gango... shume tipa antipatiku je ti...
kjo psikologjikisht quhet dobesi!
o gango.... ti fole shume or burr... por ne lidhje me friken me duket se nuk fole...
dakort the se cfar nuk eshte frike... por ateher lind perseri e njejta pyetje....
ceshte ajo dreq dhe nga vjen.
dihet qe eshte emocion... por nga vjen ky emocion nga se shkaktohet jam kurioz te dij mendimin tend...! sepse jam kurioz te dije mendimin tend gjithpermbledhes....![]()
hahahah.... ky i biri i botes paska komentuar ne 2007...
kjo tregon se po folkam me veten une....
ateher... frika lind nga E PANJOHURA!
vetem nga kjo! gjith keto shkrime per te percaktuar nje gje kaq te vogel!
e panjohura eshte burimi i te gjitha frikave.
edhe ne momentet ku njeriu ndihet keq, dhe nuk do te shkoj serisht te perserisi dicka qe eshte ndjere keq, sepse ka mundesi te ndihet keq, ai friken nuk e ka nga ajo ndjenje qe ndjeu, por frika lind nga mos njohja e ndryshimit qe mund te vije pas perseritjes se atij momenti....
Per mendimin tim frika eshte nji sinjal mbrojtes qe leshon logjika jone, ndaj nje fenomeni te cilin e konsiderojme te rrezikshem apo te papelqyeshem.Frika mund te shprehet ne gjendje emocionale me intesitet te ndryshem,si psh ndrojtje,hezitim ,shqetesim ,aprension(kur i rrime dikuj gjithmon mbi koke) keto per fenomene te njohura qe konsiderojme te rrezikshme dhe per fenomene te panjohura (frika per dicka te papritur ose te pakendeshme qe mund te sjell ky fenomen ).Deri ketu eshte normale ,e arsyetueshme dhe e domosdoshme frika,pastaj nese kalon ne format e saj me intensive si ankthi,fobia,fiksimi ateher eshte patologjike e paarsyeshme dhe ka nevoj per kurim.
Krijoni Kontakt