Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 88
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Enbija

30. A nuk e dinė ata, tė cilėt nuk besuan se qiejt e toka ishin tė ngjitura, e Ne i ndamė ato tė dyja dhe ujin e bėmė bazė tė jetės sė ēdo sendi; a nuk besojnė?

Fussilet

11. Mandej e mėsyu qiellin (krijim e qiellit) e ai ishte tym (mjegullinė qė ishte si materie e parė) dhe atij e edhe tokės i tha: "Qasuni urdhėrit Tim me dėshirė ose me dhunė!" Ato tė dyja thanė: "Po i qasmi me dėshirė!"

Hadid

25. Ne i dėrguam tė dėrguarit Tonė me dokumente tė qarta dhe Ne zbritėm me ata librin dhe drejtėsinė qė t'i pėrmbahen njerėzit tė sė drejtės. Ne e kemi zbritur edhe hekurin qė nė tė ka forcė tė fortė dhe dobi pėr njerėzdhe pėr t'u ditur tek All-llahu se kush ndihmon Atė (rrugėn e Tij) dhe tė dėrguarit e Tij duke i besuar tė fshehtės. S'ka dyshim se All-llahu ėshtė i fuqishėm, mbizotėrues.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Postuar mė parė nga The exorcist
    Enbija

30. A nuk e dinė ata, tė cilėt nuk besuan se qiejt e toka ishin tė ngjitura, e Ne i ndamė ato tė dyja dhe ujin e bėmė bazė tė jetės sė ēdo sendi; a nuk besojnė?

----------------------------------------------------------------------------------
    Kete e thote Bibla mijera e mijra vjet, para se profeti juaj te shkruante kuranin.Zan:1:9. Uji baze e jetes, ka qene teroi qe qarkullonte ne kohen kur u shkruajt kurani

Fussilet

11. Mandej e mėsyu qiellin (krijim e qiellit) e ai ishte tym (mjegullinė qė ishte si materie e parė) dhe atij e edhe tokės i tha: "Qasuni urdhėrit Tim me dėshirė ose me dhunė!" Ato tė dyja thanė: "Po i qasmi me dėshirė!"
    ----------------------------------------------------------------------------------
    Foli TOKa dhe QIELLI!? Ne krijimine qiellit, ku eshte ATMOSFERA dhe HIDROSFERA( e cila ka uje)? Lexo Zan:1:6-8.

Hadid

25. Ne i dėrguam tė dėrguarit Tonė me dokumente tė qarta dhe Ne zbritėm me ata librin dhe drejtėsinė qė t'i pėrmbahen njerėzit tė sė drejtės. Ne e kemi zbritur edhe hekurin qė nė tė ka forcė tė fortė dhe dobi pėr njerėzdhe pėr t'u ditur tek All-llahu se kush ndihmon Atė (rrugėn e Tij) dhe tė dėrguarit e Tij duke i besuar tė fshehtės. S'ka dyshim se All-llahu ėshtė i fuqishėm, mbizotėrues.
    --------------------------------------------------------------------------------
    HEKURI ka zbritur prej se LART?!?! Mineralet jane ne toke opo...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Edhe une di ti kontrolloj burimet e tua dhe na del se Roger Oakland na qenka nje prift : http://www.creation-science.sk.ca/SkCN41/page3.html
    Titulli i websitit : World Wide Ministry by a Local Farmboy
    Pa dyshim ky autor eshte nje kristian dhe i devotshem biles. Cfare pret nga keta ? O deshmues pse nuk gjete ndonje burim jo te ndikuar nga feja kristiane ? Pse te ngec rrota ketu kur nuk gjen dot burime asnjeanese. ???
    Per me teper ky na del se nuk eshte astronom :sic thuhet tek linku me siper ky eshte : A former Biology lecturer and teacher
    Backgroundi : His background in agriculture, science and Bible-based Christianity

Kurse Larry Mc Lean thote per te atin G.S Mc Lean : In spite of my father's very busy schedule as pastor as well as Bible school teacher, I (Larry) never felt neglected. (source : www.creation-science.sk.ca/ SkCN22/page8.html )

Me kaq per tani se me lodhe deshmues. Nuk gjete asgje me shume se cfare thone misionaret. Me vjen keq per ty qe lodhesh kaq shume , pa nxjerre gje ne drite.

Une nuk e kam problem per te pranuar fjalen e nje shkenctari por keta qe sjell ti nuk vijne era shkence shume. Behu me akademik heren tjeter. Gjej burime te tjera deshmues sepse une per vete ato qe kerkon ti dhe nuk po i gjen dot , i kam gjetur me kohe.

UNe nuk thashe se dielli eshte energji. Nxehtesia qe clirohet nga dielli eshte forme energjie. HEna nuk eshte ndricuese sic the ti. Hena eshte reflektuese e drites se diellit sepse nuk eshte burim drite. Hena nuk eshte yll por satelit. "Energjia vepron ne diell" ??? Energjia ka forma te ndryshme deshmues , ajo qe thua ti nuk ka vlere me shume sesa nje fjali pa lidhje.

Bing Bangu eshte Teoria me e pranueshme per krijimin e universit deri tani nga shkenctaret ...... NUk e di se cfare thone shkenctaret e Bibles apo Bibla per krijimin. Pike. Mos bej Spekullime mbi Bing Bangun sic mund te bejne injorantet , por studiohe ne radhe te pare pastaj jep mendimin tend.

Eshte e 4 here qe po te pyes " Cfare eshte Hapesira , Lenda dhe Energjia tek Atomi "

p.s : HUmbe prape deshmues sepse je i paafte te argumentosh me fakte ate qe thua

1-Exorcist. Injoranit nuk e ka te veshtire me nje budallaek ta kaloje paditurine e tij. Ja ku eshte injoranca dhe mosafteisa e nje diskutomi me ju: Ti kerkon te dish lidhjen e shkences me biblen, dhe kur ti sjellin FAKTET, thua: X eshte i krishtere biolog, Y eshte i keshte e ai tjetri eshte ashtu. . Por kutpo nj gje o njeri, Faktet qe te sjellin X dhe Y, jane te sjella nga ata qe e kane studjuar shkencen. X dhe Y bejn perputhejn e faktit biblik me ate shkencor. Tani cfare te flas me ty???? Ti kerkon nje shkencetar jo te krishtere, qe te thote se bibla flet tamam? Eshte njesoj si te kerkosh nje te verber te te tregoje sa re ka ne qiell?
    2- Energjia eshte energji dhe nuk ka forme te energjise. Fakti qe pohon sheknca eshte se, Djelli nuk eshte burimi i NERGJISe, pra nuk eshte energji. Energjia vepron ne te, dhe bibla e pohon kete fakt.
    3-Teorine e bingbangut, e di para tjeje , sepse e jam pak me i madhe se ty. Kjo teori e zvendesoi teorine e evolucionit, por me nje ndryshim pak me te besuaesh, duke u bazuar ne ekzplozioni. Qe shkenca mbeshtetet ne te , kjo nuk eshte 100%. binbangu eshte nje teori, ashtu si evolucioni, apo krijimi bilik. bingbangu ne qender nuk ka Perendine si krijues, sepse e na sjell universin ne jete nepermejt ekzplozionit te madh, gje qe bije ne kundershtim me Krijim i cili ne theemel te tij ka Krijuesin Perndise e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit.
    4- Pergjigjen mbi HAPESIREN , LeNDEN dhe ENERGJINE ta kam dhene ne shkrimin e pare. Por po ta perseris mbase me te CALITUR. ATOMI eshte BLLOKU BAZE i cdo gjeja fizike ne univer. Perberesit baze te tij jane: HAPESIRA, LENDA, dhe ENERGJIA. Pra eshte HAPESIRa ne te cilen kryen levizje, eshte LENDA ( materje) dhe ENERGJIa , e cila e ve ne levizje.
    5- Mos u nxito ne perfundim, se ja cila eshte "ksipnia" jote: Ti pa LEXUAR librin (qe vete kerkove te dish) , dole ne konkluzion se ai nuk ben.
    Ja pra, cfare mund te diskutosh ju, te cilet japni perjgigje pa lexur azgje? A mund te diskutohet me nje te tille? Kjo eshte ceshjta....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Edhe une di ti kontrolloj burimet e tua dhe na del se Roger Oakland na qenka nje prift : http://www.creation-science.sk.ca/SkCN41/page3.html
    Pa dyshim ky autor eshte nje kristian dhe i devotshem biles. Cfare pret nga keta ? O deshmues pse nuk gjete ndonje burim jo te ndikuar nga feja kristiane ? Pse te ngec rrota ketu kur nuk gjen dot burime asnjeanese. ???
    Per me teper ky na del se nuk eshte astronom :sic thuhet tek linku me siper ky eshte : A former Biology lecturer and teacher
    Backgroundi : His background in agriculture, science and Bible-based Christianity

Kurse Larry Mc Lean thote per te atin G.S Mc Lean : In spite of my father's very busy schedule as pastor as well as Bible school teacher, I (Larry) never felt neglected. (source : www.creation-science.sk.ca/ SkCN22/page8.html )

Me kaq per tani se me lodhe deshmues. Nuk gjete asgje me shume se cfare thone misionaret. Me vjen keq per ty qe lodhesh kaq shume , pa nxjerre gje ne drite.

Une nuk e kam problem per te pranuar fjalen e nje shkenctari por keta qe sjell ti nuk vijne era shkence shume. Behu me akademik heren tjeter. Gjej burime te tjera deshmues sepse une per vete ato qe kerkon ti dhe nuk po i gjen dot , i kam gjetur me kohe.

UNe nuk thashe se dielli eshte energji. Nxehtesia qe clirohet nga dielli eshte forme energjie. HEna nuk eshte ndricuese sic the ti. Hena eshte reflektuese e drites se diellit sepse nuk eshte burim drite. Hena nuk eshte yll por satelit. "Energjia vepron ne diell" ??? Energjia ka forma te ndryshme deshmues , ajo qe thua ti nuk ka vlere me shume sesa nje fjali pa lidhje.

Bing Bangu eshte Teoria me e pranueshme per krijimin e universit deri tani nga shkenctaret ...... NUk e di se cfare thone shkenctaret e Bibles apo Bibla per krijimin. Pike. Mos bej Spekullime mbi Bing Bangun sic mund te bejne injorantet , por studiohe ne radhe te pare pastaj jep mendimin tend.

Eshte e 4 here qe po te pyes " Cfare eshte Hapesira , Lenda dhe Energjia tek Atomi "

p.s : HUmbe prape deshmues sepse je i paafte te argumentosh me fakte ate qe thua

1-Exorcist. Injoranit nuk e ka te veshtire me nje budallaek ta kaloje paditurine e tij. Ja ku eshte injoranca dhe mosafteisa e nje diskutomi me ju: Ti kerkon te dish lidhjen e shkences me biblen, dhe kur ti sjellin FAKTET, thua: X eshte i krishtere biolog, Y eshte i keshte e ai tjetri eshte ashtu. . Por kutpo nj gje o njeri, Faktet qe te sjellin X dhe Y, jane te sjella nga ata qe e kane studjuar shkencen. X dhe Y bejn perputhejn e faktit biblik me ate shkencor. Tani cfare te flas me ty???? Ti kerkon nje shkencetar jo te krishtere, qe te thote se bibla flet tamam? Eshte njesoj si te kerkosh nje te verber te te tregoje sa re ka ne qiell?
    2- Energjia eshte energji dhe nuk ka forme te energjise. Fakti qe pohon sheknca eshte se, Djelli nuk eshte burimi i NERGJISe, pra nuk eshte energji. Energjia vepron ne te, dhe bibla e pohon kete fakt.
    3-Teorine e bingbangut, e di para tjeje , sepse e jam pak me i madhe se ty. Kjo teori e zvendesoi teorine e evolucionit, por me nje ndryshim pak me te besuaesh, duke u bazuar ne ekzplozioni. Qe shkenca mbeshtetet ne te , kjo nuk eshte 100%. binbangu eshte nje teori, ashtu si evolucioni, apo krijimi bilik. bingbangu ne qender nuk ka Perendine si krijues, sepse e na sjell universin ne jete nepermejt ekzplozionit te madh, gje qe bije ne kundershtim me Krijim i cili ne theemel te tij ka Krijuesin Perndise e Abrahamit, Isakut dhe Jakobit.
    4- Pergjigjen mbi HAPESIREN , LeNDEN dhe ENERGJINE ta kam dhene ne shkrimin e pare. Por po ta perseris mbase me te CALITUR. ATOMI eshte BLLOKU BAZE i cdo gjeja fizike ne univer. Perberesit baze te tij jane: HAPESIRA, LENDA, dhe ENERGJIA. Pra eshte HAPESIRa ne te cilen kryen levizje, eshte LENDA ( materje) dhe ENERGJIa , e cila e ve ne levizje.
    5- Mos u nxito ne perfundim, se ja cila eshte "ksipnia" jote: Ti pa LEXUAR librin (qe vete kerkove te dish) , dole ne konkluzion se ai nuk ben.
    Ja pra, cfare mund te diskutosh ju, te cilet japni perjgigje pa lexur azgje? A mund te diskutohet me nje te tille? Kjo eshte ceshjta....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Nuk do zgjatem shume me budallalleqet e tua sepse tani mu mbush mendja qe qenke k kandari.

Deshmues ben mire ta lesh debatin sepse vetem po injoron veten tende pa sjelle asnje prove per ato qe thua , pavaresisht se je i frymezuar ne keto momente nga fryma e shenjte.

Quotet me te bukura te deshmuesit :
    Postuar mė parė nga deshmuesi
    Energjia eshte energji dhe nuk ka forme te energjise.
    Teorine e bingbangut, e di para tjeje , sepse e jam pak me i madhe se ty.
    ATOMI eshte BLLOKU BAZE i cdo gjeja fizike ne univer. Perberesit baze te tij jane: HAPESIRA, LENDA, dhe ENERGJIA. Pra eshte HAPESIRa ne te cilen kryen levizje, eshte LENDA ( materje) dhe ENERGJIa , e cila e ve ne levizje..
    Djelli nuk eshte ENERGJI , por ENERGJIA krijon djegejn ne te..
    Sa per Bing bangun, flasim me pas, sepse kjo teori , bazat dhe medimet e saj i mbeshtet ne rrenjet e terosie se evolucionit (Perjashto eksplozionin)...
    #6 Ora e punes me dru ne tetevjecare
    Qe te ndertohet fjala vejn nje NDERTESE, se pari nevoiten MATERJALET baze, me ane te te cilave do te NDERTOHET kjo Godine. Dhe keto materjale jane: Cimento , DRU, TULLA e tjera.
    Me sjelljen ne ekzistence te ketyre TRI elementeve te Atomit, ( HAPSERIEN, LENDEN, ENERGJINE) Perndia krijoi te gjithe UNIVERSIN. .
    #8 BIng Bang = Evolucion ? ?
    Po flasim per krijim dhe jo evolucion. Evolucioni nuk pranon ekzistence te Perendsie. .
    #9 Llojet e shkencave te ndara ne kategori
    Pra ky fakt tregon se kemi te bejem me dy lloj shekncash, ne ate qe mbeshtetet ne Krijim dhe ate qe mbeshtetet ne evolucion.
    #10 Hena eshte yll
    Ne lidhje me Djellin, bibla thote se, ai eshte NDRICUESI i dites, dhe Hena ndricuesi i nates. Pra te dy jane yje..

Por ti nuk kundershtove deshmuesin, pasi une nuk jam shekncetar, por ti kundershtove pikerisht ata qe e kan shkrojtur kete liber, te cilet kane njohurine perkatse mbi ate qe flasin dhe deshmojne. Ja pra dole lakuriq se kush je...
    Backround-et e shkenctareve : Roger oakland. --A former Biology lecturer and teacher
    Kurse Larry Mc Lean thote per te atin G.S Mc Lean : In spite of my father's very busy schedule as pastor as well as Bible school teacher, I (Larry) never felt neglected.

lol me shkrive deshmues. Kur te kem kohe ti tregoj une gabimet e Zanafilles. Tani per tani ik fli gjume se me vdiqe se qeshuri

p.s : Ofendimet e tua nuk i marre per baze se vijne nga fryma e shenjte
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Newhost : 17-01-2004 mė 05:17

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ore ca jane keta Alabaket e Muhamedit qe i japin shume gojes me ofeza?

Cfare kerkoni tia kaloni Muhamedit ne alabakllik e rrugaceri, apo cfare?

Ti exorcist, do te kete rone Qurroni ne ndonje qoshe te kaptines se nuk ka mundsi me shpjegu difektet e tua psiqike.

_________

Ja jua them une:

Muhamedi eshte ne rrethin e shtate (jo te parajses) te FERRIT.

Po te doje, le te nai mohoje.

Shen Nikodemi i Beratit, martiri shqiptar i periudhes turke eshte nje nga ata qe jua ka thene kete gje haptazi.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ec e shofim ca pretendime shkencore te Kuranit:

Sura 18:86

"86. Deri kur vendperėndimin e diellit, e gjeti se po perėndon nė njėfarė burimii me lym tė zi dhe aty e gjeti njė popull. E Nei thamė: "O Dhulkarnejn, ose do t'i dėnosh, ose do t-i marrėsh me tė mirė e t'i udhėzosh!"

- shpikje kuranore -

Vendgjetja e perendimit te Diellit

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Fussilet

Dr William Campbell i eshte pergjigjur shkencerisht se keto vargje jane ne gabim shkencor sepse ato pohojne se ne nje hapesire kohore qielli u krijua nga tymi. Tymi perfshin pjese organike, prandaj edhe ky pohim eshte FALS sepse gjate kohes se gjendjes gazore primordiale ne te nuk gjendej materie organike.

Hadithi 6707, shpjegusi besnik kuranor:

"Abu Huraira raportoi se i dergumi i Allahut (mpbuh, ec e merre vesh) me morri prej dore edhe tha: Allahu qe eshte i madhnushem e i lavdishem, krijoi balten te Shtunen e Ai krijoi malet te Dielen e Ai krijoi pemet te Honen.........e Ai krjoi driten te Merkuren edhe Ai beri qe kafshet te shperndahen te Enjten e krijoi Adamin (pbuh) pas Asrit te Premten......."

Muhamedi besote se bimesia i parapriu krijimit te drites, dmth diellit. Na duhet te theksojme se Sahih Muslimi, autori i ketyre haditheve, eshte i dyti me i besueshmi ne burimin e permbledhjes se haditheve, keshtu qe ta heqesh kete hadith do te thote heqje e te gjithe permbledhjes se haditheve...!

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar mė parė nga Seminarist
    Ore ca jane keta Alabaket e Muhamedit qe i japin shume gojes me ofeza?

Cfare kerkoni tia kaloni Muhamedit ne alabakllik e rrugaceri, apo cfare?

Ti exorcist, do te kete rone Qurroni ne ndonje qoshe te kaptines se nuk ka mundsi me shpjegu difektet e tua psiqike.

_________

Ja jua them une:

Muhamedi eshte ne rrethin e shtate (jo te parajses) te FERRIT.

Po te doje, le te nai mohoje.

Shen Nikodemi i Beratit, martiri shqiptar i periudhes turke eshte nje nga ata qe jua ka thene kete gje haptazi.
    Degjo seminarist ti ske goje te flasesh per profetin Muhamed a.s per nje fjale te keqe qe nxerr nga goja nuk e di ci ben vetes tende.ne muslimaneve sna lejohet ti shajme profetet dhe kush do qe e shan jezusin ateher eshte sikur ka share Muhamedin a.s.NE sna lejohem te shjame jezusin perkundrazi kush e shan ate jemi te detyruar ti tregojme vendin.Prandaj mos perfito nga rasti dhe te tregosh se cfare kulture ke dhe cfare respekti ke per njerzit me vlere.na ke pare ndonjeher ne musliamnve te shajme profetet.Si do te vinte ty nese nje hebre te shante jezusin ose marine prandaj ki kujdes me fjalet qe nxjerr nga goja.

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. Mrekullite shkencore te Kur'anit --- video dokumentar ---
    Nga Acid_Burn nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 05-03-2007, 13:46
  3. Mrekullitė e Jezusit
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 16-03-2006, 18:43
  4. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •