Close
Faqja 6 prej 31 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 308
    i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755

Home Page

Hi experts,
    Kam nje problem per home page te Internet explorer.
    Me pare nga Internet Options kisha vendosur Google ne Shqip si Home page. kam nja dy a tre dite qe homepage sa here qe ristartoj me del nje faqe koti si www.searchcentral.cc a dicka e tille...
    prap e heq dhe vendos google ne shqip, dhe prap me kthehet...
    kerko per adaware a viruse po cne...
    Si i behet, mbase ndonjerit i ka ndodhur kjo me pare...
    Si mund te zgjidhet ky problem...?
    Shendet,
    MtrX
    MtrX ubicumque felix

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Eshte thjesht nje reklame dhe cdo here qe ti ndez kompjuterin, ndryshon adresen e internet explorer.

Hap regjistrin ( start > run > regedit ) dhe do ta gjesh tek kjo adrese:
    HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ RunOnce \ tlc

Gjithashtu duhet te kesh nje skedar tek
    C:\WINDOWS\update12.js te cilen mund ta fshish ose ti ndryshosh emrin.

Per ta hequr kete program mund te marresh pastruesin qe ka dhene vete kompania.
    http://www.searchcentral.cc/cleaner.exe

ose merr programin CWShreder qe e kontrollon kompjuterin per reklama dhe i heq automatikisht. Shkarkoje ketu:
    http://www.majorgeeks.com/downloadge...c5901960cc6e24
    Edi

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Shume falemnderit Edi,
    je no. 1 te informatika. Problemi me sa duket u zgjidh, me aplikimin e pastruesit te ofruar nga vete website...
    edhe njehere flm,
    MtrX
    MtrX ubicumque felix

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    me rastisi edhe nje tjeter faqe e tille:
    kini kujdes kur iu shfaqet www.valuesponsor.com si faqe hyrese ne IE,
    Kjo shkaktohet nga nje faqe tjeter qe eshte www.whatsfind.com.
    nje program i kesaj faqe shkakton te kycet homepage ne www.whatsfind.com dhe kjo ben redirect ne faqen tjeter www.valuesponsor.com...
    Shume menyre e djallezuar, sepse nuk te shkon mendja se ku duhet te kerkosh per programin me te cilin mund te c'instalosh kete plehre...
    Me udhezimet e Edspace per rastin e meparshem, une e gjeta kollaj menyren:

shkohet tek www.whatsfind.com dhe klikohet tek fundi fare
    pastaj klikohet ku merret ai programi i vogel qe e c'installon kete plehre nga kompjuteri...

kini kujdes djema...
    MtrX ubicumque felix

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Per te bllokuar ndryshimin e adreses se Home Page nga spywaret mund te behet ky ndryshim ne regjister start/run/regedit
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Inte rnet Explorer\Control Panel] HomePage" right klik te home page modify
    ndryshohet zero me 1 ky ndryshim e ben home page shume te sigurte dhe nuk mund te ndryshohet nga asnje lloj spyware ose malware,gjithashtu nuk mund ta ndryshosh
    nqs home page eshte psh http://www.google.com po te shkosh tek tools/internet options/general/home page ketu do shohesh qe komplet fusha e adreses se homepages te gogles do jete gri
    mund te behen edhe ndryshime te tjera te policite /restrictions duke shkuar start/run/gpedit.msc por ndryshimet ketu per home page nuk kane aq shume sukses pasi mjaft spyware megjithate arrijne te shkruajne ne keto settings dhe ndryshojne home page.Per ato qe kane te instaluar java virtual machine nga Microsofti
    E rendesishme eshte te shikohet versioni i Java virtual machine pasi javat ne versione me te uleta se versioni 3805 jane me pika te dobeta ndaj spywareve dhe
    lejojne spywaret te futen dhe ndryshojne home page (Java VM nga SUN nuk i jep keto probleme)
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Beju me e qarte. Ke virus? Apo kerkon ndonje program qe ta miremban regjistrin, e fshin drive nga gjerat e panevojshme?

Per viruset, te rekomandoj AVG Anti-Virus. E gjen ketu www.grisoft.com si Basic Edition apo Trial si Professional.

Jane disa programe qe bejne pastrimin e kompjuterit nga gjerat e panevojshme.

Une do te rekomandoja System Mechanic Professional. E merr ne www.iolo.com si Trial Version. M'u lajmero ne privat per numerin serik qe ta regjistrosh.

Une perdor Ace Utilities. Eshte gati i njejte me System Mechanic, po ka disa dallime. Kete e gjen ne www.download.com

per Adware, dmth reklama, perdor Ad-Aware 6 Professional. Basic edition eshte free, e gjen ne www.download.com Nese e do Professional, m'u lajmero prape.

Per spyware, une perdor SpyBot. Prape e gjen ne www.download.com dhe pervec qe eshte free eshte edhe ne shqip. (njera nga gjuhet eshte shqip)

Ndersa per te ndihmuar me ngrirjen dhe "crash" te sistemit, program i mire eshte Anti-Crash nga Dashchund. E gjen ketu http://www.dachshundsoftware.com/index.html

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-04-2003
    Vendndodhja
    Ne shpine e Mozartit
    Postime
    18

Me ndihmoni me nje adrese anti- Spyware

Me ndihmoni me nje anti-spyware sepse e shoh qe kompjuteri se paska me te gjate....
    Sa here lidhem me internetin me hapet nje dritare ku shkruan Spyware detected in your Pc

Pres pergjigje

Faleminderit

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    ka shume programe qe e bejne ate pune, une per vete kam perdorur edhe ad-ware edhe spybot, dhe te dyja kane nje version gratis te programit qe mund ta perdoresh per anti-spyware. te sugjeroj spybot, por ki kujdes mos fshish vlera regjistri te windows media player nqs ke windows xp. nqs e perdor pak me kujdes ky program zhduk cdo reklame nga kompjuteri. Per me shume informacion dhe diskutime kerko diku tek nenforumet e informatikes, se me sa di une eshte nje teme e tere ku diskutohet tema e anti-spyware...
    MtrX ubicumque felix

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    dy spyware te tjera qe jane shume te veshtira per te pastruar jane:
    coolwebsearch (qe me beri te cinstaloja dhe riinstaloja komplet win xp) shume shume e rrezikshme kjo, dhe shume e komplikuar per te pastruar
    dhe
    targetsearch.info (qe po mundohem ta cinstaloj tani)

kini kujdes
    MtrX
    MtrX ubicumque felix

DuRrEsAk&MoDeRaToR Maska e Bledari
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071

Kam nje problem me Kompjuterin

Pershendetje.

Kam nje problem me kompjuterin tim te punes.

Atehere po shpjegohem se kush eshte problemi.

Kur dua te hap nje faqe p.sh Hotmail per te kontrolluar e-mail me del nje tabele me te shkruajtmet Internet Exploren cannot open the internet site .http://etj (emri i faqes qe une dua te hap)

Operation aborted

Kjo me ndodh ndonje her edhe neper faqe te tjera por kur i jap refresh me hapet ndersa Hotmail sme hapet asnje her edhe kur i jap refresh.

Pastaj mbasi me del kjo tabela me te shkrujtme Internet Exploren cannot open the internet site http://etj.

Operation aborted

i jap OK mbasi i jap ok me del nje tjeter tabel me te shkrujtme
    An ActiveX control on this page might be unsafe to interact with other parts of the page . Do you want to allow this interaction?

Pastaj une nese i jap YES ose NO eshte e njejta gje.

Kjo siper pse ndodh ku e kam problemin ne kompjuter ku eshte difekti i kompjuterit ketu?

TJETER GJE ESHTE EDHE KJO.

Kur une kontrolloj forumin ne disa germa p.sh qe eshte shkruajtur "server" ose "chat" me dalin si linke edhe kur une i klikoj me del ky link http://www.ntsearch.com/search.php?q=chat&v=56 perse me del ka ndonje shpjegim?

Shpresoj qe keto gabime qe ka Internet Explore e kompjuterit tim te mos jet gje serioze edhe qe rrugullohet.

Pres nje pergjigje sa me te shpejte.

Ju Faleminderit.

Me Rrespekt
    Bledari

Faqja 6 prej 31 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kompjuteri ėshtė ngadalėsuar dukshėm
    Nga Berni nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 368
    Postimi i Fundit: 01-04-2012, 21:52
  2. Ēfarė ėshtė BIOS dhe si ta pėdor atė?
    Nga isak100 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 19:30
  3. Kompjuteri Personal: Ditėlindja e 25-tė
    Nga Davius nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 11:52
  4. Pse ngec kompjuteri? Disa shkaqe...
    Nga benseven11 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 05-08-2003, 12:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •