Jam i pajtimit me ju ZëuS,
Mirepo edhe pse Plini i vjeter e permend ne librin e tije se; shkrimin latin apo alfabetin latin e sollen Pellazget, prap se prape kjo deshmi ka vlere per neve edhepse e dijmi se mezi na e pranojne sot origjinen nga iliret e lere me edhe nga pellazget, por mbasi kemi ngulur kembe dhe se kemi hyr ne enciklopedine botrore se me te vertete ne jemi pasardhesit e ilirve e me kete automatikishte edhe te pellazgve.
Per mendimin tim ky citim nga Plini ka rendesi te madhe e tani neve na mbetet te hulumtojmi rrasa e gur e shpella çka jo qe te gjejmi shkrime te moçme me alfabet Pellazgë prej sot.
Derisa Plini i famshem ka guxuar te shkruje nje mendim te ketije llojit dhe ate me hamendje(mos ti kerkojmi tani referanca edhe Plinit) perse edhe ne mos te mundohemi te bejmi kerkime duke u nisur edhe nga aty qe nuk na merr mendja ?
Une prap po kthehem tek Piramidat ne Bosnje(qe njehere jane terrasa) e qe me siguri jane ndertuar nga pellazget, populli me i vjeter i ballkanit dhe se mu aty afer kesaje piramides shifet nga larte(nga qielli) nje varg shenja qe perngjajne ne shkronja te alfabetit latin !
Derisa ai poull ka pasur aftesi te ndertoje terrasa aqe madheshtore, perse edhe mos te ken lene gjurme edhe permes shkrimeve ?
Jam i sigurt se aty do gjindet rrenja e shkrimeve dhe e nje civilizimi te hershem pellazgjikë.
![]()
Krijoni Kontakt