un e kam thene po spo me jep pergjigje njeri, shof vetem ca majmun qe ti poston dhe asgje tjeter.
un e kam thene po spo me jep pergjigje njeri, shof vetem ca majmun qe ti poston dhe asgje tjeter.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Cthone dijetaret per Biblen :
Dr. W Graham Scroggie of the Moody Bible Institute, Chicago, a prestigious Christian evangelical mission, says:
"..Yes, the Bible is human, although some out of zeal which is not according to knowledge, have denied this. Those books have passed through the minds of men, are written in the language of men, were penned by the hands of men and bear in their style the characteristics of men...."
"It is Human, Yet Divine," W Graham Scroggie, p. 17
Kenneth Cragg, the Anglican Bishop of Jerusalem, says:
"...Not so the New testament...There is condensation and editing; there is choice reproduction and witness. The Gospels have come through the mind of the church behind the authors. They represent experience and history..."
"The Call of the Minaret," Kenneth Cragg, p 277
1 e Gjonit 5:7
7 Sepse tre janė ata qė dėshmojnė nė qiell: Ati, Fjala dhe Fryma e Shenjtė; dhe kėta tė tre janė njė.
Ne disa versione te reja te Bibles si New Revised Standard Version , New American Standard Bible , New English Bible etj etj ky varg eshte hequr . Pse ??
Perkthyesi i Shkrimit Benjamin Wilson per kete ceshtje thote :
Ky tekst qe permban deshmine e hyjnive nuk ka ekzistuar ne ndonje manuskript Grek qe te jete shkruar para shek. te 15 . Ky varg nuk eshte cituar nga ndonje shkrimtar kishtar apo klerik ; po ashtu ky varg nuk eshte cituar nga baballaret e heret Latin....Prandaj , dukshem vargu eshte falso ose i rreme.
Kesaj do i pergjigjesh ti Cyclop ???
Je i lutur te adresohesh ose me nickname qe shef aty, ose me emrin qe nuk ma di ne kete rast, ose mos u adreso fare po shko direkt ne piken qe ke per te thene. Them se kam te bej me njerez te rritur dhe qe e permbajn veten.
Po nuk te kam Pyetur per biblen ore te pyeta per ate te verteten tuaj qe keni juve. Shiko nje here ti me fut mua nje copy paste te postimeve qe te kemi pare 100 here dhe me pyet mua te te jap pergjigje. Keto jane pikpamje te disa njerezve qe mund te jene te mencur por jo dijetare te mirfillti madje nuk jane te vetmit ne kete bote. Kur postohen disa mendime per kuranin qe nuk te shkojn ty pershtat ti hidhesh perpjet prandaja kujdes here tjeter kur ben poste te tilla se vete fakti qe morra persiper te te jap nje pergjigje esht dicka e madhe, nderkohe qe ti i hidhesh ne fyt te gjitheve kur vejn ne dyshim disa vargje e jo mo nje liber te tere.
Sic te thashe secili ka pikpamjet e veta ne fe, ai si person i shkepetur nga feja dhe jo si nje prift i mirfillte nuk e shef kristianizmin ne pikpamje hyjnore por ne pikpamje njerezore ne rradhe te pare. Pra ai ven ne plan nje Krishterim qe i perket njerezimit, e ben krishterimin pjese e kultures njerezore dhe jo qe ta aljenoj ate nga njeriu dhe ta shkepusi besimin.
Bibla eshte njerezore sna tha gje te re ajo, por veprat jane Hyjnore. A E SHEF ATE TITULLIN ATY POSHTE ORE I URUAR TITULLI I LIBRIT APO I ESSAY-s, It is human, yet divine.. pra eshte njerezore por prap HYJNORE... car do me teper se kaq ti nuk e kuptoj? me kete ore i uruar ja ke fut vetes, mos be copy paste pa lexuar po shif mire se car thuhet perpara se i hedh ato argumentat si bumerang.
Mos me ngaterro me versione te tjera te bibles dhe vargje qe jane hequr pasi dhe ai tjetri te ka hap teme per vargjet e hequra nga kurani dhe fakte historike qe ekzistojn nga te dyja palet. Fakti eshte qe keto gjithmone do kene kontradikta dhe do jete e veshtire majde e pamundur te gjehet e verteta.
Po si i ngaterron kleriket nje here kur ata kan qene te paret qe kane kritikuar shume aspekte te bibles dhe kane hedhur essaye te tere per te sqaruar "kontradiktat"(sic i quajn disa) qe gjenden aty, mirepo fakti eshte se keto jane simbole, dhe asnjehere nuk mund te zbulohen nga mendja njerezore, vetem mund ti jepen atribute. Dhe keto behen me dy menyra, kataphatic apo apophatic. E para eshte per nje predikim pozitiv drejt zotit (pra zoti eshte i mire, zoti esht i gjithditur etj etj), e dyta qe eshte dhe predikimi apophatic eshte predikimi negativ(zoti nuk esht i keq, zoti nuk sjell te keqen etj etj). Pra kjo eshte aresye qe ne cdo fe lindore apo perendimore ekzistojn predikime te tilla, sepse kurre ne smund te arrime dot ti japim perkufizim nje simboli, aq me teper kur ky simbol eshte zoti.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
nqs nuk di te pergjigjesh , nuk te detyron njeri te lodhesh te shkruash dy faqe me budalleqe ..... ok ? Lerja te tjerevePostuar mė parė nga Cyclotomic
Je i lutur te adresohesh ose me nickname qe shef aty, ose me emrin qe nuk ma di ne kete rast, ose mos u adreso fare po shko direkt ne piken qe ke per te thene. Them se kam te bej me njerez te rritur dhe qe e permbajn veten.
Po nuk te kam Pyetur per biblen ore te pyeta per ate te verteten tuaj qe keni juve. Shiko nje here ti me fut mua nje copy paste te postimeve qe te kemi pare 100 here dhe me pyet mua te te jap pergjigje. Keto jane pikpamje te disa njerezve qe mund te jene te mencur por jo dijetare te mirfillti madje nuk jane te vetmit ne kete bote. Kur postohen disa mendime per kuranin qe nuk te shkojn ty pershtat ti hidhesh perpjet prandaja kujdes here tjeter kur ben poste te tilla se vete fakti qe morra persiper te te jap nje pergjigje esht dicka e madhe, nderkohe qe ti i hidhesh ne fyt te gjitheve kur vejn ne dyshim disa vargje e jo mo nje liber te tere.
Sic te thashe secili ka pikpamjet e veta ne fe, ai si person i shkepetur nga feja dhe jo si nje prift i mirfillte nuk e shef kristianizmin ne pikpamje hyjnore por ne pikpamje njerezore ne rradhe te pare. Pra ai ven ne plan nje Krishterim qe i perket njerezimit, e ben krishterimin pjese e kultures njerezore dhe jo qe ta aljenoj ate nga njeriu dhe ta shkepusi besimin.
Bibla eshte njerezore sna tha gje te re ajo, por veprat jane Hyjnore. A E SHEF ATE TITULLIN ATY POSHTE ORE I URUAR TITULLI I LIBRIT APO I ESSAY-s, It is human, yet divine.. pra eshte njerezore por prap HYJNORE... car do me teper se kaq ti nuk e kuptoj? me kete ore i uruar ja ke fut vetes, mos be copy paste pa lexuar po shif mire se car thuhet perpara se i hedh ato argumentat si bumerang.
Mos me ngaterro me versione te tjera te bibles dhe vargje qe jane hequr pasi dhe ai tjetri te ka hap teme per vargjet e hequra nga kurani dhe fakte historike qe ekzistojn nga te dyja palet. Fakti eshte qe keto gjithmone do kene kontradikta dhe do jete e veshtire majde e pamundur te gjehet e verteta.
Po si i ngaterron kleriket nje here kur ata kan qene te paret qe kane kritikuar shume aspekte te bibles dhe kane hedhur essaye te tere per te sqaruar "kontradiktat"(sic i quajn disa) qe gjenden aty, mirepo fakti eshte se keto jane simbole, dhe asnjehere nuk mund te zbulohen nga mendja njerezore, vetem mund ti jepen atribute. Dhe keto behen me dy menyra, kataphatic apo apophatic. E para eshte per nje predikim pozitiv drejt zotit (pra zoti eshte i mire, zoti esht i gjithditur etj etj), e dyta qe eshte dhe predikimi apophatic eshte predikimi negativ(zoti nuk esht i keq, zoti nuk sjell te keqen etj etj). Pra kjo eshte aresye qe ne cdo fe lindore apo perendimore ekzistojn predikime te tilla, sepse kurre ne smund te arrime dot ti japim perkufizim nje simboli, aq me teper kur ky simbol eshte zoti.
Cyclop
Ore ti Don Kishoti .... qenke nje njeri qe vetem di te ofendosh madje shume i cuditshem... po car do te besh te largosh llogjiken nga forumi, te kam dhene pergjigje ore njeri qe nuk ha pyke fare. Nuk e di cdo me teper ti, nuk kam ardhur ketu te te mesoj alfabetin nga shkronja e pare A. Une shkruaj ti na rri si koke e madhe aty dhe i jep komente dy rreshtash te gjitheve atyre qe nuk te shkojn per shtat dhe nxjerrin pallogjiken e pyetjeve te tuaja..... na jep ti nje koment e mi ler ato copy paste e kontradiktat qe thua. Po nuk jam une i pari qe po nxjerr ne pah se car budallaqesh qe je duke shkruajtur ketu.
Me duket se synimi jot, sic ju hodhe dhe asaj tjetres qe i the kush te ftoi ty ne forum esht qe te largosh te gjithe ata qe kane frymen e llogjikes dhe te ngelesh vetem ti me shoket e tu te besh propagande.
shko ore kalama i lumtur edhe meso dicka se le name me keto komente idioteske qe ben, vete i hap temat kur te japin pegjigje te tjeret ste vjen mire dhe i demoralizon.
ik se qenke kalama me te vertete
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 28-01-2004 mė 05:44
UNe as qe kam ndermend te shkruaj dhjetera faqe me brainwashing sepse une jam i tille qe te fsheh dicka. PErgjigjet mund te jepen shkurt fare. Nuk shoh ndonje arsye qe te zgjaten aq shume sepse po u zgjaten do te thote se je i paafte te lidhesh dy fjale ose do te ndryshosh fokusin e diskutimit. Nuk e kuptoj dot gjithe ate shkrim qe ben ti dhe qe nuk vlen aspak. Atehere pse shkruan ? Nuk te detyron njeri .Sdo te thote qe te japesh pergjigje edhe atje ku nuk di.
Ajo fryma e llogjikes qe thua ti eshte vetem e misionareve dhe jotja sepse vetem me tipa te tille nuk diskutohet dot.
Eshte bere zakon dhe i ka hyre ne gjak disave si puna jote qe jetojne ne Amerike qe te emeroheni bij te amerikes dhe kushedi se cfare ju duket vetja.
Mos mendo se je ne Amerike dhe i di gjerat me mire se te tjeret. Mos te duket pergjigje ajo qe shkruajte ti ? He ??? o cyclop mos u hiq si i zgjuar per te me kapur mua sepse nuk e kam lejuar veten per te me kapur debila si ty.
DHe nje gje tjeter desha te thosha se une nuk zgjatem ne shkrimet e mia shume dhe asnjehere nuk dua te jap mendime te mia nqs nuk e argumentoj dot. Ti cyclop nqs te pelqen te genjesh veten mund te besh essays sa te duash ne forum dhe mbase per kete do te vleresoje ndonjehere
O shoku integralisti po car ke nje here qe ofendon more Don Kishot, me cin po lufton me mullinjte e eres, Shko meso pak teologji ne shkolle se ashtu fillon edukimi i personit, te kuptoj per cfar eshte duke besuar dhe se cfar mund te sjelle besimi dhe se cfar rroli ka besimi dhe pastaj te shkoj e te besoj.Postuar mė parė nga The exorcist
UNe as qe kam ndermend te shkruaj dhjetera faqe me brainwashing sepse une jam i tille qe te fsheh dicka. PErgjigjet mund te jepen shkurt fare. Nuk shoh ndonje arsye qe te zgjaten aq shume sepse po u zgjaten do te thote se je i paafte te lidhesh dy fjale ose do te ndryshosh fokusin e diskutimit. Nuk e kuptoj dot gjithe ate shkrim qe ben ti dhe qe nuk vlen aspak. Atehere pse shkruan ? Nuk te detyron njeri .Sdo te thote qe te japesh pergjigje edhe atje ku nuk di.
Ajo fryma e llogjikes qe thua ti eshte vetem e misionareve dhe jotja sepse vetem me tipa te tille nuk diskutohet dot.
Eshte bere zakon dhe i ka hyre ne gjak disave si puna jote qe jetojne ne Amerike qe te emeroheni bij te amerikes dhe kushedi se cfare ju duket vetja.
Mos mendo se je ne Amerike dhe i di gjerat me mire se te tjeret. Mos te duket pergjigje ajo qe shkruajte ti ? He ??? o cyclop mos u hiq si i zgjuar per te me kapur mua sepse nuk e kam lejuar veten per te me kapur debila si ty.
DHe nje gje tjeter desha te thosha se une nuk zgjatem ne shkrimet e mia shume dhe asnjehere nuk dua te jap mendime te mia nqs nuk e argumentoj dot. Ti cyclop nqs te pelqen te genjesh veten mund te besh essays sa te duash ne forum dhe mbase per kete do te vleresoje ndonjehere
Ore ti po shko pak shif shkrimet e mija qe nuk kane aspak karakter pro Amerikan por pro Shqiptar ne rradhe te pare. Je duke i fryre percrajes dhe po habitem si po te lejojn akoma te shkruash me keto brrockulla qe je duke shkruajtur nje here.
Kemi dale jashte teme, a e shef qe sa futesh ti ne tme me replikat e tua nuk shkruan me njeri. Shko njeri i mbare lexohe librin qe me shkruajte nga fillimi deri ne fund.
Ti je si nje person qe mund te shofi nje film qe merr 15 oskar, dhe gjen nje fjale "shit" aty edhe e poston e thua qe ky film nuk ja vlen.
Kur te shohesh pertej folese dhe kolibes qe je futur atehere do kemi debat inteligjent ne te dy, deri atehere gjithmone ti do bjeresh ne nivelin e ulet te perbuzjes dhe te sharjeve dhe ofendimeve qe i ke zakon, venien e nofkave etj.
Po un sdo rri te shosh ty se car budalleqe shkruan. A e shef se si e cilesojn kete cep forumi te tjeret.
Jeni si tifoza HOOLIGANS dhe asgje me teper.
kjo verteton dhe cfar budalleqesh shkruani, KULTURE MBI RRADHE TE PARE, PASURIM I KULTURES DHE JO ZEVENDSIM SIC DONI JUVE.
IK SE E TEPROVE ME KETO NONSENS QE PO SHKRUAN
MBARON KETU MUHABETI, PO POSTOVE PRAP ME DUKET SE PASKE QEF QE EMRI I FUNDIT TE MBETET I JOTI ATY O KALAMA I LUMTUR.
muhabeti ka mbaruar me kohe keshtu qe nuk ke pse kthen "pergjigje" pyetjeve qe une bej.
Meqe thua qe ky forumi qenka bere me tifozllik ti pse merr pjese atehere ???
UNe do postoj sa here qe te dua dhe femije si ty qe kane akoma buzet me qumesht te shofin njehere veten ne pasqyre pas te shajne te tjeret.
SHIF PARALEJMERIMET QE KE NJEHERE DHE PASTAJ FLIT, GOJEN ME m'UT E KE ENE PRAP FLET, UN TE PAKTEN E KAM ME QUMESHT PO TI E PASKE ME M'UT
ik tani te thashe nje here shkruj fakte.
Ne radhe te pare dua te them qe kjo pyetja nuk eshte per cyclotomic .
Cfare thote Bibla per idhujt ??
Jeremia 10 : 2 Kėshtu thotė Zoti: "Mos mėsoni tė ndiqni rrugėn e kombeve dhe mos kini frikė nga shenjat e qiellit, sepse janė kombet qė kanė frikė prej tyre.
3 Sepse zakonet e popujve janė kotėsi: sepse ėshtė si dikush qė pret njė dru nė pyll, puna e duarve tė njė punėtori me sėpatė.
4 E zbukurojnė me argjend dhe me ar, e fiksojnė me gozhda dhe ēekiēė qė tė mos lėvizė nga vendi.
5 Idhujt qėndrojnė drejt si njė palmė dhe nuk mund tė flasin; duhet t`i mbartėsh, sepse nuk mund tė ecin. Mos kini frikė prej tyre, sepse nuk mund tė bėjnė asnjė tė keqe dhe as qė kanė mundėsinė tė bėjnė tė mirė".
6 Askush nuk ėshtė i ngjashėm me ty, o Zot; ti je i madh dhe emri i yt ėshtė i madh nė fuqi.
7 Kush nuk do tė kishte frikė prej teje, o mbret i kombeve? Po, kjo tė detyrohet, sepse midis gjithė njerėzve tė ditur tė kombeve, nė tė gjitha mbretėritė e tyre nuk ka njeri tė ngjashėm me ty.
8 Janė tė gjithė budallenj dhe pa arsye; idhulli i tyre prej druri ėshtė njė doktrinė pa asnjė vlerė.
Cmund te me thoni per pemen e krishtlindjeve , mos eshte idhull ? Po per adhurimin e pikturave te Maries nuk eshte njesoj ?
Krijoni Kontakt