Nje figure kontradiktore. Shume i madh dhe shume i vogel ne veprimet e tij.
ka qene i mire per shqiperine
ose jo
Nje figure kontradiktore. Shume i madh dhe shume i vogel ne veprimet e tij.
man, ajnshtajni ehde nese ka ikur nuk eshte aq e madhe si ikja e mbretit te shqiperise dhe lenia e shqiperise pa udhehqje e ne anarki.
vetem ne shqiptaret mund ta duam peseri kete njeri
dhe nje ikja te tille ka mundur ta beje vetem naltmadhnia e tij e poshter, mbreti i veteshpallur i shqiptareve
ahmet zogu
Nga te paret e mi kam degjuar qe ka qen tradhetar !!!
Jam i vogel se njoh friken,rritem trim per republiken !!
me ç'po kuptoj sipas jush ësht mbreti Zog që i dha vizën...?
ësht vërtet për t'ardh keq sinqerisht për budalliqet që mbani në tru
ikja e Ajnshtajnit nga Gjermania ësht famoze jo për ikjen sepse vetë politika Gjermane e asaj periudhe u ipte prioritet rracës Ebrej të largoheshin nga Gjermania 1 orë e më par
pra famoze s'ësht ikja e tij sepse i than mund të pirdhesh... por famoze ngeli mënyra si u shpreh kur e pyetën para se të hypte në traget (Hamburg egziston dhe sot i filmuar në momentin kur hypën) për emër, mbiemër dhe rraca
emer... Albert
mbiemër... Ajnshtajn
rraca... umane
për ktë të fundit ngeli fomeze,
nejse,
kalojm në vitin 31' në atë vit... në Shqipëri erdh një delegacion i kongresit çifut Amerikan dhe ai i çifutëve Europian për bisedime me mbretin Zog... për të blerë komplet Myzeqenë deri në Sarandë e të zhvendosnin aty komplet Ebrejt e Europës
kjo ''kontrata'' su arit për faktin sepse Mreti Zog ktyre Ebrejve që do zhvendoseshin në Shqipëri kërkoj që tu ipte shtetësin Shqiptare pra tu shiste tokën e tu mirte dhe taksat diçka që kta kongresmenë se pranuan, thjeshtë kërkuan autonomi totale për ktë pjesë të Shqipërisë
mes ktyre kongresmenëve ''në e hongsh'' mund t'ket qen dhe Ajnshtajni si prezentant i kongresit çifut Europian që ka qen...
aha...
pashaportat...
po mir... që ska pas as ushtarë kufiri në Greqi e Jugosllavi e dije...? merit e Zogut dhe kjo...?
kush kishte para e si pëlqente monarkia... ikte ashtu si ikin sot ku ja kërciste
kshu pra muhabeti Zogut... se po më hapet barku në ktë temë
ajt ciao
jo vetëm Shqiptarët në atë periudhë...
por dhe Mongolët e Skimezët shkojshin kudo në ato vite...
p.s. kapni thelbin e shkrimit... replika tjera ska
Krijoni Kontakt