Lexuese sme vjen mire qe me thua qe berja e faljes ne gjuhen arabe eshte ndonje fryme nga ndonje i huaj sepse ti e di mire qe kurani eshte ne arabisht dhe une nuk te solla asnje argument nga kurani meqe doje vetem argumnetin llogjik duke respektuar kerkesen tende.Tani nese do argumnet nga kurani ti bie dhe pse krishteret u bene xheloze pse zbriti shpallja ne gjuhen arabe.vteme duhet me pas kujdes se feja Islame nuk predikon asimilim gjuhe ose njerzish sepse Zoti eka permndur ne kuran egzistnecen e gjuhes se ndryshme.Do kisha qejf te me degjoje njeher mua duke te folur shqip pre fene islame ndoshta dhe do te qaje me lot ndoshta gaboj nuk e di sa e prekshme je por edhe mund te gaboj .Por kam shume besim tek vetja si ia shtrengove doren katolikeve po te njeten gje do beje dhe me nje muslimane megjithese ndryshimi katolikicizem islam eshte shume i madh persa i perket konceptit te Zotit dhe pranimit te jezusit si profet dhe njeri.Postuar më parë nga Lexusja_1963
Nejse Klevis, ai eshte mendimi i jot personal , por nuk ma shkon mendja se me ate mendimin, apo ajo ide e jotja te perfaqesoje gjithe myslymanet ne forum . Megjithate them ti degjojm dhe te tjeret , se cfare do thojne . Une e kam degjuar dhe lutjen ne Shqip , dhe per mua tingellon shume bukur , dhe fjalet i jane perkthyer te gjitha , dhe nuk ka pas ndonje problem ne vitet e para te demokracise , kur hoxha ne xhamin e Tiranes u falte me ze te larte ne ditet e bajramit ne gjuhen SHQIP . Pse u deformua ajo lutje dhe tani lutja behet ne gjuhen arabe ? Me the se ne komunitetin tuaj myslyman eshte e vertet se nuk keni italjan sepse Italjanet jane katolik , por nuk e perjashtoj mundesine se keni pas ose dhe mund te keni Arab ose Turq , nga te cilet mund te merni eksperinc ne drejtim te fese myslymane . Dhe mendoj sepse dhe fryma e nje te huaji mund te jet dhe nje shkak i lutjes ne gjuhen e tyre . Me kete ide edhe mund te gaboj , por ky eshte vetem nje dyshim , mos ma keqkuptoni ju lutem .
Krijoni Kontakt