Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 67

Tema: Epilepsia

i/e regjistruar Maska e GiSHteZa
    Anėtarėsuar
    11-02-2005
    Postime
    39

Cool

Teme me te vertete interesante me te vertete dhe une dua te di se sa qendron mundesia qe kjo semundje te sherohet. Une njoh nje person i cili ka 30 vjet me kete semundje ,ai vazhdon te kete kriza i vetmi ndyshim eshte qe forma e krizes ka ndryshuar ,pra ai nuk semuret aq gjate si ne vitet e para te jetes por pyetja ime eshte ...A MUND TE SHEROHERT KJO SEMUNDJE?

Student
    Anėtarėsuar
    29-01-2005
    Vendndodhja
    Ne pune
    Postime
    21
    GiSHteZa, edhe une bej pyetjen e njejte por ska pergjegje.

Student
    Anėtarėsuar
    29-01-2005
    Vendndodhja
    Ne pune
    Postime
    21
    Anisela sigurisht se me specjalist te kesaj semundje jemi konsulltue e jo me dentist por aij na ka lene varur: "Le te perdor keto barna do shofim me vone" une e kam ceken se cilen Epilepsi e ka ky djal 11 vjec edhe gjeja qe me intereson eshte se a ka sherim ose nuk ka dhe tan jeten do vuaj nga kjo semundje.
    Djali gjendet ne Paderborn te Gjermanise dhe ne spitalin atje paska disa specjalist te Epilepsise dhe i kan than qe nuk eshte asgje ne rrezik por se a ka sherim nuk ka thene asgje!!!

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Kjo diagnoze(jo semundje)befasisht shfaqet e po ashtu zhduket.....Mjeku, smund ta kete ate pergjigje ekzakte...Djali te vazhdoje te mare medikamentet ne regull,dhe pergjigjen do ta tregoje koha...Duhet te keni Shpresa dhe Durim..
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Anėtarėsuar
    11-02-2005
    Postime
    39

Question

Citim Postuar mė parė nga Anisela
    Kjo diagnoze(jo semundje)befasisht shfaqet e po ashtu zhduket.....Mjeku, smund ta kete ate pergjigje ekzakte...Djali te vazhdoje te mare medikamentet ne regull,dhe pergjigjen do ta tregoje koha...Duhet te keni Shpresa dhe Durim..
    ah jo menyra se nga vjen kjo semundje jane te ndryshme p.sh vellai im ka kaluar ne epilepsi ne moshen 1 vjecare nga temperatura shume e larte , mjeket mendojn se kjo i ka dhene p[robleme ne tru po kur ai ka bere EZHENE kopjuteri tregon qe ky person nuk eshte i semure por atij i vazhdojne krizat ne menyre te rregullt por si thoni ju qe kjo semundje befasisht shfaqet e po ashtu zhduket une nuk jam dakort personi qe e ka kete semundje me kalimin e kohes kur kalon ne moshe madhore mund ti lehtesohet forma e krizes .Por nga nje ane kjo semundje ka te beje edhe me gjendjen shpirterore te njeriut p,sh vellai im kur eshte i merzitur mund te qendroje nje jave i semure me kriza ne shtrat, pra menyra e kesaj semundje eshte ne forma te ndryshme sa Shpresa dhe Durim duhet te kemi.
    me thuaj me ke rri te te them kush je

i/e regjistruar Maska e Anisela
    Anėtarėsuar
    20-01-2004
    Postime
    764
    Tek postimi im i pare,kam treguar te gjthe faktet per Epilepsin...Ataku i Epilepsise tek femijet ,vjen papritur dhe zhduket papritur(tek femijet)dhe jo tek te riturit!Meqenese,shanset jane me te medha te femijet,zhduken keto atake ne moshen e adoleshences.Pra, durimi dhe shpresa, duhet te ekzistojne.
    Dhe keshtu ne rruge te madhe eshitme zemren tone, njerzve qe vetem nje te perqeshun dhane per te e shkuen te kenaqun e tu u gezue- pse pane mfshetsinat intime te kesaj jetes tone.

Student
    Anėtarėsuar
    29-01-2005
    Vendndodhja
    Ne pune
    Postime
    21
    GiSHteZa sa vjet i ka tash vllau i jot edhe a ka ndryshyme prej heres se pare prej semundjes deri sot?
    Fisniku ka 11 vjet jeton ne gjermani heren e pare ju ka paraqit kur ka qene shum i vogel nuk e di sakt me vite por kriza e tije eshte e krejt dridhje te trupit, kjo eshte hera e 2 qka i ndodhe prej kur ka qene i vogel.
    Pasi u be ma mire tash kemi durim edhe shpresojm se do i kaloj krejt pergjithmone por mire the koha do tregoj............................(sa kohe duhet te kaloj???)

Anėtarėsuar
    11-02-2005
    Postime
    39
    Citim Postuar mė parė nga Aj_DjaLi
    GiSHteZa sa vjet i ka tash vllau i jot edhe a ka ndryshyme prej heres se pare prej semundjes deri sot?
    Fisniku ka 11 vjet jeton ne gjermani heren e pare ju ka paraqit kur ka qene shum i vogel nuk e di sakt me vite por kriza e tije eshte e krejt dridhje te trupit, kjo eshte hera e 2 qka i ndodhe prej kur ka qene i vogel.
    Pasi u be ma mire tash kemi durim edhe shpresojm se do i kaloj krejt pergjithmone por mire the koha do tregoj............................(sa kohe duhet te kaloj???)
    Po ai ka 29 vjet me kete semundje gati cdo muaj ka kriza kur i filloi kjo semundje ishte vetem 1 vjec thane nga syri i keq po nuk e dime edhe atij i dridhet trupi e i shtrmberohet gjithe fytyra kur e kapin krizat
    po ishalla do i lehtesohet cfare te them une me teper
    me thuaj me ke rri te te them kush je

i/e regjistruar Maska e natyra
    Anėtarėsuar
    23-06-2005
    Postime
    55
    Epilepsia eshte semundje e cila nuk zgjedh moshen ,ajo shfaqet si tek femijet ashtu edhe tek te rriturit ,nuk dua tju humb shpresat por epilsepsia eshte semundje qe zgjat apo edhe te them se ska sherim ,mirepo kur shfaqet ne moshe te vogel mundesite per sherim jane te medha,e vetmja gje qe mund te bejme per kete semundje eshte qe terapite ti perdorim rregullisht pa e huqur asnje tablete ndryshe krizat lajmerohen serish,na mjafton te mbajme nen kontroll te semurin nga kjo semundje dhe mos ta rendojme shum,personat qe vuajne nga kjo semundje duhet ti mbajme nen kujdes sepse kurr nuk i dihet kur lajmerohen krizat

Miush modern Maska e miushi
    Anėtarėsuar
    04-08-2007
    Vendndodhja
    si thua shpirt te mungoj ndo pak?
    Postime
    217
    Epilepsia e kores tėmthore tė trurit (lobit temporal) jep njė efekt tė pazakonshėm anėsor. Tek disa pacientė ajo shkreh shajni fetare duke i bėrė njerėzit tė mendojnė p.sh. se kanė vdekur apo kanė sjellė nė jetė Krishtin.
    What Must the world be like in order that man may know it? -Thomas Kuhn

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Epilepsia
    Nga Anna1982Epilesy nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-11-2006, 18:54
  2. Epilepsia & Xhinėt
    Nga bleripz nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 28-08-2006, 09:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •