beh jo gjithmone shpresoj se nganjehere e dime dhe qe eshte genjeshter po na pelqen te na genjejne ose ti genjejme per te mos u ndier keq. Jeta nuk eshte forumule dhe as shkence ekzakte eshte natyrore![]()
PO
JO
NDOSHTA
NUK E DI
beh jo gjithmone shpresoj se nganjehere e dime dhe qe eshte genjeshter po na pelqen te na genjejne ose ti genjejme per te mos u ndier keq. Jeta nuk eshte forumule dhe as shkence ekzakte eshte natyrore![]()
Une personalisht genjej,dhe do ishte absurde te mendoja qe ne kete bote ku jetojme(te mbushur me gabime,kontradikta,krime etj.),per te mbijetuar te mos na duhej te genjejme,ne fund te fundit kjo eshte e verteta.Per tu shpjeguar me mire do te sjell ketu mendimin e nje te madhi siē eshte Nietzsche(s'do te thote qe ai s' genjen, e rendesishme eshte,sa ne i besojme ).
_Fakti qe eshte e nevojshme genjeshtra per te jetuar,ben pjese ne karakterin enigmatik e te tmerrshem te egzistences.Metafizika,morali,feja,konsiderohen si forma te ndryshme te genjeshtres,-vetem me ndihmen e tyre i besohet jetes.Per kete,njeriu duhet te jete nga natyra genjeshtar dhe per me teper,artist.Dhe eshte artistetafizika,feja,morali jane vetem pjese e vullnetit te tij per art,per genjeshter,per ikje nga"e verteta",te mohimit te se "vertetes".Vete kjo zotesi ne saje te se ciles ai dhunon realitetin me genjeshtra,kjo dhunti artisti e njeriut ben pjese ne ēdo gje qe ekziston.Ajo vete eshte mjet i realitetit,i te vertetes,i natyres...
......Ne momentin qe njeriu u be mashtrues,ne momentin qe shtypi veten me dinakeri dhe i besoi jetesh si u ndie i mbytur nga kenaqesia!
Fitorja e ēdo ideali moral,ėshtė arritur me tė njėjtat mjete "imorale",me tė cilat arrihet ēdo fitore:forcė,gėnjeshtėr,shpifje,padrejtėsi.....(NI ETZSCHE)
epo he me he nga e dime he po ne dhe na genjejne po dhe i genjejme nga njecike cte bejme tani kjo bote keshtu eshte ndertuar....![]()
po qe genjeshtra i ka kembet e shkurtra dhe nje dit do dale i ka dhe kete ta mbaje![]()
>*<" The key to happiness is having dreams, the key to success is making them come true." >*<
E vėrteta ekziston, vetėm gėnjeshtra mund tė shpiket!
Armikut mos ia trego tė vėrtetėn(genje sa te mundesh.......)![]()
![]()
![]()
Por sidoqofte te gjithe genjejme ngadonjehere..................mos ta perjashtojme kete fakt.
Genjejme qe te shpetojme dhe te nxjerrim veten nga situata te padeshirueshme
E verteta eshte ashtu si drita te verbon,kurse genjeshtra perkundrazi eshte si nje muzg i bukur ,qe ve cdo objekt ne dukje.
Kur linde ti,qave te tjeret qeshen per ty.Perpiqu te jetosh ne nje menyre te tille qe kur te vdesesh ti,te qeshesh,e te tjeret te qajne per ty.............
Eda ndoshta nuk jane te gjithe qe genjejne,edhe pse genjeshtrat nganjeher behen per qejf dhe pa kurfat interesi.ajo duhet te jete semnudje psikike,e qe mund te jete e sherueshme
God Save My Nation
Ne genjeme te ikim nga nje rrezik apo nga nje rrethane qe neve nuk na pelqen.
Ju pershendes.
Mendoj se genjeshtra ne boten bashkohore ka zen nje vende me rendesi ne jeten e perditshme.
Dikur ishte turp te genjeje ,ndersa sot per shumicen e njerzve genjeshtra eshte normole.
Bile disa edhe krenohen pse genjejne.
![]()
![]()
![]()
![]()
paradoksi i genjeshtarit:
nese nje genjeshtarė thote se ai gjithmone genjen a e thote te verteten?
nese te gjithe njerezit genjejne ,une jam njeri dhe theme gjithe njerezit genjejne a kam genjeyer aehere?
mendoj prandaj jam egoist
Krijoni Kontakt