Po te keni verejtur mire, une kam thene qe ne fillim te shkrimit hapes te kesaj teme, se te dhenat jane marre nga autore shiite, te cilet, ne debatet e tyre kundra akuzimeve qe sunit u bejne shiave se keta te fundit besojn ne baze te shkrimeve qe kane se kurani eshte i paplote, atehere keta iu kunderpergjigjen se tradita (si hadithet etj), ku pohohet se Kurani eshte i paplote, ka edhe nder suni, edhe per kete arsye ata kane dhene referimet e traditave sunite, te cilat une i kam rradhitur me siper, per te cilat Hendrix-i pohon se:
Pra, na doli dikush qe me ne fund e pohoi se ne traditat sunite keto gjera jane te pohuara.Ate cka ti e pohon per traditen(hadithin) eshte me se e vertete,ajo cka ti ke shenuar me te vertet ekziston ne librat sunit
Elton, une verej tek ti nje lloj deshire tenden per te qene i qete ne ate qe ti beson, por ti nuk mund te thuash, ne emer te jo muslimaneve, se ata paskan kerkuar, e nuk paskan gjetur dot gabime ne Kuran. Nje i shprehur i tille, permban sforco, veteqejfberje, pse jo edhe imponim.e gjithe bota Katolike dhe Judenje po mundohet te gjeje gabime ne Kete Liber Te Famshem por nuk po gjejne.
Lexo mire ne shkrimtare te ndryshem kritike jo muslimane edhe do te shohesh qe ata pretendojne te kunderten, prandaj ka edhe me qindra debate te tilla.
Ato shkrimet dhe librat e disa personave qe ti po i cition jane pa vlere ( per mua te pakten) derisa ti te na e tregosh autobiografine e personit qe e ka shruar dhe nga eshte personi, dhe cfare ka ne ate liber ( mos harro Titullin). a e din cfare bejne ata shpifesit dhe ngaterrestaret o SEMINARIST? ATA SHPIFIN DHE JAPIN INFORMATA TE SHTREMBERA SEPSE AJO ESHTE PUNA E TYRE. O Seminarist--- shume mundesi ka te jesh nga ata persona qe injoranca nuk i lejon te shohin driten e diellit, edhe pse ky diell ti verbon syte.
Seminaristo, ti a e din se cfare ben: prit se po te tregoj une! Ti lexon libra te armiqeve te islamit dhe i bjen ketu per ballafaqime, dhe je edhe ti i bindur se ata libra qe ti i lexon jane pa baze dhe titullin e kane """ SUPOZIMET E KRISHTERIMIT DHE ARMIQEVE NDAJ ISLAMIT"""" apo jam gabim ?
Sic e ka pranuar edhe Hendrix-i, qe duket se ka me shume njohuri nga ju te gjithe ketu, citimet qe une kam dhene, gjenden me te vertete ne traditat sunite, keshtu qe ti nuk mund te thuash se ato jane pa vlere, ne mos ti je duke dale kundra fese tende.
Per me teper, autoret shiite as qe kane komentuar fare, pervec se kane dhene burimet sunite, ndersa komentet nuk kane nevoje per fjale. Verejeni mire shkrimet.
Prandaj, le te jemi pak me te emancipuar ne debat.
Une ju thashe, se nuk ka rendesi kush sjell faktin, por nese fakti eshte apo jo i tille! Me kete merruni juve. Der me tash, Hendrixi, duke ju kundershtuar juve, ka pranuar faktin se keto citime jane me te vertete ne traditat sunite.
Krijoni Kontakt