Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39
    in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    ... edhe kur të vdes, moj mace, thuaji të më varrosi me trëndafila të verdhë.
    "Jo të bardha!" thuaji.
    Atë ngjyrë do kërkojë, por mos e lejo. Shenja e pastërtisë s'më përshtatet më.
    I kam njollosur me kohë petalet bardhoshe. Më mbaruan petalet,
    e tani po shkruaj mbi fletë të shkruara dikur.
    As të kuqet mos i lejo!
    Më ka dashur me të kuqe, se më shkonte. Aq shumë sa më bindi të blej
    një pallto të kuqe. Por ngjyra e pasionit nuk i shkon një njeriu të lodhur.
    Kështu, të verdha duhen, patjetër, si diçka që ka qënë e bardhë dikur.
    S'ka gjë në janë të vjetëruara e të vrara. S'ka rëndësi nqs i krahasojnë me
    lule më të bukura.
    Në atë funeral, vetëm lulet e mia do jenë, me bishtat e tyre të prera shkurt
    si vetë jetë-shkurta ime.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    te vdesesh apo te jetosh ja pergjigja ,,,,te gjithe e dime ,,,,,mund te jetosh i vdekur dhe tevdesesh i jetuar ....dikur njerezit jetonin deri 900 vjet te tera .....fillimi im ,,,,,dicka pa kuptim mos isha atje kur linda te shikoja fiillimin tim ,,,,,,,,kur isha FEMIJE U TREMBA kur u bera adoleshent rija si ne gjemba tani qe u rita kerkoj persosmerine por u lodha se ndaj jetes e humba devotshmerine ,,,,,,mos duhet te kerkoj kur te vdes jo jo edhe atehere dicka tjeter me duhet te pres ,,,,,,,,pasi njoha te miren dhe te keqen u ula ,,,,,UNE MENDOJ SEPSE UNE JAM per vete dua te gujej meshiren se asnjehere nuk ma plotesuan deshiren ,,,,,,kur njoha historine e njerezimit te nje pijaneci pashe terbimit ,,,,,,,ku eshte ku eshte persosmeria mos eshte te dashuria edhe te kjo ne nje lule e pashe te ngjashmeria ..........por une di e di mire fillimin tim dhe mbarimin tim se e di dikur jetoja me zotin tim ................

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    maratonimak... flm per gjithe sa ke thene me lart , packa se shume rremuje, disa citate,a nje copez e marre zvarre e e hedhur sic e shoh. (e pe ti mbasi e hodhe?nese po e nuk tu duk si mua po me duket, ma shkruaj pak me thjesht. Edhe pse nuk te kuptova, prap flm per mundimin (...)
    Sinqerisht macia...
    ...
    Ekzekutuese, je shprehur bukur, ashtu si gjithemone kam besuar se ti ke talent krijues. Vecse nuk e di pse do qe te me trembesh...?Pse?
    E kemi thene njehere , ia vlen ta duash vdekjen por jo kaq pak sa ti besh dhurate jeten , nese ajo nuk e fiton luften me ty per te ta marre ate. Aq me teper t'ia dhurosh jeten vdekjes, thjesht per ti derguar kete mezash nje "atij" nepermjet meje, dhe per me keq qe une i deformoj mesazhet deri sa ti dergoj ne destinacio, duke iu shtuar pak nga fantazia ime, here e bute e here e eger.Ose duke iu hequr dicka ,per shkak te kujteses time te sosur ose e te mospatur kurre.

Ndersa kur te vdese une, do te vdes bashke kuptimin tim per lulet. Keshtu qe, e vetmja lutje , do te qe, vetem lule mos varrosni me mua, madje as per mbi varrin tim, mos vrisni asnje lule ,edhe sikur te kem merituar prerjen e nje pranvere, qe te me imitojne vdekjen.Nuk ia vlen te vdesin edhe disa lule, nuk ia vlen, as vdekja nuk permirsohet, prej vdekjes se tyre. NUk ia vlen, edhe sikur te jete e sinqerte vrasja e tyre(luleve) per te me dhene nje pike repsket e qe nuk ka aspak te beje me respektin qe kishit per mua nese e kishit, a nese e meritova kete repskt, por thjesht per t'u lare me ndergjgjen tuaj...dhe me paragjykimin e te tjereve per ju. Nuk do ta bej une listen e atyre qe mund te me vine ne varrim, pasi e di qe te gjithe mbas tre ditesh do ta harrojne diten time te vdekjes.(sic une kam harruar shume dite vdekjesh, ose te gjitha)Te vetmit qe do te me kujtojne , do te jene ato qe me erdhen ne ceremonite e varrimit te viteve te jetes time, cdo njezet shkurt. Dhe cdo vit qe varrosa ne moshen time , i varrosa me feste, muzike e pije deri ne gju, ulerima deri ne qiell.Trishtimi nuk shprehet vetem me lot.
    Iu jap fjalen, te gjithe mortagjinjeve te mij te ardhshem , se ate dite kur te vdes, do t'ia lidh syte me shami shpirtit , qe te mos iu shohe.
    Keshtu qe jeni te lutur te mos vini, thjesht per tu pajtuar me ndergjggjen tuaj, dhe nese vini,ejani te pakten pa viktimat e vdekjes... dhe te dahsurise bashke. Le ta ndajme mendjen se bashku e sa jam gjalle edhe une, e te vendosim , qe lulet ti vrasim e ti mbjellim per te zbukuruar jeten dhe per te thene dashurine e besueshme.(ditelindje, shenvalentin, ditenene,etj.)
    ...
    Dhe po e bej vete e para , madje qe tani , po te dhuroj lulet e para te ketij shenvalentini, ne shenje dashurie , ne shenje vleresimi, e ne shenje lutjeje , te mos me trembesh, e te mos i besosh dhimbjes qe le pas, as luleve qe mund t'i zgjedhesh vete per varrin tend, te larget, shume te larget, qe as me mendje nuk ke pse ta mberrish.
    ...Mallkuar qofshin ata te cilet e perciellin vdekjen (dhe te vdekurin me lule, hipokrizie)me lule.
    Nese vendosni te vini ne varrimin tim, eshte me mire te provoni ta thyeni vendimin, e te mos vini, qe te mos me kujtoni te shtrire e me keqardhje.Kujtomeni keshtu, me kaq inat sa keni tani sa jam gjalle dhe rebele, kujtomoni keshtu me kaq dashuri sa keni tani sa jam gjalle dhe e e dashur dhe e perkushtuar asnjehere sa keni merituar, por gjithemone sa kam mundur dhe ditur. Keshtu me kete urrejtje sa keni tani, sa jam gjalle dhe ndryshe prej jush, e panjesueshme e pangjashme me ju.
    Sonte dashurine me te madhe e jap per ata qe me mbajne gjalle me urrjetjen e tyre.Dhe lutem me gjithe shpirttin tim te permatshem per to . Sonte dashurine zakonshme e te pafundme , e kam per ata qe e mbollen kete dashuri ne mua, e qe kurre ndoshta nuk u kujdesa sa duhej per te , po e sigurte iu them se as kurre , nuk e percmova.Sonte dashurine super te madhe e jap per dashurine e dashurive....!
    ...
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    pershendetje macja blu .........me te vertete une num i lam lexuar permbajtjen e mesazheve te tua dhe mesazhi im ndoshta nuk e kupton sepse i permbahet ma shume si nje pergjigje temes qe ju keni shkru dhe jo mesazheve te tuaja .......me thane te drejten une nuk i kuptoj shume mesazhet e tua ........frymezimi yt nis prej nje historie a filozofie a ku di yne por nuk mund te nxjer nje pre3jardhje ose nje perfundim prej atyre keshtu qe i pergjigjem kesaj teme sipas menyres sime ..............................ndoshta jam une gabim ,,,,,,,,,,te lutem me fal qe nuk te kuptoj ..........

Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ti thua se nuk me ke lexuar...atehere si mund ti kuptosh ato???
    nuk cuditem se je edhe ti ne ate grupim njerezish te shekullit te ri qe duan ti kuptojne librat (apo mesazhe te vogla, te mijat psh) moratonomojne te quhen e ardhmja e intiligjences shqiptare, apo e ardhmja e letersise dhe e kultures.
    un nuk shkruaj te me kuptojne maratonomaket e tipit tend, as nuk perciell mesazhe te fryera me ato lloji idesh qe te sherbejne ty. Ende nuk e ke kuptuar se une shkruaj per qejf? Aq me teper per te mos me shqetesuar aspakt fakti qe shume (si ti , nuk me kuptojne) Pastaj varet se per cfare kuptimi je duke rendur ti, dhe sidomos qe do te kuptosh pa lexuar....
    Me kenaqe, dhe sidomos per guximin e sinqeritetit tend. Sigurisht qe te kam falur , dhe nuk je aspak gabim.Dhe flm qe ke pase durim te shkruash meqe nuk paske patur durim te lexosh. Me vejn keq qe je merzitur me mua , pse s'me ke kuptuar .
    A ta marre si porosi shkrimin tend , nga dikush qe me ka lexuar e s'me ka kuptuar, dhe ti i ke shkerbyer , me devotshmeri....per t'ia perciell mesazhin?
    ...si thu ti, te gjithe cfare shkruajme do ta sqarojme ne gjuhen tuaj te kuptueshme? Po edhe po ta bejme kete , ti s'do ta kuptosh as sqarimin, se edhe sqarimi, duhet lexuarqe te kuptohet.
    Me kenaqeeeeeeeee !

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Ah, ore maratonomak... o hallexhi, ti i vesh çorapet sipër këpucëve apo si? Ta kuptoj problemin, se edhe unë kur nuk lexoj, as unë s'kuptoj.

Mace, s'të dija për frikacake
    Po shkoj të flej unë tani me inatin e ballukeve. S'ta fal, jo... me dogji keq.
    P.S.: Pse s'u bëre avokate?? U binda unë, që me zor bindem për anything, që lulet tek varrezat janë hipokrizi. Tani po i pashe, do mendoj per ty.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 16-02-2004 më 04:48
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-12-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    31
    me ka marre malli per ty

Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    bled, ja do te vij sa t'i bej nje pyetje maratonomakut...
    ...
    Maratonomak, cfare e ke shpirta-n ti?

.................................................. .................................................. ..... erdhaaaaaaaaaaaaa, jam nis...bled

( o bled, dua te te pyes, ty dhe nitin sidomos, a e lexuat romanin e Rudina Xhunges- "preja e nje martese te lodhur"?)_tek enciklopedia eshte hapur nje teme si ekspoze-reklame apo njoftim per kete roman, eshte rasti me i mire qe kush ta kete lexuar te diksutojme.... jo pse eshte romani i Rudines(pse jo edhe pse eshte i Rudines)por meqe nuk u beme mbare te dikustojme kurre per letersine dhe gjinite e saj, ndonese e mira do te qe , te diskutonim per punimet e njeri -tjetrit, por anetaret tane ketu (ne) nuk lejojme te na thone mendimin e tyre me sinqeritet lexuesit. Pra meqe Rudinen nuk e demtojme , sepse ajo e shet se e shet librin nepemjet fryrjeve qe i bejne gazetat,meqe kam bindjen se Rudina ka kaq kulture sa ta dije se libri (roman) i saj eshte i dobet, dhe ka kaq kulture sa te mos i keqkuptoje opinjonet e lexuesit qe vijne ne kundershtim me mashtrimet qe bejne gazetat. Sa per librin e rudina xhunges duhet te themi , se forumi yne, ka nja 100 sikrijues te tille , dhe nja 3 a 4 qe jane dhjete here me te mire e me te talentuar se ajo.

megjitheate.... jam shume e shqetesuar , kur lexoj libra te tille, jo vetem per kohen qe humb, per zhgenjimin qe fitoj, por po behet e modes dhe e shitshme ajo te cilen e kam thene edhe here tjeter, antishija. Mund te themi, c'e vrasim koken e kohen me keto gjera te cilat duhet t'i beje kritika. Po kritiket ku jane?
    Meqe po rendim te gjithe te behemi krijues, dhe mjaft prej nesh ketu ne forumin tone qe nuk jane krijues por jane te talentuar ne kritike (lexues dhe dashamires serioz te letersise) a nuk mund ne te bejme jo vetem krijues , por te kerkojme edhe talente ne kritike.
    bled, ku ta di une , pse t'u drejtova ty?!!!! Ndoshta qe te mos m'i fshine keto qe thashe, dhe nen besimin se ti mund te mirkuptosh skajshem.
    ..............
    E di , qe nuk me ke thirrur pper kete , po he se te kam premtuar se do vij enkas per mallin tend.
    ....
    Po ti per vete ku je?
    .................................................. .................................................. ....
    e_linda!

i/e regjistruar Maska e Ana_uk
    Anëtarësuar
    23-07-2003
    Vendndodhja
    London-aty ku behet qejfi
    Postime
    23
    macja_blu,,, eshte e vertete qe ka raste qe ne lexojme libra apo romane qe ne fund nuk na pelqejten shume,,,,une per veten time jetoj ne londer dhe e kam porositur kete liber qe ti permende me lart te Rudina Xhunges, nuk e kam aspak idene se per cfare eshte, pervec se mund ta kuptoj sado pak nga titulli. por ama ne nuk na detyron njeri qe ti blejme apo ti lexojme keta libra apo jo? edhe une kam deshire qe se shpejti te botoj nje liber me poezi dhe nje tjeter me nje histori dashuri, eshte e vertete qe jo te gjithe mund ti pelqejne apo ti lexojne apo edhe te ofendojne dhe ti quajne te pavlere, ajo eshte opinion por neve askush nuk na detyron ti lexojme e as ti botojme. njerezit kane meyra te ndryshme se si te shprehen, disa pershkruajne jeten e tyre ne menyre indirekte dhe disa tregojne historine e tyre te vertete, disa kane deshire ti bejne me tragjike apo thjeshte te behen origjinale dhe te tregojne sensualitetin e tyre per nje teme. dhe eshte e vertete ajo qe thua ti qe ne kete forum ka krijues por nuk ka njeri-me i mire se tjetri sepse sic e thashe me larte kane preferenca te ndryshme se si shprehen.

ps. pastaj Rudina Xhunga eshte gazetare dhe prezantuese, ndoshta nuk e ka shkruar kete liber apo edhe te parin, dhe aq teper si shkrimtare...me kupton? ka perdorur menyren e se shkruajtit sipas deshires se saj, e jo sipas rregullave te shkrimeve....

me respekt nga AnA
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ana_uk : 02-03-2004 më 13:14
    Mendohet qe bota eshte krijuar nga Zoti,,,,po ZOTIN kush e krijoi???

your incubus
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    456
    I love your love per letersi, el!
    gjuha jote eshte blu blu blu blu blu ne portokalli

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nusja e vdekur, mes legjendës dhe të vërtetës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-01-2016, 08:48
  2. Diana Çuli: Ndjesë familjes së poetit të pushkatuar..
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 18:30
  3. Lista e shkrimtarëve të persekutuar nga rregjimi komunist
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 26-02-2007, 23:15
  4. Mjekët e deklarojnë të vdekur, kthehet në jetë 6-vjeçarja
    Nga ALBA në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-05-2004, 07:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •