DHe po ashtu a ka forme shpirti
DHe po ashtu a ka forme shpirti
Pyetja qe parashtron ti diskutohet edhe ne nje teme tjeter: Ē'ėshtė shpirti?. Ndoshta disa nga pergjigjet e dhena aty mund te te vijne ne ndihme.
StterollA
A e dini se nje person ne momentin qe len jeten humb 21 gram?
ēfare humb njeriu kur vdes?
SHPIRTIN
Frase te nje filmi qe jam shume kurioz ta shoh
Quod timor cladis.
Sed intuitum amet elit vitae est
ka shume gjera ne kete bote qe ekzistimi i tyre nuk do te thote patjeter qe kapen apo perbehen nga substanca qe shikohen.
nje shembull krejt i thjeshte eshte koha: te tere e dime qe ekziston, por asnjeri nuk e ze dot me dore!
keshtu edhe shpirti qe nuk e peshojme dot apo nuk e zeme dot faktikisht me dore nuk do te thote qe nuk ekziston.
thjesht nuk perbehet nga substancat e njohura ne ne,por te tjera te panjohura tek njeriu akoma![]()
_Mos thuaj <<te dua>> pa e ndjere se kur ta ndjesh cfare do thuash?
-jeta eshte nje rrote qe gjithmone rrotullohet e i sjell gjerat sic duhen per te mbajtur ekuiliber.prandaj kujdes!!!
E JETO C'DO CAST TE JETES SE NUK KTHEHEN PRAPA. ;) :P
cili film? leci
Une ne lidhje me temen, do parashtroja pikpamjen budiste, qe shpirti eshte si puna e veres ne nje gote qelqi, ku gota eshte trupi, dhe nqs trupi mbaron (gota thyhet) atehere vera derdhet jashte (dmth shpirti), po per te llogaritur peshe ne kuptimin e pare te fjales peshe, nuk do diskutoja, do ishte paksa anormale, meqense ne nga vete perkufizimi i fjales shpirt ose fryme, eshte dicka qe nuk i perket materies, po dicka e ndryshme. si puna e qiririt do e imagjinoja, qe ka flaken dhe rreth flakes ka nje si veshtjellje me flake me te zbehte, dicka e tille duhet te jete edhe shpirti tek njeriu. tani mbase ia fus kot une...
megjithate nqs hapesi i temes do pergjigje te ndryshme, mund ta specifikonte pak me shume qellimin e pyetjes se tij, se mbase e shikon nga pikpamja fetare, shpirterore, materiale, pesha e shpirtit, duket pak e paperpunuar...
MtrX
MtrX ubicumque felix
Filmi quhet "21 gram" MtrX
Duhet te dali keto dite ketu ne Itali..
Ndoshta shpirti eshte denimi ose parajsa e mbas jetes.
Kam lexuar diēka mbi shpirtin dhe eksistencen mbasi njeriu vdes,por me duken teori fetare dhe jo praktike.
Nuk gjej pergjigje..
Quod timor cladis.
kishe te drejte.Pyetja qe parashtron ti diskutohet edhe ne nje teme tjeter: Ē'ėshtė shpirti?. Ndoshta disa nga pergjigjet e dhena aty mund te te vijne ne ndihme.
Shume faleminderit studenti blu.
Tani qe me hoqe kuriozitetin per filmin nuk do ta shikoj me.
Ishte vetem nje muaj qe prisja te shihja.
Nuk ka problem.
Gjithe te mirat
leci
Quod timor cladis.
Shpirti peshon aq sa peshon edhe ajri ne univers. Forma e shpirtit eshte forma e qiellit.
Per madheshtine e Shpirtit, deshmojne yjet.
Albo
"Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"
[QUOTE]Postuar mė parė nga leci
[B]A e dini se nje person ne momentin qe len jeten humb 21 gram?
ēfare humb njeriu kur vdes?
SHPIRTIN
Frase te nje filmi qe jam shume kurioz ta shoh
O leco shko e shife se eshte nam fare
edhe un them 21 gram edhe se pesha e shpirtit ndrysho sipas gjendjes se moralit
Pa lek, por me pare ishalla do bejme hajre.
sepse fjalet e pamenduara jane si k.... e pambuluara
Krijoni Kontakt