Elvira Diamanti
Elvira Diamanti
.
Edi, Fiori, Orion ju lumt per prezantimin e fotove te filmave shqipetare.
Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ēka mund tė jetė ajo e pendės
Jam duke kerkuar foto nga filmat qe ne kur kemi qene te vegjel i kemi quajtur filma me partizane ose me gjermane...
Ku nje partizan i yni vriste 15 minumumi gjerman ja keshtu
gjermanipartizani
C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA
mrdt!
Shqiptar te ndershem, pasiqe ne moshe jam i ri, dhe nuk jam ritur ne vendlindje, dhe poashtu ato vite ne vendlindje me eshte diktuar programmi sllavomaqedon, nuk kam patur mundesi te konfrontohem me filma te prodhimit shqiptar.
A mund dikush ketu te sjell nje cfare topliste me filmat me te respektuar te kinematografise shqiptare, dhe nese ekziston, mundesine ku mund te downloaden keta. Mendoj per filma qe kane karakter kulturore, e jo trash e humor, skam kohe per keta te fundit.
FLM
Per te interesuarit kisha ofruar shiqimin e "time of the gypsies" nga Emir Kusturica, film me shum shperblime internacionale mbi magjupet e jugosllavise, dhe "before the rain", kanditat per cmimin e oskarit si film me i mire i huaj, nga maqedonia, natyrisht ka edhe disa dialoge ne shqip.
albanish by nature
Nah Musa
Per sa te mundohesh ti me vjen keq te them nuk ke per ti shijuar keto filmat shqiptare se per ty nuk do kene ndonje kuptim te vecante.
Per ne ato kane nje vlere te madhe sepse na kujtojne nje kohe te caktuar te jetes sone kur ishim te githe ne shqiperi dhe kishim frike te thonim se nje dite do na e kishte qejfi te largoheshim.
Kane qene kohe shume te keqia per ne...komunizmi ishte brutal Nah Musa...jeni me fat qe se provuat .Megjitate keto filma na bejne nostalgjik se ajo kohe ka pasur edhe nje fare bukurie.
Te Dielen psh e pritshim te gjithe me qejf se TV ne dreke do jepte nje film te vjeter shqiptar. Ato titujt me lart pak a shume jane me perfaqesuesuit e kinematografise shqiptare por ata qe jane pak me te moshuar se une mund te shtojne edhe ndonje tjeter.
mrmbrm!
Mos mor master, se tash mi kepute shpresat per nje film shqiptar nga periudha e kaluar, qe do te me linte pershtipje.
Į nuk keni ndonje film ku pak prezentohen hallet e shqiptareve?, apo nga perditshmeria e rende?, filmat nga jeta jane me te mirit!!!
Flm
albanish by nature
Shume nga keto filmat jane propagande.
Ndoshta do te pelqente'Gjenerali i Ushtrise se Vdekur" dhe
"Vdekja e Kalit."
Nuh Musa (as e kam idene pse e ke zgjedhur kete emer)!
Nese vertet kerkon te shikosh nje filem shqiptar, kerko Vdekja e kalit.
- Mėndjen nė mėndje e zemrėn nė zemėr.
- Tė mirėn bėje e hidhe nė det,
po s'e diti peshku e di Zoti vetė.
Tema Patriotike: ''Skenderbeu'', ''Udha e shkronjave''
Tema shoqerore: ''Flutura ne gabinen time'', ''Vdekja e kalit'', ''Perdhunimi'' etj
Nje nga aktoret me te mire ne kinematografine shqiptare, per mua ka qene Sander Prosi.
Disa nga filmat ku ka luajtur Sander Prosi:
"Vitet e para"
"Horizonte tė hapura"
"I teti nė bronz"
"Mėngjese lufte"
"Yjet e netėve tė gjata"
"Nė fillim tė verės"
"Fijet qė priten"
"Pėrballimi"
"Gjeneral Gramafoni"
"Udha e shkronjave"
"Plaku dhe hasmi"
"Kush vdes nė kėmbė"
"Detyrė e posaēme"
"Oshėtimė nė bregdet"
"Guximtarėt"
"Shtigje lufte"
"Gjenerali i ushtrisė sė vdekur"
"Njeriu me top"
"Vajzat me kordele tė kuqe"
"Plumba perandorit" etj.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga The Dardha : 30-08-2002 mė 08:13
C'ESHTJA SHQIPTARE MBI TE GJITHA
Nje afishe (poster) ne rusisht i filmit shqiptar "Furtuna" qe shfaqej me sukses ne kinemate sovjetike ne vitin 1959 !
Sa kerkon e sa te duhen?
Burrat nga detyra s'druhen,
trimi i mire do t'te jape,
Sot me vrap e neser prape.
Hidhni, hidhni tok dollare,
te mos mbetemi te share.
Mbahu nene mos ki frike,
Se ke djemte ne Amerike.
Bijte e beses Skenderbeut,
qe i dalin zot atdheut!
Do te ndihim pa kursyer,
per ty, nena jone e vyer,