Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    shoku i dashur,

ēfare te nevojiten argumentet e kur'anit, kur keshtu veprohet ne mbare boten islame, gati 1400 vjet???, po te kish patur dyshime, do te kish patur edhe ndryshime qe moti kohe. Kjo tradite pranohet nga pjesa dermuese e muslimaneve, qe jane me shume se 90%, pervec shiiteve. Ketu edhe matematika nuk deshton.

flm
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    vella i dashur une besoj qe ti nuk do vetesh se kush si ka vepru 1400 vjet dhe se 90 % nese veprojne ne kundershtim me Kuranin ti do jesh prej atyre ,une jo dhe diqka une nuk kam hase ne kuran ku Zoti shumicen e perkrah por per pakicen ne shume vende flet. Ti din sa veta e kane varose Muhamedin Allahhume sali ala Muhamed ve Ali Muhamed vetem 6 kane qene. flm

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    nese pejgamberin e kane varos vetem 6 vet, ateher ki fakt shton edhe me shume respektin tim ndaj tij, sepse metevertet e ka zbatuar mesazhin sipas vullnetit te Allahut, i cili ish, krahas regullave dhe keshillave ndernjerezore, bindja e popullit se ai, pejgamberi, eshte njeri, e jo i shenjte.

Nuk ka qene kurre qellimi i Allahut, ta adhuroj Ate pakica, e nje grupi ekskluziv tja ndertoj xhenetin, JO, shoku im, gjithe njerezia eshte e falur nga AI, dhe gjith njerezia do t'ja mbaj adhurimin, duke ju falemnderuar.

Komuniteti musliman ne te kaluaren e tij NUK KA PATUR debate mbi menyren e adhurimit ndaj ALLAHUT, dhe ato debate qe u zhvilluan per pyetje tjera, ne pergjithesi mbi jurisprudencen, mbaruan me marreveshje njerezore si ju ka hije muslimaneve.

Kurse, nese don te dalesh tek adhurimi sic e praktikojn shiitet, ndryshimet me rrenjesore u ndajten qe ne vitet e para, dhe keshtu, duke u bazuar ne tolerancen qe kerkon islami nga ithtaret e vet, edhe keto ndryshime mbijetuan kohen, e dijetare, e dijetare me rradhe.

Risi ne fene islame NUK ka, prandaj, edhe menyra e adhurimit, sic eshte praktikuar nga tradita muslimane, eshte e sakte dhe e pelqyeshme, ketu nuk ka dyshim.

flm

PS: perndryshe, nese jeton ne vendlindje, atehere ke libra mbi menyren e te falurit te pejgamberit edhe ne gjuhen shqipe.
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    Risi ne fene islame NUK ka, prandaj, edhe menyra e adhurimit, sic eshte praktikuar nga tradita muslimane, eshte e sakte dhe e pelqyeshme, ketu nuk ka dyshim.
    Pajtohem me ty risi ne fene Islame NUK ka, por ama menyren e adhurimit siq r ka praktikuar tradita muslimane nuk pajtohem , menyren e adhurimit si e ka praktikuar Profeti,as po, dhe kete me se miri na tregon familja e tij, kete edhe Zoti na urdheron me Kuran,e jo si thua ti nga shoket , nga alime nga shumica etj

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    adhurim, eshte edhe largimi i nje guri nga rruga, ku qendron problemi shok?, shkollat juridike kane te katrat disa ndryshime ne praktimin e namazit, PERSE?

flm
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    problemi qendron a ka argument nga kurani ku zoti cek 5 kohet e namazit veq e veq ,per shkolla juridike mendoj qe nuk ka nevoj sepse zoti ka caktu nje shkolle juridike te cilen profeti as eka zbatu dhe i ka percjedh njerzimit ,kush deshiron i permbahet kush jo e nxjer shkolla tjera juridike duke na sjellur risi ,se si ben keshtu por ben edhe ashtu kjo shkolle keshtu ajo shkolle ashtu shume qesharake ,ke menduar po te ishte gjalle profeti as cilen shkolle do ta praktikonte.

Perjashtuar Maska e Marmara
    Anėtarėsuar
    12-06-2003
    Vendndodhja
    Ne Rrugen e Zotit
    Postime
    229

Lightbulb Te Lumte

Une per veten tani kur i lexoj e gjithe keto materiale te cilat kane te bejn me fene islame,me renqetthet e ter lekua ne trup,bile edhe me vjen turp se si e kam jetuar jeten deri me para 2 viteve,kur edhe fillova te i perkushtoj mjafte kohe leximit,dhe fese islame,edhe une te deshiroj shendet ne radhe te pare,sukses,edhe me shume dituri,dhe gjithe te miart ne te ardhmen,Es-selamu alejkum wrt wbt

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    misiono, nuk dua ta zgjati shume, sepse do sillemi rrotull.

Te jap nje pergjigje ne pyetjen e temes.

"Pse 5 kohe te namazit, kurse dita i ka 3 kohe, mengjesi dreka dhe darka"

Nese shiqohet kjo ne aspektin fillozofik (pasiqe me vleresimet nga tradita do te sillemi rrotull), atehere ka kuptim ne shtimin e DY koheve tjera.

Allahu i madheruar, ne cdo kohe, dhe cdo profeti, ja ka bere me dije ekzistencen e NJESHMERISE se tij. Kjo qendron pa dyshim, dhe perben formulen e besimit.

Une te sqarova KOHERAT e namazit, tek te cilet eshte shiquar me kujdesje te madhe, qe MOS te bjerin ne ndonje faze TIPIKE TE DIELLIT, keshtu qe ne nje vend ku mbreteron mosdija (duke shiquar ketu rrethanat politike, te cilat dita dites, mund te shkaterojn nje sistem, dhe mund te pamundesojn kultivimin e jetes fetare), mos te keqkuptohet KOHA e namazit, si nje kohe specifike per DIELLIN. Natyrisht se ketu behet fjale per devijime brenda nje periudhe te gjate, e jo prej sot, neser.

Mundesia e keqkuptimeve te tilla eshte shume e madhe, nese namazi dahet ne keto kohera tipike, pra, mengjes, drek dhe dark. Kjo thjesht nenkupton levizjen e djellit, e cila e ndan keshtu diten ne pjeset e saj karakteristike.

Muslimanet, jo qe kane caktuar koherat e namazeve, por kane edhe namazin e pasdites, dhe namazin e nates, dhe brenda tyre kane namaze te panumerta vullnetare (por jo ne fazat e ndaluara), keshtuqe te pamundesohet nje keqinterpretim i kohes se adhurimit.

Nese ke verejtur, muslimanet keshillohen nga profeti qe ne cdo lemi te jetes, te DALLOHEN nga tjeret, jo pse Pejgamberi ka qen nacionalist, por keshtu qe te rruaj pastertine e fese islame.

flm
    albanish by nature

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516

Re: Pse 5 kohe te namazit kurse dita i ka 3 kohe mengjesi dreka dhe darka

Postuar mė parė nga Mision
    une mendoj qe duhet te shfrytezohet koha
    o misiono jam shume ok me ty une qe duhet me e vleresuar kohen por nuk e di se kush asht ma i vlefshem koha apo ai qe idha vleren kohes,pastaj me duket se edhe 5 kohe eksistojne po ti numerosh mire.
    mengjesi,2-dreka3-mbasdite(afternoon) 4-mbremja 5-darka

mos te rrin mendja gjithnji me ngrene ty dhe ke marre vetem ato kohet tradicionale te ushqimit.....ashtu me duket se asht ashtu!!!!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-10-2003
    Postime
    153
    Me siguri Ai qe e dha vleren kohes dhe une po kerkoj argument nga Kurani ku Ai flet per 5 kohet e namazit, sa per kohet te ne thojne edhe para mengjezit dhe mas darke kshtu qe po behen shume kohe,une kam lexuar qe profeti as mengjesin e ka falur ,dreken dhe iqendine bashke, mbremjen dhe darken bashke, une per kete e theme qe profeti as e ka shfrytezuar kohen.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Falja e xhumasė nė mė shumė se nė njė xhami nė njė vend
    Nga Mehasi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2009, 15:26
  2. Origjina pagane e Islamit
    Nga Matrix nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 278
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 14:43
  3. Feja Islame pervec Kuranit!(Sahihu Buhari)
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 03-09-2005, 13:19
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •