Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 07-08-2009 më 19:26
E ke fjalen per ate qe e quajne 'Coaching' po me duket ...
As une nuk thash qe the ti personalisht, lexoje edhe nje here me mire.Nuk thash qe te gjithe jane te semure psiqik ,mos i deformo fjalite.
Ps.: Shkrimi im nuk kishte asgje te beje me ty si person ... e citova shkrimin tend per arsye se e pershkrove kogja mire ... Tung
Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 08-08-2009 më 09:28
Psikologjia eshte disiplina qe studion sjelljet e individeve dhe proceset e tyre mendore.Ky studim ju perket dinamikave te brendshme te individit,raportet qe nderthuren midis tyre dhe ambientit.Termi psikologji ka dy domethenie.1) STUDIMI I SHPIRTIT 2)SHKENCA E MENDIES Pra PO.eshte shkence.
Ky term u be popullor ne vitet 700 fale Christian Wolf qe e perdori per te titulluar dy vepra te tij"Psikologjia Empirike" dhe "Psikologjia Filozofike" E para kerkon te te dalloje principet qe mund te spjegojne sjelljen e shpirtit njerzor ,e dyta heton mbi aftesite e shpirtit.Psikologjia si lende shkencore u perhap ne Evrope ne gjysmen e dyte te viteve 800 .Ne kete periudhe shume shkencetare nisen te merren me studimin e psiqikes ,te ndjenjave,emocioneve dhe te aktiviteteve intelektuale te individit.Kurse merita per krijimin e psikologjise si disipline akademike i takon Wilhelm Wunt (1832-1920) i cili publikoi "Themelet e psikologjise -fiziologjike"i pari liber psikologjiko-shkencor.Desha te theksoj dicka mos te ngaterrojme psikogjine me psikiatrine ,jane shume te njgjashme por ndryshojne nga njera tjetra ,sepse nderkoh qe te semuret psikologjikisht kurohen me forcen e fjales ,te semuret psikiatrik pervec kesaj kurohen me teper me terapi medicinale.Pra mund te jesh nje psikolog shume i mire po nuk mund te jesh psikiater sepse per te qen i tille duhet te jesh ne radhe te pare mjek.
nuk e di nese eshte shkence ...
por perderisa ne kemi shume aspekte te sjelljes njerezore qe si dime e si kuptojme i studjojme ...
per te zbuluar ate qe ekziston tashme...
Deshtim![]()
Krijoni Kontakt