Ja edhe nje gjykim tjeter, jo vetem jo Biblik, por edhe Anti-Biblik, e jashte cdo lloj logjike njerezore.Postuar më parë nga nikos_z
maria eshte ose me mire ka qene thjesht nje njeri dhe per kete arsye nuk duhet te perqendrohemi te figura e saj ne bibel ajo eshte e shenjte po aq sa jam edhe une dge te gjithe kristianet e rilindyr prej frymes se shenjte dhe per kete aRSYE NUK DUHET TA ADHUROJME SIC ADHUROHET NE KISHAT TRADICIONALE KATOLIKE ORTHODHOKSE .PRA UNE ADHUROJ ZOTIN TIM JESUS DHE ASNJE TJETER .
1. Ne pyetje nuk eshte Adhurimi i ndonje personi pervec Zotit.
Keshtu qe pa u referuar te hidhesh ne nje pike te tille, flet shume shume keq per folesin (shkruesin).
2. Te qenit njeri, Biblikisht, nuk eshte ndonje INFERIORITET, PAVLERESI, - perkundrazi, Krishti u thote njerezve se nqs ata jane perendira, sipas Shkrimit te Shenjte, aq me teper do ti ish Atij e mundur te ish Bir i Perendise.
Nga kjo, ne shohim qarte, si edhe nga pasazhe te tjera, se Perendia nuk eshte ashtu sic e parafytyrojne protestantet, qe ngjajne shume me konceptin PROLETAR-KOMUNIST te hierarkise shpirterore, ku ka vetem NJE KLASE (besimtaret) ne marrdhenie te DREJTPERDREJTA me QEVERINE (Zotin).
Mos u habisni, jo me kot komunizmi u krijua si teori pikerisht ne boten protestante, madje burimin e tij, Gjermanine e Francen.
Perendia Biblik flet se si Ai do ti SHPERBLEJE NJEREZIT, DO TU JAPE ATYRE PUSHTET, HIR, EMER, KURORA, nqs ata do te ndjekin mesimet e Tij.
Shen Athanasi thote me te drejte se "Perendia u be Njeri, qe njeriu te mund te behej perendi", edhe ky eshte thelbi i Ungjillit.
Perendia u perul, qe te lartesohej njeriu i RENE...
Ai u varferua qe te pasurohej NJERIU
Ai u be MISH qe njeriu te behej pjese e mishit te Tij, Trup i Tij
prandaj edhe Ai thote se shenjtoret do ta gjykojne boten, se do te thyjne kombet si poce argjili etj etj...
e ne te gjitha keto, njeriu nuk eshte qender, as i adhuruar, as i ka zene vendin Zotit, por vecse MERR PJESE ne trashegimine per te cilen Zoti e ka krijuar ate.
Bibla po ashtu flet se si shenjteria eshte e shume llojshme, sipas shkalles edhe kapacitetit te secilit, ashtu si ylli nuk i ngjet yllit tjeter ne lavdi e ndricim....
atehere, kush mund te kete kapacitet me te madh se Maria qe e priti ne barkun e saj, ate qe qiejte se nxene dot, per te patur te njejten shenjteri me te?
Mos flisni te nderuar marrina...
Krijoni Kontakt