Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 70
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga bicjani
    Mesa di une shume shprehje ne arabish nuk arrijne te perkthehen ashtu siç eshte ne te vertete.Dhe qe te mos humbase kuptimi i vertete e faljes perdoret gjuha arabe ...Por nje gje e tille duhet nderruar,dhe me sa di une deri para ca vitesh dhe turqia perdorte gjuhan arabe kurse tani falen ne gjuhen e tyre.Keshtu qe perderisa ata e kane bere nje gje te tille dhe ne shqiperi duhet te behet.
    Seshte vertet qe turqit ekane kthyer faljen ne gjuhen tyre.

Edhe dicka shume gjuhe kane ndryshuar nga origjina e tyre e vjeter psh dhe turqishtja e sotme nuk eshte njesoj me gjuhen qe flisnin osmallinjte.Po keshtu disa gjuhe kane vdekur si latinishtja etj.Pra gjuha e kuranit eshte gjuha letrare qe flitet neper shkolla dhe ska ndryshuar aspak nga koha e profetit Muhamed .as e deri ne kohen e sotme.Nese kurani do te ishte ne gjuhe tjeter ose do perkthehej dhe njerzit do faleshin ne gjuhet tyre qe dita dites pesojne ndryshime si ne garamtike morfologji dhe sintakse atehere do kishin dale shume probleme sic i kane dale kristianve qe ne biblen etyre gjendet shume kundershtime.Pra kurani eshte dhe do te mbetet ne arabisht per te qene unik(i vetem) per te gjihte muslimanet e botes pavarsisht se cjane shqiptare arabe turq gjermane kineze amerikane etj.Dhe eshte i vetmi liber qe s'ka ndryshime nga origjinaliteti dhe futje te duar e njerzve ne te .Jo sic eshte bere me librat e tjere qe me shume gjen fjale njerzish se fjale profetesh.

ABC Maska e bicjani
    Anëtarësuar
    18-03-2003
    Vendndodhja
    poshte gjallices
    Postime
    130
    Mund edhe te jem gabuar per ate qe turqit falen gjuhen e tyre por une keshtu e dija.Do pyes per kete.
    .................................................. ..........

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga bicjani
    Mund edhe te jem gabuar per ate qe turqit falen gjuhen e tyre por une keshtu e dija.Do pyes per kete.
    Ne vitet 30-40 ne mos gabohem , ezani thirresh ne turqisht. Tani eshte rregulluar sepse ai ka qene me duket urdher i Ataturkut qe mos te thiresh ne arabisht.

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Mu kujtua sot si padashje kur nje person i tha tjetrit o Zoti filan.

Thashe kjo eshte argumnet qe Kuranin smund ta perkthesh dot ne shqip 100% sepse Zot i thuhet njeriut Zot i thuhet Krijuesit.Kurse fjala Allah spedoret per njerzit.

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anëtarësuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90

Re: lexuese...........

Postuar më parë nga Traboini
    Nuk ma merr mendja se do te merrish pergjegje direkte nga keta njerez. Cka do te gjejsh me bollek eshte ofendime, propagande, peqeshje, shamje dhe ofendime.
    Sic e di une muslimaneve nuk u eshte e lejuar te luten ne tjera gjuhe, pos ne gjuhen e Muhamedit. Kete pyetje e kam parashtruar disa here, bile edhe nja dy-tre klerikeve musliman, por pa sukses.
    Para pak minutave ne subjektin "A ka te konvertuar ketu" te lutem lexoje, njifare Shkupjani e peruli Skenderbeun duke e bere halabak. Dje Papen e quan te flliqur. Kurse pjesa tjeter kryesisht merret me gabimet ne Librat e Shenjet te feve tjera. Kurani eshte i perfektshe. Neve jami te gjithe te mashtruar.

Prandaj nese kerkon dialog pa citime nga Kurani, por pergjegje te qarte dhe te drejte, atehere GOOD LUCK.........

Te pershendes perzemersisht................
    respekto te te respektojne.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Anëtarësuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar më parë nga Lexusja_1963
    Nejse Klevis, ai eshte mendimi i jot personal , por nuk ma shkon mendja se me ate mendimin, apo ajo ide e jotja te perfaqesoje gjithe myslymanet ne forum . Megjithate them ti degjojm dhe te tjeret , se cfare do thojne . Une e kam degjuar dhe lutjen ne Shqip , dhe per mua tingellon shume bukur , dhe fjalet i jane perkthyer te gjitha , dhe nuk ka pas ndonje problem ne vitet e para te demokracise , kur hoxha ne xhamin e Tiranes u falte me ze te larte ne ditet e bajramit ne gjuhen SHQIP . Pse u deformua ajo lutje dhe tani lutja behet ne gjuhen arabe ? Me the se ne komunitetin tuaj myslyman eshte e vertet se nuk keni italjan sepse Italjanet jane katolik , por nuk e perjashtoj mundesine se keni pas ose dhe mund te keni Arab ose Turq , nga te cilet mund te merni eksperinc ne drejtim te fese myslymane . Dhe mendoj sepse dhe fryma e nje te huaji mund te jet dhe nje shkak i lutjes ne gjuhen e tyre . Me kete ide edhe mund te gaboj , por ky eshte vetem nje dyshim , mos ma keqkuptoni ju lutem .
    hi lexuese,.........
    thenia e hoxhes nga gjuha shqip u rikthye ne arabisht nuk u deformua,me te vertete ti lutesh zotit ne gjuhen tende eshte bukur por nje mysliman nuk ben cfare i vjen atij e bukur pasi une shume mire do te kisha deshire te pia alkol pra nje mysliman ben cka i vjen zotit e bukur ,dhe lutja me e bukur tek zoti eshte ne gjuhen qe ai zgjodhi pra ne arabisht,e di qe do te pyesesh pse kurani zbriti arabisht por do me duhet shume kohe qe te ta shpjegoja nese ke deshire ta mesosh mund ta lexosh ne inernet ose ne ndonje liber,pastaj po ta shohesh mire islami ta ka lene mundesine ti kerkosh zotit edhe ne shqip pra kjo mundesi eshte duaja dhe mund ta besh shume mire ne shqip,kurse persa i perket bibles ajo lexohet ne shume gjuhe sepse nuk ka nje liber origjinal pasi bibla e pare eshte greqisht dhe krisht eshte izraelian qe qe ndryshon me kuranin.kuranin ne shqip nuk mund ta perkthesh vetem mund ta pershtatesh dhe kjo sjell edhe lutja juaj ne shqip eshte reduktuar ne krahasim me ate ne arabisht ose me qarte kurre ne shqip kurani nuk htote ate cka thote ne arabisht e kjo vjen per vete botekuptimin e fjaleve ne te dy gjuhet.keshtu pra,
    mund te te them dickA....................
    ty me te vertete te vret kaq shume perdorimi i fjaleve arabisht ne lutjet e shqiptareve kur sheh qe shqiperise po i humb gjithcka edhe traditat me te mira po humbin kur sheh qe shqipe eshte mbushur me fjale te huaja,kur shqiptaret nuk sillen me si shqiptare por ndikohen nga koha kaq shpejt,deshe te thoja qe dashuria per gjuhen nuk tregohet tek lutja qe ti kerkon te dishe pse eshte ne arabisht pasi ajo ashtu eshte ne te gjithe boten e ashtu do te jete deri ne fund te saj(te botes e kam llafen)nese do vertete te miren e shqiperise ka shume probleme per te cilet duhet te flasim,jane mbushur rruget me vajza shqiptare jane mbushur burgjet me shqiptare kudo ne te gjithe europen keshtu eshte,keto jane halle lexuese nese ke deshire te flasesh me te vertete per te miren e shqiperise nese shtyn vetem kohen ben gabim atehere.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Anëtarësuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar më parë nga inspektori
    ne fakt kjo pyetje me ka lodhur dhe mua ,por pergjigjet qe kam marre nuk arrine te me bindin,ndaj megjithse jam mysliman,nuk shkoj as ne xhami as ne kishe(sepse nuk besoj ne njerez,prifti e hoxha,aq me keq qe hoxha flet ne arabisht e se di ne me shan a me uron).feja asnjeher nuk i ka sherbyer misionit te saj por veç probleme ka sjelle.nen petkun e saj fshihen shume mistere.
    ne fakt diçka me habit,vendet myslimane megjithse te pasura nga natyra,jetonje ne dite te hallit.pse ndodh kjo???
    po pres ndonje pergjigje,kush te kete mundesi ......

sa mysliman je e tregon ylli qe mban dhe dija qe ke per islamin.qe te flasesh per hoxhen duhet te dish njehere funksionin e tij gje qe nuk e di dhe persa i perket vendeve myslimane ashtu kane per te ngelur gjithmone po te kete mysliman ashtu si ti dhe po nuk e kthyen koken me te vertete nga fea nga islami pra.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Sa per dijeni ,mua tek nje person nuk me intereson fare se cfare feje ka, por me intereson se a ka permasa njerzish , a eshte njeri me llogjik e i sinqert, car do race te jete myslyman katolik ortodks jude etj . Une kete pyetje qe bera nuk e bera te shtyj kohen , por kisha nje qellim .
    Me kujtohet andej nag viti 1993 ne Shkoder kur kunati im , pagoj nje dore lek per ta cuar djalin e tij te mesonte per hoxhe .
    Ne ate shkolle i mesonte nje kosovar i cili kishte studjuar ne Meke per haxhi . Nje dite prej ditesh djali 11 vjec vjen duke qare ne shpi , dhe i tha te jatit se me ka rrahur hoxha dhe me ka share nga nena . Cohet kunati dhe shkon e takohet me hoxhen i cili kishte studjuar per Haxhi .
    Dhe fillon debati ku, kunati ishte bere shume nervoz. É pyet pse ma ke rrah djalin ? Ai i thote se nuk kishte mesuar akoma arabisht te falet .
    Po gruja ime cfare faji pati per kete gje . U bera me nerva tha , dhe me shpetoj ajo fjale . Athu ky eshte vertet nje Haxhi . jo kurre.
    Cfare pergjigje mund ti japesh kesaj skene ti?
    Ku beson tek feja , e con femijen te studjoj per hoxhe , dhe ta rrahin e ta shajne haxhit qe kan studju ne Meka , sepse duhet se sben te zoterosh nje gjuhe tjeter per ta njohur zotin apo allahun e per tju falur atij .
    Kjo eshte dicka qe i kalon gjuhen e llogjikes .
    Me vjen shume keq , ndoshta ju ashtu e kuptoni , une me llogjiken time them se nuk eshte e drejte .

Pershendetje
    Përmbi za, që lëshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar më parë nga klevis2000
    Mu kujtua sot si padashje kur nje person i tha tjetrit o Zoti filan.

Thashe kjo eshte argumnet qe Kuranin smund ta perkthesh dot ne shqip 100% sepse Zot i thuhet njeriut Zot i thuhet Krijuesit.Kurse fjala Allah spedoret per njerzit.
    E di pse i thone njeriut zoteri ose zoti filan, sepse njeriu eshte krijuar ne nje shembellese me Perendine, Zotin e vertete. Kurse Allah nuk mund ti thone njeriut sepse Allau nuk ka te beje me Zotin e vertet Krijues, me Perendine e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit.

Anëtarësuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar më parë nga Lexusja_1963
    Sa per dijeni ,mua tek nje person nuk me intereson fare se cfare feje ka, por me intereson se a ka permasa njerzish , a eshte njeri me llogjik e i sinqert, car do race te jete myslyman katolik ortodks jude etj . Une kete pyetje qe bera nuk e bera te shtyj kohen , por kisha nje qellim .
    Me kujtohet andej nag viti 1993 ne Shkoder kur kunati im , pagoj nje dore lek per ta cuar djalin e tij te mesonte per hoxhe .
    Ne ate shkolle i mesonte nje kosovar i cili kishte studjuar ne Meke per haxhi . Nje dite prej ditesh djali 11 vjec vjen duke qare ne shpi , dhe i tha te jatit se me ka rrahur hoxha dhe me ka share nga nena . Cohet kunati dhe shkon e takohet me hoxhen i cili kishte studjuar per Haxhi .
    Dhe fillon debati ku, kunati ishte bere shume nervoz. É pyet pse ma ke rrah djalin ? Ai i thote se nuk kishte mesuar akoma arabisht te falet .
    Po gruja ime cfare faji pati per kete gje . U bera me nerva tha , dhe me shpetoj ajo fjale . Athu ky eshte vertet nje Haxhi . jo kurre.
    Cfare pergjigje mund ti japesh kesaj skene ti?
    Ku beson tek feja , e con femijen te studjoj per hoxhe , dhe ta rrahin e ta shajne haxhit qe kan studju ne Meka , sepse duhet se sben te zoterosh nje gjuhe tjeter per ta njohur zotin apo allahun e per tju falur atij .
    Kjo eshte dicka qe i kalon gjuhen e llogjikes .
    Me vjen shume keq , ndoshta ju ashtu e kuptoni , une me llogjiken time them se nuk eshte e drejte .

Pershendetje
    pershendetje.........
    per cka the jam shume dakort me ty as une nuk do ta dergoja femijen tim atje,por nje rast kurr nuk simbolizon nje njeri dhe as nje njeri kurr nuk simbolizon nje komunitet te tere pasi te nisemi keshtu femite nuk duhet ti cojme askund pasi kete gje shume mire mund ta bej edhe prifti edhe nje mesues shkolle apo jo?pastaj shikoje pak te vjen mire kur ne shqiptareve na therrasin hajdut kriminel pa na njohur vetem sepse disa shqiptare te tjere kane bere pislleqe jo,atehere edhe ne duhet te bejme kujdes pergjithcka nuk mund te shash nje pupull per disa persona,ne islam derjtesia eshte baza e gjithckaje dhe pikerisht ajo (drejtesia )me ka terhequr qe te behem mysliman,por shume gjera nuk mesohen duke pyetur sidomos ne forum por duke lexuar duke bere nickun tend lexuese.
    befsh qef.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •