Close
Faqja 8 prej 15 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 142
    humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga J@mes Lexo Postimin
    Me konkretisht sipas "Geshtaltismit" - individi shikohet si nje i tere .
    Ashtu pra...le ta lajm njerin si e ka kriju Zoti... ! Shnet.

p.s flm midja
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Pershendetje. Pse kemi frike?? nga kush kemi frike? Pse eshte e krijuar kjo ndjen tek njerizit? a ka vlere frika tek personaliteti i njeriut? ka njerz qe nuk kan frike? cfare na shtyne qe te kemi frike?
    me shume respekt
    eda
    me duket se e kuptova mir temen
    Helen, frika asht produkt i kondicionimit.Classical Conditioning... per me ken ma i sakt! Dhe frika asht monopol emocional i njerzve me sens te pazhvillum VETVETJE... i njerzve lehtisht te manipulushem. Shnet
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    frika eshte nje emocion i perfituar dhe jo i lindur. .
    absolutisht e vertet. Frika zen rraj gjat kondicionimeve te situata evente apo entitete qe jan ose perceptohen si kercenuse per egzistencen apo mirqenjen e individit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 11-01-2010 mė 15:01
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    E kam perseritur mbi 3-4 here qe ne kete teme diskutohet mbi friken si fenomen, si emocion, gjithashtu, si dhe pse ndodh ky emocion tek qeniet njerezore.
    Theksoj qe ta kuptoni mire - "Nuk ekziston njeri normal pa emocionin kryesor/primar te mbrojtjes" qe eshte FRIKA.

Gjithashtu po perseris serisht -
    Ndjesia e frikes eshte si nje receptor i domosdoshem per njeriun nepermjet se ciles varet dhe funksionimi i rregullt apo i ērregullt i njeriut me boten e jashtme. Ekstremitetet e frikes jane problematike dhe aspak te shendetshme.
    Nje individ qe nuk njeh friken eshte problematik, po keshtu nje individ qe friken e kthen ne obsesion apo fobi edhe kjo eshte problematike sepse kemi te bejme me nje ērregullim.
    Frika shpesh shoqerohet nga nje reaksion organik, per te cilen eshte pergjegjes sistemi nervor autonom, i cili e parapergatit organizmin ndaj nje situate emergjence. Nisur nga "alarmi" (frika) organizmi (njeriu) reagon ne baze te situates dhe merr nje qendrim qe mund te jete "lufte ose arratisje" pra perballje ose largrim.
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

Citim Postuar mė parė nga GANGO of SG Lexo Postimin
    Helen, frika asht produkt i kondicionimit.Classical Conditioning... per me ken ma i sakt! Dhe frika asht monopol emocional i njerzve me sens te pazhvillum VETVETJE... i njerzve lehtisht te manipulushem. Shnet
    flm per shpjegimin kot sje ber psiholog gjyna.....
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Dy gjerat qe kam inat jane frika dhe pritja. Jane pjese e qenies njerezore e s'i shmangesh dot, nqs s'je robot.
    La vita č bella...

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga GANGO of SG Lexo Postimin
    izi kjo mund te mos jet e vertet.
    Perkundrazi un menoj qe frika saboton funksionimin normal t'qenjes njerzore.
    Kjo sepse frika interferon me celebrimin e plot t'liris... . Celebrimi i Liris t'plot asht nji nder parakushtet esenciale me u klasifiku Njeri.
    Frika nga zjarri, nga termeti, nga vullkani etj(shembuj banal) , nuk kane te bejne shume me celebrimin e plote te liris.

Frika eshte dicka normale tek njeriu, mund te quhesh i krisur nqs hidhesh ne zjarr, duke e ditur qe zjarri te djeg.

Une kam frike nga lartesia. Dikur nje eksperienc e hidhur dhe ndjenja e frikes ka marr fuqi.
    Keshtu nuk me shkon mendja te hidhem nga kati i peste

Ps. Prandaj e klasifikoj nje njeri qe nuk ka frike , te cmendur (jo ne sencin e fyerjes) .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anėtarėsuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    FRKE! qfar eshte frika pos nje ndalim nga gjerat negative dhe pozitive qe njeriu mund ti ben,pse? sepse frenon njeriun mos te ben keq tjerve per qejfet e veta.Ja une per shembull qka ma don zemra mos me qene frika uh huU isha bere kriminele me vra kriminelet,e a eshte e drejt kjo jooo aq
    - - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
    Agim Metbala"

Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    Une kam frike ngaqe skam frike
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Frika nga zjarri, nga termeti, nga vullkani etj(shembuj banal) , nuk kane te bejne shume me celebrimin e plote te liris.

Frika eshte dicka normale tek njeriu, mund te quhesh i krisur nqs hidhesh ne zjarr, duke e ditur qe zjarri te djeg.

Une kam frike nga lartesia. Dikur nje eksperienc e hidhur dhe ndjenja e frikes ka marr fuqi.
    Keshtu nuk me shkon mendja te hidhem nga kati i peste

Ps. Prandaj e klasifikoj nje njeri qe nuk ka frike , te cmendur (jo ne sencin e fyerjes) .
    Miss Izi,
    Ne njeriun normal fenomenet sizmiologjike, natyrore qe citove kan te bajn me celebrimin e Liris. Ndoshta nuk asht ne doren tane me parandalu vullkanin zjarrin apo ciklonin, por asht ne doren tane me ZGJELL (Liri me zgjell) si me reagu e ca me ba ne ato rrethana!

Se dyti , nga experiencat e jetume apo njohjen nga mediat etj, kto tragjedi zakonisht kondicionojn emocionin e friks. Por per njeriun INTEGRAL ato kultivojn jo emocionin destruktiv te FRIKES por zhvillojn MEMORIEN qe asht e lidhun drepjtperdrejt me MESIMIN. E than ndrysh, ndersa per njeriun me sens handikapat vetvetje perpballja e drejtperdrejt apo e nermjetsume me kto tragjedi i kondicionojn friken perjet, per njeriun konstruktiv ato i zgjerojn memorjen dhe aftsit me mesu prej atyne tragjedive dhe me ba ma te miren me parandalu ose mbijetu atyne tragjedive fizikisht emocionbalisht e psikologjikisht .
    Shpresoj qe e qetsova shqetsimin tan bella
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 12-01-2010 mė 14:28
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Faqja 8 prej 15 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •