shiite, te cilet, ne debatet e tyre kundra akuzimeve qe sunit u bejne shiave se keta te fundit besojn ne baze te shkrimeve qe kane se kurani eshte i paplote, atehere keta iu kunderpergjigjen se tradita (si hadithet etj), ku pohohet se Kurani eshte i paplote, ka edhe nder suni, edhe per kete arsye ata kane dhene referimet e traditave sunite, te cilat une i kam rradhitur me siper, per te cilat Hendrix-i pohon se:

Ate cka ti e pohon per traditen(hadithin) eshte me se e vertete,ajo cka ti ke shenuar me te vertet ekziston ne librat sunit
    Pra, na doli dikush qe me ne fund e pohoi se ne traditat sunite keto gjera jane te pohuara.

Tashti, para se une te vazhdoj me disa citime te tjera, do te deshiroja ti sqaroja Eltonit2003 disa gjera.

e gjithe bota Katolike dhe Judenje po mundohet te gjeje gabime ne Kete Liber Te Famshem por nuk po gjejne.
    Elton, une verej tek ti nje lloj deshire tenden per te qene i qete ne ate qe ti beson, por ti nuk mund te thuash, ne emer te jo muslimaneve, se ata paskan kerkuar, e nuk paskan gjetur dot gabime ne Kuran. Nje i shprehur i tille, permban sforco, veteqejfberje, pse jo edhe imponim.

Lexo mire ne shkrimtare te ndryshem kritike jo muslimane edhe do te shohesh qe ata pretendojne te kunderten, prandaj ka edhe me qindra debate te tilla.

Ato shkrimet dhe librat e disa personave qe ti po i cition jane pa vlere ( per mua te pakten) derisa ti te na e tregosh autobiografine e personit qe e ka shruar dhe nga eshte personi, dhe cfare ka ne ate liber ( mos harro Titullin). a e din cfare bejne ata shpifesit dhe ngaterrestaret o SEMINARIST? ATA SHPIFIN DHE JAPIN INFORMATA TE SHTREMBERA SEPSE AJO ESHTE PUNA E TYRE. O Seminarist--- shume mundesi ka te jesh nga ata persona qe injoranca nuk i lejon te shohin driten e diellit, edhe pse ky diell ti verbon syte.
    Seminaristo, ti a e din se cfare ben: prit se po te tregoj une! Ti lexon libra te armiqeve te islamit dhe i bjen ketu per ballafaqime, dhe je edhe ti i bindur se ata libra qe ti i lexon jane pa baze dhe titullin e kane """ SUPOZIMET E KRISHTERIMIT DHE ARMIQEVE NDAJ ISLAMIT"""" apo jam gabim ?

Sic e ka pranuar edhe Hendrix-i, qe duket se ka me shume njohuri nga ju te gjithe ketu, citimet qe une kam dhene, gjenden me te vertete ne traditat sunite, keshtu qe ti nuk mund te thuash se ato jane pa vlere, ne mos ti je duke dale kundra fese tende.
    Per me teper, autoret shiite as qe kane komentuar fare, pervec se kane dhene burimet sunite, ndersa komentet nuk kane nevoje per fjale. Verejeni mire shkrimet.

Prandaj, le te jemi pak me te emancipuar ne debat.

Une ju thashe, se nuk ka rendesi kush sjell faktin, por nese fakti eshte apo jo i tille! Me kete merruni juve. Der me tash, Hendrixi, duke ju kundershtuar juve, ka pranuar faktin se keto citime jane me te vertete ne traditat sunite.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar mė parė nga Seminarist
    Po te keni verejtur mire, une kam thene qe ne fillim te shkrimit hapes te kesaj teme, se te dhenat jane marre nga autore shiite, te cilet, ne debatet e tyre kundra akuzimeve qe sunit u bejne shiave se keta te fundit besojn ne baze te shkrimeve qe kane se kurani eshte i paplote, atehere keta iu kunderpergjigjen se tradita (si hadithet etj), ku pohohet se Kurani eshte i paplote, ka edhe nder suni, edhe per kete arsye ata kane dhene referimet e traditave sunite, te cilat une i kam rradhitur me siper, per te cilat Hendrix-i pohon se:

Pra, na doli dikush qe me ne fund e pohoi se ne traditat sunite keto gjera jane te pohuara.

Tashti, para se une te vazhdoj me disa citime te tjera, do te deshiroja ti sqaroja Eltonit2003 disa gjera.

Elton, une verej tek ti nje lloj deshire tenden per te qene i qete ne ate qe ti beson, por ti nuk mund te thuash, ne emer te jo muslimaneve, se ata paskan kerkuar, e nuk paskan gjetur dot gabime ne Kuran. Nje i shprehur i tille, permban sforco, veteqejfberje, pse jo edhe imponim.

Lexo mire ne shkrimtare te ndryshem kritike jo muslimane edhe do te shohesh qe ata pretendojne te kunderten, prandaj ka edhe me qindra debate te tilla.

Sic e ka pranuar edhe Hendrix-i, qe duket se ka me shume njohuri nga ju te gjithe ketu, citimet qe une kam dhene, gjenden me te vertete ne traditat sunite, keshtu qe ti nuk mund te thuash se ato jane pa vlere, ne mos ti je duke dale kundra fese tende.
    Per me teper, autoret shiite as qe kane komentuar fare, pervec se kane dhene burimet sunite, ndersa komentet nuk kane nevoje per fjale. Verejeni mire shkrimet.

Une ju thashe, se nuk ka rendesi kush sjell faktin, por nese fakti eshte apo jo i tille! Me kete merruni juve. Der me tash, Hendrixi, duke ju kundershtuar juve, ka pranuar faktin se keto citime jane me te vertete ne traditat sunite.

Mire deri ketu. PO kush na qenkan keta shiia qe ti po bazohesh ? Na i jep pak emrat ? Sikur qenkan tipa misterioze

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar mė parė nga Seminarist

qe ju po beni cmos te gjeni gabime eshte me teper se e qarte dhe qe nuk do tja arrini kurre edhe kjo eshte me teper se e qarte,nejse do te kisha deshire te me tregoje per ato hadithe te suniteve te cilat flasin per kete teme dhe qe ti po i mban me kaq zell po pre shadithet.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    pastaj doja te thoja edhe dicka tjeter ndaje mire shume jo myslimane pretendojne se kane gjetur gabime por te pretendosh dhe te arrish eshte
    krejt ndryshe doja te dija se ckane arritur jomyslimanet te vertetojne pres pegjigje.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Pershendetje jim_morrison3,

Nuk eshte e thene qe duhet te jesh fetar i madh qe te gjesh gabime. Prandaj ato qe thua nuk zen vend... secili ka interpretime te ndryshme dhe nuk eshte Seminaristi qe po mundohet me gjet gabime, sepse mjafton te shohesh temat e hapura ketu qe 90 % jane fyese ndaj fese Krishtere e jo mo me karakter analitik... as ate nuk e kane, po jane direkt fyese.
    Vete shen Aquina apo Augustini kan qene te paret qe paten probleme me doktrrinen Kristiane e jo mo me Biblen... dhe nxorren disa nga veprat me me vlere te gjithe njerezimit ne saj te studimeve te tyre teologjike, madje do te thoja qe pasuruan dhe edifikuan fene e tyre. E ben bazamentin teper te fuqishem per te ardhmen.

Prandaj pse nuk i shihni keto komente si dicka qe duhet te jepni nje pergjigje jo si "me jep emrat" apo me jep keto... por nje pergjigje njerezore te argumentuar.

Them se kjo duhet dhe jo te gjejm emrat, qe Seminaristi do ti japi... nqs si jep dhe i ka saju esht tjeter gje... po nuk ma merr mendja.

Pra dua te dale qe nuk esht e thene te jesh mos fetar i madh qe te gjesh gjera te tilla apo te supozosh, dhe nje person qe e ndjen thelle besimin mund te gjej gjera te tilla, madje argumenton llogjikisht qe ti eliminoj ato kur mundet, kur nuk mundet ato kane thjesht vlera simbolike.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar mė parė nga Cyclotomic
    Pershendetje jim_morrison3,

Nuk eshte e thene qe duhet te jesh fetar i madh qe te gjesh gabime. Prandaj ato qe thua nuk zen vend... secili ka interpretime te ndryshme dhe nuk eshte Seminaristi qe po mundohet me gjet gabime, sepse mjafton te shohesh temat e hapura ketu qe 90 % jane fyese ndaj fese Krishtere e jo mo me karakter analitik... as ate nuk e kane, po jane direkt fyese.
    Vete shen Aquina apo Augustini kan qene te paret qe paten probleme me doktrrinen Kristiane e jo mo me Biblen... dhe nxorren disa nga veprat me me vlere te gjithe njerezimit ne saj te studimeve te tyre teologjike, madje do te thoja qe pasuruan dhe edifikuan fene e tyre. E ben bazamentin teper te fuqishem per te ardhmen.

Prandaj pse nuk i shihni keto komente si dicka qe duhet te jepni nje pergjigje jo si "me jep emrat" apo me jep keto... por nje pergjigje njerezore te argumentuar.

Them se kjo duhet dhe jo te gjejm emrat, qe Seminaristi do ti japi... nqs si jep dhe i ka saju esht tjeter gje... po nuk ma merr mendja.

Pra dua te dale qe nuk esht e thene te jesh mos fetar i madh qe te gjesh gjera te tilla apo te supozosh, dhe nje person qe e ndjen thelle besimin mund te gjej gjera te tilla, madje argumenton llogjikisht qe ti eliminoj ato kur mundet, kur nuk mundet ato kane thjesht vlera simbolike.
    pikerisht ketu eshte ndryshimi i islamit me fete e tjera pasi ne islam nuk ka vend te korigjosh sic thua epr shen agustinin dhe pikerisht ketu e ka origjinalitetin kuarani pasi eshte i pakorigjushem jo se eshte thejsht e ndaluar por nuk ka gabim,une cuditem si me vjen ketu per te me mbushur mendjen e me thua qe shen agustini dhe ata si ai apo si ty ne kendveshtrime e kam fjalen kane bere mire qe kane korigjuar biblen me kete kuptoj dy gjera ose krijuesi ka bere gabime dhe agustini qenka me lart se ai dhe i korigjoka ose bibla nuk eshte liber prej krijuesit nuk ka rruge tjeter qe qe nuk do te ndodhi kurre tek islami dhe kurani(te jesh i sigurte per kete)dhe une prandaj kam nje kohe te gjate qe ju them lexoni ne fillim duhet te kuptoni sec eshte teuhidi dometehne zoti nje dhe po ta kutoni do te vereni qe nuk ka vend per korigjime dhe per gabime keshtu vella.keshtu.............
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Postuar mė parė nga jim_morrison3
    pikerisht ketu eshte ndryshimi i islamit me fete e tjera pasi ne islam nuk ka vend te korigjosh sic thua epr shen agustinin dhe pikerisht ketu e ka origjinalitetin kuarani pasi eshte i pakorigjushem jo se eshte thejsht e ndaluar por nuk ka gabim,une cuditem si me vjen ketu per te me mbushur mendjen e me thua qe shen agustini dhe ata si ai apo si ty ne kendveshtrime e kam fjalen kane bere mire qe kane korigjuar biblen me kete kuptoj dy gjera ose krijuesi ka bere gabime dhe agustini qenka me lart se ai dhe i korigjoka ose bibla nuk eshte liber prej krijuesit nuk ka rruge tjeter qe qe nuk do te ndodhi kurre tek islami dhe kurani(te jesh i sigurte per kete)dhe une prandaj kam nje kohe te gjate qe ju them lexoni ne fillim duhet te kuptoni sec eshte teuhidi dometehne zoti nje dhe po ta kutoni do te vereni qe nuk ka vend per korigjime dhe per gabime keshtu vella.keshtu.............
    Un di qe njerezit musliman jane shume miqesore, te pakten ata shqiptar se dhe gjysmen e fisit e kam musliman po nesje... ska rendesi.

Un thashe doktrrina kishtare... kryesisht per Vullnetin e lire, gje qe sjell kontradikta ne cdo fe, dhe ate Muslimane nga pikpamje Filozofiko-teologjike.
    Bibla esht simbol si dhe Kurani, jane libra te shenjte qe mendja e njeriut nuk mund ti shkruaj dot(Kush e shkroi kuranin? nuk ra nga qielli?).. aq me teper qe nuk i percepton dot shume gjera. Zoti esht simbol qe ne e interpretojm i japim predikime etj etj, dhe shpesh here lindin kontradikta dhe ne predikimet qe ne japim e jo mo ne ato qe shkruhen.
    Sic thashe fola per Doktrrinen dhe jo per Biblen... fete teiste si Krishterimi dhe Muslimanizmi jane derivate te pentatoich dhe te veprave apokrifale, te Judaizmit etj etj... dhe kaq... kjo ehst me se e qarte... sic thashe... feja esht kulture ne rradhe te pare.. esht krijuesi i kultures pasuruesi i saj, nuk mund te interpretohet qofe Bibla qofte Kurani... kane shkolla te tera qe merren me mijera vjet me keto pune, gjuhetar te medhenj etj etj... ne vetem mund ti afrohemi por asnjehere ta gjejm kuptimin e vertet.... prandaj dhe besojm dhe shpresojm

Un nuk po konvertoj njeri me duket? edhe nqs po bej dicka te tille po i knovertoj ne llogjike dhe ne asnje fe tjeter.
    Shendet
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar mė parė nga Cyclotomic
    Un di qe njerezit musliman jane shume miqesore, te pakten ata shqiptar se dhe gjysmen e fisit e kam musliman po nesje... ska rendesi.

Un thashe doktrrina kishtare... kryesisht per Vullnetin e lire, gje qe sjell kontradikta ne cdo fe, dhe ate Muslimane nga pikpamje Filozofiko-teologjike.
    Bibla esht simbol si dhe Kurani, jane libra te shenjte qe mendja e njeriut nuk mund ti shkruaj dot(Kush e shkroi kuranin? nuk ra nga qielli?).. aq me teper qe nuk i percepton dot shume gjera. Zoti esht simbol qe ne e interpretojm i japim predikime etj etj, dhe shpesh here lindin kontradikta dhe ne predikimet qe ne japim e jo mo ne ato qe shkruhen.
    Sic thashe fola per Doktrrinen dhe jo per Biblen... fete teiste si Krishterimi dhe Muslimanizmi jane derivate te pentatoich dhe te veprave apokrifale, te Judaizmit etj etj... dhe kaq... kjo ehst me se e qarte... sic thashe... feja esht kulture ne rradhe te pare.. esht krijuesi i kultures pasuruesi i saj, nuk mund te interpretohet qofe Bibla qofte Kurani... kane shkolla te tera qe merren me mijera vjet me keto pune, gjuhetar te medhenj etj etj... ne vetem mund ti afrohemi por asnjehere ta gjejm kuptimin e vertet.... prandaj dhe besojm dhe shpresojm

Un nuk po konvertoj njeri me duket? edhe nqs po bej dicka te tille po i knovertoj ne llogjike dhe ne asnje fe tjeter.
    Shendet
    feja kurre nuk eshte kulture me shume eshte menyre jetese.nuk kam deshire te vazhdoj akoma pasi kemi shume gjera ndryhse ne menyren e te parit te gjerave e po te vazhdojme sdo bejme tjeter vecse te urrejme njeri tjetrin bye.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar mė parė nga Elton2003
    Te Dashur Bashkeatdhetar, me vjen keq qe nuk po kam kohe te lire te marr pjese ne bisedat tuaja pasi kam shume mesime. {{ e di qe eshte keq te thuash nje fjale pastaj te ikesh pa e perfunduar te gjith biseden, po cte bej !!! SHpresoj qe * JIM MORRISON3 dhe vellezerit e tjere muslimane do te jene ne gjendje ti kunderpergjigjen (( me logjike )) te gjitha " HIPOTEZAVE DHE SUPOZIMEVE'" qe mund te thuhen ne kete bisedim.}}}

SELAM-----PEACE-----PAQE
    te falenderoj vella por ketu po shoh qe nuk behet bidsede pasi shume shoke qe e mbajne veten kristian te devotshem apo jo fetare hyn qe ne fillim me mendimin per te kundershtuar e jo per te pare se me te vertete paska eedhe gjera te tjera ne kete bote.prandaj edhe une ndonjehere irritohem vetem per faktin se flasin cka nuk dine e ate cka dine nuk e flasin pasi e dine mire qe eshte gabim.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    jeni qe te dy jashte teme me keto shkrime. ketu nuk behen thirrje qe o burra hajde tja "thyjme turnjte" ketij qe ka hap temen. Se marr vesh nje here. kur flas une del qe te gjithe kan diferenca dhe se vazhdojn debatin. Nesje se me ka ndodhur disa here kjo gje ne kete forum jo per gje.

Nqs keni dicka pervec THIRRJEVE mire do beni ta shkruani.
    Kohe te lire as un as njeri nuk ka... po dhe kohe te lire per thirrje te tilla nuk duhet te kete.
    Flm per mirekuptimin.

PS: secili ka mendimet e veta ne forum, nuk vjen njeri me mendje per te kundershtuar. Mjafton te shohesh temat qe hapen qe mbi 80 % jane qe vejne ne dyshim fene kristiane. Me duket se nuk jane kristianet ata qe vine me kundershtu, por vine te flasin dhe te mbrojn ate qe besojn. Shume here shef komente dy rreshta qe i hedh poshte shkrimet e antareve te tjere qe harxhojn kohe ti japin udhe ketyre gjerave qe shkrujn te tjeret.

Bibla si dhe kurani jane simbole dhe nje here, dhe nuk interpretohen dot nga njeriu. Shkenca e Hermenautikes ka kush e di se sa shkolla e filozofira te tera qe merren me kete pune dhe nuk ja dalin mbane, sepse simboli esht dicka qe nuk shuhet, gjithmone le vend per te mahnitur, gjithmone le vend per kontradikta ne predikime qe behen etj etj.

Pse jo nje debat te tille me teodicine, mbi teizmin klasik psh po direkt "Bibla esht kshu" , "nuk me je pergjigjur" etj etj etj.

Nesje si doni beni... forumi esht i te gjitheve, po dhe keto shkrime dhe thirrje ja heqin seriozitetin fare keti forumi qe duhet te jet djep per njohurine shpirterore e jo per te fyer te tjeret.

Rrespekte

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •