Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 89
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Postuar më parë nga INDRITI
    hahahahah

lol. po cte bej une ju thoni se Jezusi eshte Zot dhe nuk duhet te ndjeke fe. atehere shiko qe ky Zot qe ju besoni ka nevoje te hipe ne gomar.
    eshte pak qesharake po cte bej une bibla e thote.
    More a sheh se car shkruan apo jo se po sillemi verdalle kot me duket, lere ato gjera tani "spo ofendoj une" se deri tek forumi padogana shkove dhe shkrujte tek tema e brekeve te femres po mos mu hiq i ndershmi i madh.. hajde mu pergjigj aty se i bere te gjithe Musliman bashke me Jezusin... dhe un te thashe ja po ta jap kete mundesi un ty meqe po bertet shume... atehere nqs qenka profet musliman pse e shane?

po juve ne car zoti besoni?? Zoti i testamentit te vjeter apo jo? te njejtin zot kemi dhe ne, kshu qe boll me nonsens.

Po ti i ke inat Shiitet dhe Bektashinjte se jane shume me para si civilizim prandaja dhe ne mentalitet.... po sta kam fajin une ty.. mos i PERCMO fete e tjera... dhe shih se car shkruan para se te pergjigjesh..

ta thashe nje here shif SOTERIOLOGJINE e feve nje here ene pastaj hajde flit ketu me mendje te kthjellet.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga Cyclotomic
    ta thashe nje here shif SOTERIOLOGJINE e feve nje here ene pastaj hajde flit ketu me mendje te kthjellet.

Pse cfare ka soteriologjia e feve te tjera ? Apo ja fute kot ? Ca lidhje ka kjo ? Ku eshte llogjika ketu ?

Ti dukesh qe je kristian dhe mos u mundo ti sekularizosh shkrimet e tua qe mos te biesh ne sy.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    une kristian??... por tema esht per jezusin dhe jo per mua me duket.

E di ti ceshte ajo fjale apo jo... cka te bej soteriologjia... ka te bej qe cke me te sepse meson rrolin e atit qe beson ne fe.. ne vend qe te besh shkrime per historira me gomere... apo kalime nga pula e gjeli tek lindja e zotit shiko teologjine nje here pastaj flit.

Un nuk di cduhet te bej me me juve. Me the me pare qe ik se nuk esht tema jote kjo pse fut hundet... ene prift me bete... rri tani mos ti kthehemi ati muhabeti.

mu pergjigj pak atyre qe kam shkruajtur me siper pastaj mund te flasim me mend te kthjellta.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga Cyclotomic

E di ti ceshte ajo fjale apo jo... cka te bej soteriologjia... ka te bej qe cke me te sepse meson rrolin e atit qe beson ne fe..
    Cdo te thuash me soteriologji ? A ja di kuptimin apo jo ? Apo ja fute fjales kot sa per tu dukur ?

Lexo : www.dictionary.com

The theological doctrine of salvation as effected by Jesus.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    mos shif nje Dictionare.. un ketu kam nje Librari te tere me libra filozofie e telogjie..mos shif nje pershkrim 2 rreshta te gabuar.

Soteriologjia eshte doktrina e shpetimit ne cdo lloj feje.

Kristianet --> Jezu Krishti arrihet shpetimi... me ane te perqafimit
    Muslimanet --> nenshtrimi ndaj zotit
    Buddhistet --> dalja nga cikli nepermjet arritjes se Nirvanes.. etj

etj..
    po te jap dhe pershkrimin e plote te kesaj fjale..

so•te•ri•ol•o•gy (sƒ tŽr?Ž ol‚ƒ jŽ)
    n.1. spiritual salvation, esp. by divine agency.
    2. the branch of theology dealing with this.

[1760–70; < Gk sŽt?rí (a) salvation, deliverance ( sŽt?r-, s. of sŽt£r deliverer + -ia -Y3) + -O- + -LOGY]— so•te?re•o•log‚ic (-ƒ loj‚ik) so•te?re•o•log‚i•cal, adj.

sic e shef dhe nga mbarimi qe ka LOGY---> pra etimologjia e kesaj fjale vjen nga greqishtja LOGY qe do te thote shkence dhe jo Jezu Krisht.

----
    ai fjalor e ka gabim skam cte them une me.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Fjalori im eshte ne rregull sado i thjeshte te jete. Nuk ta kam fajin une qe nuk di anglisht ti. Ne fund fjalia mbaron "as effected by Jesus" ---> e kupton cfare thote ne fund apo jo ?

Fjala soteriology vjen nga fjala greke "soteria" qe do te thote "shpetim" apo "salvation" ne anglisht.

Tani me thuaj perse e perdore kete fjale ti i zgjuari qe ke shume libra teologjie ?

Quote : Soteriologjia eshte doktrina e shpetimit ne cdo lloj feje.

Dakord jam qe paske fjalora te avancuar ti , por mos e hiq vemendjen nga fjalia jote pa lidhje. Ti the :

PAstaj me vone the akoma :

E di ti ceshte ajo fjale apo jo... cka te bej soteriologjia... ka te bej qe cke me te sepse meson rrolin e atit qe beson ne fe..

cfare do te thuash tani se spo te marr vesh. He pra na e thuaj ? Ku e ke hallin ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Newhost : 21-01-2004 më 19:24

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Un ore mik kam nje fjalor ketu qe thote se ne shqiperi flitet 12 % greqisht??? a do te thote kjo se ai fjalor esht i vertet???
    un u ofrova te te jap nje shpjegim meqe nuk e di si fjale( derisa shkon ene me shef www.dictionary.com)

Po un nuk do te mesoj ty ore teollog se cfar eshte ajo fjale...
    me bere prift nje here harrove?? prano gabimin ore qe prap fillove ne kundersulm... kaq te veshtire e paske....
    un nuk po shes mend, mendoj se kam te e me njerez shume te ditur ne filozofi dhe ne teologji dhe ne fe gjithashtu dhe OBJEKTIV.

Tani nqs ti vazhdon inatet e tjera sdi cte them... se car rroli ka ajo aty nuk do ta shpjegoj une ty ore mik ... sepse esht nje DEGE SHUME E MADHE NE DOKTRINAT FETARE.

Para se te flisni per gomarin dhe Jezusin apo dhe gjera te tjera... te nevojitet apo jo duhet te shikosh mire se car rroli ka Jezusi tek njeriu etj etj... gjithashtu dhe allahu tek njeriu apo Krishna, Vishnu kush do te jete nga fete e tjera tek njeriu... prandaj mos me akuzo kot se po len nam ...
    un po e lej kete teme se nuk po mesoj gje te re... e njejta muzike gjithmone..

ika se kam mesime ti e paske ne terezi.
    shendet

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    edhe kujdes kur permendni fjalen llogjike dhe nje here se esht fjale qe duhet nderuar dhe zbatuar me rigorozitet ene jo te hidhet aty kot e me kot si refren

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    ik o ik se te pashe sa i mire qenke ne shpjegim. Te shofim se si do jesh ne futboll se ketu sqenke gje.

Arsyen qe pse e perdore ate fjale nuk ma dhe

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    More prap ti duke share ore... vetem ju beni propagande ketu se late name ore i gjore.

Un te jap shpjegim ty... po ju jeni fetaret e medhenj ore?? ju jeni te logjikshmit apo jo? lere pak kuranindhe biblen ne nje krah dhe hajde flit me ato qe di ene leri pallavrat se nuk ka lezet... kemi dal jjashte teme...
    Me futbollin nuk ke pune ketu ,je jashte teme po e perseris

qenke i indoktrinu keq ti vazhdo ore misionar ...

po te jap nje shprehje te medhe nga Churchilli... sepse ju shkon pershtat juve.
    A fanatic is one who can't change his mind and won't change the subject.

{Fanatiku esht ai qe nuk mund te ndryshoj dot mendjen e tije dhe nuk mund te ndryshoj subjektin e asaj qe flitet.}

PS: me nje person qe mjaftohet ta shofi ate fjale online(nuk ke shume informata jo mos kerko kot) nuk marr mundimin te shkruaj sepse nje here qe shkruajta fillove bere ironi qe jam frymezuar nga fryma e shenjte.... prandaj ore mik se e mbushe forumin me propagande fetare kot e me kot mos DIL JASHTE TEME ene mos hapni tema PARALELE... apo nuk degjoheni ju dot me duket??

Ajo shprehja ju shkon pershtat juve.

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kështu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  3. Hiqmet Meçaj
    Nga dikeafajtore në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 11:27
  4. Nasi Lera
    Nga Fiori në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-01-2007, 18:21
  5. Dashuria ndalohet
    Nga Shën Albani në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 10-06-2005, 03:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •