Close
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 84
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Nese do te dish keto i kam nxjere nga nje ungjill arabisht qe ma kishte dhuruar nje shok nga libani para tre vjetesh dhe ska aspak ndryshim nga ungjilli qe me kane dhuruar deshmitaret e jehovait sot e 10 vjet. nejse ndryshimi i vetem eshte se fjala sandale eshte perkthyer kepuce, por tani sdime ke te besojme markun apo mateun? pse te jene tere keto kunderthenie mes tyre? si urdheroi jezusi me te vertete?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INDRITI : 19-01-2004 mė 18:19
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar mė parė nga Seminarist
    Shkrimet e hershme nuk benin dallim midis nje kuotimi fjale per fjale apo parafrazimit te nje shprehje, apo te parafrazimit te nje kuptimi te perbashket te nje gripi shprehjesh.
    Nje lidhje me nje shprehje te tille behet psh me Isaian 44:3, apo Ezekielin 36: 25-27
    Une e kisha lene me te krishterin qe nuk do postoja tek kjo teme derisa i krishteri ta kishte gjetur.

Meqe Seminaristi ben si i zgjuar dhe eshte mjeshter i injorances po e perseris prape pyejten e tek Gjoni dhe te Palit.

Gjoni 7 :

38 Ai qė beson nė mua, siē ka thėnė Shkrimi, nga brendėsia e tij do tė burojnė lumenj uji tė gjallė``.

Ketu me siper thuhet se "Ai qe beson ne Jezusin nga brendesia e tij do te burojne lumenj uji te gjalle" dhe kete e thote Gjoni. Por Gjoni ne mes te fjalise fut edhe shprehjen " siē ka thėnė Shkrimi ". Tani pyetja eshte cili "Shkrim" e thote kete ? Ne cilin vend te Bibles permendet se Jezusi te kete thene : "Ai qė beson nė mua , nga brendėsia e tij do tė burojnė lumenj uji tė gjallė ???????????????????????????

Ja edhe nje ndihme per ty Seminarist ....Shifi referencat per GJoni 7:38 http://www.biblegateway.com/cgi-bin/...h&version=NASB

Na i gjej tani .....shprehjen....Meqe une i kam premtuar te krishterit qe do pres deri ne 1 jave , une nuk kam per shkruar kontradikta te tjera por vetem do pres per kete te Gjonit ose te Palit.

Seminarist po per kete ?

Pali tek veprat 20 :
    35 Dhe nė ēdo gjė ju kam treguar se, duke u munduar nė kėtė mėnyrė, duhet tė ndihmohen tė lėngatėt dhe tė kujtohen fjalėt e Zotit Jezus, i cili tha: "Ka mė shumė lumturi tė japėsh sesa tė marrėsh!"``.

Sic dihet Pali nuk ka jetuar prane Jezusi apo ne kohen e Jezusit. Nga e dinte kete shprehje Pali ?? Gjate vizionit te tij tek Veprat 9:4 -16 Jezusi nuk thote nje gje te tille. Po keshtu ne Bibel nuk thuhet qe Jezusi te kete thene nje gje te tille.

Atehere nga e ka gjetur Pali kete shprehje te Jezusit ? Mos ka genjyer gje ? Apo Bibla eshte e ndryshuar dhe versete qe Jezusi thote nje gje te tille nuk ekziston mė ????

p.s : Ktheni pergjigje here tjeter se po lini nam me keto qe po shkruani

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Exorcist, tarallekrine tende une e kam gjetur se ku e ka burimin. Por po ta them se edhe analfabetizmin qe ke, derisa nuk merr vesh se te tjeret te jane pergjigjur tashme, i ke nga i njejti burim.

plasi syte:

--------------------------------------------------------------------------------
    Gjoni 7 :

38 Ai qė beson nė mua, siē ka thėnė Shkrimi, nga brendėsia e tij do tė burojnė lumenj uji tė gjallė``.

Shprehja "lumenj uji tė gjallė" nuk gjendet ne asnje vend ne Bibel. Atehere lind pyetja qe nga e ke gjetur Gjoni kete ?
    --------------------------------------------------------------------------------

Shkrimet e hershme nuk benin dallim midis nje kuotimi fjale per fjale apo parafrazimit te nje shprehje, apo te parafrazimit te nje kuptimi te perbashket te nje gripi shprehjesh.
    Nje lidhje me nje shprehje te tille behet psh me Isaian 44:3, apo Ezekielin 36: 25-27

edhe tjetra:

Pyetje per te krishteret

Pali tek veprat 20 :
    35 Dhe nė ēdo gjė ju kam treguar se, duke u munduar nė kėtė mėnyrė, duhet tė ndihmohen tė lėngatėt dhe tė kujtohen fjalėt e Zotit Jezus, i cili tha: "Ka mė shumė lumturi tė japėsh sesa tė marrėsh!"``.

Ne cilin verseti apo kapitull te Testamentit te Ri Jezusi thote nje gje te tille ??
    Pali nuk ka jetuar ne kohen e JEzusit. Nga i dinte ai keto qe paska thene Jezusi ?
    Gjate udhetimit per ne Damask Veprat 9:4 -16 nuk ka asnje gje te tille qe Jezusi te kete thene.

Sa e besueshme eshte Bibla dhe Pali tani ?

Tashti, problemi me ju qendron se perse u dashka te jete patjeter ne Dhiaten e Re, kjo shprehje? A e pretendon gje Pali dicka te tille?
    Jo, ai vetem thote se kjo eshte shprehje e Krishtit.

Bibla tek Joani 21:25 thote

quote:
    25 Janė edhe shumė gjėra tė tjera qė i bėri Jezusi, tė cilat, po tė shkruheshin njė nga njė, unė mendoj se nuk do tė mjaftonte mbarė bota qė t`i nxinte librat qė do tė mund tė shkruheshin. Amen.

Por ne fakt, kjo thenie eshte ne perputhie te plote me mesimet e Krishtit.

quote:
    2 Atėherė ai hapi gojėn dhe i mėsoi duke u thėnė:

3 ``Lum skamėsit nė frymė, sepse e tyre ėshtė mbretėria e qiejve.

4 Lum ata qė vajtojnė, sepse ata do tė ngushėllohen.

5 Lum ata qė janė zemėrbutė, sepse ata do ta trashėgojnė tokėn.

6 Lum ata qė janė tė uritur dhe tė etur pėr drejtėsi, sepse ata do tė ngopen.

7 Lum ata qė janė tė mėshirshėm, sepse ata do tė gjejnė mėshirė.

8 Lum ata qė janė tė pastėr nė zemėr, sepse ata do ta shohin Perėndinė.

9 Lum ata qė pėrpiqen pėr paqen, sepse ata do tė quhen bij tė Perėndisė.

e shume vende te tjera te testamentit te ri.
    Pra, nuk i hyn ne xhep njeriu, se ty nuk te pelqen se te tjeret te pergjigjen. Ti po pate takat, na thuaj se ku caloka pergjigja, ndryshe me budallallleqe shko e shkruj tek osamaabakullahu apo cfaredo qofte.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Edhe pyetja jote Indrit eshte sqaru.

Shihe edhe perkthimin qe e Bibles te sjelle ne forum edhe do te gjesh dy fokje krejt te ndryshme: grumbullo, tek Mateu, ndersa merr, tek Marku.

Pra aty pershkruhen dy situata te ndryshme. Tek e para thuhet se dishepujt nuk duhet te grumbullonin, apo blenin asgje tjeter si shkop sandale, pervec atyre qe kishin tashme, ndersa tek Marku u thote te mos marrin asgje tjeter, pervec shkopit edhe snadaleve te cilat ata i kishin tashme.!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    O seminarist a je konfesuar sot te prifti ? Pse do ta levizesh temen ?

Edhe njehere pra sipas Gjonit Jezusi thote :

Ai qė beson nė mua nga brendėsia e tij do tė burojnė lumenj uji tė gjallė

DMth ai qe beson ne Jezus nga brendėsia e tij do tė burojnė lumenj uji tė gjallė.

Ne cilin vend ne Bibel thote Jezusi nje gje te tille ? Jezusi ka thene shume gjera per ata qe besojne ne te. Po kete e ka thene qe "nga brendėsia e tij do tė burojnė lumenj uji tė gjallė" ??

PAli nuk ka jetuar ne te njejten kohe me Jezusin. Pali nuk ishte nga "13-1" dishepujt e JEzusit. Nga e dinte ai qe Jezusi te kishte thene nje gje te tille.

P.s : O seminarist te kemi pare se sa di , por ik leri vend te tjereve , mbase ata jane me te frymezuar

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Tashti, tipa si exorcisti nuk e kuptojne se dikush mund ti referohet nje shkrimi ne disa forma; kuotim fjale per fjale, parafrazim apo kuptime shprehjesh.

Pra nqs une them se Kurani flet per moskryqezimin e Krishtit, ne fakt edhe pse nuk do te gjehet ndonje shprehje ''moskryqezimi i Krishtit'', faktikisht Kurani flet per kete teme, edhe une nuk jam duke mos thene te verteten ne lidhje me ate qe thote Kurani.

Shkrimet flasin, si shprehje nenkupton pikerisht kete gje, qe ato mesojne, japin nje mesazh te tille, duke e bere kete gje fjale per fjale, ose me kuptime te te disa apo nje fjalie.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    UNe do pres deri te shtunen , ti seminarist vazhdo me brainwashing , dhe me vone une do filloj te postoj te tjera.

NUk dua me te merrem me tipa si ty sepse ti keq qejf te genjesh dhe ta ndryshosh temen e diskutimit. Kjo eshte teknike e perhapur tek misionaret qe i mbushin nga 20 faqe te cilat mund te permbildhen te gjitha ne gjysem faqe. E gjithe kjo eshte vetem nje teknike qe te krishteret perdorin ne menyre qe lexuesit ti vije nje dhimbje koke. Per kete te fundit ja dole mban seminarist sepse po me dhemb koka nga ato qe shkruan ti.

Logjika jote = 0

p.s : Nuk je i detyruar te japesh pergjigje edhe aty ku nuk di. Kam vene re qe gjithmone vjen si ndonje shpetimtar i te krishtereve ti , por i mbush faqet me gjera kot. Nqs nuk i di pergjigjet nuk te detyron njeri te pergjigjesh se sben.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Newhost : 20-01-2004 mė 15:13

JEZUSI I VETMI SHPETIMTAR Maska e i shpetuari
    Anėtarėsuar
    28-02-2003
    Vendndodhja
    NE VENDIN E EMANUELIT
    Postime
    56

Lightbulb Gjoni 7:38

Gjoni tek kap 7:38 nuk i referohet nje vargu te vecante ne Dhjaten e Vjeter por disa vargjeve ne vende te ndryshme ne Bibel(Dhjaten e Vjeter). Gjoni kur tha keto fjale foli per Frymen e Shenjte qe te Krishteret do merrnin ne diten e Rreshajave. Ja disa nga ato referime Biblike:
    Fjalet e Urta(Proverbat) 1:23; Joeli 2:28; Isaia 12:3; 41:18; 44:3, 4, 19; 55:1; 58:11; Zakaria 12:10; 14:8; Ezekieli 47:1; Zbulesa 22:1.
    Keto jane disa nga referimet Biblike per te cilat Jezusi foli. Rreshtat lexoini vete nga Bibla sepse une nuk kam kohe ti citoj tani.
    Po citoj vetem nje. Isaia 12:3 " Ju do te merrni me gezim ujin nga burimet e shpetimit".

Pershendetje, i shpetuari.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shume bukur atehere:

Atehere do tia filloj edhe me ca vargje Kuranore per te cilat na flasin Hadithet se Kurani i ka patur, por qe ne nuk i gjejme ne Kuranin e sotshem? Mire exorcist?

Madje kjo teme eshte me serioze...

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga Seminarist
    Edhe pyetja jote Indrit eshte sqaru.

Shihe edhe perkthimin qe e Bibles te sjelle ne forum edhe do te gjesh dy fokje krejt te ndryshme: grumbullo, tek Mateu, ndersa merr, tek Marku.

Pra aty pershkruhen dy situata te ndryshme. Tek e para thuhet se dishepujt nuk duhet te grumbullonin, apo blenin asgje tjeter si shkop sandale, pervec atyre qe kishin tashme, ndersa tek Marku u thote te mos marrin asgje tjeter, pervec shkopit edhe snadaleve te cilat ata i kishin tashme.!
    Pse lodhesh kot more cun. Kontradikta eshte shume e qarte. Fillimisht Jezusi urdheron te mos marrin me vete asgje pervec shkopit dhe sandaleve ndersa ne versjonin tjeter sipas markut edhe shkopin e sandalet ju a ndaloi. Si mund te jete shpjegimi qe te shkojne ashtu sikur ishin? ndoshta ata mund te kishin njen thes me nderresa me vete, mos valle edhe kete here duhet te pranojme se jezisu i urdheroi qe te shkojme me gjithe ata nderresa?? jo aspak? sipas bibles mjaftojne vetem nje pale. Nejse cte te them flm per mundimin por po te keshilloj te mos lodhesh kot me kete se kjo nuk ka shpjegim tjeter, eshte kunderthenie e qarte.
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Premisa tė gabuara
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-04-2012, 18:25
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  4. Kriptokrishtėrimi nė Shqipėri
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 08:02
  5. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •