Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256

Ngerci-tensionimi i muskujve

Pershendetje mjeke:

Kam nje pyetje: Ngerci qe e quajme ne ne shqip ngase shkaktohet? Dhe cfare mund te behet per t'u ndjere me mire?

Qe me mjes sot, me ka dhemb kurrizi, ne nje pike te vetme (nuk jam ftohur pmvrsisht nga era e madhe ne NY) dhe me ka zene ngerci ke gjuri e kemba keq, nuk e ktheja dot nga e majta ne te djathe se me therte... Ndoshta ngaqe rri tere diten ukur ne karrike me rrota..mire qe nuk shkoj nedhe ne tualet me te....

Ka ndonje gje te thjeshte per to? Gjimnastike nuk kam kohe te bej, per vrap eshte shume ftohte ...kam degjuar per nje ilac Be..something per muskujt.

Faleminderit..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Shko ne chiropractor, ata sikur te sjellin ne vehte....edhe mua me ndodh shpesh te zgjohem me ndonje pjese te shpatullave apo te kurrizit te ngrire, vetem chiropractor me ben derman. Good luck!

Emotionally Untouchable Maska e Taulant _NYC
    Anėtarėsuar
    25-06-2002
    Vendndodhja
    11105
    Postime
    443
    Larsus une nuk jam mjek por me kane ndodhur shpesh here keto qe thua ti . Ashtu si thua ti dhe une gjithe diten rri ne karrige me rrota dhe kjo shkakton dhimbjet e kurrizit ( megjithese une merem dhe me ngritje peshash dhe nganjehere dhe ajo ndikon ne dhembje kurrizi ) . Gjithashtu mund te kesh edhe ndonje "keputje mishi" .
    Megjithese shpesh here harroj une perpiqem te ngrihem nga karrigja here pas here dhe vertitem njer reth zyres ose ngjis dhe zbres shkallet . Gjithashtu nqs ke nga ato karriget qe pjesa e kurrizit eshte "adjustable " levise ne pozicione te ndryshme her pas here .
    Ngerci sidomos ke gjunjet dhe prapa gjunjeve shkaktohet nqs je "dyhydrated " ose nga mungesa e "potassium " . Pi sa me shume uje te jete e mundur gjate dites dhe nqs behet kronike dhe serioze keshillohu me ndonje doktor dhe mer ndonje "potassium supplement "
    Sa per " Ban Gayn " nuk eshte jge tjeter vecse nje krem ose "patch" qe deperton ngohtesi brenda muskujve per nje periudhe kohe dhe kshu qe nuk e ndjen dhimbjen . Pra nuk te sheron ndonje gje vetem te heq dhimbjet per nje far kohe . Fatmirsisht nqs nuk eshte dicka serioze pas 2-3 ditesh dhimbja dhe ngerci duhet te largohet natyralisht .

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Larsus
    Se pari shiko mos jane ngrene llastikat e rrotave ,dhe kjo te ka krijuar nje lloj problemi.
    Mos qendro shume gjate ne karrige me rrotase lekundjet e atyshme te vene ne gjume nga ku ti shikon fyteren engjellore te Kuqkes qe lutet ore e minute
    Kremrat nuk kane efikasitet ne rastin tend ,vetem nje masazh munt te sjelli ne vete.
    Do te keshilloja qe mos te shkosh ne det per not shume thelle se po te zuri ngerci,do ti pijme shpejt kafete.

Sinqerisht infermieri i urgjences kolombi.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    rrofshi, me iku, pas nje nate me aktivite te ndryshme, kockat u ndjene prape te gjalla....nese me rikthehet do te provoj ndonje krem ose masazhues...

Dije, atij Kiropraktorit nuk i kam shume bese, nje shoqes sime ja ngatarroi brinjet....po thanks for the support though, kur e ndan halin me nje tjeter ben sikur te iken gjysma

Taulanto, me qene keputje mishi ajo eshte keq mer jahu..kush matet m'dere te halese ...nuk di as si ta bej

ku e ke mbaruar infirmierine ti kolombi, ke special students DA?

kafeja ime te mbette ne gryke, dhe mos kujto se po ika une, e po veshe kepuce me taka ti, do te arrish kuqen....

P.S. Meqe po flasim per dhimbje kurrizi, cfare lloj dysheku preferoni ju dhe qe te ben mire per kurrizzin? te drejte fare apo fleksibel?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Larsus : 30-01-2004 mė 17:20
    TBD

i/e regjistruar Maska e krokodili_73
    Anėtarėsuar
    14-06-2003
    Postime
    382
    larsur, ku saktesishte te lind dhimbja de ku te shkon,ne ca pjese te kembes. Shqetesime me urinimin e hapjen e zorres ke, po renie fuqie te muskujve te kembes. Nga shpjegimi me duket si Sciatica, kur te kap eshte icik keq se ske ci ben, do e durosh dhimbjen, megjithate dy keshilla, dashte zoti te ndihmojne
    1, te flesh ne krevat druri te sheshte me nje peshqir te bere si kordon dhe te futur poshte belit qe te ruaj curben natyrale te kurrizit.
    2 Pain killers, Ibuprofen 400 mg tre here ne dite dhe paracetamol 1 grmae 4 here ne dite. Nese jo rezultat mund te shtosh dhe diclofenac 50mg tre here ne dite. Te tera keto i blen dhe ne supermarket. Mos harro se kto duhen maer rregullisht dhe nese te shqetetsojne stomakun, mund te perdoresh pak gaviscon, 10 ml tre here ne dite,dhe kete e blen ne dyqan pa recete. Nese keto sbejen pune, mundte shtosh nje muskel relaksant si diazepam, 2 mg, ose dhe 5 mg tre here ne dite, ky mund te bej pak pergjumesh dhe duhet ta marresh me rcete se eshte i kontrolluar.
    Kaq per momentin miku im, keep me posted.
    Kroksi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga krokodili_73 : 30-01-2004 mė 19:43

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Larsus
    Sa per dyshekun dhe krruajtjen e kurrizit po te jam nje mendim ,prandaj jemi ne ne sherbim te popullit.lol
    Po ke krruajtje te shpeshta te kurrizit mos perdor dyshek po fli ne derrasa ,duke e krruar poshte e lart -e larte e poshte,si pastrimi i dritareve qe keshillonte teto Ollga grate e fshatit.
    Nese keshtu nuk te behet dermani ,telefono Kuqen qe i kane vajtur thonjte 7 pash te te fus nje te krruajtur alla shqiptarce.
    Nese as thonjte e kuqes nuk te shpetojne perdor furcen e dhembeve,mundesisht ta kesh te re dhe jo dy mujore.lol

Te uroj sa me pak probleme
    Infermieri i urgjences kolombi.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Tema tė Ngjashme

1. Ngerci ose mprirja e gishtave te kembes dhe shputes
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-12-2006, 17:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •