Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 15 prej 15
    i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Nuk ka shume kohe qe ne jeten time dhe ne ate qe bej, besimi ne Zot ka marre nje rendesi te veēante.
    Nuk me ka munguar asnjehere besimi te dashuria e prinderve,vellezerve te mij.
    Asnjehere nuk me ka munguar besimi ne vetvete.
    Po besimi ne Zot me ka lehtesuar peshen qe kisha ne shpirt.
    Me ka falur dashurine per te panjohurit,ata qe kane nevoje per nje fjale te ngrohte,ata qe kane nevoje per nje kafshate buke.
    Te shoh te miren dhe te luftoj te keqen me ndihmen e Krishtit.
    Besoj ne jeten,ne familjen time,ne Zot.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-01-2004
    Vendndodhja
    ulqin
    Postime
    27
    edhe mua me pelqen tema shume dhe besoj se do te jete njera nder temat qe nuk do te kete ofendime sa i perket temave ku bisedohet per fe dhe besim. une jam musliman dhe nganjehere nga deshira dhe pasioni bej edhe ndonje gje qe nuk duhet bere ne jeten e njeriut sipas ligjeve te fese por shpeshhere dhe sidomos ne te tashmen dhe te ardhmen do te perpiqem qe edhe me shume veprimet e mia dhe vendimet poashtu te jene ne pajtim me ligjet e All-llahut, te gjithemeshirshmit, meshiruesit.
    pasi qe nuk jam i pari qe ne kete teme dua qe te kete ofendime dhe as qe do te ofendoj njeri i them ALBOS se ne kaptinen e quajtur El-kafirune:6 All-llahu thot : "lekum dinukum we lije din" qe don te thot: "ju keni fene tuaj ndersa une timen" dhe me kete mesojme se besimtareve te feve tjera mund t`iu pergjigjemi ne kete menyre duke mos i ofenduar dhe duke mos mbjellur urrejtje ndermjet vedi por askush nuk e mohon (e as ti albo) qe ta ftosh dike ne ate qe eshte e drejte, eshte nje gje e gabuar.
    prandaj nese (sipas teje) "besimtaret e devotshem" therasin ne ate qe sipas tyre eshte e drejte dhe e vertete duke mos tejkaluar ate qe eshte e lejuar ne polemizim, askush nuk ka te drejte ti quaje ashtu si ata nuk meritojne te quhen.

(une personalisht nuk njoh asnje njeri ketu ne forum sepse jam nga mali i zi dhe kam pare qe vetem nje antar eshte nga mali i zi dhe distanca yne eshte me teper se 100 km. me kete dua te them se nuk kam ndonje interes qe te mbroj dikend por mundohem me aq sa mundem te mbroj te verteten ndersa ne emer te mosgrindjes une nuk tregoj per genjeshtrat e njerit prej anetareve ne kete forum i cili per ta ngritur ne syte e tjereve krishterimin dhe per ta nencmuar islamin ka genjyer ose shkurt ka rrejt)

e lus ate qe ka hape kete teme te me fale nese shkrimi im do te jete shkaktar i replikave te padeshirueshme ne kete teme

ju pershendes

i/e regjistruar Maska e vetem_TI
    Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Vendndodhja
    ITALI
    Postime
    90
    Postuar mė parė nga deshmuesi
    Jo cdo Besim i jep jetes jete.
    Besa tek Krishti eshte e vetmja menyre mbi te cilen une jetoj Jeten time. Nuk dua te them ndonje gje te madhe, por njeriu pa bese tek Perendia humbet dy gjera te rendesishmeellimim perse ai ka erdhur ne kete jete, si dhe jeten e perjetshme.
    Po e mbyll me nje thenie: Ate jete qe jetoj tani, e jetoj nen besen e Krishtit, pasi cdo GJE qe behet pa BESIM tek Krishti eshte MEKAT, dhe MEKATI te con ne VDEKJE te perjetshme.
    Deshmuesi.
    eh mor djal ke te drejte por nuk te duket ca si denim i lehte kjo vdekja e perjetshme hapini syte shikoni,degjojeni mire krishtin pasi ai ju ka folur qarte shume qarte,kuptojeni pra,nuk e di por nese denimi me i madh per nje pabesimtar do te ishte vdekja e perjeteshme do te sihte mire edhe per te se ne fund te fundit mori gjithcka nga jeta me hir a me pahir.
    thuaj,ZOTI eshte nje.

In God I Trust! Maska e MisCongeniality
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    QHC
    Postime
    417
    Postuar mė parė nga alta
    100 % te jetes time dmth qfardo qe bej mendjen e kam te zoti (allahu PBUH).
    selam,

Dakort jam me ty Alta dhe Zoti te ndihmofte te behesh njeri akoma me e mire por vetem dicka desha te sqaroja se ndoshta te kam keqkuptuar.

Hmmm, kur permendet fjala Zot, njeriu zakonisht thote dicka per ta levduar ate (ie. subhana watala apo xhele shanuhu) kurse kur permendet profeti Muhammad, duhet thene PBUH (paqja e Zotit qofte me te) dhe jo kur permendet Zoti. Sepse profeti ka nderruar jete e jo Zoti.

me respekt!
    What bond is there between me and the world? I am like a rider on a summer day who takes shelter to rest under the shade of a tree, then goes on his way. ~ Profeti Muhamed Salallahu Alayhi Wa Salam

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anėtarėsuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390
    Pa dyshim qe besimi ze vendin kryesor ne jeten time si besimtar dhe besoj se tek cdo njeri, qofte edhe ateist besimi eshte primar, pasi ne kete bote duan apo nuk duan njerezit besojne ne dicka. Edhe ateisti beson qe nuk ka Zot, pra ka nje besim.
    Ajo cfare ka rendesi mendoj, eshte se cfare besojme, pra objekti ku besojme, besojme tek Perendia qe ka krijuar gjithshka, dhe Fjala e Perendise qe na eshte zbuluar ne Bibel, apo besojme dicka tjeter?
    Ne jeten time vendosja e besimit tek Krishti i ka dhene nje kuptim jetes sime dhe me ka treguar rrugen qe duhet te ndjek ne te ardhmen. Perendia me ka premtuar shume giera nepermjet Fjales se Tij dhe Ai eshte besnik dhe i ka permbushuar te gjitha ato, fale Hirit te Tij te mrekullueshem dhe dhurates se Tij, qe eshte Zoti Jezu Krisht.

Zoti ju do te gjitheve dhe ju bekofte!
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Kisha ėshtė Njė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Fanatizmi dhe Besimi !!
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-12-2009, 14:10
  3. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  4. Qėllimi dhe kuptimi i fesė - besimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:59
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •