Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708

Dallimi midis studentëve jashtë vendit nga ata që studjojnë në Shqipëri

Eshte i mirenjohur argumenti se Studentet qe studiojne jashte shtetit duhet te kene prioriet ne Shqiperi.
    Duke marre parasysh qe:
    *universitet jashte shteti jane me te mire se ata ne Shqiperi, por jo te gjithe,
    *studentet jashte vendit kane sakrifikuar me teper (te pakten nga ana materiale, para dmth)
    *studentet qe jane jashte duhet te kthehen, eksporti i trurit eshte ai me i demshmi qe mund te beje nje shtet
    *etj

a mendoni se eshte i drejte ky argument?

PS: Tema mund te jete perçarese por jam i sigurte se jemi aq te afte sa te kemi respekt per mendim (dhe interesat) e njeri-tjetrit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 28-01-2005 më 16:06
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e gocpersmari
    Anëtarësuar
    22-11-2003
    Vendndodhja
    Boston, U.S.A
    Postime
    135
    Citim Postuar më parë nga SuiGeneris
    Eshte i mirenjohur argumenti se Studentet qe studiojne jashte shtetit duhet te kene prioriet ne Shqiperi.
    Duke marre parasysh qe:
    *universitet jashte shteti jane me te mire se ata ne Shqiperi, por jo te gjithe,
    *studentet jashte vendit kane sakrifikuar me teper (te pakten nga ana materiale, para dmth)
    *studentet qe jane jashte duhet te kthehen, eksporti i trurit eshte ai me i demshmi qe mund te beje nje shtet
    *etj

a mendoni se eshte i drejte ky argument?

PS: Tema mund te jete perçarese por jam i sigurte se jemi aq te afte sa te kemi respekt per mendim (dhe interesat) e njeri-tjetrit.
    Nuk ka perse tema te jete percarese, nje intelekt i perpunuar jashte shtetit, si perendim apo lindje do i sherbeje vendit jashtezakonisht shume, qofte kjo me implementimin e ideve te konsoliduara me sukses, qofte me ane te mendimeve revolucionare. Une mendoj se shkollat ne Shqiperi lene shume per te deshiruar nga edukimi, teorik apo praktik;aresyeja shume e kuptueshme, varferia materiale qe kohet e fundit po na zhvat nga pasuria e shpirtit dhe mendjes.
    Nderkohe,sikur dhe vetem eksperienca e nje rryme tjeter mendimesh dhe realitetesh do ta ndihmonte vendin tone ne shqyrtimin dhe marrjen e vendimeve me beneficiare; te gjitha keto drejt zhvillimit politik dhe ekonomik te vendit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga gocpersmari : 17-02-2005 më 00:17
    I like nothing but the truth
    Socrates

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga gocpersmari
    Nuk ka perse tema te jete percarese, nje intelekt i perpunuar jashte shtetit, si perendim apo lindje do i sherbeje vendit jashtezakonisht shume, qofte kjo me implementimin e ideve te konsoliduara me sukses, qofte me ane te mendimeve revolucionare. Une mendoj se shkollat ne Shqiperi lene shume per te deshiruar nga edukimi, teorik apo praktik;aresyeja shume e kuptueshme, varferia materiale qe kohet e fundit po na zhvat nga pasuria e shpirtit dhe mendjes.
    Nderkohe,sikur dhe vetem eksperienca e nje rryme tjeter mendimesh dhe realitetesh do ta ndihmonte vendin tone ne shqyrtimin dhe marrjen e vendimeve me beneficiare; te gjitha keto drejt zhvillimit politik dhe ekonomik te vendit.
    wow .... mezi arrita te kuptoj tere keto fjale te medha...se pengohesha ne to duke i lexuar.... j/k

Cili ishet mendimi jot pra?...lol

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    Nuk jam dakord SuiGeneris. (sorry a...)

Mendoj se prioritet duhet te kete aftesia dhe kjo nuk u mungon as atyre qe jane ne Shqiperi, pavaresisht se studente te disa profileve ne Shqiperi mund te mos kene mundesi te marrin nje formim te kenaqshem. Pra varet edhe nga dega e studimit.

Gjithsesi, ne kohet tona nuk ka rendesi se ku je, por çfare je dhe se kë ke...
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 17-02-2005 më 06:06

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Xeni, nuk ka per çfare te mos jesh dakort me mua pasi une nuk kam shprehur ndonje mendim, dhe duhet te pranoj se nuk mendoj se eshte i gabuar mendimi yt, mabse duhet zhvilluar
    Pershendetje.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Oh, me fal...

Xeni, nuk ka per çfare te mos jesh dakort me mua pasi une nuk kam shprehur ndonje mendim, dhe duhet te pranoj se nuk mendoj se eshte i gabuar mendimi yt, mabse duhet zhvilluar
    Pershendetje.
    Ke te drejte. Pres "zhvillimin" prej teje....

Ate "Ke te drejte" e ke me hater... Ne fakt nuk ke te drejte.

Duhet te thoje: "nuk ka per çfare te thuash sorry..."
    (read carefully please...)
    Ndryshuar për herë të fundit nga [xeni] : 17-02-2005 më 09:48

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Mendoj se zhvillimin e mendimit tend mund ta besh vetem ti vete e askush tjeter.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389

Thumbs up

Mendoj se zhvillimin e mendimit tend mund ta besh vetem ti vete e askush tjeter.
    lol...

une e kam dhene mendimin tim, por meqe "e pranoje se nuk mendoj se e kam gabim" thashe te jepje edhe ti disa mendime se pse, prandaj thashe qe pres zhvillimin prej teje...

Eshte nje rregull i pashkruar i forumit, qe hapesi i temes te jape mendimin i pari, ose ne pamundesi qe ta jape i pari te mos e vonoje shume... OK?

i/e regjistruar Maska e gocpersmari
    Anëtarësuar
    22-11-2003
    Vendndodhja
    Boston, U.S.A
    Postime
    135
    Citim Postuar më parë nga diikush
    wow .... mezi arrita te kuptoj tere keto fjale te medha...se pengohesha ne to duke i lexuar.... j/k

Cili ishet mendimi jot pra?...lol
    Mendimi im, shkollimi ne "disa", e theksoj, shtete te huaja duhet te vleresohet me teper se shkollimi ne Shqiperi. Po ti Diikush c'fare mendon?

Xeni une nuk e kuptoj shume mire arsyetimin tend, sepse ne lidhje me temen mendoj se nevoja e aftesise eshte implikative e tezes. Sigurisht qe po flasim per njerez te kualifikuar e jo per te tjere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga gocpersmari : 17-02-2005 më 19:45
    I like nothing but the truth
    Socrates

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069
    Citim Postuar më parë nga gocpersmari
    .... Po ti Diikush c'fare mendon?
    Une mendoj qe me te zotete te kene prioritet, pavaresisht se ku kane mbaruar. Dikur ishin komunistat per gjysem shekulli, per 1 seconde ose dy...lol ishin te persekutuarit, tani ata nga jashte shtetit?J Jo, ME TE AFTETET!

Eshte tjeter ceshtje tema nese mesatarja e njerezve qe jane shkolluar jashte (perfshi mua ) mund te jene me te pergatitur, fale shkollave, etj.etj. Por ama, njerezit duhen pare individualisht dhe mendoj se duhen vleresuar simbas zotesise; me ne fund edhe ne Shqiperi shpresojme te behet keshtu.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Adem Jashari - Hero i Kosovës
    Nga JONI 1 në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 296
    Postimi i Fundit: 05-03-2023, 21:58
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Kryepeshkopi Anastas ende pret nënshtetësinë shqiptare
    Nga Arrnubi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 130
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 07:39
  4. Ervin Hatibi
    Nga erzeni në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 00:39
  5. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •