Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 40
    l'aquila tornera a volare Maska e brandon
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    622
    Ne Gjermani i gjen te gjitha llojet e tipave; nga me idioti deri te me i persouri! Kjo eshte e bukura e Gjermanise! Ka shume njerez qe jane si ne , mund te behesh shok i vertete me ta, dhe kete nuk e gjen kudo! Une per vete, ndoshta dhe per fat jam ndier mire ne ambjent gjerman!
    La vida es un carnaval

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Citim Postuar më parë nga brandon Lexo Postimin
    Ne Gjermani i gjen te gjitha llojet e tipave; nga me idioti deri te me i persouri!
    Pse ka ndonje shtet ne bote qe nuk i gjen te gjithe llojet e tipave ?

Deri tani ne Europ nuk gjen shtet me human dhe social se Gjermania , sigurisht ka fanatike nacionaliste , ka gay ka lesbike , ka Pijanec ka lypsjar etj , si ne te gjithe vendet e botes , por mua nuk me kan prish pune asnjehere .

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Perjashtuar Maska e besi84
    Anëtarësuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar më parë nga ALBA Lexo Postimin
    Pse ka ndonje shtet ne bote qe nuk i gjen te gjithe llojet e tipave ?

Deri tani ne Europ nuk gjen shtet me human dhe social se Gjermania , sigurisht ka fanatike nacionaliste , ka gay ka lesbike , ka Pijanec ka lypsjar etj , si ne te gjithe vendet e botes , por mua nuk me kan prish pune asnjehere .

Alba
    Alba e din sic eshte puna e humanitetit gjerman, keta eshte e vertet se ndihmojne popujt qe kane nevoje, por jo pse ju dhem zemra per ta, por se thjesht kete e bejne per 3 gjera:
    1. Per ta mbuluar turpine madhe (lufta 1 dhe 2 botrore--->hitlerin)
    2. Per te qene me dominante (si Amerika, rrugeve te tyre jane ka shkojne)
    3. Per tu treguar tjerve se keta jane populli ma i madhe ne evrope (dhe me i fort ekonomikisht) , dhe qe skane nevoje per asnjerin,por te tjeret jane te varun prej tyre.

p.s beson se profesori im (i mardhenies nderkombtare) , dy ligjerata i ka hubmur vetem duke e lavderuar politiken e jashtme te Gjermanis (ndihmat e saj) sa qe e qoj aq larte, qe thojke ne jem kampion evrope...
    Ky mentalitet eshte tek te gjithe gjermanet

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar besi84 për postimin:

Ana1987 (15-12-2015)

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Citim Postuar më parë nga besi84 Lexo Postimin
    Alba e din sic eshte puna e humanitetit gjerman, keta eshte e vertet se ndihmojne popujt qe kane nevoje, por jo pse ju dhem zemra per ta, por se thjesht kete e bejne per 3 gjera:
    3. Per tu treguar tjerve se keta jane populli ma i madhe ne evrope (dhe me i fort ekonomikisht) , dhe qe skane nevoje per asnjerin,por te tjeret jane te varun prej tyre.

p.s beson se profesori im (i mardhenies nderkombtare) , dy ligjerata i ka hubmur vetem duke e lavderuar politiken e jashtme te Gjermanis (ndihmat e saj) sa qe e qoj aq larte, qe thojke ne jem kampion evrope...
    Ky mentalitet eshte tek te gjithe gjermanet
    Si do qe te jete mjaftojn qe jane human , dhe ndihmojn popujt ne nevoj , kjo eshte me e rendesishme per mua . Sigurisht qe me i forti gjithmon tregon muskujt , ashtu si Amerika , (Kjo gjithmon me llogjiken e te fortit dhe jo te mencurit ) . Sido qe te jete Gjermania ne vitet me te veshtira te familjes time me erdhi ne ndihme dhe kam 18 vite qe ha buken e Gjermanit , dhe nuk ja hedh poshte aq kollaj , kjo me intereson mua .
    Sigurisht qe ne Gjermani me solli fati te rritem te jetoj te punoj dhe te krijoj familje , por duke pare dhe degjuar per jetesen e bashkatdhetaret e mij , qe jane ne Itali Greqi , Belgjik apo ne ndonje shtet tjeter , jam shume e lumtur ,qe fati ishte me mua .

Alba
    .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    une nuk kam qene ndonjehere ne gjermani, po po jap nje mendim timin mbi ato qe ke thene.
    1. Gjermanet nuk kane pse te turperohen per asgje, as per hitlerin. Hitleri i dha hov ekonomise gjermane, keshtu qe objektivisht sado i keq dhe pervers te ket qene hitleri ka qene i mire per popullin e vet. Te ishin dhe politikanet tane aq te mire sa Hitleri se foton do ja mbaja ne portofol.
    2.3. Gjermania nuk ka pse te lodhet te tregoje se eshte dominante, ne dy luftera boterore e ka treguar dominancen e vet me vepra, dhe me mekembjen e saj te shpejte mbas luftes. Prandaj kam respekt te thelle per kete popull, jane me te vertete te pavarur nga te tjeret.

Anëtarësuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    une nuk kam qene ndonjehere ne gjermani, po po jap nje mendim timin mbi ato qe ke thene.
    1. Gjermanet nuk kane pse te turperohen per asgje, as per hitlerin. Hitleri i dha hov ekonomise gjermane, keshtu qe objektivisht sado i keq dhe pervers te ket qene hitleri ka qene i mire per popullin e vet. Te ishin dhe politikanet tane aq te mire sa Hitleri se foton do ja mbaja ne portofol.
    2.3. Gjermania nuk ka pse te lodhet te tregoje se eshte dominante, ne dy luftera boterore e ka treguar dominancen e vet me vepra, dhe me mekembjen e saj te shpejte mbas luftes. Prandaj kam respekt te thelle per kete popull, jane me te vertete te pavarur nga te tjeret.
    Ske pasur nevoje te tregoshe se nuk ke qene ne Gjermani, kjo verehet ...

Gjermanet mundohen me qdo kusht ta e qebejne ate kohen kur Hitleri ishte ne push tet. Ata madje e llogarisin periudhen para luftes se 2 boterore (1933-1945) si vrima me e thell ne historin e lavdishme te tyre.
    Nese e ke njemend se e perkrahe hitlerin dhe lufterat e saj, atehere je gabim dhe per kete gje nuk kam ndermen te replikoj me shume, mbase ketu flitet per diqka tjeter.
    Fundja Hitleri tanime njihet si nje psikopat nga tegjithe, dhe se ishte Amerika ajo qe mundesoje rimekembjen e Gjermanise pas luftes se 2 boterore.

8. Anetarët më poshtë kanë falenderuar besi84 për postimin:

Ana1987 (15-12-2015)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Dhe nese nuk mbeshtesin hitlerin, kjo nuk ndryshon faktin se jane te pavarur. Nuk ishte merita amerikes rimekembja e gjermanise, eshte kultura qe kane.

Kot nuk thone "mall gjerman", prodhimi gjerman eshte nder me te miret ne bote.
    A eshte dhe kjo merita e Amerikes, .

Anëtarësuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Dhe nese nuk mbeshtesin hitlerin, kjo nuk ndryshon faktin se jane te pavarur. Nuk ishte merita amerikes rimekembja e gjermanise, eshte kultura qe kane.

Kot nuk thone "mall gjerman", prodhimi gjerman eshte nder me te miret ne bote.
    A eshte dhe kjo merita e Amerikes, .
    Kultura nacionalise mendo ti?? ajo kultur qe i shtyri te shkatrrojn boten si kurr me pare, dhe ajo kultur e cila i bene qe te i urrejn te huajt si askund tjeter???

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Kultura nacionalise mendo ti?? ajo kultur qe i shtyri te shkatrrojn boten si kurr me pare, dhe ajo kultur e cila i bene qe te i urrejn te huajt si askund tjeter???
    Jo kultura nacionaliste, kultura e cila i ben kaq te suksesshem kudo, ç'do lloj kulture qofte ajo.

Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

Ti besi84 jeton ne Gjermani apo dikund tjeter ? Mendon ti se vertet lufta e Hitlerit ishte si shkak i nacionalizmit ? Sigurisht qe koha e Hitlerit Stalinit dhe Enverit mos ardht kurre , por mos harro se te gjithe ata qe duan vendin e tyre jane nacionaliste , edhe ne Shqiptaret jemi nacionaliste , bile disa jane fanatike nacionaliste , por ate qe beri Hitleri nuk mund ta bejm ne , ajo qe beri Hitleri nuk ishte nacionalizem , ajo ishte cmenduri e nje te cmenduri .

Alba
    .

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  3. Forumi Mysliman: Presidenti Moisiu ka fyer ndjenjat tona
    Nga Davius në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 88
    Postimi i Fundit: 30-11-2005, 16:53
  4. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24
  5. Zgjimi Kombëtar
    Nga dodoni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 24-11-2004, 08:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •