Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 70
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga deshmuesi
    E di pse i thone njeriut zoteri ose zoti filan, sepse njeriu eshte krijuar ne nje shembellese me Perendine, Zotin e vertete. Kurse Allah nuk mund ti thone njeriut sepse Allau nuk ka te beje me Zotin e vertet Krijues, me Perendine e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit.
    Kur po filloja te shkoja ne xhami po thoja kot kam ikur ne kishe dikur sepse atje adhurohesh jezusi por me vone e kuptova sepse kjo do te me duhet per ti treguar vete kristianeve se kush e eshte verteta rreth jezusit dhe bibles dhe mynyres se si ato e besojne Zotin.

Kuptimi nuk eshte ai qe i jepni ju kristianet.Sepse ju thoni qe njeriu eshte krijuar sipas shebelltyres se Zotit dhe ateher per shkak te kesaj thenie e merrni njeriun dhe ebni Zot.

Kuptimi eshte qe njeriu ka disa cilesi qe ne kuptimin gjuhesor i ka dhe Zoti por ne kuptimin real ato jane ndryshe.

Psh themi njeriu shikon po keshtu themi qe dhe Zoti sheh porse shikimi i Zotit eshte absolut dhe i pakufizuar kurse njeriu eshte i kufizuar ne shikim .Themi Zoti degjon dhe njeriu degjon por keto ndryshojne ne realitetin e tyre.Themi qe Jemi ne dore te Zotit por kuptimi i ralte e dores se Zotit nuk mund te imagjinohet sepse qiejt dhe toka eshte si therrime ne dore te Zotit pra ne si njerez se imagjinojme dot gjithesine ateher si mundet te imagjinojme dicka me te madhe se gjithesia.Pra ne i marrim keto cilesi ne kuptimin gjuhesor kurse ne kuptimin real ato jane krejt ndryshe qe mendja jone smundet ti perceptoje dot.

Besoj se me kuptove deshmues pra nuk njeriu Zot e as Zoti njeri por disa cilesi te njeriut ne kuptimin gjuhesor dhe jo ne ate te realitetit.

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anëtarësuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar më parë nga deshmuesi
    E di pse i thone njeriut zoteri ose zoti filan, sepse njeriu eshte krijuar ne nje shembellese me Perendine, Zotin e vertete. Kurse Allah nuk mund ti thone njeriut sepse Allau nuk ka te beje me Zotin e vertet Krijues, me Perendine e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit.
    kjo eshte me te veretete pergjigja me llogjike qe mund te japi nje kristian si ty,po te siha kristian nuk do te pranoja kurre ty si te tille,ne cvend ne bibel e ke lexuar ate qe the pasi kam deshire ta lexoj edhe une e ta ruaj ta mbaj gjithmone me vete se do te me duhet shume me vone,deshmues nese te pyes se cdo me thene fjala ALLAH do te dish me me kthyer pergjigje besoj se jo megjithate po te pyes dhe po pres pergjigje.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-01-2004
    Vendndodhja
    ulqin
    Postime
    27
    postimi i 60 i cili eshte bere nga lexuesja 1963 nese shikohet dhe lexohet me vemendja do te verehet qe nuk eshte aspak i vertete sepse qe ne fillim verehen gabimet e saj. nuk ekziston asnje shkolle ne bote per haxhi pra as ne mekke sepse haxhi quhet njeriu i cili e viziton qaben ne kohen e haxhit dhe qe i kryen ritet fetare ne lidhje me obligimin ne fjale. ai pelegrin nuk viziton asnje shkolle dhe as qe merr ndonje njohuri pervec udhezimeve te cilet u jepen te gjithe pelegrineve ne menyre qe ta kene me te lehte kryerjen e ketij urdheri fetar i cili kryhet vetem nese ekziston aftesia fizike,mundesia ekonomike dhe patjeter vullneti i zotit dhe deshira e njeriut. me kete qe thashe mendoj dhe arsyetoj mendimin tim se ajo qe tha lexuesja nuk eshte e vertete e nese eshte te na tregoje me konkretisht dicka. po edhe sikur te jete une pajtohem me ate se feja nuk gjykohet nga veprimet e njerezve qe i perkasin asaj feje por gjykohet ne baze te asaj se cka permbajne ligjet dhe detyrat e fese dhe prap them se nese ka qene e vertete ajo qe ka thene lexuesja, ai hoxhe nuk e ka pasur obligim fetar qe ta rrahe femiun ngase nuk ka mesuar por me plot bindje besoj se ai postim prej fillimit deri ne fund nuk eshte aspak i vertete.

gjithashtu do ti thoja lexueses se islami. krishterimi, judaizmi etj nuk jane raca por jane fe

i/e regjistruar Maska e Jesushaus
    Anëtarësuar
    05-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    271
    Postuar më parë nga jim_morrison3
    kjo eshte me te veretete pergjigja me llogjike qe mund te japi nje kristian si ty,po te siha kristian nuk do te pranoja kurre ty si te tille,ne cvend ne bibel e ke lexuar ate qe the pasi kam deshire ta lexoj edhe une e ta ruaj ta mbaj gjithmone me vete se do te me duhet shume me vone,deshmues nese te pyes se cdo me thene fjala ALLAH do te dish me me kthyer pergjigje besoj se jo megjithate po te pyes dhe po pres pergjigje.
    me fal qe po nderhy, se pyetja ishte per deshmuesin.
    nje sqarim i vogel:
    allahu ishte nje nga 360 perendite qe besonin arabet ne kohen e muhametit. Allahu kishte tre vajza, al-lat, al-uzza dhe al-manat. Te gjitha Perendite ishin ne qabe brenda, ca prej guri dhe ca prej druri e balte. Muhameti i hoqi te gjitha keto perendi dhe tha allahu eshte me i madhi (allahu hyqber ose allahu akbar), pra me i madhe se idhujt e tjere.
    Pra nga nje idhull, allahu na u be zot. Nuk dihet se cfare ka mbetur ne qabe, nuk dihet a i hoqi te gjithe idhujt muhameti nga qabja apo jo. Ka shume ide mbi emrin allah, ca thone qe eshte i njejti emer i Perendise Elohim, por shume gjuhetare dhe arkeologe e mohojne kete gje, me nje fjale thone qe ska asnje lidhje me Perendine (ELOHIM). Kaq kisha, sa per sqarim.

Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!!
    Ditët e njeriut janë si bari;
    ai lulëzon si lulja e fushës;
    në qoftë se era i kalon sipër,
    ai nuk është më dhe vendi i tij nuk njihet më.
    Por mirësia e Zotit vazhdon nga përjetësia në përjetësi
    për ata që kanë frikë prej tij,
    dhe drejtësia e tij për bijtë e bijve,
    për ata që respektojnë besëlidhjen e tij
    dhe mbajnë në mendje urdhërimet e tij
    për t`i zbatuar në praktikë.

Psalmi 103

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga Jesushaus
    nje sqarim i vogel:
    allahu ishte nje nga 360 perendite qe besonin arabet ne kohen e muhametit. Allahu kishte tre vajza, al-lat, al-uzza dhe al-manat. Te gjitha Perendite ishin ne qabe brenda, ca prej guri dhe ca prej druri e balte. Muhameti i hoqi te gjitha keto perendi dhe tha allahu eshte me i madhi (allahu hyqber ose allahu akbar), pra me i madhe se idhujt e tjere.
    Pra nga nje idhull, allahu na u be zot. Nuk dihet se cfare ka mbetur ne qabe, nuk dihet a i hoqi te gjithe idhujt muhameti nga qabja apo jo. Ka shume ide mbi emrin allah, ca thone qe eshte i njejti emer i Perendise Elohim, por shume gjuhetare dhe arkeologe e mohojne kete gje, me nje fjale thone qe ska asnje lidhje me Perendine (ELOHIM). Kaq kisha, sa per sqarim.

Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!!
    prape ju ?!!!

Fjala Allah vjen nga vete Testamenti i vjeter nga hebraishtja.

Elohim = Allah .

Kuran 3:2

Allâhu la ilaha ila huwal hayyul qayyum--->ne arabisht

Elohim, ein eloh mibaladaiv, ha-Chai, ha-Qayam ---> ne hebraisht

All-llahu është Një, e nuk ka të adhuruar (Zot) pos tij, është i përjetshëm mbikëqyrës

Genesis 1:1
    B'reshit bara ELOHIM et ha-shama'im, V'et ha-arets.
    Në fillim Perëndia krijoi qiejt dhe tokën

Robert Oshana's Online Introduction to Basic Assyrian Aramaic, http://learnassyrian.com.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anëtarësuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar më parë nga Jesushaus
    nje sqarim i vogel:

Zoti ju bekofte!!
    Jezusi ju do!!!
    jo bere mire qe nderhyre,ne radhe te pare nuk e ka perdor pejgamberi emrin allah por vete allahu atij i pelqen qe ne ta qujame keshtu,dhe kjo nuk le asnje vend per asnje studiues te studioj prejardhjen e tij pasi te gjithe e kane studiuar mire kuranin dhe skan arritur kurre te thone qe eshte liber njerzor apo jo.persa i perket idhujve te tjere qe pejgamberi ka hequr nga kabja eshte shume e qarte arsyeja,pasi nuk ishin gje vetem se objekte dhe ne islam thelbi i gjithckaje eshte teuhidi pra zoti nje.dhe po ta shohesh vete arabet e asaj kohe po ti pyesje se ku besonin thonin kemi shum zotra ne toke dhe nje ne qiell,po ti pyesje se kur ishin keq kujt i drejtoheshin ata thoshin ati ne qiell por nepemjet ketyre ne toke,mentalitet i gabuar i gabuar apo jo?keshtu pra fjala allah eshte emri qe vet krijuesi pelqen ti therrasim pastaj nese ti edhe shume te tjere nuk e besoj ajo eshte pune tjeter.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-08-2003
    Vendndodhja
    Austri
    Postime
    38
    Pershendetje.

Se pari dua te them se vertet me pelqej pyetja qe eshte parashtruar!

Mendimi imë mbështetet plotsisht me mendimin e z. KELVIS2000 dhe skam qka e zgjas ma shum asnje te vetmen fjal.
    E shfrytzoj rastin ketu te ju pershendes z. KELVIS2000. dhe ju lus te mi pranoni pershendetjet e mija te perzemerta per ju, edhe pse sju njoh fare.

Ketu vetum po vertetoj se vertet nuk mundet te perkthehet KUR'AN-I bukfalisht ne gjuhen ton, ne shqipen qe shum e dua.
    Dhe dua te ju tregoj se edhe vet une I_DREJTI kam dyshuar ne ket drejtim deri para pak vitev, por meqense vllau qe gjindet ne Arabi per sa e sa vite, dhe kreu fakultetin e gjuhes Arabe me tregoj SI I TREGON VLLAU-VLLAUT ATE QE E DIN DHE ATE QE JA THET SHPIRTI dhe ma vertetoj se nuk ka mundesi te perkthehen ne gjuhen ton lutjet e KUR'ANIT.
    Perafersisht me tha si Kelvis2000, edhe pse ma spjekoj me shum shembuj te tjer.

JU PERSHENDET I DREJTI.
    KUJTIM GEZIMI APO HIDHRIMI, E DUA SE ESHTE I IMI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-08-2003
    Vendndodhja
    Austri
    Postime
    38

Re: lexuese...........

[QUOTE]Postuar më parë nga Traboini
    [B]Nuk ma merr mendja se do te merrish pergjegje direkte nga keta njerez. Cka do te gjejsh me bollek eshte ofendime, propagande, peqeshje, shamje dhe ofendime.

I drejtohem z. Traboinit.

Inderuar nuk te njoh, asnjeher tjeter nuk ti kam lexuar shkrimet tua perveq kesaj radhe.
    Dhe pot drejtohem duke te kshilluar: se ai qe flet shum, ai ka dituri dhe per ate flet shum. Sepse ai te tregon gjithqka eshte e nevojshme me te bindur per nje qeshtje. Dhe nuk e di, kush te paska ofenduar ty ketu???
    thuhet nje fjal popullore keshtu: FEMIUT I TREGON TE MIREN DHE TE VERTETEN, AI TE PERQESH MBAS SHPINE, POR ME QELLUAR DJALI I BUDALLAIT TE PERQESH PARA SYSH!!!
    Pra kesaj radhe te kshillova dhe njekohsisht te perqesha shkurtimisht. (ashtu si paske pas deshiruar.)

nga une I_drejti..................!.... at qe ma thet shpirti, ta them menjeher, edhe ne leter edhe ne sy me sy!!!!!!
    KUJTIM GEZIMI APO HIDHRIMI, E DUA SE ESHTE I IMI

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Origjinali dhe përkthimi

Bukur shumë që Islami lejon të lutet edhe në gjuhë të huaja (nuk e di sa mendojnë kështu). Dhe qëndron fakti se gjuha origjinale mbetet e tillë sado besnik të jetë përkthimi. Ky kurrë nuk e shpreh thellësinë e origjinalit. Prandaj edhe sot është praktikë që të gjitha librat fetarë të rëndësishëm të sillen edhe në origjinal.

(Kështu ishte edhe në historinë e Kishës kur për shkak të analfabetizmit të madh të popullit ishte e ndaluar që të disponoje me Biblën origjinale në krye më veti pa qenë i shkolluar. Pikërisht për rrezikun e keqinterpretimeve dhe të subjektivitetit. Por me kalimin e kohës kjo pengesë u largua dhe tani jo vetëm që mund të lexohet por edhe preferohet që Lajmi i gëzueshëm të shpallet në gjuhën e atij populli i cili e dëgjon).

Do të më çudiste po të u ndalonin prijësit fetarë besimtarëve të tyre lutjen në gjuhën amtare!

Mirëpo, problemi qëndron ndoshta edhe më thellë kur është pyetja për gjuhën arabe, sepse në fenë Islame pasi, mesa kam dijeni, feja Islame nuk njeh komb dhe prirja e saj është që të imponohet kultura e gjuhës së Kuranit (dhe gjithë asaj çfarë përmban), pra ajo arabe si gjuhë e Zotit dhe se çdo komb duhet t`i nënshtrohet. Meqenë se në Kuran kemi të bëjmë edhe me gjëra shkencore, Kurani në njëfarë mënyre është edhe Kushtetutë për një shtet. Pra, Kurani, thënë troç, është Alfa dhe Omega në daç e shtetit në daç e fesë, e të gjithave. Ndoshta ky do të ishte Sheriati. Pra, çështja është tek inkulturimi apo imponimi i fesë. Më lejoni të jem i lirë e të them se nëse e ndjekim logjikën se e përkryerja i paraprin (dhe duhet t`i paraprijë) të papërkryerës, del se gjuhët e tjera (jo arabe) të papërkryera duhet medoemos të drejtohen kah arabishtja si gjuhë e përkryer dhe se herëdokurdo duhet të mësohet dhe të unisohen me të si gjuhë e Zotit që vlenë për të gjithë. Angazhimi për zhvillimin e gjuhës amtare na del i kotë!

Kështu është mendimi im. Ndoshta e kam gabim, por jam i gatshëm ta ndryshoj qëndrimin nëse e shoh se kam marrë dezinformata.

Më intereson edhe diçka: a ekziston ndonjë shqiptar të cilin e njihni që di arabisht, pra që e kupton arabishten, pa ndihmën e një arabi, dhe që është i aftë ta përkthejë Kuranin pa gabime? Me fjalë të tjera: çfarë përkthimi është ai që ekziston në gjuhën shqipe - sa i përshtatet origjinalit dhe kush është garantues i kësaj përputhshmërie të tyre?

Falëminderit!
    IHS

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389

Re: Re: lexuese...........

[QUOTE]Postuar më parë nga I_DREJTI
    [B]
    Postuar më parë nga Traboini
    Nuk ma merr mendja se do te merrish pergjegje direkte nga keta njerez. Cka do te gjejsh me bollek eshte ofendime, propagande, peqeshje, shamje dhe ofendime.

I drejtohem z. Traboinit.

Inderuar nuk te njoh, asnjeher tjeter nuk ti kam lexuar shkrimet tua perveq kesaj radhe.
    Dhe pot drejtohem duke te kshilluar: se ai qe flet shum, ai ka dituri dhe per ate flet shum. Sepse ai te tregon gjithqka eshte e nevojshme me te bindur per nje qeshtje. Dhe nuk e di, kush te paska ofenduar ty ketu???
    thuhet nje fjal popullore keshtu: FEMIUT I TREGON TE MIREN DHE TE VERTETEN, AI TE PERQESH MBAS SHPINE, POR ME QELLUAR DJALI I BUDALLAIT TE PERQESH PARA SYSH!!!
    Pra kesaj radhe te kshillova dhe njekohsisht te perqesha shkurtimisht. (ashtu si paske pas deshiruar.)

nga une I_drejti..................!.... at qe ma thet shpirti, ta them menjeher, edhe ne leter edhe ne sy me sy!!!!!!
    Pershendetje I DREJTI!

Te them te drejten une se di cka po don te thuash. Pak spjegim te lutem.

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •