Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 68
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Postuar mė parė nga Elton2003
    Nga Elton2003. Po kush eshte ore ne nivel me ke? eddhe nje here te pyeta. A mos mendon se ne jemi ne nivel me te madhin ZOT? nqs mendon keshtu atehere bisedimi me ty eshte i pa vlere. kam deshire te bisedoj me ata persona qe te pakten besojne ne ZOT dhe e dine qe Zoti nuk eshte i barabarte me askend ne kete bote e as ne ndonje bote tjeter. Ti me duket se qenke vetem nje tifoze e fese Katolike por fatkeqesisht njohuria jote per ate fe qenka 0 me xhufke. nje keshille: Lexo te lutem, se ndryshe do te na e ndotesh bisedimin tone serioz me ato gafat e tua. Te lutem te mos me keqkuptosh, dhe mos u ndez emocionisht dhe te lesh ndonje gaf tjeter.

PER SA I PERKET TE VERTETES QE NE MUSLIMANET E DIJME DHE 5/6 E BOTES NUK DUAN TA PRANOJNE DHE JO SE NUK E DINE, AJO ESHTE " NUK KA ZOT TJETER PERVEC NJE ZOTI, AI NUK KA SHOKE AS FEMIJE AS GRUA, ESHTE I PERJETSHEM DHE NUK KA FILLIM DHE AS MBARIM **** AI ESHTE NJE***** pasi e gjithe bota ta marri vesh kete atehere do te marri vesh edhe me gjeresisht ( e.g KURANI FAMELARTE)

KJO ISHTE E VERTETA QE PO KERKOJE. SHUME E THJESHTE.

ME RESPEKT

I NDERUAR ELTON ,
    tu pergjigja me pare dhe te pershendeta me POSTIMIN E PARE FARE qe bere ne forumin shqiptar, dhe me te tretin qe po e ben perseri ne kete teme. ketu eshte pyetje per besimtaret dhe jo propagande, esht forumi i nje LLOGJIKE FETARE nqs ekziston, i nje bashkebisedimi dhe jo synimi per me konvertuar njerezit. Nqs ti si person dike te verteten je ne nivel paralel me zotin qe di dhe ai te verteten. Nje zot i kuptuar nuk esht me zot. zoti esht simbol ne rradhe te pare, nuk shpjegohet dot. Prandaj lereini PALLAVRAT edhe flisni sic eshte per te folur. Esht postimi i trete qe ke bere ne forum dhe e ke nisur me flake me duket. Un po tregohem shume i sjellshem me juve po me duket se nuk ja vlenka me asnje nga ju ketu qe na hiqeni si te llogjikshem, hapni tema se cfar feje ka jezusi(pra zoti???).

Ke nje KONTRADIKTE ATY me thua krishter pastaj me thua qe nuk besoj ne zot, pasaj me ben diturine e bibles 0 me xhufke, pastaj dhe me rrespekton ne fund.

Kur me njohe kaq shpejt? Paragjykimet juve i keni te vetmet, keni qef te degjoheni dhe prandaje flisni.
    Dhe nje here me jep ca argumenta njerezor, pastaj filozofik e se fundi teologjik e jo te njejtat gjera monotone qe degjoj dit per dit ketu.

CAR BISEDIMI SERIOZ PASKE TI QE POSTIMI I PARE NE FORUM QE PER ME KTHYER NJEREZIT DHE NA TREGON MADHESHTINE E MADHE TE KURANIT, qe NA E KANE "TREGUAR" TE TJERE.

SHKRUANI SI NJEREZ SI NJEREZ KOMBTAR SE PO PERCANI TE GJITHE ME KETO SHKRIME IDIOTESKE QE SHKRUANI NE FORUM.

ESHT KTHYER FORUMI NE HIDH E PRIT ME NJEREZ QE NUK PRANOJN LLOGJIKE DHE JAN KOKDERRA.
    Me duket se ti nuk LEXON CAR SHKRUHET POR SHKRUAN CAR TE INTERESON.

Te pershendeta qysh ne fillim se te pashe antar te ri po ju e keni me nismetarin e temes muhabetin. Ai ka hapur nje teme, nderkohe qe ju hapni tema FYESE FYESE ndaj cdo feje.

je i lutur te flasesh me llogjik e jo me nonsens, gjitahsthu dhe te shohesh postime te tjera ketu qe te ambjentohesh pak, nqs je duplikat i ndonje personi tjeter atehere aq me keq , mungese rrespekti ndaj te gjitheve.

Sa per njohurite e mija i pashe mire se sa dine njerezit ketu pertej fese, dy tre pyetje per teologjine qe kam bere dhe ketu me shkojn dhe me shofin termat qe kam perdorur tek www.dictionary.com
    eshte e kote te shkruash ne nje forum te tille ku marrin PJESE VETEM NJEREZ QE JANE HOOLIGANS DHE JO TIFOZA. Prandaj mi ler ato rrespektet e kota, sepse pergjigja jote esht e nje fetari dhe jo e llogjikshme.

E kam shkruajtur disa here , po te shkruaj pereseri nje shprehje te famshme te Gerhard Tersteegan :
    'A god understood, a god comprehended, is no god.'

PS: Shif se car skruan ndaj krishtereve ata te paskan manipular shkrimet fetare etj etj, po a harron ti se car ndodhi para 2 vjeteve ne afghanistan . se si muslimanet HIDHEN NE ERE ME DINAMIT STATUJA MBI 2000 MIJE VJECARE BUDDHISTE, nje PASURI PER TERE NJEREZIMIN DHE E HODHEN NE ERE. Hajde tani mi lerni propagandat po me jepni pergjigje llogjike se nuk ja u ka fajin te krishteret qe juve nuk keni kaq shume "tifoza" na rradhet tuaja.

me sulmon mua direkt si njeri i krishter? mbi cfar bazash? se po kerkoj llogjike ne forum... e kam te qarte eshte armiku juaj numer 1

Naten e mire.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 28-01-2004 mė 03:11
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    O cyclotomic akoma ketu je ti ? Lerini besimtaret te besojne. Mos te duket vetja ndonje shpetimtar i atdheut keshtu ? Apo te duket vetja me shqiptar se ne te tjeret ? Boll pra femi i llastuar. Nqs do te diskutosh diskuto, nqs jo skemi nevoje per kritikat e tua.

Ti flet kundra propagandave , kurse vete po e ben nje gje te tille. Mos shit mend ketu ne forum se ste ka nevoje njeri.

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Postuar mė parė nga Elton2003
    E nderuar Cyclomotic ( ta mesova emrin permendesh)

me vjen mire qe edhe ti ke deshire te degjohesh sic kam dhe une dhe e gjithe bota. Nuk po flas pa kuptim une jo. nqs e lexove cfare te shkrova me pare, aty kishte logjike te plote. nje problem kam sa i perket bisedimit me ty, dhe ai eshte se " ti nuk din shume gjera per fene tende dhe as per time". Kjo eshte e verteta dhe mos u fyej. Sa i perket menyres se bisedimit te them te drejten ke nje menyre te mire bisedimi per nje qe nuk ka njohuri ne fushen e feve. e vleresoj dhe deshiren tende persa i perket bashkimit kombetar. edhe une jam per bashkim dhe jo percarje, pikerisht per kete arsye dua tu tregoj bashkombesave te mi per nje rruge te vertete e cila te con tek Krijuesi i Gjithesise, te con duke qene i nderuar ne syte e tij. Sikur mos te kisha dhimbje dhe keqardhje per atdhetaret e mi a thua do te harxhoja kohe ketu kot? si thua ti? ne kete moment ora 12:46 e nates une po mundohem me ato mundesite e mia ta drejtoj kombin dhe ata qe i dua ne rrugen e drejte. NUK JAM PER PERCARJE<<< po ku ka me bashkim se sa te besojme te gjithe ne NJE ZOT , ta duam njeri tjetrin. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! me shume ndjenje.
    Sikur ta di por vetem une nje burim ushqimi ne kohen kur mbreteron Zia e bukes a duhet ta mbaj fshehte ate burim ushqimi dhe ti le popullin tim dhe ata qe i duan te vdesin urie????????? sigurisht qe JO. E PRA KJO ESHTE CFARE PO BEJ NE KETE MOMENT, NE KETE ORE TE VONE TE NATES, OJ CYLOMOTIC UNE PO JAP KONTRIBUTIN TIM....................................!!!!!

EDHE NJE GJE PER STATUJAT, ATE KULTUREN E LASHTE NE AFGANISTAN. ATO STATUJA JANE TE BUDES DHE BUDA ESHTE ZOTI E BUDISTAVE. NE ATO TROJE TE AFGANISTANIT BUDUSMI KA VDEKUR DHE MONOTEISMI KA ZERE VEND. PSH NJE SHEMBULL KONKRET ESHTE EDHE BUSTI E ENVER HOXHES. SAPO KOMUNIZMI U RREZUA, RINIA E SHQIPERISE IA SHKATERROI BUSTIN. ( PSE THUA TI? PO JA MOJ GOCE, CDOGJE VARET NGA MOMENTI DHE CASTI QE NJE POPULL GJENDET BRENDA, ISHIM KOMUNISTA---- DHE U BEME DEMOKRAT DHE REZUAM BUSTIN E ENVER HOXHES KUR NA ERDHI MUNDESIA, KESHTU EDHE ATA NE AFGANISTAN BENE---- KUR JU ERDHI MUNDESIA I SHKATERRUAN. ATO TE BUDES ISHIN SHUME TE LASHTA POR CFARE DO TE ME THUASH, DO THUASH QE SIKUR ENVER HOXHA TE KISHTE JETUAR 10000 VJET NUK DUHET TIA KISHIM PRISHUR ?????? JA KY ESHTE SHPJEGIMI, EDHE MOS LE GAFA .

ME RESPEKT ELTONI ( Hej degjo: nuk e kam me te keq keshtu qe te lutem te mos hidherohesh me mua OK. nuk dua ta humb nje bashkatedhetar, e sidomos ne NYC. te uroj fat dhe shendet dhe mos harro te kerkosh per te miren tate ca libra fetare te te dyja feve. <<< edhe per ate fjalen " gaf" mos e merr me shume te keq OK , thjesht Teasing pa te keq, edheme lejohet pak ne kete ore te vone si thua ti. ) NUK TA HARROVA URIMIN QE ME BERE EDHE PSE NDONJEHERE NE BAZE TE FJALEVE TE MIA DUKET SE PO
    Elton, jam djal dhe jo vajze...
    shume gjera i ke me vend persa i perket besimit tend, po kjo nuk do te thote se te gjithe mendojn si nje musliman, cu pa ajo bote nje here kur te gjithe bejshin te njejtat gjera. Un jam njeri qe studioj per filozofi dhe matematike, kam rrreth 3 vjet qe marr klasa ne Philosophy of Religion (dhe kush e di sa here kam marre pjese ne seminare te ndryshme te zhvilluara gjithandeja nga Virginia e deri ne Massachussets) jo vetem te krishtere po edhe te feve te tjera, kryesisht lindore. Kultura ime per fete eshte shume e gjere. Nuk esht e ndonje fetari te thekur nje nga aresyet edhe pse kam vite qe nuk shkoj ne kishe, por eshte e nje personi qe ka qef te lexoj se car shkruhet per krijimin apo per kritikat e ndryshme ne fe qe behen nga filozof te medhenj si Kanti, Paul Tillich, Mircea Iliade, Plato , Makenzie Brown , Spinoza , Philo i aleksandrise, Nishitani, Heidegger Dogen, Anselmi, Shen Augustini e deri tek njerez estrovers si Nietzsche e shume te tjere qe nuk ka rendesi ti permend.

Nuk po ti shkruaj keto per te shitur mend por meqe me quajte njeri pa kulture fetare po ti permend. Te rrespektova dhe nuk te thashe qe ti nuk e ke idene, te thashe mos beni propagande. Nuk injorova ndonje person ketu.

Ai argumenti qe ben aty me hedhjen ne ere te nje monumenti KULTUROR ne bote esht nje koment qe mund te quhet rracist nga disa dhe teper ektremist nga disa te tjere dhe i jep argumenta shume te tjereve qe te thone se feja islame eshte fe e dhunshme. Enver hoxha qe politikan qe i shkaterroi jeten njerezve(kjo mund te jete nje interpretim) ose beri shume gjera te mira per disa te tjere(ky mund te jete tjeter interpretim). Budhismi esht nje fe teper e vjeter, qe predikon tolerance, qe ka nxjerre njerez me nje kulture te jashtzakonshme, fe paqesore qe kushdo qe shkon dhe i shef ata njerez habitet me ato qe jane ne gjendje te bejn. Un kam mesuar shume nga disa seminare qe disa Lama kane bere kur kan qene ne New York ne godinen e OKBse. Nuk mund te behet nje krahasim i tille i Enverit me Kalama Sutta (Buddha) esht nje dicka e pallogjikshme.

Sipas teje atehere duhet qe edhe Europianet qe jane shumica Krishter ne itali ti shkaterrojn ato xhami qe jane aty, madje me fal se u ngaterrova te mos ti kishin lene me u ndertuar fare.
    Prandaj duhet tolerance. E di ti kush e ka hapur xhamine e pare ketu ne Amerik. Kan qene shqiptaret gati 100 vjet me pare ne Boston. Shtet qe ka pikpamje te gjera e jo me hedh statuja dymije vjecare ne ere.
    Esht turp, kultura NUK ZEVENDESOHET, KULTURA PASUROHET.

Nuk ti marr per ters shkrimet pasi as po te ofendoj as po te shaj, po hap thjesht nje debat llogjik, gje qe mungon shume kendeja.
    Kalofsh mire dhe suksese.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Postuar mė parė nga The exorcist
    O cyclotomic akoma ketu je ti ? Lerini besimtaret te besojne. Mos te duket vetja ndonje shpetimtar i atdheut keshtu ? Apo te duket vetja me shqiptar se ne te tjeret ? Boll pra femi i llastuar. Nqs do te diskutosh diskuto, nqs jo skemi nevoje per kritikat e tua.

Ti flet kundra propagandave , kurse vete po e ben nje gje te tille. Mos shit mend ketu ne forum se ste ka nevoje njeri.
    Po te rrespektoj jashte mase, kudo qe shkoj shof qe shkruan vetem 4 rreshta dhe kujton se je me i zgjuari ne forum. Boll me keto gjera dhe shkruaj sic esht per te shkruajtur. Kam nje debat te kenaqshem me Eltonin, nuk ke pse nderhyn ne kete debat pasi po prish dhe ate pak llogjik qe ekziston ne forum.

kush jane ato "skemi nevoje"... ti vetem? shko ankohu tek moderatoret per mua, po rrezik ke per te marre pike paraljmerimi per ato qe shkruajn.
    te lutem mos me repliko pasi nuk deshiroj te bej hidh e prit me nje person si ty, qe e ke zakon.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Fillove prape ti ? Ska ndeshje kete jave qe ngele tek Pyetje per Besimtaret. Piket e mia jane njesoj si ato "fletet rrufe" te kohes se xhaxhit.

Na fol pak per "soteriologjine ". Apo harrove ?

Cfare problemi ke mor cun ? Ne jeten normale nuk ta var njeri dhe futesh ne forum ??

Pse paske kaq frike nga moderatoret ? Piket mua do mi heqin jo ty.

Diskutimin tend mbaje ne ndonje vend tjeter.

Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Postuar mė parė nga The exorcist
    Fillove prape ti ? Ska ndeshje kete jave qe ngele tek Pyetje per Besimtaret. Piket e mia jane njesoj si ato "fletet rrufe" te kohes se xhaxhit.

Na fol pak per "soteriologjine ". Apo harrove ?

Cfare problemi ke mor cun ? Ne jeten normale nuk ta var njeri dhe futesh ne forum ??

Pse paske kaq frike nga moderatoret ? Piket mua do mi heqin jo ty.

Diskutimin tend mbaje ne ndonje vend tjeter.
    Po ti je ai qe pergjigjet ore derezi, sjam une, ti je ai qe ke kohe per replika te kota. Un jam person qe rri ne shkolle dal e punoj gjith diten sa per dijeni. Futem ne forum naten vone(ora e ktushme) dhe futem per te mesuar dhe per tu argetuar me tipa si puna jote. Hajde boll tani te thashe nuk dua replika, car halli ke me mua nje here. Shko ankohu tek moderatoret nqs ke ndonje gje. PO DEL JASHTE TEME DHE SPO ME LEN MUA TE SHOF QARTE SE CAR SHKRUAJN TE TJERET.
    Me jeten time normale nuk ke pune pasi ka kaq variacion saqe nje personi monton si ty nuk e kupton dot. Vje verdalle si ajo po'rdha neper breke thote shqiptari. Ik tani na ler rehat te bejm nje bisede.
    Soteriologjine un sdo ta mesoj ty, shko kerko ne google.com mos gjesh ndonje gje, po si zorr.

Ti nuk mund te flasesh per soteriologjine pasi je fetar i madh, bile dhe po fole do e vervitesh gjithcka drejt Muslimanizmit.

Ate futbollin lere se u bere bajat, shpik ndonje nickname tjeter.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    ok Dr. Phill . NO MORE COMMENTS.

blero
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61
    Po ja,erdhe Seminaristi,siq vijne gjithmone “percaresit” ne histori,pa marre leje prej askujt!,pa pytur aske!,e sidomos pa kerkuar “IZEN” .E shihni,njeriu merakoset per Kur’anin!!!
    I dashur Seminaristi nuk je ti i vetmi i cili merakoset dhe iritohet,jane te shumte “ata” (frikohem qe mos je edhe ti seminarist prej atyre) qe tani pas 14 shekujsh neper kafenete e Nju Jorkut,te Brukselit,Londres apo Zyrihut,duke u knaqur me kryqat e florijnte qe kane fatin e lumtur te varrin ne qafe,te brengoseni per Kur’anin.
    Por per ty SEMINARIST megjithate duhet nje sqarim,edhe nese per kete ka qene e dashur te pergjigjen ata te cilet e mbrojne apo ndihen “ehli sunit”,sepse ne shkrimin tend akuzohen me sa e kuptova une,Buhariu dhe Muslimi (e jo shiitet,siq pretendojne disa ketu te paraqesin),si transmetuesit me autentik te botes Sunite.Ate cka ti e pohon per traditen(hadithin) eshte me se e vertete,ajo cka ti ke shenuar me te vertet ekziston ne librat sunit.Bile transmetohen traditat edhe per kaptinat e Kur’anit,e te gjitha keto gjinden ne traditat te cilat i kane shenuar Buhariu,Ahmed-i Musned dhe Muslimi dhe ne shume libra te botes Sunite.(sepse ne boten shiite nuk gjinden hadithe te tilla)
    Ne te vertet,burimi i ketyre traditave(haditheve)buron nga njerezit(sahabet)te cilet u “kthyhen prapa” ne ateizem dhe kete e benin per te krijuar huti mes muslimaneve.Por kjo eshte nje ngjarje ne te cilen historianet musliman nuk deshiruan te thellohen,vetem e vetem per te ruajtur nderin e disa ashabeve.Eshte me randesi te theksohet se,kete paralajmerim e ka bere edhe Kur’ani i shenjte me versin “Muhammedi eshte vetem i derguar,por edhe para tij ka pasur te derguar.Nese ai vdes ose vritet,valle do te ktheheni gjurmeve tuaja?.....3:144

Por nese me pyet perse athere Buhariu,mislimi e te tjeret transmetuan keto tradita?
    Eshte e qarte se ata kete nuk e kane shenuar ne librat e tyre,por kjo i mveshet atyre.Shih per shembull Traditat e Buhariut kane nje permbledhje tejet te ndryshuar(Pra,shih. botimet e botuara vetem para 250 viteve)E kurse sa i perket origjinalit te tij askush nuk mund te pergjigjet se ne qfar forme kane qene.Shemb. Buhariu ne librin e tij thote se, Hz.Aliu ishte njeriu i cili ka ditur me se shumti hadithe nga te gjithe sahabet,por per cudi ai transmeton vetem 5 hadithe nga Aliu a.!!!
    Sa I perket Kur’anit,mund lirishte te thuhet se Historia e saj eshte me se e qarte qe nga koha e shpalljes se tij e deri me sot.Ai Kur’an te cilin sot e mbajme ne duar eshte I njejti I cili I ka zbritur Muhammedit sa. Para 14 shekujve.Eshte interesant se vete libri e quan veten si shpallje te zotit dhe e deshmon mbrojtjen nga qellimkqinjet.Pra nuk merre brojtes prej se jashti dhe askush nuk eshte I ngarkuar per mbrojtjen e tij,perveq, te cek versin “Ne me te vertet e kemi shpallur Kur’anin dhe padyshim ne jemi mbrojtesat e tij.” 15:9.
    Mund te cekim edhe kete si deshmi e kjo eshte nje deshmi per ata te cilet nuk besojne ne fjalet e Kur’anit.Profeti Muhammed sa. ka perdorur nje metode ne te cilen ai ka inicuar qysh prej kohes se tij,pra ne recitimin e Kuranit permendesh nga nje grup i njerezish,te cilet quhen HAFIZ ,dhe ky memorim ne mendjen e njerezve nuk ka lejuar qe ndokush te shtoje apo te largon po .edhe nje germe, dhe kjo metode vazhdon deri me diten e sotit.
    Sa I perket verseve (Ajete) Kur’anore,mund ndoshta te hasesh edhe disa “dijetare” te cilet jane te ndame ne numrin e tyre,pra disa thone sse ajo ka 6000 verse, tjetri 6204,6215,6219.6225 dhe 6236.Dy nga keto mendime rrjedhin prej Medinaseve,e kurse te 4 tjerat nga banoret e kater qyteteve ne te cilat eshte derguar kopja e Kur’anit ne kohen e Hlifit Osman,pra Mekke,Kufe,Basra dhe Shami(sirija)Kjo ndamje e mendimeve mbi numrin e verseve buron nga ndamja e verseve ne disa kaptina.dallimi i numrit te verseve eshte e kushtezuar me lloj lloj ndarje logjike te tekstit Kur’anore.Vete teksti Kur’anore eshte unike.
    Qe te jete me qarte per ty,do ta jap nje shemb.Nese ne te dy bejme permbledhjen e Kur’anit dhe ne kaptinen 5 versin e 3 une e ndaje ne disa pjese,une automatikisht do te keme disa verse me teper se ne permbledhjen tende.Apo shemb. I dyte,nese ti ne permbledhjen tende nuk I ke shenuar Bismila…si verse, e kurse une ato I kam shenuar si verse automatikisht te une gjinden 113 verse me teper.Me shprese se ke kuptuar.

Seminarist te pershendes dhe mos u bene ngacamone te lutem.

INDRIT

Me habite!!!
    Cdo here flete dhe thirresh ne gjuhen e arsyes dhe argumentit!

Nga i nxore keto:"shiiat pretendojne se kur erdhi gjibrili ti zbriste shpallje..."!?

KLEVIS

Fjalet e tua:
    "Por disa hipokrite dhe sekte qe quhen shia te cilet nuk e besojne Kur’anin dhe ngrejne hipoteza te tilla si me dale nje cifut dhe me thane se kurani seshte prej Zotit."

Zoteri kete nuk e kane thene shiitet,kthehu prapa dhe lexo postimin e Seminaristit,kete e thone dijetaret e Sunizmit,po edhe veprat e Buhariut,Muslimit dhe shume te tjereve te cileve ti I beson.Edhe nje gje shiitet nuk jane sekte,sektet islame burojne nga sunizmi e jo nga shiizmi duodecimal.Pra ata hipokrit dhe sekte burojne nga bota sunite.

CUNIMARTUM

I dashur,nga I nxore keto statistika se shqiptaret na cenkan 100% sunit!!!,kur e dime se vetem ne Shqiperi 85% I shqiptareve muslimane I takone bektashizmit.Apo keto ke ndegjuar nga “disa” hoxhallar,qe ne mungesen e dituris islame mirren me statistika te rreme dhe keshtu mbajne nje grup njerezish afer tyre,sepse me diturin e tyre per fene as qe mund te bashkoje dy shqiptare.Te lutem benu me I kujdesshem kur flete dhe gjithmone flite realitetin pa mare parasysh se a te konvenon apo jo,Permbaju tradites se Profetit Islam Muhammedit sa.pasi qe me te madhe I thirresh tradites se tij.

Selam
    HENDRIX

blero
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hendrix : 28-01-2004 mė 12:10

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    me vjen shume keq qe disa as nuk kan edhe dijenin me te vogel rreth ndonje ceshtjeje dhe hapin tema ne menyre te lirshme dhe gjithashtu mundohen te mbrojne konceptet e tyre sa ne nje menyre sa ne nje tjeter duke e dite shume mire qe tema ska asnje argument.po ske cfar tu thuash sepse eshte mese i vertete nje hadith i profetit muhamed (sas) qe si thelb thote;ju(e ka fjalen per njerezit)jeni si fluturat qe iversuleni zjarrit dhe une mundohem qe tju ndaloj.Besoj se nuk ka shume nevoje per komente eshte teper e qarte dhe kjothenie ka pikerisht lidhie edhe me punen e disave si seminaristi qe nuk dine se cfare te bejne dhe hapin tema te tilla.pastaj ty seminarist ta them me plot gojen qe ti se ke lexuar kurani asnjehere me perqendrim dhe me asnjanesi por e ke lexuar me nje paragjykim te vendosur dhe me mendimin qe eshte nga dora e njeriut,prandaj ska se si te presesh ndonje emancipim ne idete e tua kur ti nuk ben kritike por vetem paragjykon ne baze te kendveshtrimit tend qe eshte i kufizuar ndoshta me fjalimet e mbajtura nga prifterinj dhe jo nga studimi jot ne fushen e teologjise.Degjo te them edhe dicka tjeter
    a e ke vene re se ne shkrimet etua mbizoteron me shume gjesti feminor i kundrapergjigjeve qe me tevertete te ngjall ironi dhe meshire per analizat e tua kritike qe jane shume te varfera dhe qe nuk jane te denja per asnje teme ku perfshihet termi zot.Vetem meshira e zotit te drejtofte ne rruge te mbare dhe te beje qe ti kuptosh gjerat si nje i rritur dhe jo si nje femije,nuk kemi as kohe dhe as meshire per te perkedhelur koken ty me argumente qe ti smund ti kuptosh akoma prandaj shko tek prifti dhe pyete se cfare mund te besh qe te arrish pjekurine dhe te llogjikosh si gjithe te tjeret,dhe pastaj mos u merzit se nganjehere per te te kujtuar kohet e bukura te femijerise ta tregojme ndonje perralle nga ata te bokacios me murgeshat,dhe do tja kalosh sa ma mire.pastaj vetem ti duke pyetur sikur ska lezet ta bej edhe une nje pyetje;po tek bibla a tka shku mendja ndonjehere?
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Deklarata universale e tė drejtave tė njeriut dhe Islami
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 30-11-2013, 13:37
  2. Qėllimi i jetes
    Nga Namila nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-05-2011, 10:01
  3. Kur'ani, Dituria dhe Shkenca
    Nga Orientalist nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2007, 09:31
  4. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •