Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37
    i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Albo,

shenjterimi eshte nje proces i vazhdueshem ne jeten e te krishterit. Nje njeri kur pranon Jezusin, Ai hyn ne jeten e tij dhe jeta e tij ndryshon. Ndryshon menyra e te menduarit , largohen veset e cdo gje qe nuk e eshte nga Perendia, pra behet njeri i ri. Lexo Gjoni 3. Kete gje mund ta beje vetem Perendia e askush tjeter. Asnje smund te behet i mire me vullnetin e etij, sepse te gjithe jemi mekatare, jemi pasardhes te Adamit dhe Eves.
    Nepermjet flijimit te Jezusit ne kemi shpetimin, ne rradhe te pare dhe mund te pejetojme Perendine ne jeten tone. ai behet udherrefyesi jone, Fryma e Shenjte na ngushellon, dhe duke perjetuar cdo dite Perendine, duke jetuar per Perendine shenjterohemi. Eshte detyre e te krishterit qe te shenjterohet, me nje fjale ti ngjaje sa me shume Te Perkryerit, Atij qe s'pati asnje mekat. Sigurisht per sa kohe te jemi ne kete toke, nuk mundn te behemi te perkryer si Ai, por me ndihmen e Tij, me forcen dhe diturine qe Ai na jep, mund te shenjterohemi. Ky proces nuk merr fund asnjehere, per sa kohe jemi ne kete toke.
    Ai qe ka pranuar Jezusin e perjeton me te vertete Ate, perjeton ate qe kane perjetuar apostujt e pare, besimtaret e pare. Mbushet me Frymen e Shenjte ashtu sic u mbushen te 3000 vetet ne diten e rreshajave. Kete e thote Fjala e Perendise, dhe kur Ai thote dicke, te jesh i sigurte qe e ben me te vertete.
    Kur Perendia jeton ne ty, ke gjithcka. Edhe po te te jepnin te gjitha pasurite e botes, nuk do ti nderroje me ate pasuri qe Perendia te jep ne shpirt. Vetem Ai te jep paqen e vertete, paqen qe sta jep, as pasuria, as feja, as doktrina, sepse ajo eshte paqja qe e ka burimin nga froni i Perendise. Pra Albo pranoje princin e paqes dhe do te perjetosh Zotin ne jeten tende, Ashtu sic e perjetuan apostujt, do te shnjterohesh cdo dite, cdo te ndjesh mrekullite qe Perendia ben ne jeten tende, dhe do te kuptosh qe burimi i gjithckaje te mire, te ndershme, frytdhenese, eshte Jezusi, sepse Ai eshte, i pari dhe i fundit, Ai eshte Rruga, e Verteta dhe Jeta. Vetem nepermjet Tij mund te shohesh Perendine, vetem Ai mund te fale mekatin dhe asnje tjeter,

Zoti te bekofte!!
    Jezusi te do!!
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Kisha Katolike per Marine

Kisha Katolike kurre nuk ka mesuar se Maria duhet te adhurohet, sepse vetem Zoti adhurohet. Maria nderohet sepse ishte Nena e Shpetimtarit. Ajo lindi per virtyt te Shpirtit te Shenjte, pra ne menyre te mrekullueshme (jo si te gjitha nenat tjera). Pra duhet dalluar adhurimin nga nderimi! Kur te jesh nene e Krijuesit eshte e pamundur te jesh vetem nje nene si te gjitha nenat.
    Ketu po sjell nje pjese nga dokumentet zyrtare ne lidhje me kete ceshtje.

NGA DOKUMENTET E KONCILIT II TË VATIKANIT

KUSHTETUTA DOGMATIKE MBI KISHËN «DRITA E POPUJVE» - LUMEN GENTIUM (21 NËNTOR 1964)

KREU VIII
    E LUMJA ZONJA MARI VIRGJËR NËNA E HYJIT NË FSHEHTËSINË E KRISHTIT DHE TË KISHËS

I. Hyrja

52. Hyji tejet i mirë dhe i urtë, pasi që deshi të shpërblente botën, «kur erdhi koha e caktuar, Hyji e dërgoi Birin e vet, të lindur prej gruaje... që ne ta fitonim bijësinë...» (Gal 4,4-5). «Ai që për ne njerëzit dhe për shëlbimin tonë zbriti prej qiellit dhe u mishërua për virtyt të Shpirtit Shenjt prej Virgjërës Mari» (Credo në meshën romake: Symbolum Constantinopolitanum). Ky mister hyjnor na u zbulua dhe vijon në Kishë, të cilën e themeloi Krishti si trupin e vetë në të cilën besimtarët, që shkojnë pas Krishtit-Krye, dhe të cilët janë në bashkësi me të tërë shenjtërit e Tij, do ta nderojnë dhe kujtojnë «përmbi të gjitha Zonjën Mari përherë Virgjër, Nënën e Zotit tonë Jezu Krishtit.»
    53. Virgjëra Mari e cila nëpër lajmin e engjëllit pranoi në zemër dhe në trup Fjalën e Zotit dhe i solli botës Jetën, pohohet dhe nderohet si Nëna e vërtetë e Hyjit dhe e Shëlbuesit. Në mënyrë të lartë shpërblimi, për arsye të meritave të Birit të saj dhe e bashkuar me Të ngusht dhe pandashëm është e miratuar me rol dhe dinjitet të bëhet Nëna e Birit të Hyjit, dhe për atë arsye bija tejet e dashur e Atit dhe shenjtërorja e Shpirtit Shenjt, nga e cila dhanti e hirit të veçantë i tejkalon shumë të gjitha krijesat qiellore dhe tokësore. Njëkohësisht është e lidhur në gjini të Adamit me të gjithë njerëzit të cilët kanë nevojë për shëlbim, për më tepër «vërtetë është nëna e gjymtyrëve (të Krishit)... sepse mori pjesë me dashuri që të linden në Kishë besimtarët, të cilët janë gjymtyrët e atij Kreut». Prandaj edhe e përshëndesim si gjymtyrë të shkëlqyeshme dhe të veçantë të Kishës dhe tipar të saj dhe si më të mirin shembull në fe dhe dashuri, prandaj Kisha Katolike e mësuar nga Shpirti Shenjt, me dashuri fëmijore e nderon si nënën tejet të dashur.
    54. Për atë arsye Koncili, duke paraqitur mësimin mbi Kishën, në të cilën Shpërblyesi Hyjnor kryen shëlbimin, dëshiron me kujdes të shndrisë edhe rolin e Zonjës Virgjër në fshehtësinë e të Mishëruarit të Fjalës dhe të Trupit Mistik, si dhe detyrat e atyre që janë të shpërblyer ndaj Nënës së Hyjit, nënës së Krishtit dhe Nënës së njerëzve, mirëpo s'ka për qëllim të paraqesë mbarë mësimin mbi Zonjën, as që të zgjidhë pyetje të cilat teologët nuk i sqaruan ende. Prandaj ende mund të mbahen ato mendime që mësohen lirisht në shkollat katolike mbi Të, e cila në Kishën Shenjte zën vendin më të lartë pas Krishtit dhe është më afër nesh.

II. ROLI I SË LUMES VIRGJËR MARI NË EKONOMINË E SHËLBIMIT
    55-59

III. VIRGJËRA E BEKUAR DHE KISHA
    60-65

IV. NDERIMI I SË LUMES VIRGJËR MARI NË KISHË
    66. Kisha me arsye e nderon Marinë me nderim të posaçëm, sepse ajo sipas hirit të Hyjit është e lartësuar përmbi të gjithë engjujt dhe njerëzit pas Birit, si Nënë e Zotit gjithshenjtë, e cila mori pjesë në misteret e Krishtit. Qysh prej kohës më të lashtë e Lumja Virgjër nderohet me titullin «Nëna e Zotit», nën mbrojtjen e së cilës, besimtarët me urata i drejtohen në çdo rrezik dhe nevojë. Sidomos prej Koncilit të Efezit populli i Zotit e nderon gjithnjë e më tepër duke e nderuar me dashuri duke e thirrur në ndihmë dhe duke e ndjekur, sipas fjalëve të saj profetike: «Të lume do të më thërrasin të gjithë popujt, sepse bëni punë të mëdha ai i cili është i fuqishëm» (Lk 1,48). Ky nderim, çfarë ishte i pranishëm gjithmonë në Kishë, megjithëse dallohet qenësisht nga Adhurimi i Fjalës së Mishëruar, i Atit dhe i Shpirtit Shenjt, këtë e përkrah. Sepse mënyrat e ndryshme të përshpirtërive ndaj Nënës së Zotit që i ka aprovuar Kisha në suazat e mësimit të shëndoshë dhe të drejtë, sipas rrethanave të kohës dhe të vendit, si dhe sipas natyrës dhe karakterit të besimtarëve, bëjnë që, me nderimin e Zonjës, Biri të nderohet, për të cilin janë të gjitha (khs. Kol 1,19), kuptohet mirë, dashurohet dhe lavdohet urdhërimeve të Tij.
    67. Koncili Shent shprehimisht mëson këtë mësim katolik dhe bën me dije të gjithë bijtë e saj që bujarisht të përhapin nderimin e Zonjës së Bekuar, sidomos atë liturgjik, dhe të vlerësojnë me të madhe shprehinë e devocionit ndaj saj që gjatë shekujve i porosit Magjisteri i Kishës, dhe le të kryejnë me ndërgjegje të gjitha ato që janë vendosur për nderimin e figurave të Krishtit, të Zonjës së Bekuar dhe të shenjtërve. Kështu bën me dije teologët dhe predikatarët e fjalës së Zotit që duke vështruar denjësinë e posaçme të Zonjës së Bekuar të ruhen me kujdes nga çdo teprim i praptë dhe nga shpirtvogëlsia e tepruar. Duke favorizuar nën udhëheqjen e magjisterit studimin e Shkrimit Shenjt, të Etërve të Kishës dhe të liturgjive të Kishës le të shndrisin drejtësisht rolin dhe privilegjet e së Lumes Virgjër, që ka për qëllim gjithnjë Krishtin, i cili është burimi i mbarë të vërtetës dhe devocionit. Le të flakin me kujdes çdo gjë që me fjalë apo me vepra mund të shpijnë në rrugë të pagabueshme vëllezërit të ndarë ose këndo sa i përket mësimit të vërtetë të Kishës. Pastaj le të kujtohen besimtarët, se përshpirtëria e vërtetë nuk janë ndjenja të pafrytshme dhe e kalueshme të zbrazëta dhe sipërfaqësore, por rrjedh nga feja, e cila sjell gjer te pranimi i lartësimit të Nënës së Zotit dhe të frymëzohemi me dashuri bijërore ndaj Nënës duke i ndjekur virtytet e Saja.

V. MARIA, SHENJË SHPRESE DHE NGUSHËLLIMI PËR POPULLIN UDHËTAR
    68-69
    IHS

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    JH,

ti mbi te gjitha je nje cilimi i pacip qe i drejtohesh dikujt me nje emer qe ste ka autorizuar askush. Jane forma te presionit ekstremist qe karakterizon sektin tend.

Sidoqofte, le te shohim pak budallalleqet qe ke sjelle tash e sa vjet ne ket forum.

Sa per kultin e Maries, nese do ta njihje mire historine, do te dije qe eshte nje kult me origjine pagane. Perendesha e pjellorise u be nena e Zotit. Sic ta kam thene Maria ishte nje njeri si te gjithe, bije e Adamit dhe Eves, ishte mekatare dhe po te mos kishte pranuar edhe ajo Jezusin si shpetimtar, nuk do te ishte e shpetuar. Ajo kishte virtyte, prandaj Perendia e zgjodhi, ishte bije e Israelit, bije (pasardhese) e Davidit. Ne Bibel nuk tregohet asgje mbinjerezore mbi te. Kur zbriti engjelli Gabriel, ajo u sol krejtesisht si nje njeri normal.
    JH, po mire, po ti po me tregoke historine mua, me kaq pafytyresi, kur ti nuk ke bere asnje cap ne ket forum, as ne histori eas ne fe?

Sidoqofte, le te analizojme pak:

Ti thua se Maria edhe dukuria e saje, eshte nje ndikim pagan...

Po mire atehere, pse nuk thua ti se edhe besimi Biblik se Perndia ka Bir, se eshte Trini, se Perendia u be njeri, se lindi nga nje Virgjereshe, pse nuk thua per keto ti qe edhe keto jane pagane, kur dihet fare mire qe mesime te ngjashme, ne mos te njejta, ka patur para krishterimit, duke fillu qe me Buden?

Nga ku e gjitha kjo perzgjedhje qe i beke ti asaj qe qeka pagane e jo pagane ne Bibel?

A nuk e she, se ti me perpjekjen tende djallezore, per te qujt nje pjese te mesimit biblik pagan, ti hap nje shteg per ta quajtur te gjithin ate ashtu?

Ke mend ne koke? Po kulture te te nderhyrit ne nje bisede, caqe kontekstesh se ku nderhyhet, a njeh ti?

Pastaj, a nuk e merr vesh dot se sa i pagdhendur tregohesh kur thua se "ne Bibel nuk thuhet asgje mbinatyrore mbi Marine"?

A jeni te shurdher juve, pandreqshmerisht te tille, a po beni vete?

Te thuash se Maria eshte Eva e Dyte, se eshte GjithnjeVirgjereshe, se ajo pranoi Zotin si askush tjeter, etj etj, edhe se per kete ajo pati edhe shpermbilimin me te madh nga Zoti, qenka ti veshesh atribute hyjnore Marise?

Ju nuk dini se cfare flisni!

Mirepo, po te ndalemi serish tek brrockulla te tuat, atehere i bie rrjedhimisht se kur Bibla flet se Perendia do ti shperbleje te drejtet, ata qe mundohen, vuajne per Te, qe ne keto raste Bibla po iu atriboka hyjni njerezve te thjeshte!!!!

E merrni dot vesh skarcon e logjikes suaj pafundesisht te papjekur?

29 Por kur e pa atë, ajo mbeti e shqetësuar nga fjalët e tij, dhe pyeste vetveten çfarë kuptimi mund të kishte një përshëndetje e tillë.
    Luka 1

ti ben nje paralelizen te asaj qe ahkruhet tek Letra e Romakeve 5, ku behet fjale per mekatin qe erdhi nepemjet nje njeriu te vetem, dhe qe u shlye nepermjet Jezusit. Ti i ve Jezisit perkrah te tjere, i jep Maries vepren qe kreu Krishti. Bibla flet qarte per kete:

17 Në fakt, në qoftë se prej shkeljes së këtij njërit vetëm vdekja mbretëroi për shkak të atij njërit, akoma më shumë ata që marrin bollëkun e hirit dhe të dhuratës se drejtësisë do të mbretërojnë në jetë me anë të atij njërit, që është Jezu Krishtit.
    Romakeve 5

Pra mik i dashur mendohu mire, per ate qe ke shkruar, sepse je krejtesisht gabim.

Tashti, para se gjithash, njerez si ti JH, nuk kane asgje te perbashket me Biblen.

Bibla eshte nje liber qe ju ia keni vjedhur nje institucioni pa u ndeshkuar, fale moskokecarjes se sistemeve te sotshme laike ne lidhje me ceshtje fetare.

Juve jo vetem qe se kuptoni dot biblen, por akoma me keq, ju e blasfemoni ate duke e perdorur ne agon tuaj per te shtremberuar te verteten.

Bibla, sic e kam sjelle ne artikull, ashtu sic edhe kane besuar ata qe e kane sjelle biblen ne ditet e soteshme, flet qarte se ne Eden Zoti foli edhe iu drejtua tre paleve, jo nje, as dy.

Zoti i foli edhe ndeshkoi jo vetem Adamin, por edhe Even, edhe tha se do te vinte armiqesi midis Gruas edhe djallit edhe fares se te dyve.

Pra, kush jane keta, Gruaja edhe Fara e saje i cili do ti shtypte koken djallit. Lexoje shkrimin e pare te temes edhe pergjigjen e gjen aty.

Pali kur flet me ane te nje njeriu hyri mekati, nuk eshte duke mohuar se mekati ne fakt hyri me ane te Eves+Adamit, jo njerit apo tjetrit vetem, por mgjth sic e kam pohu edhe ne shkrimin hapes te temes, Adami ishte perfaqesues i te te dyve aty, edhe i te gjithe races njerezore, prandaj edhe Pali mjaftohet me kete rol te tij, duke i permbledhur Even edhe Adamin nen nje person, kreu i te cilit ishte Adami vete.

Vete Pali me vone ne letrat e tij e sqaron fare mire se jo Adami, por Eva mekatoi e para.

Pra shih mire kontekstet.

Ti nuk di fare histori JH, ehde ta kane mesuar gabim, se fe zyrtare krishtrimin e ka bere konstandini e jo theodhosi. Po ashtu, pa sjelle ti fakte, se ku e ke fjalen se na paska hyre paganizmi, fjalet e tua mbeten te nje te padituri.

Edhe

JH

Jezusi nuk te do, e as Zoti nuk te bekon, perderisa ti vazhdimisht blasfemon mesimin e tij, perkundrazi, njerezit qe hyjne tek ata me pseudo-krishterim (dmth krishter te reme) as qe kane asgje te perbashket me bekimet e Tij!

Gjithsesi,

ketij forumi pak i intereson kjo gje. ajo qe na intereson neve, eshte qe te pakten te jesh me fisnik, serioz kur nderhyn diku, apo kur merr pjese ne biseda, ndersa gjygjin Zoti ka per tia bere te gjitheve.

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    I nderuar seminaristi Klod, seriozi, fisniku, fariseu, irineu etj. Etj……..,

ne rradhe te pare lexo mire ate qe te kam shkruar dhe mundohu te kuptosh se ku dua te dal. Une skam shume kohe per te te dhene cdo dite pergjigje, por ofendimet dhe sharje t e tua me detyrojne. Sjellja jote, eshte sjellja e dikujt qe nuk njeh Perendine. Dije se urrejtja, inati, arroganza, goja e piste vijne nga djalli.

Une fola per kultin e Maries. Kulti i nje gruaje me femi, perendeshes se pjellorise. Ne Bibel nuk ke asnje lloj kulti te maries. Ajo ishte nje grua si te gjitha te tjerat. Ky nderim qe ju i beni, duke i dhene ate qe i takon Krishtit eshte herezi. Koncili i Efesit u mbajt ne kohen kur Theodhosi ishte perandor mesa di une. Apo jo? Pasi krishterimi u be fe shteterore, atehere hyne edhe kultet pagane ne kishe. Ne ate koncil, per here te pare meqe popujt qe ishin nene Romen, e adhuronin Marien, u quajt nena e Zotit. Nena e Zotit te perjetshem!!!!!!!!

Maria nuk beri nga vetja e vet asgje mbinatyrore. Ishte nje vajze si te gjitha te tjerat. Ai qe beri vepren ishte Fryma e Shenjte, ishte Perendia. Edhe ne kohen qe jetonte Jezusi edhe pas Kryqezimit te Tij ajo mbeti nje grua e thjeshte. Ne asnje vend ne Bibel nuk thuhet qe ajo beri gjera te jashtzakonshme dhe duhet te nderohet, e te adhurohet, derisa te behet nje kult.
    E di ti qe dikujt i thuhet qe per tu falur mekati duhet te kendoje kaq e aq here Ave Maria? E di ti qe me mijera njerez sot bejne me qindra kilometra pelegrinazhe, per te pare statujat e Maries qe qajne? A e di ti qe njerez te verbuar nga dogmat false, kane vene gjithe shpresen tek Maria? Adhurojne statuja, piktura, i perulen atyre, i puthin dhe qajne me gjithe shpirt. Oh sa mire do te ishte ta benin kete per Perendine. Por ja qe jane qorruar nga dogmat satanike. Keta njerez vdesin ne semindje dhe mekate e djalli qesh me ta.

E mos te te them me per shenjtore e kulte shenjtoresh qe ne shqiperi jane me qindra. Mesimet te atij lloji qe ti sjell ne forum, jane themeli i ketyre dogmave.

Largohuni nga dhujtaria!! Kerkoni Perendine!! Perendine qe shpeton, qe sheron, qe ringjall!!

Edhe dicka per: “Gjithnje virgjereshe”, me siper kam sjelle disa vargje, ku del se Maria kishte femije te tjere. Apo mos beson gje qe ajo edhe pse lindi femije mbeti virgjereshe? Apo ti anullojme keta vargje?

Megjithate
    Zoti te bekofte!!
    Jezusi te do!!
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Te dashur vellezer,

Ndoshta duke dashur te luftojme njeri tjetrin gjendemi ne lufte me Perendine.
    Qellimi qe ua them kete nuk eshte qe te vendos paqe midis jush, Krishti eshte Paqja jone, ajo Paqe qe bota nuk e ka dhe nuk mund ta kete.

Por qellimi i kesaj eshte qe te perkujtoj se shenjtoret gjate gjithe shekujve (do thoja Ne gjate gjithe shekujve) kemi folur shpeshhere ne Fryme. Dhe gjerat qe thuhen ne Fryme, mund te interpretohen vetem ne Fryme.

Pra ne deklarimin se Maria eshte Eva e Re ka te vertete brenda nese e shohim ne Fryme.

Une do thoja qe Kisha ne fakt eshte Eva e Re dhe jo Maria, nese Krishti eshte Adami i Ri.

Por nese futemi serisht me thelle do shohim se Maria ishte Ajo qe lindi Krishtin truperisht, pra e beri Krishtin te dukshem ne toke!
    Atehere dhe Kisha eshte Ajo qe e ben Krishtin te dukshem ne Toke, atehere mund te behen deklarime te tilla se Maria eshte Eva e Re!

Pra Kisha, Maria, Eva e Re jane sinonime te njera tjetres ne Fryme.

Por ku eshte dallimi midis tyre. Dallimi eshte ne Qellimin!

Duhet te dime se QELLIMI I KRIJIMIT TE UNIVERSIT ESHTE KISHA! Kisha eshte pronarja e gjithe universit qe shohim! Ne kembet e Saj eshte Hena dhe ne Rrobat e Saj eshte Dielli thote apostulli Gjon, ndersa ne koken e Saj eshte kurora me 12 yje!

Po keshtu ne nje vizion tjeter Kisha shihet si Jeruzalemi i Ri qe zbret nga Qielli! Aty nuk behet fjale per nje ngjarje qe do ndodhte pas miliona vjetesh, por qe po ndodhte aktualisht ne kohen e Apostullit!

Pra duke qene te ngopur me lavdine e Kishes, mund ta shohim dhe Marian si nje shembellim te Kishes, te kesaj Eve te Re qe sjell ne bote JETEN!

Dhente Zoti Yne qe zelli per Kishen te pushtoje shpirtrat tuaj vellezer!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 21-01-2004 më 16:23
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Postuar më parë nga Jesushaus
    I nderuar seminaristi Klod, seriozi, fisniku, fariseu, irineu etj. Etj……..,

ne rradhe te pare lexo mire ate qe te kam shkruar dhe mundohu te kuptosh se ku dua te dal. Une skam shume kohe per te te dhene cdo dite pergjigje, por ofendimet dhe sharje t e tua me detyrojne. Sjellja jote, eshte sjellja e dikujt qe nuk njeh Perendine. Dije se urrejtja, inati, arroganza, goja e piste vijne nga djalli.

Nuk do ti bej shume komente ketyre replikave, se nuk ia vlen te merresh me me te parakteret ne kete forum, protestantet.

Sidoqofte, a ka ofeza me te medha /--------/ se sa keto kuotime qe une te te bej ty?

Une fola per kultin e Maries. Kulti i nje gruaje me femi, perendeshes se pjellorise. Ne Bibel nuk ke asnje lloj kulti te maries. Ajo ishte nje grua si te gjitha te tjerat. Ky nderim qe ju i beni, duke i dhene ate qe i takon Krishtit eshte herezi. Koncili i Efesit u mbajt ne kohen kur Theodhosi ishte perandor mesa di une. Apo jo? Pasi krishterimi u be fe shteterore, atehere hyne edhe kultet pagane ne kishe. Ne ate koncil, per here te pare meqe popujt qe ishin nene Romen, e adhuronin Marien, u quajt nena e Zotit. Nena e Zotit te perjetshem!!!!!!!!

JH,

nuk do as mend e as laps qe te shikosh se tema eshte titulluar, Maria, Eva e Re - edhe Eterit e Kishes.

Tashti, te vish ketu e te na flasesh per kultin e perendeshes se pjellorise, duke pretenduar se ky kult, qe ti e lidh me temen ne fjale, nuk eshte biblik, tregon per mungesa serioze te karakterit tend psiqik e edukativ.

Sic eshte titulluar edhe tema, Maria edhe Eva jane dy personazhe Biblike, qe /-------/ i krahason me palacolleqet qe ti meson permendesh nga ndonje fondamentalist "ungjillor".

Por problemi im, me teper se kaq, eshte se ti as nuk sqarohesh se cfare kerkon te thuash. Kjo eshte edhe me ofenduesja tek njerez si ti.

Sic, e sheh qe ne shkrimin hapes te kesaj teme, aty flitet per Adamin, Even edhe djallin, ne Eden; pasojat e rrenies se ciftit te pare; premtimet e bera atje per shpetimin e njeriut; edhe se si u realizua ne kohe konkretisht ky shpetim, ne cfare menyre.

Ku eshte teme e perendeshes se pjellorise ne ket mes? A nuk eshte cmenduri edhe ofeze sjellja jote?

Tashti ti perpiqesh te na shesesh mend, edhe qe te justifikosh djallezite e tua, thua se:

Ne kohen kur Theodhosi e beri krishterimin fe zyrtare te perandorise, hyri ndikimi pagan ne kishe
    Une tu pergjigja:

Ti nuk di fare histori JH, ehde ta kane mesuar gabim, se fe zyrtare krishtrimin e ka bere konstandini e jo theodhosi. Po ashtu, pa sjelle ti fakte, se ku e ke fjalen se na paska hyre paganizmi, fjalet e tua mbeten te nje te padituri.

Pra nuk do mend se ti jo fvetem qe nuk di, por per me teper ajo qe di ti eshte e rrezikshme, pasi vjen nga nje degjim i percipte thashethemesh, qe ti as qe ua ka vene veshin, nga ku vijne gjithe keto gafa pa referime.
    Theodhosi nuk e zyrtarizoi krishterimin, por Konstandini.

Tashti le te shohim vazhdimin tend /-------/:

Ky nderim qe ju i beni, duke i dhene ate qe i takon Krishtit eshte herezi. Koncili i Efesit u mbajt ne kohen kur Theodhosi ishte perandor mesa di une. Apo jo? Pasi krishterimi u be fe shteterore, atehere hyne edhe kultet pagane ne kishe. Ne ate koncil, per here te pare meqe popujt qe ishin nene Romen, e adhuronin Marien, u quajt nena e Zotit. Nena e Zotit te perjetshem!!!!!!!!

Ja pergjigja ime e dyte.

JH, deri kur do vazhdosh ne injorance te na shesesh mend.

Thoedhosi i Madh ka mbreteruar ne periudhen 379-395, ne 395 perenadorine ai e ndau midis Honoriusit edhe Arkadiusit, dy bijve te tij.

Tashti nga 379 e deri ne 381, koncili qe eshte mbajtur ne kete periudhe eshte ai i pare i Konstadinipojes, ku u caktua se jo vetem qe Biri eshte Perendi prej Perendie te Vertete, por po ashtu edhe Fryma e Shenjte eshte Person, nje nga te Trinise, edhe si i tille eshte i bashkeqenshem e i njelavdishem me Atin e Birin

Pra, sipas teje, ne /--------/ paditurine,/-------/ /-------/ tende te pafund, na del se Theodhosi i paska shtuar keto mesime, edhe pse ai vete as qe ka marre pjese ne ato debate, nga ndonje kult pagan qe adhuronin Tre Zota.

E merr vesht se i cfare deregjeje je, edhe pretendon te jesh i krishter?

Ne kohen e Thodhosit te Madh, Kisha nuk kishte percaktuar zyrtarisht asnje mesim apo dogme ne lidhje me Marine.

Pra, ti serish del gabim kur thua se me Thoedhosin u krijua kulti i Maries, kur ne fakt, Koncili i pare qe u mor me ceshtjen e Marise ka qene ne 431, afrom 40 vjet pas Thoedhosit, ne Efes, edhe aty, o JH arroganti, eshte diksutuar jo ndonje perendeshe pjellorie, por qe Kisha edhe Shkrimet e Shenjta e kane shpallur Marien se Memen e Perendi-njeriut Krisht, jo vetem te njeriut, por te Perendi-njeriut Krisht, dmth qe eshte Hyjleindese, duke kundershtuar mesimin heretik nestorian qe bente nje ndarje ne dy persona, ku njeri ishte Krishti njeri, ndersa tjetri ishte vete Perendia.

Pra, sic e shohim, nuk ka asnje fakt apo reference qe ne ate kohe te jene sjelle mesime pagane ne Kishe. A ke ndonje fakt ti te na referoheshs se ku, si, kur edhe ne cafre menyre na paskan hyre kesi mesimesh.[/B]

PO NUK E BERE, A NUK JE TI /--------/ QE GUXON E PERGOJON KOT SE KOTI KISHEN?

A NUK JE TI NJE VEGEL E VERBER E DJALLIT?

Po ashtu te te kujtoj, nga koha e Theodhosit te Madh, vijne kanonizimet e para nderkombetare (ekumenike) te Bibles qe ti blasfemon, duke e mbajtur ate sot neper duar.

Mos valle edhe ky ishte akt i ndikimit pagan?

Maria nuk beri nga vetja e vet asgje mbinatyrore. Ishte nje vajze si te gjitha te tjerat. Ai qe beri vepren ishte Fryma e Shenjte, ishte Perendia. Edhe ne kohen qe jetonte Jezusi edhe pas Kryqezimit te Tij ajo mbeti nje grua e thjeshte. Ne asnje vend ne Bibel nuk thuhet qe ajo beri gjera te jashtzakonshme dhe duhet te nderohet, e te adhurohet, derisa te behet nje kult.
    Kjo eshte edhe injoranca me e madhe qe mund te keputet ne emer te Bibles.

Askush nuk pretendon se Maria apo ndokush tjeter, kushdoqofte, te kete bere ndonje gje nga vetja e vete, edhe ne po e lavderokemi sikur ajo te kete bere ndonje gje, pa ndihmen e Perndise, thjesht nga veteperfeksioni qe kish.
    Kjo eshte fantazi e semure e juaja, shpifarake, qe nuk ka se si te mos na ngjalle neveri per njerez si ju.

Po ashtu tema, as qe eshte ketu.

Pastaj ti na thua se Vepra u be nga Fryme e Shenjte, duke perjashtuar bashkeveprimin e Maries.

Por po te ndalemi ne kete lloj mentaliteti, nuk do as mend e as laps, se ky mentalitet eshte Kryekeput Anti-Biblik, madje Kryeheretik, sepse ne baze te kesi mendimi

na del se edhe e emira, rrjedhimisht edhe e keqja, jane rezultate te jashteme, qe nuk varen nga njeriu, por nga Zoti edhe djalli, ndersa njeriu i bie qe te jete nje vegel, skllav i verber, qe do s'do, do beje ate qe i diktohet, por atehere perse ekziston ndeshkimi?

Kur ka ndeshkim, logjikisht do te thote se ka edhe shperblim, ndryshe, pa kete opcion, as ndeshkimi nuk do ekzistonte.

Qe ka ndeshkim, do te thote qe ka faj, berje te fajit, apo pjesemarrje te vetedijshme ne te.

Nga kjo kuptohet se ka edhe merite, berje gjerash te drejta, apo pjesemarrje ne to, edhe shperblim.

Ndryshe, mire parajsa qe protestantet e kane reduktuar ne nje dhurate falas pa kuptim, por po ferri, mos valle dhurate eshte, nqs njeriu nuk ka bere asgje nga vetja qe ta meritoje ate?

E sheh mendjeshkurteri JH se sa probleme anti-biblike hapin mendesite e tua?

Prandaj edhe ne shkrimin hapes te kesaj teme, autori qe ka qene nje PROTESTANT, faktikisht Anglikan, e pershkruan shume bukur se nga ajo qe beri vaki ne Eden, dmth menyra se si njieru ra, kuptojme edhe menyren se si njeriu u ngrit. Nga pergjegjesite ne rrenie, kuptojme edhe meritat nga ngritje.

Por juve e keni koken bosh, ndersa syte te mbuluar nga syze te errta e te trasha /--------/, e nuk keni as respektin me te vogel qe ta lexoni tjetrin.

Edhe ne kohen qe jetonte Jezusi edhe pas Kryqezimit te Tij ajo mbeti nje grua e thjeshte
    Tashti, mgjth une e di se ku e ka fjalen mosshprehuria jote, kjo shprehje, sic ti e ke thene, nuk ka kuptim.
    Cfare dmth kjo grua e thjeshte? Mos valle ata qe shkojne ne parajse edhe shperblehen, u bekan te komplikuar?
    Ah Ju jeni llahtari e logjikes njerezore...

E di ti qe dikujt i thuhet qe per tu falur mekati duhet te kendoje kaq e aq here Ave Maria? E di ti qe me mijera njerez sot bejne me qindra kilometra pelegrinazhe, per te pare statujat e Maries qe qajne? A e di ti qe njerez te verbuar nga dogmat false, kane vene gjithe shpresen tek Maria? Adhurojne statuja, piktura, i perulen atyre, i puthin dhe qajne me gjithe shpirt. Oh sa mire do te ishte ta benin kete per Perendine. Por ja qe jane qorruar nga dogmat satanike. Keta njerez vdesin ne semindje dhe mekate e djalli qesh me ta.

Tashti edhe kjo reference eshte e pafytyre nga ana jote. Une nuk jam KATOLIK, e per kete lloj debatesh keni tjeter kend ne ket forum tu pergjigjet, Kaloelpizin (apo shpresmirin).

Sidoqofte, "Te falem Mari" qe ta ndij pak Shpresmirin qe edhe ai na e ka mbush ket forum me shkrime dialektore katolike qe nuk ka njeri qe ti marr vesh, pervec nai Nuje Nocit, shprehja "te falem Mari" nuk ka te beje fare me menyren se si juve e kuptoni, dmth te adhuroj/apo me fal mekata, por eshte nje perkthim i shprehjes "Ave" qe do te thote me pershendet/ ose me ju fal (dikujt me shendet).

Pra, te vazhdojme pak:

Besimtaret e Azise kur morren vesh qe Pali do te shkonte ne Rome e do te martirizohej, vune kujen, mosvalle nga adhurimi, apo nga nderimi?
    Ku qendron problemi se dikush shpreh nderim per ate qe perfaqeson Maria, apo se cfare Zoti ka bere nepermjet njeriut?

Se dyti, ti na i gjykoke kaq lehte njerzit duke na tregu se kush adhuron e kush jo, thjesht meqe diksuh shpreh nderim per nje shenjt, nderkohe qe ne hipokrizine me te madhe, ju as qe e ekeni problem KUR NEPER FORUM JU DO TE KEPUSNI GAFA SA QE TE MOHONI SE I LUTENI BIRIT APO FRYMES, meqe nuk thuhet ne Bibel.

Ik o Jh, edhe po pat mundesi, sic ta kam thene prej kohesh, mos na bezdis me me kesi nderhyrjesh...

/I tërhiqet vërejtja diskutuesit para se ta paralajmëroj që të komunikojë me gjakftohtësi dhe durim, përmbi të gjitha me dashuri ndaj sivëllezërve tjerë në fe që një gjë e tillë pritet edhe nga të gjithë të krishterët si urdhër i Mësuesit tonë Jezu Krishtit (Shpresmiri)/
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shpresmiri : 22-01-2004 më 19:05

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

pjese e dyte - NDERMJETIMI I MARIES

Ne lutje eshte formuar edhe Kisha. Per dhjete dite te gjithe apostojt "duke qendruar ne nje mendje edhe lutje, me grate, Marine Nenen e Krishtit, edhe vellezerit e Tij". Edhe prape, gjate Pentekostit "ata ishin te gjithe ne nje mendje e vend". Po ashtu edhe te kthyerit ne besim thuhet se "rrinin ne lutje". Edhe kur pas nje kohe Shen Petro u arrestua edhe u fut ne burg me vendimin per ta denuar ate me vdekje, "u bene lutje pa nderprerje" nga Kisha e Perendise per te. Edhe kur Engjelli e liroi, ai u strehua ne shtepine, "ku shume ishin mbledhur sebashku ne lutje".

Do te ish e panevojshme qe te lutesh per ata qe jane tashme ne lavdi, por sepaku ata (ne lavdi) mund te luten per ne, ashtu sikurse ne mund te kerkojme lutjet e tyre. Ne Apokalipsin, te pakten, Engjejt jepen si ata qe dergojne bekimet e tyre edhe qe ofrojne lutjet tona para Prezences hyjnore. Aty lexojme per nje engjell qe "erdhi edhe qendroi para Altarit, me nje temjanice te arte", edhe "atij iu dha shume thimjam, qe ai te ofronte lutjet e te gjithe shenjterve ne Altarin e arte qe eshte para Fronit te Perendise". Ne kete rast, me siguri, Engjelli kreu pjesen e nje Ndermjetuesi te madh per bijte e Kishes Militante (shtegtare) poshte. Serish, ne fillim te te njejtit liber, shkrimtari i shenjte shkon der aty sa te flase per "hirin edhe paqen" qe na jane derguar, jo vetem nga i Gjithepushtetshmi, por "prej shtate shpirteve qe jane para Fronit te Tij", keshtu pra duke e pershkruar te Perjeteshmin sebashku me administratoret e meshirave te Tij, edhe kjo na shpie ne pasazhin kuptimplote te Shen Justinit, nje nga Eterit e hershem te Kishes, i cili, ne apologjine e tij, thote, "Atij (Perendise), edhe Birit te Tij, qe erdh prej Tij, edhe na mesoi keto gjera, edhe ushtria e qiejve te mire qe ndjek edhe i perngjason Atij, edhe Frymerat profetike, i japim nderim edhe respekt."
    Me tutje, ne Letren e Hebrejve, Shen Pali paraqet, jo vetem Engjejt, por edhe "shpirterat e te drejteve" ne komunionin e shenjte: "Juve keni ardhur ne Malin Sion, Jerusalimin qiellor, ne miriaden e engjejve, tek Perendia, gjykatesi i te gjitheve, tek frymerat e te drejteve te bere perfekt, edhe tek Krishti, Ndermjetesi i Dhiates se Re".

Cfare do te nenkuptonte me "ardhur tek shpirtet e te drejteve", perderisa ne nje fare menyre ata mos te ne benin dobi, si me ane bekimesh apo duke na ndiher? Pra, me fjale te tjera, qe ta themi me sakte, duke u lutur per ne, sepse me ane te lutjeve vetem, krijesa atje lart mundet qe te bekoje apo ndihmoje krijesen poshte.

Keshtu pra ndermjetimi duke qene parimi thelbesor ne jeten e Kishes, me pas me siguri vijon qe parimi jetesor i ndermjetimit, si nje force dobiprurese, te sjelle, sipas Deshires se Zotit, shenjterine.
    Kjo gje duket se sugjerohet nga pasazhi i Shen Palit, ne te cilin Ndermjetuesi kryesor thuhet te jete "Fryma" - Vete Fryma ndermjeton per ne. Ai ndermjeton per te shenjtet sipas Perendise".

vazhdon...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shpresmir!

Duhet te kesh para sysh se une nuk e llogaris per ne ndonje vellazeri nje personi qe i drejtohem ne format qe i jam drejtuar JH, edhe kete gje e kam shprehur qarte.
    Se dyti, eshte ne te mire te etikes se nje teme, qe kur te korrigjosh mos ler vende te tipit (/...../) ne mes te fjaleve, sepse prish natyren e shkrimit. Ato crregullime jane pasoje e provokimeve, qe ti nuk i ke parandaluar (puna jote).

Sidoqofte, qe te jem i qarte, une nuk i drejtohem nje te te njejtit besim, ose ne mos qofte i tenjejtit besim, te pakten te jete nje diskutant normal, ne format qe i jam drejtuar disa personave ketu, qe jane raste unikale te nje bashkebisedimi

Sidoqofte, e verteta e pare keshtu, shprehet ne forma te pjeseshme ne Shkrim, ne formen e doktrines edhe te shembullit. Fjalet e njeriut te lindur i verber flasin per nje natyrshmeri ne te kuptuarit e gjerave: - "Nese dikush adhuron Perendine, kete degjon edhe Ai". Edhe Apostolli e konfirmon kete gje: "Lutja e te drejtit ka shume fuqi", edhe "cfaredo qe te kerkojme, e marrim, pasi permbushim urdheresat e Atij".

miqve te Jobit iu tha, "Sherbetori im Job do te lutet per ju, edhe fytyren e tij do ta pranoj". Elia me lutjet e tij mbylli edhe hapi qiejte. Ne nje vend tjeter lexojme se "Jeremia, Moisiu edhe Samueli", edhe se si "Nohahu, Danieli edhe Jobi, ishin ndermjetuesa te medhenje midis Perendise edhe popullit te Tij. Na eshte dhene nje shembell, qe deshmon per vazhdueshmerine e nje detyre te tille edhe matane kesaj jete.
    Lazari, ne shembelltyre, shihet te ish ne preherin e Abrahamit.

E cfare mesojme ne me teper mbi Marien se sa kaq? Le te sugjerojme se, ne oren e vdekjes, besimtaret dedikohen ne krahet e saj; Por nese Abrahami, qe nuk ishte ngjitur ende ne te lartat, perkujdesej per Lazarin, ku do te qendronte problemi i te afirmuarit se e njejta gje behet me Marine, qe per me teper nuk ishte thjesht "mike", por vete "Nena e Perendise"?

vazhdon...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mua me duket e pamundur se si per ata qe besojne se Kisha eshte nje trup i perhapur ne qiell edhe ne dhe, ne te cilen cdo krijese e shenjte e Perendise ka vendin e vet, edhe jeta e te cileve konsiston ne lutje, qe sapo te kene pare shenjterine edhe madheshtine e Virgjereshes se bekuar, te mos e kuptojne menjehere se detyra e saj atje siper eshte ndermjetimi i perhershem per besimtaret shtegetare te kesaj bote, edhe qe vete relata jone me te asaj duhet te jete si e nje klienti me padronin, edhe qe, ne armiqesine e perhershme qe ekziston midis gruas edhe gjarperit, nderkohe qe pushteti i gjarperit eshte ai i te qenit Tundues, arma e Eves se Dyte edhe Memes se Perendise eshte lutja

vazhdon...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    maria eshte ose me mire ka qene thjesht nje njeri dhe per kete arsye nuk duhet te perqendrohemi te figura e saj ne bibel ajo eshte e shenjte po aq sa jam edhe une dge te gjithe kristianet e rilindyr prej frymes se shenjte dhe per kete aRSYE NUK DUHET TA ADHUROJME SIC ADHUROHET NE KISHAT TRADICIONALE KATOLIKE ORTHODHOKSE .PRA UNE ADHUROJ ZOTIN TIM JESUS DHE ASNJE TJETER .

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Etërit e Kishës
    Nga toni77_toni në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 08-07-2009, 19:13
  3. Gjuha Shqipe në Kishë
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-08-2007, 16:48
  4. Mithat Frashëri për autoqefalinë
    Nga murik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 20-10-2006, 19:22
  5. Leke Dukagjini
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 10-05-2003, 11:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •