Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 41
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Me kushtezuese se dashuria nuk ka
    Koment i permbajtur ne pritje te vijimit..
    Nuk do te eksistonte dashuria po te mos ishte kushtezuese.
    Personi qe dashurojme mendojme qe ka ate qe ne duam.
    E duam sepse na jep diçka per te cilen kemi nevoje.
    Nuk na qenka kaq e paster kjo shejtanka dashuri...
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    As qe munt ta mendosh se munt te lexojme librin e dashurise.Te paket jane ata qe hyne ne thellesite dashurore te ketij oqeani.
    Atehere si munt ti pergjisoni dashurite qe preken,perkedhelen,dhe mbushen me arome dehese jeten e milionave njerezve.
    Per shume dashuria eshte vertet kushtezuese,njerez te tille marterialiste kane bere paqe me gjithcka qe pirfiton mbi kurrizin e dashurise.Keta jane ata qe nuk i shtojne dot kesaj bote dashuri dhe e vrasin dalngadale.
    Eshte krejt ndryshe te duash nje njeri te cilter ,te sinqerte,mirnjohes ,keto besoj i dashur Lorenc jane vyrtyte te cilat i duam prane dashurise sone dhe jo kushte.
    Dashuria e vertete nuk njeh kushte,as pranga as korniza,ajo me gjithe ata qe e duan dhe respektojne kete ndjenje kaq hyjnore flet nje gjuhe te perbashket ate te shpirtit ate te zemres.
    Ne boten xhungel qe jetojme kushtet shpesh vine si domosdoshmeri per ti dhene fryme dashurise ,te mbijetoje perkohesisht ,e per te ecue me sa me pak strese drejt portave te vdekjes ,per disa heret per disa te tjere me vone.
    Dashuria e perjetshme eshte thjesht nje iluzion i madh dhe njekohesisht i humbur.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Tani sapo i lexova shkrimet e anëtarëve të tjerë dhe po zgjeroj dy fjalët që thashë, pasi e shikoj që po më keqkuptoni (përveç lecit, që kurrë nuk tha një fjalë që une s'kam rënë dakort... ).

Ahuhaaaa... futjani me romancat dhe imagjinatat tuaja të iluzionuara. Nuk bëhet fjalë për "Dua një burrë që sjell të paktën $100,000 në vit!" apo me makina, etj. etj., por për njeriun ideal që kërkojmë. Kur thua "ideal," i ke vënë kushte. Mbaroi ajo punë.

Pa shiko kush po flasin që dashuria s'na paska kushte... pikërisht ata/ato anëtarë që tek temat e tjera na bëjnë një listë se si e duan partnerin. Kur ua lexon listat thua, o Zot kanë dalë nga mendt! S'ka njeri kaq ideal, mendon, por jooo... ata/ato e kërkojnë ashtu.

Ne jemi njerëz dhe e kemi në natyrë të konkurojmë me njëri tjetrin. Duam punën që paguhet më mirë, partneri më i/e bukur, shkollën më të mirë, etj. etj.. Natyrisht që do i vejmë kushte dashurisë. S'e di për ju të tjerët, por një mashkull që s'punon dhe nuk bën ndo një gjë me dobi me jetën e tij nuk më tërheq fare! Le të jetë njeri i mirë, këtë ia admiroj, por si person... është parazit. Nuk ka fare leku të bëjë me këtë. Kush i dashuron njerëzit që i mashtrojnë gjithnjë? Juve meshkujt, ta merrnit vesh që e dashura juaj ka fjetur me më shumë partnerë se ju, do flinit me qetësi netëve? Ehhh... pse pyes unë? Juve keni zët sikur t'i merrni erë një mashkulli që pi cigare, dhe ankoheni për aq gjë.

Njeriu nuk bie në dashuri me një njeri që e pa në rrugë, dhe me një herë bërtet, "Kam rënë në dashuri!!" Jo, jo... njeriu bie në dashuri me dikë ku ai/ajo shikon diçka të veçantë, diçka që i bën të lumtur, dhe një njeri mashtrues dhe që i abuzon nuk i bën të lumtur. Fundja... njerëzit që duan të të bëjnë të liga s'kanë të sosur, prandaj ne gjithnjë jemi në rojë për mirëqënien tonë. Por ndo një herë... shumë herë... dashuria s'mjafton për një marrdhënie të jetë e sukseshme.

Pra, miq të dashur, ata që e vlerësojnë dashurinë më shumë janë ata që i vejnë kushte.
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    C'me kishte marre malli te te lexoja ty! Ekzekutuese te pershendes!
    Ezekiel 25-17.

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297

Re: A eshte dashuria KUSHTEZUESE?

Postuar më parë nga boys_ashes
    C'mendoni ka dashuri pa kushte? Ka njerez ne kete bote qe duan gjysmen tjeter pa kushte, edhe sa zgjat?
    Pajtohem,me ato që tha Kolombi,më lart.

A ka pa kushte??!!!!
    Patjetër që ka.
    Po vure kushte,e kthen në ''tregëti'' dhe dihet se në tregëti,o humb ..o fiton.Në këtë lloj ''tregëtie'' humb me ''DËSHIRË''.
    Nuk i vihen receta,dhe çdo gjë vjen ,normalisht,si kohëzgjatja po ashtu edhe ...ndarja.
    Kush ve kushte,.. e pargjykon dhe e ''mbaron'',pa e filluar akoma.
    Kushtet ,të bëjnë të ''vuash'',dhe të shikosh PJERRTAS.
    Si të tilla,këto marrdhenie ........VDESIN.
    ,ose vazhdojnë të jenë ,vetëm ''për sex''.
    Ndryshuar për herë të fundit nga *DJ-ALDO* : 20-01-2004 më 09:24

"..Nothing Else.." Maska e Helena78
    Anëtarësuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    Pertej Hijes...
    Postime
    289
    Nese dashuria eshte kushtezuese eshte ne varesi te konceptit te gjithesecilit per ndjenjen. Ka nga ata qe pa marre nuk japin dhe kjo ne esence eshte nje kushte, disa te tjere e ndertojne dhe zhvillojne ndjenjen ne baze te disa gjendjeve te vet dhe ne vetvete dhe ky eshte nje kushte. Pra ne dashuri rrethanat, konceptet dhe kendveshtrimet e personave mund te konvertohen here - here ne kushte per te tjeret.
    Forma qe i vishet Levizjes nuk eshte burgu por lekura e mendimit....

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    cfare NUK eshte , dashuria?
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Postuar më parë nga Julius
    C'me kishte marre malli te te lexoja ty! Ekzekutuese te pershendes!
    Xhan-xhan, Julius...
    Njëra nga kushtet e mia është që të të ngjajë ty në muhabet.
    Mirë se na erdhe!
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Bukuria e mendimeve eshte qe pjesa me e madhe nuk e kane pare nga afer nuk e kane ndjere ate qe quhet dashuri.
    Te flasesh per dashurine duhet te dish c'eshte dashuria.Kush e ka njohur ,kujt i ka buzeqeshur,qofte edhe nje here ehhhhhhhhhhhhhhhhhh,atehere do thoshte se dashuria eshte c'menduria e nje njeriu per aq kohe sa e jeton.
    Nuk dua tju lodh se do postoja nje histori rrenqethese te nje njeriu qe nuk pranoi kushtet e nje dashurie gjigande duke dashuruar ne vitet 70-te vajzen e nje kulaku.Pranoi burgosjen por jo kushtet qe llogjika dhe e ardhmja e jetes i vune perpara.
    Brockulla me mbret.ok.Kushte,kushte kushte,nuk i duam hajdyte ,kriminele,parazite,po keta lloj njerzish ke dashuruan ne jete vajza te ardhura nga Marsi,apo nje nga kushtet qe te jepemi ne kete dashuri eshte qe i dashuri te jete kriminel.
    Kurre nuk vura ne dyshim qe ekzistojne njerez qe vene kushte dhe jetojne nje dashuri kushtezuese por dashuria si nocion,ne kuptimin e paster te fjales VETEM PER ATA qe e kane jetuar nuk pranon kushte.
    Kurre nuk pranova as nuk e mora mundimin ne dashurite qe kam njohur te ve kushte as te ndryshoj karakterin ,personalitetin e vajzes qe kisha prane ,E DASHUROVA ashtu sic e njoha me te mirat dhe te metat e saj.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga kolombi
    Bukuria e mendimeve eshte qe pjesa me e madhe nuk e kane pare nga afer nuk e kane ndjere ate qe quhet dashuri.
    Te flasesh per dashurine duhet te dish c'eshte dashuria.Kush e ka njohur ,kujt i ka buzeqeshur,qofte edhe nje here ehhhhhhhhhhhhhhhhhh,atehere do thoshte se dashuria eshte c'menduria e nje njeriu per aq kohe sa e jeton.
    Nuk dua tju lodh se do postoja nje histori rrenqethese te nje njeriu qe nuk pranoi kushtet e nje dashurie gjigande duke dashuruar ne vitet 70-te vajzen e nje kulaku.Pranoi burgosjen por jo kushtet qe llogjika dhe e ardhmja e jetes i vune perpara.
    Brockulla me mbret.ok.Kushte,kushte kushte,nuk i duam hajdyte ,kriminele,parazite,po keta lloj njerzish ke dashuruan ne jete vajza te ardhura nga Marsi,apo nje nga kushtet qe te jepemi ne kete dashuri eshte qe i dashuri te jete kriminel.
    Kurre nuk vura ne dyshim qe ekzistojne njerez qe vene kushte dhe jetojne nje dashuri kushtezuese por dashuria si nocion,ne kuptimin e paster te fjales VETEM PER ATA qe e kane jetuar nuk pranon kushte.
    Kurre nuk pranova as nuk e mora mundimin ne dashurite qe kam njohur te ve kushte as te ndryshoj karakterin ,personalitetin e vajzes qe kisha prane ,E DASHUROVA ashtu sic e njoha me te mirat dhe te metat e saj.
    Kolomb!!
    E keqja është,se këtu,ngatërrojnë pyetjen që bën tema.
    Nuk po flasim për MARDHËNIE SEKSUALE,por për tjetër gjë.

Kur të kuptohet ,kjo, do diskutohet MIRË.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. SPIRITUALITETI: Kapitulli IV - Dashuria është virtyti më i madh
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 14:57
  2. Koncepti i Dashurisë Kristiane
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 14-08-2005, 19:05
  3. Dashuria rilind çdo ditë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 10-07-2005, 09:57
  4. Lumi i zjarrtë
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-02-2005, 08:04
  5. Dashuria Romanca Dhe Shen Valentini
    Nga Klevis2000 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •