Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar më parë nga nikos_z
    maria eshte ose me mire ka qene thjesht nje njeri dhe per kete arsye nuk duhet te perqendrohemi te figura e saj ne bibel ajo eshte e shenjte po aq sa jam edhe une dge te gjithe kristianet e rilindyr prej frymes se shenjte dhe per kete aRSYE NUK DUHET TA ADHUROJME SIC ADHUROHET NE KISHAT TRADICIONALE KATOLIKE ORTHODHOKSE .PRA UNE ADHUROJ ZOTIN TIM JESUS DHE ASNJE TJETER .
    Ja edhe nje gjykim tjeter, jo vetem jo Biblik, por edhe Anti-Biblik, e jashte cdo lloj logjike njerezore.

1. Ne pyetje nuk eshte Adhurimi i ndonje personi pervec Zotit.

Keshtu qe pa u referuar te hidhesh ne nje pike te tille, flet shume shume keq per folesin (shkruesin).

2. Te qenit njeri, Biblikisht, nuk eshte ndonje INFERIORITET, PAVLERESI, - perkundrazi, Krishti u thote njerezve se nqs ata jane perendira, sipas Shkrimit te Shenjte, aq me teper do ti ish Atij e mundur te ish Bir i Perendise.

Nga kjo, ne shohim qarte, si edhe nga pasazhe te tjera, se Perendia nuk eshte ashtu sic e parafytyrojne protestantet, qe ngjajne shume me konceptin PROLETAR-KOMUNIST te hierarkise shpirterore, ku ka vetem NJE KLASE (besimtaret) ne marrdhenie te DREJTPERDREJTA me QEVERINE (Zotin).

Mos u habisni, jo me kot komunizmi u krijua si teori pikerisht ne boten protestante, madje burimin e tij, Gjermanine e Francen.

Perendia Biblik flet se si Ai do ti SHPERBLEJE NJEREZIT, DO TU JAPE ATYRE PUSHTET, HIR, EMER, KURORA, nqs ata do te ndjekin mesimet e Tij.

Shen Athanasi thote me te drejte se "Perendia u be Njeri, qe njeriu te mund te behej perendi", edhe ky eshte thelbi i Ungjillit.

Perendia u perul, qe te lartesohej njeriu i RENE...

Ai u varferua qe te pasurohej NJERIU

Ai u be MISH qe njeriu te behej pjese e mishit te Tij, Trup i Tij

prandaj edhe Ai thote se shenjtoret do ta gjykojne boten, se do te thyjne kombet si poce argjili etj etj...

e ne te gjitha keto, njeriu nuk eshte qender, as i adhuruar, as i ka zene vendin Zotit, por vecse MERR PJESE ne trashegimine per te cilen Zoti e ka krijuar ate.

Bibla po ashtu flet se si shenjteria eshte e shume llojshme, sipas shkalles edhe kapacitetit te secilit, ashtu si ylli nuk i ngjet yllit tjeter ne lavdi e ndricim....

atehere, kush mund te kete kapacitet me te madh se Maria qe e priti ne barkun e saj, ate qe qiejte se nxene dot, per te patur te njejten shenjteri me te?

Mos flisni te nderuar marrina...

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Une uroj vetem qe ate respekt dhe dashuri qe nuk tregoni ndaj Nenes se Krishtit, ta tregoni ndaj nenave tuaja.

Zoti Krisht u ndjefte per brockullat qe shkruani per Zonjen Hyjelindese, Nenen e Lumturuar ne Perjetesi, Mari.
    Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    I dashur Albo,

Vete fjala "Zonje Hyjelindese" eshte herezia me e madhe dhe ofendim per Perendine. Hyji, Zoti eshte i perjetshem!!!

Zoti te bekofte!!
    Jezusi te do!!
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Problemi me ju nuk eshte se ju kepusni gabime/gafa/padituri, por sepse juve mendoni se dini se per cfare flisni, edhe kjo "nxeh" ose indinjon nje tjeter qe mund te dije me shume se ju.

Ja psh

[b]meqenese ke bere nje pohim, pa u shpjeguar se cfare do te thuash, e akoma me keq, ke nxjerre nje perfundim, a mund te na thuash se cfare kerkoni te thno me shprehjen:

Vete fjala "Zonje Hyjelindese" eshte herezia me e madhe dhe ofendim per Perendine. Hyji, Zoti eshte i perjetshem!!!
    Por duhet te dish, meqe ke bere ca pohime, po nuk u justifikove (gje qe jam I SIGURTE qe s'ke se si ta besh), do te ta kthejne ty metrin tend te: eshte herezia me e madhe dhe ofendim per Perendine.

Si nuk patet nje here te pakten kurajon, perulesine a modestine, kur nuk kuptoni dicka qe ju thote tjetri te pyesni para se te beni formulime qe as qe i merrni vesh?

A e kupton dot arrogancen ne ket mes?

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Seminarist...

Cfare kam shkruar eshte mese e kuptueshme, dhe te them te drejten s'kam kohe te te sqaroj ty. Ai qe do e kupton.

Une di cfare Krishti kerkon nga mua dhe kjo me mjafton. Lutem cdo dite dhe Perendia me bekon, une kam paqen e Tij ne zemer. Kete paqe e jep vetem Ai dhe askush tjeter. Dituria per mua eshte Krishti.

Nese ti nxehesh, eshte problem i yti, une s'jam doktor...

Zoti paste meshire per ty....
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    E sheh Nikosejati?

Ky eshte Jesushaus per te cilin te kam folur ty edhe me te cilin te kam krahasuar!

Ky eshte niveli qe perfaqesojne Ungjilloret.

Tashti, per nje qe s'ka kohe, eshte e mira fare qe gjerat ose mos ti thoje fare, ose tia thote dikujt ne privat, se te njejten kohe harxhon.

Psh, po qe per pohime, une them se ti Jesushaus ke keuptur nje budallallek me ate shprehjen e mesiperme, edhe une jam i sigurte se ti as qe e kupton ate shprehje.

Une jam ne gjendje te ta vertetoj ty kete gje (po dole nga skuta, natyrisht)

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Zoti jep që dikush të kutpojë diçka

Unë e besoj një fjalë të urtë:

Askush s`mund ta bindë tjetër kënd, përveç vetveten. Secili e bind vetveten, prandaj mos humb kohë që dikënd ta bindësh!

Nëse dikujt Zoti nuk ia ka dhënë të kuptojë diçka dhe nëse Zoti e ka duruar deri më tani dhe e duron ende, çfarë keni Ju që dëshironi të bindni njëri-tjetrin medoemos! Nuk është e thënë që një ditë nuk do të kuptojë! Zoti bën që të bie shi edhe për të drejtët edhe për të padrejtët!

Thuaje dhe dëshmoje bindjen tënde, por Ju lutem lërjani Zotit që të veprojë në zemrat e besimtarëve!

Kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë!
    IHS

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Eshte pikerisht kjo arsyeja Shpresmiri qe me ka shtyre mua te besoj se eshte humbje kohe te "diskutosh" mbi botekuptime individuale qe jane komplet jashte mesimve te Krishtit dhe Kishes se Shenjte te Pergjithshme dhe Apostolike.

Nuk mund te diskutosh me te paditurin per gjera qe ai nuk i njeh dhe nuk deshiron ti njohi por i paragjykon edhe pa i ditur. Ajo qe ne mund te bejme eshte hedhja ne kete forum e trashegimise se shenjte apostolike qe eshte pasuruar dhe besuar me dhjetra shekuj, ne menyre qe edhe keta njerez ta njohin Kishen e Shenjte dhe Apostolike.

Pak rendesi ka nese zgjedhin ta pranojne ate, e rendesishme eshte qe te njohin trashegimine apostolike qe gjen vetem ne Kishat tradicionale qe gjenezen e kane ne vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit.

Jam ne nje mendje me ju.
    Albo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar më parë nga Albo
    Eshte pikerisht kjo arsyeja Shpresmiri qe me ka shtyre mua te besoj se eshte humbje kohe te "diskutosh" mbi botekuptime individuale qe jane komplet jashte mesimve te Krishtit dhe Kishes se Shenjte te Pergjithshme dhe Apostolike.

Nuk mund te diskutosh me te paditurin per gjera qe ai nuk i njeh dhe nuk deshiron ti njohi por i paragjykon edhe pa i ditur. Ajo qe ne mund te bejme eshte hedhja ne kete forum e trashegimise se shenjte apostolike qe eshte pasuruar dhe besuar me dhjetra shekuj, ne menyre qe edhe keta njerez ta njohin Kishen e Shenjte dhe Apostolike.

Pak rendesi ka nese zgjedhin ta pranojne ate, e rendesishme eshte qe te njohin trashegimine apostolike qe gjen vetem ne Kishat tradicionale qe gjenezen e kane ne vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit.

Jam ne nje mendje me ju.
    Albo
    Albo , ti je i pari qe je konfuz ne shkrimet qe sjell. Une e pranoj mendimin dhe keshillen e Shpresmirit, por nuk e di se kush eshte i padituri! Ti kerkon te sjellesh njohurine e kishes apsotolike, mire ben, por mos u bej "diktator" dhe imponues i mendimit tend, duke ulur mesimet e tjera qe sjellin edhe te krishtert e tjere.
    Pra juve ju mungon bashkebisedimi dhe komunikimi xhentil i krishtere. Sa per Seminarist ai eshte TIPIKU, por ty nuk te krahasoj ne te njetin nivel ( gjithmone jam duke folur ne lidhej me menyren e diskutimit). Ti thua se, e "rendesishme eshte, qe te njohin trashegimine apsotolike qe gjen vetem tek kishat tradicionale, qe gjenezen e kane ne vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit."
    Pikerisht ketu qendron "diktati"i juaj, i cili kthehet ne nje gjykim me plot pergjegjesi per ty si individ. Une mund tju beje vetem nje peytje te vogel, duke ju dhene mundesine qe ju te kuptoni se, mendoni dhe diktoni gabim, ndaj nje pese tjeter te krishtere. Kjo kishe apsotolike tradicionale, a eshte e mbeshtetur ne FJALEN PROFETIKE te Perendise?
    Pra cdo kishe (edhe jo orthodhokse) eshte e mbeshtur dhe e ndertuar ne te njejtin themel, ne Krishtin Jezus; sepse perndryshe nuk eshte kishe e Krishtit. Tani kush je ti qe gjykon ata qe nuk i perkasin grupimit tend tradicional fetar? A sheh ti ate qe sheh Krishti? A e di ti se, keta meqnse nuk jane orthodhokse, nuk jane te Krishtit? Se pari, ti mund te mendosh si te duash, dhe opinjoni yt as nuk ndryshon gje, por nga kjo menyre gjykimi qe ti ben ndaj te krishterve te tjere( jo orthodhkse), ti mban pergjegjesi te madhe kryesiht per veten tende, dhe per ata qe nepermejt mesimit tend nuk kane mare mesazh te vetete. Une te kam thene diku se, perpara se te flasesh per Krishtin dhe kishen e tij, kerko te njohesh dhe te kesh Jezusin ne jeten tende , dhe me pas Ai do te te tregoje duke qartesuar mendjen dhe zemren tende.
    Hiq dore nga lufte e "ftohte" fetare, dhe perdore jeten tende per Krishtin. Ti ke shume cilesi te mira, qe nese do ti vesh ne sherbim te Krishtit, do te kesh bekim ti, dhe ata qe te digjojne ty.
    Sinqerisht Deshmuesi
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 06-02-2004 më 22:45

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Deshmuesi, femija kur arrin moshen e adoleshences, kujton se i di te gjitha. Te gjithe e kemi kaluar kete moshe dhe te gjithe mund ti referohemi asaj moshe ne memorien tone kolektive jetesore. Adoleshenti eshte gati qe te korrigjoje e ti japi mend edhe nje plaku. Por a di adoleshenti me shume se plaku? Adoleshenti ka vetem 16-17 vjet mbi supe, plaku ka 80 te tilla dhe e di se cdo te thote te jesh adoleshent, pasi edhe plaku ka qene njehere i tille vite me pare. Por a e di femija se cdo te thote te jesh plak?!

Teksa plaku e degjon adoleshentin te flase, ai nuk e korigjon dhe as e ndal ate, e le te flase. Ne fytyren e plakut do te shikosh nje buzeqeshje te lehte sa nga papjekuria e adoleshentit edhe nga riardhja ne mend e viteve qe plaku vete ishte femije si ai. Kur plaku ishte femije adoleshent, sa here qe ai fliste ne pranine e burrave, babai do ti shkulte veshin e ti bente te qarte qe te degjonte e te mos fliste kur burrat kuvendojne.

Por kohet kane ndryshuar dhe tashme vendin e burrave e kane zene adoleshentet. Shoqeria nuk respekton e nderon me floket e bardha te nje plaku te mencem, por vrullin dhe fjalet e adoleshenteve te lumtur. Keshtu qe edhe plaku i urte nuk e harxhon fjalen e tij me adoleshentin qe flet por nuk degjon. Ai e di qe nje dite edhe ai femija qe flet me vend e pavend sot, do te behet nje dite plak me rrudha e floke te bardha.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Etërit e Kishës
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 08-07-2009, 19:13
  3. Gjuha Shqipe në Kishë
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:48
  4. Mithat Frashëri për autoqefalinë
    Nga murik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 20-10-2006, 19:22
  5. Leke Dukagjini
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-05-2003, 11:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •