Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 70
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga Lexusja_1963
    Nejse Klevis, ai eshte mendimi i jot personal , por nuk ma shkon mendja se me ate mendimin, apo ajo ide e jotja te perfaqesoje gjithe myslymanet ne forum . Megjithate them ti degjojm dhe te tjeret , se cfare do thojne . Une e kam degjuar dhe lutjen ne Shqip , dhe per mua tingellon shume bukur , dhe fjalet i jane perkthyer te gjitha , dhe nuk ka pas ndonje problem ne vitet e para te demokracise , kur hoxha ne xhamin e Tiranes u falte me ze te larte ne ditet e bajramit ne gjuhen SHQIP . Pse u deformua ajo lutje dhe tani lutja behet ne gjuhen arabe ? Me the se ne komunitetin tuaj myslyman eshte e vertet se nuk keni italjan sepse Italjanet jane katolik , por nuk e perjashtoj mundesine se keni pas ose dhe mund te keni Arab ose Turq , nga te cilet mund te merni eksperinc ne drejtim te fese myslymane . Dhe mendoj sepse dhe fryma e nje te huaji mund te jet dhe nje shkak i lutjes ne gjuhen e tyre . Me kete ide edhe mund te gaboj , por ky eshte vetem nje dyshim , mos ma keqkuptoni ju lutem .
    Lexuese sme vjen mire qe me thua qe berja e faljes ne gjuhen arabe eshte ndonje fryme nga ndonje i huaj sepse ti e di mire qe kurani eshte ne arabisht dhe une nuk te solla asnje argument nga kurani meqe doje vetem argumnetin llogjik duke respektuar kerkesen tende.Tani nese do argumnet nga kurani ti bie dhe pse krishteret u bene xheloze pse zbriti shpallja ne gjuhen arabe.vteme duhet me pas kujdes se feja Islame nuk predikon asimilim gjuhe ose njerzish sepse Zoti eka permndur ne kuran egzistnecen e gjuhes se ndryshme.Do kisha qejf te me degjoje njeher mua duke te folur shqip pre fene islame ndoshta dhe do te qaje me lot ndoshta gaboj nuk e di sa e prekshme je por edhe mund te gaboj .Por kam shume besim tek vetja si ia shtrengove doren katolikeve po te njeten gje do beje dhe me nje muslimane megjithese ndryshimi katolikicizem islam eshte shume i madh persa i perket konceptit te Zotit dhe pranimit te jezusit si profet dhe njeri.

Postuar më parë nga klevis2000
    Lexuese sme vjen mire qe me thua qe berja e faljes ne gjuhen arabe eshte ndonje fryme nga ndonje i huaj sepse ti e di mire qe kurani eshte ne arabisht dhe une nuk te solla asnje argument nga kurani meqe doje vetem argumnetin llogjik duke respektuar kerkesen tende.Tani nese do argumnet nga kurani ti bie dhe pse krishteret u bene xheloze pse zbriti shpallja ne gjuhen arabe.vteme duhet me pas kujdes se feja Islame nuk predikon asimilim gjuhe ose njerzish sepse Zoti eka permndur ne kuran egzistnecen e gjuhes se ndryshme.Do kisha qejf te me degjoje njeher mua duke te folur shqip pre fene islame ndoshta dhe do te qaje me lot ndoshta gaboj nuk e di sa e prekshme je por edhe mund te gaboj .Por kam shume besim tek vetja si ia shtrengove doren katolikeve po te njeten gje do beje dhe me nje muslimane megjithese ndryshimi katolikicizem islam eshte shume i madh persa i perket konceptit te Zotit dhe pranimit te jezusit si profet dhe njeri.
    Ne qofte se ne Kuran thohet se lutja duhet te behet vetem ne gjuhen Arabe une jam dakort .
    Por ne qofte se kurani nuk e thote kete gje , atehere pse mos te lutemi ne gjuhen tone ?
    Përmbi za, që lëshon bylbyli,
    Gjuha shqipe m'shungullon,

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga Lexusja_1963
    Kete qe the , e ke lexuar ne kuran apo eshte nje mendim i joti ?
    sikur sdoje nga kurani versete

37. Dhe ashtu, Ne e shpallën atë (Kur'anin) kushtetutë në arabisht. E nëse ti pasi të kanë ardhur argumente të qarta, shkon pas dëshirave të tyre, ti nuk ke prej All-llahut as ndihmë as mbrojtje.

{Të shpallëm) Me gjuhë të kulluar arabe

lexuese tek keto faqet ke dicka ne lidhje me kuranin
    http://www.harunyahya.com/other/alba...lite_p1_01.php

http://www.harunyahya.com/m_books.php
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 08-01-2004 më 17:28

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-12-2003
    Vendndodhja
    france
    Postime
    10
    ktu ka gallate..

i/e regjistruar Maska e Rialda
    Anëtarësuar
    07-06-2003
    Vendndodhja
    Diku neper bote
    Postime
    12
    Une dicka nuk po e kam te qarte tek pyetja. Tani ju doni te dini pse ne lutemi ne gjuhen arabe , apo pse falemi ne gjuhen arabe, sepse keto dy gjera ndryshojne nuk jane njesoj. Megjithate une po pergjigjem per te dyja.
    Ne muslimanet lutemi ( bejme dua ) ne gjuhen arabe, sepse kjo gjuhe eshte shume e gjere dhe arrijme qe te shprehemi me mire, por lejohet qe te lutemi ne gjuhen shqipe. Ka shume lutje te perkthyera ne shqip per ato te cilet nuk arrijne qe ti theksojne fjalet ne arabisht. Por persa na perket ne te rijve muslimane e kemi shume te lehte qe lutjet ti bejme ne arabisht pasi qe eshte gjuha e Kur'anit dhe e perdorim per dite dhe gjithashtu shume prej nesh ja di kuptimin ketyre lutjeve shume me mire se nje tjeter qe nuk e di gjuhen arabe, sepse sic e kishin theksuar edhe me lart nuk mund ti perkthesh fjale per fjale ne shqip por ama i jep nje kuptim.
    Kurse persa i perket faljes kjo ka te beje me namazin qe besimtari duhet te falet pese here ne dite. Ky namaz ose kjo falje behet ne gjuhen arabe, sepse pervec te tjerave permban edhe sure nga Kur'ani dhe sic dihet Kur'ani ka zbritur ne gjuhen arabe.
    Edhe dicka tjeter Allahu eshte krijuasi i gjithesise, eshte krijuasi i te tera gjerave qe ndodhen ne toke dhe ne qiell, eshte krijuasi i te gjitha gjuheve dhe nje musliman nqse lutjen e ben ne gjuhen shqipe Allahu e kupton, sepse ai e di se cfare kemi ne zemrat tona, keshtu qe ne cfare do lloj gjuhe qe te behet lutja eshte e lejuar dhe e kuptuar nga Allahu xh.sh.
    Rialda

:^qershi

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    Feja ne shqiperi gjithmon esht ngateruar me besimin te zoti. Fatkeqsisht kjo nga qe njerzit qe perhapinin besimin ne shqiperi vite me par ishte thjesht conquestador fetar qe ishin te varur drejtperdrejt nga interesat greke, turke apo italiane. Asnjera prej feve dhe asnje klerik ne shqiperi nuk predikon gjera qe kan te bejn me probleme te perditshme per njerzit. Te gjith flasin dogma dhe bejn propaganden e qarqeve nga te cilat jan te varur. Njerzit e thjesht, besimtaret nuk din se cbejn kur peshperisin flaj qe nuk ua din kuptmet. Ky esht thjesht nje besim i verber aspak i ndryshem nga sektet e lunatikve qe i krijon njerzve shpresa te rreme dhe i shpie ata ne besime aq te forta sa qe arrijn te bejn vrasje megjith ndergjegje ne emer te Zotit.

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Postuar më parë nga Mision
    Lexusja 1963 nese mendon qe shqiptaret duhet te falen shqipe mendoj qe gabon sepse ATI ka vendosur qe ai i cili pranon fene Islame te falet me gjuhen e Kuranit e cila gjuhe dallohet prej gjuhes arabe. E sa per lutje ne gjuhen shqipe pajtohem me ty plotesisht,eshte nje dhurate e bukur prej Zotit gjuha shqipe.
    Une kete e thace ne fillim. kam pyetur muftiun e Ulqinit veren e kaluar kur ishet ne washington, kete pyetje dhe mu pergjegj ne te njejten menyre si ti Mision. Te thom te drejten as qe e shoh kete pune teper problem, nese vlen per krejt boten islamike pse jo edhe per shqiptaret.

i/e regjistruar Maska e Oltjon
    Anëtarësuar
    20-09-2002
    Vendndodhja
    Bolingbrook, Illinois
    Postime
    8
    Drejtuar: Lexusja 1963.

Rreth pyetjes tende se perse lutjet drejtuar zotit shpesh behen ne gjuhe jo-amnore jo vetem tek Shqipetaret por tek gati te gjitha kulturat botrore ne nje epoke apo tjeter eshte pare se feja eshte pjese e pandare e kultures se nje populli, dhe neper shekuj popujt me kultura me te zhvilluara gjithnje kan dashur qe te arrijn te konvertojne te tjeret nen kulturen e tyre.

Njera prej pikave te cilen une percmoj tek fete e organizuara ne mase eshte fakti se pjesa me e madhe e publikimeve "hyjnore" permbajne vecse relike te kulturave ne te cilat ato u zhvilluan. Si me fene kristiane e cila konvertoi kontinente te tera me dhune apo me futjen e nje kulture me te perparuar, po ashtu edhe me fene muslimane e cila u perhap me pushtimet Arabe e Turke nje pyetje shfaqet te pakten te mua si individ. Sa e korruptuar eshte feja me interesa kombetare?

Nuk para merrem shum me kuvendime rreth fese sepse nuk dua te ndez gjakrat me njerez te cilet jane lindur me biblen ose kuranin tek koka e krevatit e nuk pranojne mendimet e te tjereve por sipas meje cdo njeri duhet te gjeje menyren e tij per te komunikuar me zotin. Nuk mendoj se ndjenjat e lutjet e mia kujdrejt zotit mund ti gjej ne ndonje liber sado me pozite qofte. Pra sipas opinionit tim njeriun e ndershem nuk e ben falja me 5 vakte, vajtja ne kishe apo xhami, dhe kurajo per te mbajtur nje muaj te tere ramazani por veprat me te cilat ai ose ajo njihet ne shoqeri.

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    OLTJON UNE SKAM LINDUR ME KURAN TEK KOKA EKAM PRANUAR FENE ISLAME OSE ME MIRE KAM FILLUAR TE FALEM NE MOSHEN 19 VJECARE.
    Por ajo qe doja te thoja eshte se shume njerez pretendojne qe Zotin ta lusin sipas metodes se tyre te besimit nuk e di pse duan kete lidhje kur dihet qe Zoti eshte ai qe i orienton njerzit si ato ti luten sepse me kete teori do dilnim qe secili njeri te shpikte nje fe dhe nje mynyre lutjeje te cilen e kishte qejf vete.Mirepo Meqe feja eshte hyjnore dhe duhet patjeter qe ajo te jete shpallje prej Zotit dhe jo e shpikur prej njerzve ose mendjes se tyre.Pastaj i dashur feja nuk eshte vetem falje ajo te meson si te jetosh pra per fene islame ekam fjalen nga lindja e njeriut deri ne vdekje dhe mbas asaj. hyn ne cdo pjese te jetes se njeriut qe njeriut mos ngelet i hutuar ndaj fatkeqesive dhe problemeve jetesore .Pra koncepti fese nuk eshte vetem falu Zotit bej mire mos vidh etj .keto jane nje pjese shume vogel e saj .
    megjithate feja duket ne ate cka ajo predikon nese eshte fe e vertete predikon besim ne nje Zot te vetem dhe largim nga ato gjera qe e eshkatarrojne trupin dhe shpirtin njerzor.per me shume eshte nje teme kush eshte feja hyjnore hudhi nje sy per clodhje lol me respekt klevi

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Lexuese!
    Falja mund te behet vetem ne gjuhen arabe pasi nese e perkthen kuranin shqip eshte e pamundur ti japesh atij kuptimin e vertete per shkak se nje liber hyjnor nuk mund te perkthehet duku u pershtatur.
    Mendimi im eshte ky:" Ne falje duhet te lexohet kuran, dhe ky kuran zbriti ne gjuhen Arabe, dhe nese lexohet shqip quhet se lexovbe nje perkthim apo pershtatje kurani dhe asgje me shume.
    Ndersa per lutjen Zoti thote"Mu lutni mua qe tju pergjigjem" pra skq rendesi gjuha fare, lutu si te kesh qef. Besoj se falja ndryshon nga lutja pasi lutja eshte nje kerkese qe i ben krijuesit per nevojat e tua qe ke. ndersa falja eshte obligim ndaj krijuesit dhe do te behet sipas normave te Tij.(zotit).
    Ndersa perse Theni Allah? Themi sepse eshte emri me i paster i zotit.Perse? Se psh mund te thuash Zot i shtepise apo jo? por ama Allah i shtepise nuk perdoret kund ne asnje vend e asnje gjuhe.
    Kaq per tani uroj te me kesh kuptuar.
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •