Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574

Re: Shqiperi o nena ime.

Postuar mė parė nga DGman
    Pse na shikojne me sy te keq vendet si Greqia Italia etj?? Une them se ne skemi pasur asnjere nje ze te forte qe te na prezantoje kudo qe jemi, dhe keto vende e dine prandaj thone bjeri te varferit sa e ke poshte se po tu ngrit do te hap pune me te medha.
    Jam shume dakort me ty. Pikerisht ky eshte problemi kryesor per ne emigrantet. Qeveria jone na ka hedhur poshte dhe nuk na llogarit fare. Nese duhet qe te mos diskriminohemi ne ate mase qe behet tani, duhet me pare ndryshimi te filloje nga vete qeveria jone, e cila duhet te ngreje zerin per te drejtat tona.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Postuar mė parė nga liveintwoplaces
    Te kuptosh se problemin e kemi vete ne Shqiptaret eshte gje e mire, sepse ndryshimi vjen me pare nga vetja, por te thuash se nuk jam "sympathetic" dhe me kete qendrim te tregojme se mire na e bejne, une per veten time nuk jam dakort.

Me kete qendrim ne u japim te drejta te huajve te na shkelin me kembe, ose..... te mohojme se jemi shqiptare. Nuk ma merr mendja Ekzekutuese nese ti personalisht do jesh prekur nga ky diskriminim, ndryshe nuk do flisje keshtu. Kjo me jep pershtypjen (ndofta edhe mund te gabohem), se ne vendin qe ndodhesh e fsheh kombesine tende.
    Nė vėndin ku ndodhem, s'e kam fshehur kombėsinė time... (s'ka as Shqiptarė qė tė mė krahasojnė, anyway). Unė nuk jam aq e pasigurt tek vetja, dhe njerėzit me tė cilėt kam muhabet, mė njohin sa nevrike jam e qė ua kėpus kokėn po thanė gjysėm fjale. Yeah... dhunė prej komunizmit Kur thashė qė s'jam "sympathetic," nuk thashė qė ta lejonit njeriun e huaj t'ju shkeli, por pėr inatin qė kam qė nuk e shikoni hipokrizinė.

Shqiptarėt kėtu, sa vijnė fillojnė me rracat, "Yyyy... racė Indiane. Si i lejon Amerika tė gjithė ketu? Ata s'janė as njerėz!" E pra... mė mirė mos i lejonte as Shqiptarėt Amerika, e iu bėnte nder qė mos jetonin me "kafshė."

Prej nacionalizmit/patriotizmit lind... rracizmi. Dihet kjo. Nevoja pėr mbijetim ėshtė e ngulitur thellė tek rrėnjėt tona, por... kjo s'do tė thotė tė sillesh si neandertal. The Stone Age is gone!
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar Maska e christina54
    Anėtarėsuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    belgjike
    Postime
    80
    Per mendimin tim te huajt nuk jan aspak racist.Pse?Te pakten keto vende qe njoh un si Franca GJermania Belgjika jane shtete ku cdo buxhetori i mbahet nga rroga nje fare takse per te mbajtur te huajt me ndihme sociale Ketu shikon maroken kurt etj qe pretendojne se diskriminohen qe mbushin qantat me lek nga sociali se shyqyr si pjellor qe jane minimumi i femijve ne familje eshte gjashte.Ketu shikon qe keto rracista krijojne familje me afrikan me filipinas me kinez dhe se kan per gje fare.Del pyetja se perse ndodh kjo tek me shqiptaret?Cohesh ne mengjez hap radion ndigjon se filan shtepi u thy naten nga shqiptaret u vodhen sende nganjehere kur nuk gjejne gje vrasin te zotet e shtepise keto lajme te ndjekin kudo edhe kur je ne dycan do ndigjosh nga radio per mrekullite e shqiptarve qe per mendimin tim me dinjitoze eshte te hapesh nje banke se ti hysh tjetrit ne shtepi.Pastaj jepet lajmi se te xhamat ndodhi nje vrasje per sebep te prostitutave albaneze qe edhe kjo per mendimin tim si menyr fitimi nuk ka ku te shkoj me e ulet.Kam biseduar nje dite me nje djale qe kishte bo burg se kishte shfytzuar nje moldave per qedhim prostitucioni dhe tregonte se vete nga te burgosurit e tjere trajtoheshinmhe perbuzje te madhe.E tashi me te gjith keto nuk pasken te drejte ce te na shohin shtember?Vetem se keto kan nje gje se po arriten te te njohin te vlersojne dhe te rrespektojne.Un ndjehem shum mire dhe nuk ndjej fare diferencim.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ekzekutuese,

Ne rralle te pare do te thoja se emrin qe ke vene ne forum ja paske pershtatur tamam vetes. Ashtu sic ke vene emrin ashtu qenke. Megjithate felenderoj Zotin qe ndodhem larg teje se do ma kishe keput koken edhe mua.

Nejse, me pelqen menyra se si bisedon se dukesh e sinqerte dhe flet pa doreza. Une jam dakort me mendimet e tua, dhe me te vertete e shoh te peshtire kur shqiptaret shohin popujt e tjere me percmim. Eshte e vertete se edhe ne shqiptaret jemi racista, dhe kjo eshte per te ardhur keq. E kam vene re kete gje edhe ketu ne forum, nga opinionet e te tjereve per zezaket. Por nga ana tjeter vazhdoj te besoj se nuk duhet te themi se mire na e bejne.

Persa i perket gjykimit tim, i paskam rene pikes se ti nuk e paske provuar diskriminimin ne ate vend qe banon, keshtu qe nuk paska pasur arsye qe ti te fshehesh kombesine tende. Nese do ta jetoje ate diskriminim, nuk do thoje se mire na e bejne. Megjithate gezohem qe shoh se ke pare se problemin me te madh e kemi ne Shqiptaret me rracizmin, dhe eshte e vertete se nuk mund te akuzojme te tjeret per rracizem, kur ne jemi ata qe sillemi me te njejten menyre.

Gjithashtu dua te pajtohem me mendimin tend se patriotizmi/nacionalizmi, (une do shtoja i tepruar) sjell rracizem.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Postime
    444

diskriminimi ne Gjermani

Lexova ketu nga XXXl:

"Une ndodhem ne nje vend ku emigrantet ose te huajt jane urryer dhe vazhdojne te urrehen nga te gjitha format ne ate me modernen por nje gje kam mesuar ketu ne GJermani kur ti ndodhesh me lart se ata fillojne e te urrejne akoma me shume , atehere edhe une vet ndjehem i kenaqur me urejtjen e tyre".

Nga eksperienca ime ne Gjermani dua te mbeshtes kete citat duke thene se i pergjigjet krejtesisht te vertetes.

Poshterimet,fyerjet dhe dhimjet qe me ka shkaktuar racizmi gjerman ketu ne Heidelberg dhe gjetke ne Gjermani mund ti tregohen vetem varrit.
    Konkluzioni:Nuk ishte Hitleri qe i beri gjermanet nazist,por ishte racizmi gjerman qe e solli Hitlerin ne fuqi.
    Deri para nje viti klasa politike ne Gjermani dhe mediet benin sikur luftonin kundra racizmit.Tashti mediet japin vetem gjera negative per te huajt.Me nje fjale si duken bathet
    Gjermania e ka te humbur luften kunder racizmit.
    Diskriminimi eshte tashti i ndjeshem ne cdo hap te jetes.

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  3. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •