Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 69
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,336
    Postimet nė Bllog
    22
    Shiko se mos gjesh propaganden greke ne artikullin e mesiperm dodoni, e ka perkthyer nga greqishtja nje anetar i ketij forumi nga e njejta gazete shoviniste qe ti na solle ne forum.

Gazeta mban titullin hyjnor "Krishterimi" nentitulli i se ciles e percakton ate si gazete krejtesisht te krishtere, dymujore, botimi i se ciles i atribuohet Kishes se Lire te Apostujve te Pentikostis.
    Kjo besoj se nuk eshte as gazete mbi orthodoksine, eshte ungjillore ose protestane. Nje anetar i forumit nga greqia mund te hedhi drite me shume.

Albo

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anėtarėsuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjėkundi
    Postime
    297
    E megjithatė Albo,shqetėsimi qė na sjell Dodoni,ėshtė i vėrtetė.
    Nuk e di se sa ti i njeh nga afėr grekėt,por do shikosh nė tė ardhmen se si do konvertohet kjo fletushkė,ne shėrbim tė plotė tė kishės greke dhe Kristodhulit,peshkopit tė Greqisė.
    Nuk tė jep asgjė pėr tė mirė greku,e sidomos kur vjen fjala ,pėr ne shqiptarėt.
    Pra disa vitesh se tė vdiste,Aristidh Kolja,kėrkoi me kėmbėngulje dhe papushim ,qė tė nxirrte njė gazetė shqip,pėr emigrantėt shqiptarė nė Greqi,dhe kudo ju mbyllėn dyert.
    Nuk ėshtė vetėm ky rast,por me dhjetra tė tjerė,qė tregojnė se grekėt ,nuk kanė asgjė pro nesh.
    Kėshtu qė nuk i vjen erė e mirė,kėsaj pune.
    Qofsha i gabuar.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Postuar mė parė nga Albo
    Shiko se mos gjesh propaganden greke ne artikullin e mesiperm dodoni, e ka perkthyer nga greqishtja nje anetar i ketij forumi nga e njejta gazete shoviniste qe ti na solle ne forum.

Kjo besoj se nuk eshte as gazete mbi orthodoksine, eshte ungjillore ose protestane. Nje anetar i forumit nga greqia mund te hedhi drite me shume.

Albo

Albo
    Duke gjetur njė shkrim brenda gazetės qė nuk ėshtė kundėr shqiptar nuk dtth qė gazeta nuk ėshtė kundėrshqiptare, pėr kėtė ja ku i ke faktet e pėrmendura mė sipėr nga autori i shkrimit, tė cilit i ka shkuar gjithė gazeta te dera e shpisė dhe jo vetėm ai shkrim qė keni sjellur juve, poashtu edhe SHISH qė ka filluar hetimet.
    Jeni shumė i dobėt, Albo.
    Interesat shqiptare janė interesa shqiptare e jo greke, dhe nė tė njėjtėn kohė edhe unė e edhe juve jemi shqiptar e nuk jemi grek, prandaj gjėja mė normale qė mund tė bėjmė nė kėto raste kur na cenohen edhe interesat mė personale tonat, janė mbrojtja e kėtyre interesave, dhe kjo ėshtė nė tė mirė jo vetėm time por edhe tuajėn dhe fėmijėve tanė e brezave tanė qė do tė vijnė.
    Prandaj, ktheja titullin qė i ėshtė vėnė temės.

DJ-Aldo
    Gjėrat qė duken, kallauz nuk donė - thotė populli jonė.
    Pėrshėndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Te dashur miq,

Me sa di une kjo gazete eshte krejtesisht e krishtere dhe ska te beje aspak me qeverine greke apo me propagande per te grekizuar Shqiperine. Aty behet fjale per ungjillizimin e njerezve qe ata te njohin Jezus Krishtin, Shpetimtarin e botes.

Eshte e drejta e gjithkujt, ne nje vend demokratik, qe te perhape fjalen e Zotit. Une jam i sigurt qe jane qarqe antikristiane ne kete mes, qe mundohen te pengojne perhapjen e ungjillit ne Shqiperi.

Zoti Dodoni do ishte mire ta lexonte nje here kete gazete dhe pastaj te dilte me shpate ne dore, duke e krahasuar me gazetat e Janullatosit. une te bera pyetjen mbi permbajtjen e saj, sepse kisha nje dyshim, sepse aty shkruhej pertekostale. Por me vjen keq qe edhe ju jeni bere vegel e dikujt, duke perhapur propaganden antikristiane.

Ju lutem te dashur miq, perpara se te shkruani, mendohuni mire, duke sjelle mendimin tuja dhe jo duke u bere vegel qorre e te tjereve!!!

Permbajtja e kesaj gazete, nuk ndryshon aspak nga permbajtja e fletushkave qe shperndajne misionaret amerikane.

Shpresoj qe vellezerit ti drejtohen ambasades amerikane ne Tirane qe te beje presion mbi qeverine, dhe te lejojne perhapjen e Fjales se Zotit, sipas rregullave te demokracise.

Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!!
    Ditėt e njeriut janė si bari;
    ai lulėzon si lulja e fushės;
    nė qoftė se era i kalon sipėr,
    ai nuk ėshtė mė dhe vendi i tij nuk njihet mė.
    Por mirėsia e Zotit vazhdon nga pėrjetėsia nė pėrjetėsi
    pėr ata qė kanė frikė prej tij,
    dhe drejtėsia e tij pėr bijtė e bijve,
    pėr ata qė respektojnė besėlidhjen e tij
    dhe mbajnė nė mendje urdhėrimet e tij
    pėr t`i zbatuar nė praktikė.

Psalmi 103

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anėtarėsuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjėkundi
    Postime
    297
    Postuar mė parė nga Jesushaus
    Te dashur miq,

Me sa di une kjo gazete eshte krejtesisht e krishtere dhe ska te beje aspak me qeverine greke apo me propagande per te grekizuar Shqiperine. Aty behet fjale per ungjillizimin e njerezve qe ata te njohin Jezus Krishtin, Shpetimtarin e botes.

Eshte e drejta e gjithkujt, ne nje vend demokratik, qe te perhape fjalen e Zotit. Une jam i sigurt qe jane qarqe antikristiane ne kete mes, qe mundohen te pengojne perhapjen e ungjillit ne Shqiperi.

Zoti Dodoni do ishte mire ta lexonte nje here kete gazete dhe pastaj te dilte me shpate ne dore, duke e krahasuar me gazetat e Janullatosit. une te bera pyetjen mbi permbajtjen e saj, sepse kisha nje dyshim, sepse aty shkruhej pertekostale. Por me vjen keq qe edhe ju jeni bere vegel e dikujt, duke perhapur propaganden antikristiane.

Ju lutem te dashur miq, perpara se te shkruani, mendohuni mire, duke sjelle mendimin tuja dhe jo duke u bere vegel qorre e te tjereve!!!

Permbajtja e kesaj gazete, nuk ndryshon aspak nga permbajtja e fletushkave qe shperndajne misionaret amerikane.

Shpresoj qe vellezerit ti drejtohen ambasades amerikane ne Tirane qe te beje presion mbi qeverine, dhe te lejojne perhapjen e Fjales se Zotit, sipas rregullave te demokracise.

Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!!
    Nuk mundesh ti,tė krahasosh fletushkat e amerikanėve me ato tė grekėve.
    Grekėt gjithė jetėn e tyre,kanė pasur dhe kanė qėllime teritoriale ndaj nesh,dhe janė munduar me tė gjitha mėnyrat qė tė na nxjerrin gjithnjė pengesa.
    Amerikanėt ishin ata qė nė 1999 ,tė dolėn krah me Kosovėn,nė njė kohė qė grekėt i kishe kundra dhe hapur nė mbrojtje tė sėrbit.
    Nė rast se ti i mbron,kjo ėshtė puna jote dhe jo e jona.
    Por pėr ortodoks mė i madh se Bartolomeu i Fanarit,mos u bėj.
    Edhe unė nga familja ime jam ortodhoks,por sytė i kam tė hapur akoma, dhe shikoj.
    Duhet tė kishe bėrė njė karantinė disa vjeēare nė Greqi,qė tė kuptoje se si e fillojnė grekėt punėn e tyre,pėr tė pėrēarė tė tjerėt.
    Unė nuk jam vegėl e askujt,por vetėm i bindem mendimit tim,kur shprehem.
    ''Veglat'' mendojnė se tė tjerėt janė vegla,sepse nuk i konceptojnė dot,tė tjerėt ndryshe,nga ē'janė vetė.
    Pėrshėndetje

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Te dashur miq,

Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!!

Jesushaus
    Edhe pse DJ-ALDO ju dha njė pėrgjigje shumė tė mirė, edhe unė do ju jap njė.
    Edhe unė vet jam 1/3 ortodoks dhe pėrveē kėsaj jam edhe misionar i krishterė dhe e di se ēfarė do tė thotė misionarizmi fetar.
    Askush nuk ėshtė duke kundėrshtuar propagandėn fetare nė kėtė gazetė, neve jemi duke kundėrshtuar propagandėn shoviniste e primitive me qėllim greqizimin e ortodoksisė shqiptare dhe propagandėn shoviniste e primitive me pretendime shoviniste e primitive territoriale edhe pas marrjes sė Ēamėrisė, Atikės, Beotisė dhe krahinave tjera shqiptare. Pra, ne jemi kundėr kėtyre propagandave primitive e shoviniste e besoj se edhe vet juve sikur edhe gjithė shqiptarėt janė kundėr tyre.

Pėrshėndetje
    Jezusi tė do edhe ty

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    DJ Aldo,

une fola per gazeten dhe jo per greket. Kjo eshte nje gazete ungjillore (protestante), dhe qe ta dish per greket dhe kishen orthodokse protestantet jane po aq armiq sa katoliket e shqiptaret e ku di une.

Ata persekutohen ne greqi( mesa di u ne sepse skam qene asnjehere ne greqi), Ashtu sic persekutohen ne rusi ukraine e gjetke.

Prandaj duhen diferencuar gjerat. Jo cdo gje qe vjen nga greqia eshte antishqiptare, orthodokse etj etj.

Pretendimet qe ke rradhitur jane pretendimet e kishes luftenxitese orthodokse, ose mbase e 90% te grekeve, por jo ata te krishtereve te vertete, qe nuk duan te bejne gje tjeter, vecse ti tregojne njerezve ate qe Zoti ka bere ne jeten e tyre.

Te siguroj se ata vellezer qe e kane shkruar kete gazete nuk jane ndryshe nga amerikanet qe shprendajne fletushka.

Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!

Psalmi 103

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393

Te siguroj se ata vellezer qe e kane shkruar kete gazete nuk jane ndryshe nga amerikanet qe shprendajne fletushka.

Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!
    Jesushaus
    Nė tė siē thuhet ka shkrime edhe pėr pretendime shoviniste territoriale, e nė fletushkat e amerikanėve nuk ka tė tilla.
    Pra, kėtė juve duhet ta kuptoni.
    Ka me qindra gazeta fetare tė krishtera qė botohen nė tė gjitha trojet shqiptare poashtu edhe nė komunitetet shqiptare jashtė atdheut, por nė to nuk ka shkrime antishqiptare dhe nuk sulmohen nga askush, bile pėrkundrazi ndihmohen nga tė gjithė.
    Kurse ato qė bėjnė propagandė antishqiptare, natyrisht qė marrin dhe do tė marrin pėrgjigjen e merituar, jo vetėm nga unė e ti por nga tė gjithė shqiptarėt.
    Besoj se u kuptuam.

Pėrshėndetje

Rrofte Shqiperia Etnike

Anėtarėsuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Postuar mė parė nga dodoni
    Jesushaus
    Nė tė siē thuhet ka shkrime edhe pėr pretendime shoviniste territoriale, e nė fletushkat e amerikanėve nuk ka tė tilla.
    Pra, kėtė juve duhet ta kuptoni.
    Ka me qindra gazeta fetare tė krishtera qė botohen nė tė gjitha trojet shqiptare poashtu edhe nė komunitetet shqiptare jashtė atdheut, por nė to nuk ka shkrime antishqiptare dhe nuk sulmohen nga askush, bile pėrkundrazi ndihmohen nga tė gjithė.
    Kurse ato qė bėjnė propagandė antishqiptare, natyrisht qė marrin dhe do tė marrin pėrgjigjen e merituar, jo vetėm nga unė e ti por nga tė gjithė shqiptarėt.
    Besoj se u kuptuam.

Pėrshėndetje
    Dodoni,

ti thua: "sic thuhet", pra nuk e ke lexuar vete.

Une nuk besoj se ka gjera te tilla ne ate gazete, per kete te siguroj. Ky eshte vetem nje keqinformim i paramenduar.
    Shpresoj qe se shpejti ne kete teme te shkruajne ata qe e perkthejne dhe e redaktojne kete gazete e shpresoj te te dergojne kete gazete (mbase disa numra te saj), qe te bindesh vete.
    Une njoh disa nga ta qe e perkthejne, dhe te jesh i sigurt qe jane besimtare te thjeshte dhe po aq shqiptare si dhe qe kurre nuk do te merreshin me politike ose me propagande.

Zoti te bekofte!!
    Jezusi te do!!

Psalmi 103

Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Jesushaus
    Ky shkrim ėshtė marrė nga Koha Jonė para disa ditėsh dhe poashtu pėr tė njėjtėn ngjarje kanė shkruar shumica e mediave tė shkruara nė internet dhe tė gjitha e pasqyronin ngjarjen nė kėtė mėnyrė, bile mė duket se ishte nė Gazeta Shqiptare ku shkruante se edhe SHISH ka filluar hetimet.
    Uroj qė tė jetė keqkuptim dhe ashtu si thoni juve si dhe poqese ka mundėsi tė mė dėrgohet ky numėr por edhe numrat tjerė do t'iu kisha falenderuar.
    Pėrshėndetje

Rrofte Shqiperia Etnike

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kėshtu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Miti i 'tolerances fetare' nė Shqipėri
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 05:26
  3. Beratasit dhe ēifutėt
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 27-06-2003, 10:12
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29
  5. Historia e minoritetit grek ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-10-2002, 13:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •