E pra lol..
Se psiqika ime eshte psiqika ime dhe jo psikologjia jote![]()
E pra lol..
Se psiqika ime eshte psiqika ime dhe jo psikologjia jote![]()
Psikologjia eshte nje mjet perfitimi dhe jo nje menyre ndihme . Askush s'çan koken e as te siguron ty si person i traumatizuar apo stresuar per qetesine qe mund te jape nepermjet dialogut dhe bashkbisedimit , por psikologu sigurohet mire per faturen e tij . Nuk mendoj se kjo eshte rruga , por perkundrazi nje ambjent familjar dhe shoqeror eshte ndihmese e shendetshme , e natyrshme . Psikologet jane nje shtrese pa rezultat per mendimin tim , me pak fjale disa gjinkalla parazite per milingonat puntore . Ka ikur koha kur dikush ishte filozof dikush ishte psikoanalist dikush ishte piktor apo skulptor . Kohet moderne sjellin njeriun e gjithanshem i cili i shfrytezon te gjitha prirjet apo talentet e tij , e ne rradhe te pare procesin e te menduarit dhe llogjikuarit i cili i jep forme çdo deshire .
Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.
E shikoj si nje analize per procesin mental (trurin). Cdo gje pastaj eshte e perfshire tek ky proces se nuk eshte nevoja ti rradhisim se jane shume.
Hahaha me shkrive, e jotja eshte e jotja, nuk ta rremben njeri. Po ajo qe theksova une qe ne fillim ishte qe: "pisika jote eshte e lidhur/pandashme me pissskologjine"...lol![]()
»« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«
Nje pyetje per ty James nese me lejohet .
A shkon ndonjehere nje psikolog per tu trajtuar tek nje koleg i vet ? Ke degjuar ndonje here , te çfare lloji jane problemet psikologjike te psikologeve , di te me thuash ndonje rast ?
Jam kurioz per problemet psiqike te psikologeve pasi edhe mjeket semuren nga semundje qe trajtojne kurse psikologe qe kane nevoje per ndihme psikologu s'kam pare e as degjuar.
Ndryshuar për herë të fundit nga daniel00 : 03-12-2009 më 12:32
Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.
Po mi Ela mire e ke ti po a thua ka qene ne gjendje ta perfundoj edhe kete rradhitjen e procesit mendor apo eshte rruges
Shic e shikon si mendoj une nuk mendon J@mes-iKy eshte deshtimi i rradhes
lol
Sado studiohet kjo fushe, ne baze te fjaleve te psikollogeve te pare, shume nuk arrijne te kuptojne fuqine e turit te njeriut. Flasim ne, flasim per psikollogjine, mundohemi ta kufizojme me fjale, por vete fjala mbetet e papershkruar.
Athere si ta pershkruajme ate? Pershkruhet vetem me disa fjale qe prap nuk ia japin kuptimin qe procesi mendor meriton.
![]()
daniel, nuk po flasim se si individe te caktuar i perdorin njohurite dhe aftesite e tyre jo ne sherbim te njerezve me probleme por thjesht per te mbushur xhepat e tyre.
Sot me shume se kurre, ne kete epoke shprehja "homo homini lupus" gjen vend ne te gjitha fushat dhe profesionet e jetes.
Gjithsesi, ne kete teme nuk na intereson profesioni i psikologut, psikanalistit, sesa psikologjia ne teresi dhe vlerat e saj per njeriun e thjeshte.
Psikologet jane qenie njerezore dhe nuk jane te ndryshem nga pjesa tjeter. Jane dhe mjaft dokumentar me histori rastesh te njerezve me çrregullime psikike, te cilet nevoja dhe deshira e madhe jo vetem per tu sheruar por per te jetuar nje jete normale si gjithe te tjeret i beri qe te studionin, analizonin e merreshin me vite te tera me problemin e tyre. Mjaft te tille u diplomuan dhe ndihmuan te tjere si ta ( ne rolin e psikologut tashme).Nje pyetje per ty James nese me lejohet .
A shkon ndonjehere nje psikolog per tu trajtuar tek nje koleg i vet ? Ke degjuar ndonje here , te çfare lloji jane problemet psikologjike te psikologeve , di te me thuash ndonje rast ?
Jam kurioz per problemet psiqike te psikologeve pasi edhe mjeket semuren nga semundje qe trajtojne kurse psikologe qe kane nevoje per ndihme psikologu s'kam pare e as degjuar.
Ne historikun e njerezve te famshem kemi gjithashtu raste si psh:
Jung, ne fillimet e tij, thuhet se sa here qe gjendesh perballle nje audicioni te madh, i binte te fiket. Mendohet se vuante nga fobia sociale.
Frojd, Ajshtajni, Gates, mendohet kane pasur simptoma te ngjashme me njeri tjetrin. Kane nje sjellje dhe forme te ndryshme te te parit te gjerave, nje forme e lehte e autizmit.
»« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«
Si perfundim,te gjithe i sheroi shkenca e psikologjise keta me probleme?
Replika fundit se sdua te me mberdhifin qelizat e trurit ne kete teme![]()
Krijoni Kontakt