ME duket se Ismajl Qemajli e beri shqiperine te pavarur..e jo ZOGU..Prandaj nuk pajtohem kur elisabet thot se Zogu vjen pas Skenderbeut. Keta te dy nuk krahasohen.
ka qene i mire per shqiperine
ose jo
ME duket se Ismajl Qemajli e beri shqiperine te pavarur..e jo ZOGU..Prandaj nuk pajtohem kur elisabet thot se Zogu vjen pas Skenderbeut. Keta te dy nuk krahasohen.
An unexperienced life is not worth living. Socrates
Ahmet Zogu para 70 vjetesh arriti te beje ate qe po mundohen te bejne politikanet tane te nderuar prej 14 vjetesh. Orientimin drejt perendimit, drejt kultures europiane.
Politikanet e sotshem po vjedhin me thase por pervec lekeve ata po i vjedhin gjene me te shtrenjte KOHEN. E Zogu ate nuk e vodhi po e perpori ashtu sic duhej per kohen e atehershme. Per mua eshte nje hero dhe jo nje tradhetar sepse diheshin shanset e Shqiperise per te fituar nje lufte me Italine. Politikan qe di se cfare eshte politika dhe ta praktikoje ate ashtu sic duhet jo si keto pjella te komunizmit te cilet po e shkaterrojne kete komb.
:*oks
E kam shume te qarte qe pavarsine e shpalli plaku i mencem Ismail Qemali..dhe nuk kam ndermend t'ia kaloj kete merite askujt tjeter...
Thashe vjen pas Skenderbeut per menyren e organizimit te shtetit,
Dihet historikisht qe Zogu ishte i pari qe nga koha e Skenderbeut qe hodhi bazat e nje shteti me institucione te mirfillta e te organizuara mjaft mire...
Ahmet Zogu ben pjese ne historine e kombit tone dhe si i tille duhet te pranojme qe ka pasur merita...sikurse ka pasur dhe shume mangesi e probleme
Pershendetje
Ndryshuar për herë të fundit nga elisabet : 16-01-2004 më 08:06
O bote, o dreq
une linda te te ndreq
Po bota u shthur
per te mos u ndrequr me kurre.
:^Globi
Per menyren e organizimit te shtetit me institucione zyrtare, Zogu vjen para Skenderbeut..e jo anasjelltas.
Ndoshta do ishte me mire te kishim pak me shume parasysh kohen kur zhvillohen ngjarjet dhe kushtet qe ndodhej Shqiperia
Skenderbeu beri ate qe ishte e rendesishme per ate kohe qe ishte bashkimi i fiseve dhe qendresa ndaj turqve
Kurse Zogu beri ngriti institucionet dhe vendosi bazat e nje shteti te vertete.. qe gjthashtu ishte e rendesishme per shqiperine e asaj kohe
O bote, o dreq
une linda te te ndreq
Po bota u shthur
per te mos u ndrequr me kurre.
:^Globi
Prandaj edhe thash se keta te dy nuk pekrahen. Zogu ka qene nje diplomat dinak. Pajtohem kur thua se ai vuri themelin e nje shteti te vertete. Mirepo, sikurse edhe shumica e politikaneve tjere te sotem ne Shqiperi dhe Kosove, Zogu nuk ka toleruar opozite. Prandaj edhe vrau ideologet dhe aktivistet e asaj Kohe-- Gurakuqin, Avni rrustemin dhe hAsan Prishtinen.
Zogu ka qene PARANOID, dhe kur erdhi koha qe ta udheheqe Shqiperine, ai Iku.
Të nderuar miq,
unë mendoj se Zogu ka merita të mëdha duke u nisur nga fakti se pushtuesit italianë e më pas diktatorët komunistë (për 50 vjet) kishin se çfarë të shkatërronin.
Ekonominë - mjaft të brishtë, të mëkëmbur me kredi nga shtet e huaja.
Ushtrinë - të posaformuar dhe që për një kohë të shkurtër arriti të gëzonte respektin nga populli dhe autoritetin përkatës në shoqëri.
Ç'është më kryesorja si atdhetar, Shqipëria ishte e hapur ndaj Kosovës në çdo aspekt, sikur të ishin një shtet i vetëm, pra nuk kishte asnjë lloj pengese në lëvizjen e njerëzve dhe mallrave për tregti. E në kohën e diktaturës komuniste jo vetëm se ekzistonte kufiri, por ishte edhe i minuar dhe me kontroll të lartë ushtarak.
Shqipëria, ishte jo vetëm anëtare, por edhe njëra ndër shtet themeluese të Organizatës 'Lidhja e Kombeve", e cila më vonë u shndërrua në OKB-në e sotshme, ku Shqipëria e përjashtoi vetveten me komunistët në krye. Dhe, Shqipëria nga një vend i hapur për të gjithë njerëzit e botës u shndërrua në një "Mega-bunker", i mbyllur në vetvete, dhe duke shkatërruar veteveten dhe shqiptarët duke "ngrënë" njëri-tjetrin.
Jo se Zogu nuk ka gabime. Por, mos bëni krahasime me diktatorët.
Leka nga Prishtina
Ti Shqipëri më jep nder më jep emrin Shqipëtar.
O leka i Madh...Lexo me vemendje para se te pergjigjesh. Askush nuk ek rahasoi Zogun me Diktatore te tjere. Me duket se une e quajta Diplomat, e jo diktatore. Edhe pse kjo fjale fillon me te njejten shkronje, e ka kuptime te kunderta.
Thua se Zogu nuk ka gabime. Po flet me fjlae shume te ktoa o burre. Ulu mire dhe studjo periudhen e kryengritjeve te shqiptareve te Kosoves gjate periudhes se Zogut dhe do te bindesh se Zogu ka shume gabime. Keta gabime kane qene te qellimta.
Hajt cdo te mire
deri tani nuk kadale ndonje politikan qe te beje sa ka bere ahmet zogu.a keni ide si ishte shqiperia mbas 500 vjet pushtimi turk.80%te rrugeve qe eksistojne ne shqiperi i ka bere ahmet zogu.
Dmth aftersia dhe suksesi i ndonje politkani matet me rruget qe ai i ka ndertuar. Atehere Osama Bin Ladeni qenka politikani me i afte i Somalise.
Ah..
Krijoni Kontakt