Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet te jete mesatarja kriter pranimi ne universitetet shqiptare?

Votues
106. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

50 47.17%
  • Jo

50 47.17%
  • Nuk jam i sigurt

3 2.83%
  • Nuk e di

3 2.83%
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 31
    Shkodrani Maska e fiso
    Anėtarėsuar
    31-10-2003
    Vendndodhja
    Albania
    Postime
    187
    Per mendimin tim nuk duhet te vehet mesatarja pasi niveli i shkollave nuk eshte i barabarte dhe nxenesi detyrohet te varet nga profesori per cop note,te ndryshoje ,te paguaj nje profesor qe perfiton nga rasti

Jam kundra mesatares per dy arsye:

1. Sic e ka shpjeguar anonymous me larte, mesatarja ngarthen vetem nxenesit me prirje universale dhe ato qe kane 'miq' per te korruptuar notat. Ka shume individe qe kane prirje ne ndonje lemi te vecante (akrtim, muzike, matematike, gjeografi... etj) e ne lemite tjera jane te dobet. Mesatarja per to paraqet nje murr per nje kariere e jete me te mire.

2. Jane mijera shembuj ku nxenes qe ne shkolle te mesme nuk kane dhene rezulatate te larta por ne shkollim univerzitar kane shkelqyer e sot jane inxhinere, muzikante, e doktore te zotet.

StterollA

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Une mendoj qe mesatarja duhet te rivendoset perseri . eshte nje ide teper e mire per studentat shqiptar , pasi nuk ka mbetur njeri pa u futur neper universitete , te pakten kur kane mesataren e duhur tregon qe te pakten jane perpjekur , kane mesuar dhe e meritojne te vazhdojne per me tej ...........une jam pro mesatares......

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Postuar mė parė nga |anonymous|
    Mesatarja ?? Pse te vendoset ?

Nuk eshte e drejte qe nje nxenes duhet te jete 100% i mire ne te gjitha lendet, ai ka prije per matematike dhe fizike, duhet te mesoje me detyrueshmeri letersi e gjeografi dhe sociologjite.. ???
    Nuk jam dakort, pasi njerezit kane prirje te ndryshme ne jete, dhe ate e zgjedhin kur shkojne ne universitet, pse kjo ender e tyre te prishet per nje kaprico qe mund te kete nje mesues, dhe shume faktore te tjere.
    Eshte ndryshim negativ per mua.
    Ne france,itali dhe ne vende te tjera te botes, nje pjese e mire e botes nuk perdor me keto lloj menyrash per te avancuar ne projekte te ministrit...
    Jam kunder mesatares.Eshte nje krim ne qofte se do restriksionohen te gjithe idete per nje shqiperi qe ndryshon.
    Ka shume shqiptar,nuk numerohen qe kane bere shkollen e mesme pa mesatare per ne tu futur ne universitet dhe kane dale figura ne boten e sotme.

Dhe nje here , shpreh mendimin tim negativ per mesateren.
    Nje nxenes qe eshte i mire ne sociologji apo gjeografi etj etj , eshte nje nxenes qe ben perpjekje , dhe duke qene teper i mire ne lendet e lartpermendura tregon qe ka aftesi studiuese , doemos ky nxenes do perpiqet edhe ne lendet e tjera si matematike apo fizike , prandaj nuk ka mundesi te mos e arrije mesataren ...........
    Me vjen shume keq kur shof nxenes qe mezi kane kaluar klasat dhe vazhdojne shkollat e larta njesoj si ata qe jane lodhur 4 vjet .........
    Edhe mos harro qe neper bote nuk ndodh sic ndodh ne Shqiperi qe nxenesit edhe pse nuk prekin libra me dore gjith vitin te kalojne klasen edhe te vazhdojne me lart ...........
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shkodrane82 : 24-01-2004 mė 21:43

ABC Maska e bicjani
    Anėtarėsuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    poshte gjallices
    Postime
    130
    Me mire eshte te them nuk e di.e bere si e bere ne shqiperi dallaveret do vazhdojne .me shkurt e shkreta rini.
    .................................................. ..........

Shamikuqja!!! Maska e BRADYKININ
    Anėtarėsuar
    07-01-2004
    Vendndodhja
    In Constant Motion!
    Postime
    498
    Une mendoj se mesatarja duhet te qendroje si nje nga kushtet baze per pranimin ne universitet ne Shqiperi sepse kjo do t'i inkurajoje nxenesit per te mesuar me shume. Megjithate, meqenese dallaveret egzistojne ne maksimum, ne Shqiperi duhet te kete dhe nje test standart kombetar (sic kane amerikanet SAT) ne menyre qe te shikohet se kush ka njohuri me te vertete. Dhe keto teste mendoj qe te kontrollohen diku jashte Shqiperise (ie. maqedoni apo diku ne kosove.)
    If I Only Could....

antar
    Anėtarėsuar
    19-01-2004
    Vendndodhja
    rrotull Dajtit
    Postime
    58
    Mendoj se mesatarja e shkolles se mesme nuk duhet te jete kriter per pranimin ne fakultet pasi do u pritej ne mes endrra e shume te rinjve,qe kane pasion,talent nje fushe te caktuar.

Molierin e detyruan prindrit te studionte per drejtesi,po ai kishte pasion teatrin the iu fut asaj rruge.

Para se te pranohesh ne fakultet eshte nje konkurs,dhe aty vlersohesh

Do ishte me mire qe te perpiqeshin e te benin dicka qe shkollen qe e mbarojm ne Shqiperi te na njihej kudo.
    [size]Ashtu kuptova se ne te vertet
    kisha arritur ne SHQIPERI
    nje vend me nje mije bukurira
    por i shkelur nga nje turme,e cila
    ushqen nje fare urrejtje kunder bukuris
    keshyu n.q.s ne SHQIPERI bukuria eshte e perbuzur dhe shkelmuar ska dyshim se fisnikeria nje nga
    virtytet e vjetra te kombit shqiptar
    eshte ende gjalle......
    FAIK KONICA[/size]

i/e regjistruar Maska e dionisi
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Vendndodhja
    thesaloniki
    Postime
    7
    MENDOJ SE NESE DUA TE NDJEK NJE DEGE TE VECANTE P.SH GAZETARI NUK DOTME DUHEJ FIZIKAAPO GJOMETRIAAPO NJE LENDE TJETER QE S'KA ASNJE LIDHJE ME DEGEN QE ME PELQEN TE NDJEK.MENDOJ SE ESHTE NJE VENDIM I GABUAR , SHUME MIRE MUND TE VENDESNIN SE DO TE MERREN PER BAZE MESATARJA E ATYRE LENDEVE QE KANE LIDHJE ME DEGEN QE DUA TE STUDIOJ DHE MESATARJA E LENDEVE TE TJERA DO TE NDIHMOJE ME TEPER OSE NUK DO TE JETE RENDUESE.
    lotet jane per te gjithe , ato jane hyjnore

~@~ROZ@F@~@~ Maska e DhArMa
    Anėtarėsuar
    01-06-2003
    Vendndodhja
    22031
    Postime
    98
    Une per vehte jam kundra mesatareve edhe testeve, sepse te dyja me duken teknika kot per te vleresuar pranimin e nje studenti ne universitet. Persa i perket mesatares, shkolla te ndryshme nuk kane si te krahasohen. Nqs nje student qe ka mesataren 10 ne nje shkolle ne fshat mund te jete ne nivelin e e nje studenti me mesatare 6 ne nje shkolle tjeter.
    Ndersa testet, qe dikush me siper permendi SAT ketu ne amerike, edhe ky eshte nje test kot, qe kufizon njohurite e studentave vetem ne anglisht edhe matematike. Shume njerez jane kundra ketij lloj testimi. Pastaj Shqiperia qe nuk ka as 3 milljone njerez nuk ka si te krahasohet me nje vend te madh si amerika. Une them qe studentave i duhet dhene e drejta te studjone ne ate dege qe kane deshire, edhe gjate viteve te shkolles fillojne e skualifikohen studentat e paafte, disa e lene komplet, disa kalojne me nje 5-se edhe disa te tjere dalin me rezultate te mira. Ka shume persona qe nuk studjojne gjate viteve te shkolles se mesme, per arsye nga me te ndryshmet, por kjo nuk do te thote qe nuk e meritojne nje shanc per te filluar shkollen e larte ne ate qe kane deshire dhe te jane te shkelqyer ne ate qe bejne. Shume te rinj e kuptojne pak si vone rendesine e shkolles. Per mendimin tim shqiperia ka nevoje per sa me shume njerez te shkolluar.
    Ne fund tu jap une nje shembull, kur isha une ne shqiperi, ne vit te pare ishim 80 studenta, ne te dytin ngelem vetem 30 e ca, pastaj shume te tjere iken. Nuk e di sa mund te jene diplomuar gjithsej po mendjoj qe nuk kane qene shume qe moren diplomen.
    Whoever said money can't buy happiness simply didn't know where to go shopping!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2003
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    2
    I lexova me kujdes mbi kriterin e mesatares per pranimet ne Universitet,dhe mendoj se eshte me mire qe mos te merret parasysh mesatarja ,pra te gjithe te hyne ne kushte te barabarta ne konkurs,pasi mund te njerrin nota te mira ne shkolle me miqesi,ndersa mos marrja parasysh e notes mesatare ben qe nxenesit te mesojne gjate vitit te ndergjegjshem se mesojne per dije dhe jo note ,dhe konkursin do ta marrin me te qete.
    Me mire nje veze sot se nje pule mot

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ilirėt - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02
  2. Folklori muzikor
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-02-2006, 04:55
  3. Berati Dhe Beratasit Mbi Tre Shekuj Me Pare
    Nga Newhost nė forumin Historia shqiptare
    Postimi i Fundit: 26-10-2005, 21:55
  4. Lejet, pengesa kryesore e ndėrtuesve
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Ekonomi & biznes
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 13:58
  5. Informacion i pėrgjithshėm mbi Republikėn e Shqipėrisė
    Nga bastardi nė forumin Historia shqiptare
    Postimi i Fundit: 21-05-2004, 16:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •