Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 49
    . Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga klevis2000
    A dhe dicka ndodhja e eklipsit te dilleit ose henes tregon paralajmerim se Zoti do denoi nje popull me pas.
    Sa mbrapa na ka lënë TURQIA me fetë dhe zakonet e saj.
    Ne mes të Europës dhe na bëjnë sikur jemi në Taliban.

Do ishte më mirë që ju që hani dhe pini nëpër Europë,apo në vendet e tjera të KRISHTERA,të shkoni në ato vende myslimane për të cilat na thoni se ju qan zemra.
    Po çfarë do bëni atje, lind pyetja???

Do gjeni ndonjë mënyrë se do ju ndihmojë allahu.!!!!

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    PER DJ ALDON

THUHET NE KURAN PER TRUPIN E FARONIT

"Sot po të shpëtojmë ty (po të nxjerrim prej detit) me trupin tënd (të vdekur), që të shërbesh si argument për ata që vijnë pas teje. Vërtet, ekziston një shumicë njerëzish që nuk hulumtojnë argumentet Tona "[JUNUS]
    Mos pe gjëkundi të të pyes se çfarë thotë kurani??
    Kurani është libri i fundit që mund të lexoja .
    E ke gabim adresën,siç ke edhe s/namen me emër të KRISHTERË.

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga *DJ-ALDO*
    Sa mbrapa na ka lënë TURQIA me fetë dhe zakonet e saj.
    Ne mes të Europës dhe na bëjnë sikur jemi në Taliban.

Do ishte më mirë që ju që hani dhe pini nëpër Europë,apo në vendet e tjera të KRISHTERA,të shkoni në ato vende myslimane për të cilat na thoni se ju qan zemra.
    Po çfarë do bëni atje, lind pyetja???

Do gjeni ndonjë mënyrë se do ju ndihmojë allahu.!!!!
    o dj aldo me vjen keq por mynyra e te diskutuarit tend me sa kam pare ne forum te le shume per te deshiruar.Nese do me poshterosh mua me keto qe thua e ke gabim nese do te me mbushesh mendjen ta dish se mua nuk me mbushet mendja me parrulla por me argumente dhe fakte.Nuk e di sa vjec je por mundohu pak te dalesh nga suazat e tifozllukut.Shume prej diskutuesve qe diskutojne ne kete mynyre ato jane te deshtuar ne diskutim dhe mundohen te flasin fjale pastak qe edhe ato vete se dine cpo flasin.Megjithate do te ishte kenaqesi per mua te diskutoja me ty por me argumente dhe ne mynyre me serioze dhe me intelektuale.Nuk diskutohet keshtu taliban jo je ne europe europa eshte krishtere etj si keto.Se me nje fjalite bien te gjitha poshte.Une nuk dua te ul dua qe te perfitojme prej njeri tjetrit ne dikutim dhe ti leme keto parrulla sepse prandaj jemi njerez qe llogjikojme dhe mendojme rreth fakteve dhe argumenteve.

Edhe dicka ne shqiptarve nuk na la turqia mbrapa po na la ai ateizmi jot sepse ne 1912 ekonomia shqiptare ishte e barabarte me ate te grekut dhe serbit .Por ekonomia e centralizuar dhe doktrina ateiste komuniste e atestit enver hoxha na la ketu ku jemi sot sic ka lane dhe vendet kristinae si rumanine bullgarine dhe bashkimit sovjetik.Prandaj mos u mundoni te hudhni fllucka sapuni qe te qorroni njerzit te cilet nuk mendojne.
    Nese ka qene turqia ajo qe na mbrapa po Rusia pse nuk eshte ne nivelet e Shba ne ekonomi .Nese me argumenton kete ateher sinqerisht do te bindem dhe dorezohem argumnetit.
    Prandaj te ftoj ashtu sic thote dhe ai ajeti qe ti ke permendur por vetem sa eke lexuar dhe nuk e kuptuar se ben fjale per ty.

Vërtet, ekziston një shumicë njerëzish që nuk hulumtojnë argumentet Tona

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    o dj aldo me vjen keq por mynyra e te diskutuarit tend me sa kam pare ne forum te le shume per te deshiruar.Nese do me poshterosh mua me keto qe thua e ke gabim nese do te me mbushesh mendjen ta dish se mua nuk me mbushet mendja me parrulla por me argumente dhe fakte.Nuk e di sa vjec je por mundohu pak te dalesh nga suazat e tifozllukut.

Po të përgjigjem me rradhë ,qe të kesh mundësi analizimi dhe të nxjerrësh përfundime të drejta rreth meje.

Së pari:

Ti vërtet mund të kesh rezervat e tua për shkrimet e mia në forum,por mos harro se këtu në forum,nuk më thonë mua Bin Laden,por...ca të tjerëve dhe ndër këta ''disa'',hyn edhe ti,apo mos gabohem??

Së dyti:

Nuk është e thënë që të jesh Ateist,duhet patjetër të jesh komunist.Këto demagogji,dëgjohen vetëm nga nëpunësit fetarë dhe propaganduesit e tyre.

Së treti:

Nuk mund të hidhesh ti ,e të na bësh sikur nuk e do komunizmin,sepse ti vepron njësoj si ata.
    Në rast se komunizmi kishte diktaturë ligjore,besimet fetare me propagandën e tyre,bëjnë diktaturë shpirtërore me bazë frike.
    Për të mos e keqkuptuar,apo keqinterpretuar këtë shprehje timen,jam i detyruar të ta spjegoj më gjërë,si mëposhtë vijon:

komunizmi nuk pranon asnjë ideologji tjetër të kundërt
    Një fe nuk pranon fenë tjetër

komunizmi i vë nën zgjedhë njerëzit duke i detyruar,të mendojnë njësoj
    feja po të njëjtën,(të imagjinojnë)

në komunizëm, njerëzit i trembeshin BURGUT
    fesë me përrallat e PARAJSËS dhe FERRIT

komunizmi i bëri njerëzit hipokritë
    feja po ashtu(mos harro se burrat pijnë shpesh fshehur se mos i shohin,dhe i quajnë mëkatarë,për të mos folur për gratë dhe për vetë pretërit,me abuzimet e tzre sexuale)

komunizmi hapi shkolla për të bërë propagandën e tij
    feja po ashtu,të pregatisi priftërinj dhe hoxhallarë

Besoj se e kuptove tani,se çfarë aludoja me krahasimin mes fesë dhe komunizmit.

Shprehja që kishe vënë në fund ,me gërma të mëdha blu,më pëlqeu sepse, solle një të vërtetë .
    Jemi vërtet shumë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga *DJ-ALDO* : 07-01-2004 më 03:09

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Po të përgjigjem me rradhë ,qe të kesh mundësi analizimi dhe të nxjerrësh përfundime të drejta rreth meje.

Së pari:

Ti vërtet mund të kesh rezervat e tua për shkrimet e mia në forum,por mos harro se këtu në forum,nuk më thonë mua Bin Laden,por...ca të tjerëve dhe ndër këta ''disa'',hyn edhe ti,apo mos gabohem??

Së dyti:

Nuk është e thënë që të jesh Ateist,duhet patjetër të jesh komunist.Këto demagogji,dëgjohen vetëm nga nëpunësit fetarë dhe propaganduesit e tyre.

Së treti:

Nuk mund të hidhesh ti ,e të na bësh sikur nuk e do komunizmin,sepse ti vepron njësoj si ata.
    Në rast se komunizmi kishte diktaturë ligjore,besimet fetare me propagandën e tyre,bëjnë diktaturë shpirtërore me bazë frike.
    Për të mos e keqkuptuar,apo keqinterpretuar këtë shprehje timen,jam i detyruar të ta spjegoj më gjërë,si mëposhtë vijon:

komunizmi nuk pranon asnjë ideologji tjetër të kundërt
    Një fe nuk pranon fenë tjetër

komunizmi i vë nën zgjedhë njerëzit duke i detyruar,të mendojnë njësoj
    feja po të njëjtën,(të imagjinojnë)

në komunizëm, njerëzit i trembeshin BURGUT
    fesë me përrallat e PARAJSËS dhe FERRIT

komunizmi i bëri njerëzit hipokritë
    feja po ashtu(mos harro se burrat pijnë shpesh fshehur se mos i shohin,dhe i quajnë mëkatarë,për të mos folur për gratë dhe për vetë pretërit,me abuzimet e tzre sexuale)

komunizmi hapi shkolla për të bërë propagandën e tij
    feja po ashtu,të pregatisi priftërinj dhe hoxhallarë

Besoj se e kuptove tani,se çfarë aludoja me krahasimin mes fesë dhe komunizmit.

Shprehja që kishe vënë në fund ,me gërma të mëdha blu,më pëlqeu sepse, solle një të vërtetë .
    Jemi vërtet shumë.
    Tani vazhdojme dialogun konstruktiv se deri tani sbesoj se kemi thyer rregullat apo jo lol
    Dikush mund te me kete then bin laden por une si kam thene njeriu Miloshevic ta dish kete nese me kupton cfare dua te them.lollllllll

Tani me bere nje krahsim midis komunizmit dhe Islamit ose fese.Me te vertete ka shume gjera te perbashketa por ne shume gjera ndryshojne.

Atehere
    Ne Islam ka drejtesi ku secili i jepet ajo qe i takon sipas aftesive te gjithsecilit kurse ne komunizem te gjithe jane te barabarte duke i bere padrejtesi ketu njerzve qe kane intelekt dhe aftesi me te shumta se njerzit e tjere.
    Ne aspektin ekonomik ne komunizem gjithe njerzit jane te barabarte dhe kane te njejtin nivel te ardhurash.Ne Islam njeriut i jepet e drejta per te ardhura sipas mundesise dhe mundit opse punes ose aftesive intelktuale.Ne kapitalizem i jepet perparesi te pasurve .Pra shteti ne kapitalizem te taton ty qe ke 1000 dollare dhe ate tjetrin qe ka 1000000$dollare ne disa faza tatimesh ose taksash.Ne islam njeriu tatohet 2.5% e pasurise nese ke 10000 ose 1000000dollare ti do paguash sipas pasurise tende .

Ne komunizem njeriut i hiqen disa te drejta si e drejta e fjales e drejta e prones e drejta e ushtrimit te fese etj,Ne demokraci njeriut i jepen disa te drejta qe prej tyre ai demtohet si e drejta per tu bere homoseksual e drejta per te pire droge e drejta per prostuticion etj.
    Islami eshte midis ketyre te dyjave eshte i mesem si sistem as nuk ia heq te gjithe te drejtat njeriut por edhe nuk i jep ato te drejta qe e demtojne.Pra kur vjen puna per te drejtat qe njeriun se demtojne islami ia lejon kurse kur vjen per te drejtat qe njeriun e demton ai ia ndalon ato.

Islami eshte fe ose sistem hyjnor i shpallur prej Zotit.
    Komunizmi eshte sistem ose ideologji e pjellave njerzore.

Islami fton ne liri te shpirtit dhe trupi duke dale prej kthetrave te deshirave dhe epsheve te cilat roberojne njerzit sot .(I ke pare vajzat qe vrasin veten per nje dashuri pse e bejne ,sepse behen rober te deshirave ose ndjenjave)
    Islami i tregon njeriut rregulla si ai ti trajtoje te keqiat qe i vijne dhe ia mbush zemren me dashuri .sinqeritet ,shprese, mbeshtetje,frike,besim ndaj krijuesit ne mynyre qe me keto puna zemra te jete me e afte per te perballuar problemet e jetes komplekse.

Islami e cliron njeriun nga roberia ndaj krijesave e ben te pavarur dhe krenar me ate qe ka ia largon lakmin shkatarruese dhe kopracine.
    Islami e fton njeriun ne dhenien te drejte qenies se tij
    Duke i dhene ate ushqim qe do trupi dhe ate ushqim qe do shpirti.Dhe ia ndalon ate qe i ben dem shpirtit dhe trupit.

Komunizmi e ben njeriu rob te materies,
    islami e ben njeriun rob te Zotit dhe e edukon njeriun me mesimet etij te lartaqe materia te jete ne perdorim te njeriut dhe jo njeriut te behet rob i saj.Pra qe ne zemren e individit te jete Zoti dhe paraja te jete ne doren e tij.Dhe jo te jete paraja ne zemren e tij.

Komunizmi e shkatarron sistemin familjar duke e bere femren skllave te punes derisa arrin der aty qe te shkoje turni i trete e ta le krevatin bashkeshortor.Kurse islami i jep asaj te drejtat e saj natyrore duke mos elene te dali nga origjina e saj njerzore dhe e obligon burrin te mbaje shtepine ekonomikisht.

Besoj se te mjaftojne keto nese jo mund te lexosh kete temen.
    Islami apo Ateizmi

http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=23108
    Islami apo demokracia
    http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=25946

Pra si perfundim Islami qendron si sistem midis komunizmit dhe demokracise si e mesme .Dhe mos harro nese demokarcia dhe komunizmi kane te mira i kane marre prej fese.Po deshe ti numeroj sepse feja eshte me e hershme dhe gjithmone e ka udhequr njerzmin ne te mira dhe virtyte dhe ne besim te Zoti kurse keto te dyja prevec te mirave qe i kane marre prej fese disa njerez kane shtuar dhe te keqia nga vetja tyre
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 07-01-2004 më 11:38

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    A dhe dicka ndodhja e eklipsit te dilleit ose henes tregon paralajmerim se Zoti do denoi nje popull me pas.

Mund të më thuash një rast ,që kisha apo xhamia,ka lajmëruar se do ketë eklips??
    Sa kohë më parë e kanë gjetur datën se kur do bëhet eklipsi??
    Po për ndonjë kometë çfarë thuhet,çfarë paralajmëron zoti??

Thua se eklipsi është shenja që tregon paralajmërimin e zotit,për dënimin e një populli.

E shikon se del aty ku të them unë!!
    Ashtu si edhe komunizmi,zoti bëka dënime kolektive.
    Mos u mundo të justifikohesh,sepse të thashë që feja ka si qëllim KULTIN e INDIVIDIT,dhe komunizmi , ashtu veproi.

Edhe sikur e vërtetë të jetë se zoti paralajmëroi Iranianët ,çfarë faji kanë fëmijët e atij populli??
    Shiko se sa e egër është feja??
    Sa e pamëshirëshme,me ligje MIZORE??
    Tërmeti mori rreth 40.000 jetë njerëzish.
    Unë them se natyra ,është e pamëshirshme.
    Ti mbron idenë se ''dënimi'' erdhi nga zoti??
    ATËHERE::
    Mu përgjigj të lutem,rreth KURBANIT të fëmijve të pafajshëm,si e spjegon feja këtë fatkeqsi.??

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Është shumë i gjatë artikulli i paraqitur nga ti,por jo i pregatitur nga ti.
    kjo më bën përshtypje dhe seç më jep një shije të keqe.
    nuk mund të flasësh dot me fjalët e tua,apo mos ke merak se do dalësh nga ato që thuhen në librat fetarë??
    Bëju zot i vehtes,asnjë tjetër nuk është zot i saj,por vetëm ti.

Meqënëse gratë në fenë islame ,na i mbakeni në pëllëmbë të dorës(kuptohet me shikimin e dorës poshtë) dhe i mbani si kukulla që t'ju kënaqin,që t'jungrohin,përse merrni deri në 7 gra,përse nuk i lini të votojnë,përse nuk i hiqni perçet,përse e përdorni si kafshë pune??
    Ka edhe të tjera,por mjaftojnë tani për tani këto pyetje vetëm.
    Nuk e di se ku jeton ti tani,por gratë shkojnë në çdo vend të botës turni i tretë,dhe këtë nuk e shpiku komunizmi.

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Mund të më thuash një rast ,që kisha apo xhamia,ka lajmëruar se do ketë eklips??
    Sa kohë më parë e kanë gjetur datën se kur do bëhet eklipsi??
    Po për ndonjë kometë çfarë thuhet,çfarë paralajmëron zoti??

Thua se eklipsi është shenja që tregon paralajmërimin e zotit,për dënimin e një populli.

E shikon se del aty ku të them unë!!
    Ashtu si edhe komunizmi,zoti bëka dënime kolektive.
    Mos u mundo të justifikohesh,sepse të thashë që feja ka si qëllim KULTIN e INDIVIDIT,dhe komunizmi , ashtu veproi.

Edhe sikur e vërtetë të jetë se zoti paralajmëroi Iranianët ,çfarë faji kanë fëmijët e atij populli??
    Shiko se sa e egër është feja??
    Sa e pamëshirëshme,me ligje MIZORE??
    Tërmeti mori rreth 40.000 jetë njerëzish.
    Unë them se natyra ,është e pamëshirshme.
    Ti mbron idenë se ''dënimi'' erdhi nga zoti??
    ATËHERE::
    Mu përgjigj të lutem,rreth KURBANIT të fëmijve të pafajshëm,si e spjegon feja këtë fatkeqsi.??
    Ka lajmeruar kurani para 1400 vjetesh per eklipsin dhe mynyra se si ndodh ai.Edhe per kometen qe me thua ti ka treguar profeti Muhamed a.s

75. Kijame 1. Btohem në ditën e kijametit;
    2. Betohem në shpirtin që është shumë qortues!
    3. A mendon njeriu se nuk do t'i tubojmë eshtrat e tij?
    4. Po, do t'ia tubojmë! Duke qenë se Ne jemi të zotët t'ia rikrijojmë si kanë qenë edhe majat e gishtave të tij!
    5. Por, njeriu dëshiron të vazhdojë edhe mëtej në mëkate.
    6. Andaj edhe pyet: "Kur është dita e kijametit?"
    7. E, kur të merren sytë (të parët)?
    8. E të zëhet hëna (errësohet),
    9. Dhe të bashkohet dielli e hëna.

10. Atë ditë njeriu do të thotë: "Nga të iket!"
    11. Jo, nuk ka strehim!
    12. Atë ditë vetëm te Zoti yt është caku!
    13. Atë ditë njeriu do të njihet me atë që çoi para dhe me atë që la prapa.

Kometa

15:18.
    Përveç atij që vjedh (përgjon) çka dëgjohet, po edhe atë e kapë ylli i zjarrtë (e djeg).

53:1.
    Pasha yllin kur bie (prej së larti poshtë)!

e shikon se zoti dhe komunizmi ben denime kolektive
    ME vjern keq por komunizmi eshte gje tjeter i dashur dhe Zoti eshte Krijuesi.Komunizmi eshte sistem ose ideologji i formuar nga njerzit nuk e di pse e krahason me Zotin me duket se eshte nje krahsim i pasakte.Zoti eshte krijuesi i njerzve dhe njerzit krijuan komunizmin me deshirat dhe vullnetin e tyre.Nuk e di por me duket nje krahasim i pakuptimte te krahasosh Zotin me komunizmin.

feja ka kultin e individit dhe komunizmi ashtu veproi
    Me fal a je njeri ti dhe a nuk eshte njeriu krijesa me e ngritur.Per ke duhet te merret feja per lopen apo pemen.A nuk mendon ti se njeriut i eshte vene cdo gje ne shfrytezim ajri dielli uji toka pemet kafshet hena yjet .A nuk e kupton se misioni jot ne kete bote eshte i larte derisa te jane vene ne neshtim dhe shfrytezim te gjithe keto krijesa madheshtore.A nuk mendon pse Zoti ti ka vene nen pushtetin tat.Per te vetmen arsye qe ti ta falenderosh dhe ta adhurosh ate nje .Nese ti nuk e falenderon Zotin dhe lut bashke me te njerez jezusin varre buda etj Zoti keto krijesa qe ti ka dhene ne nenshtrim po me ane te ketyre krijesave te denon.

Tani me pyet mua cfare faji kane femijet e atij populli
    Po ta kishe lexuar postimin tim te meparshem nuk do ta beja kete pyetje megjithate po ta shpjegoj se nese nje femije vdes para moshes se pjekurise ateher hyn ne parajse.Kur nje popull denohet dhe midis tyre ka te mire dhe te keqij eshte e theksuar dhe ke shkrimi im tjeter atehere secili njeri do shperblehet sipas puneve te tij .I miri per te mirat do hyje ne xhenet i keqi per te keqiat .Zoti eshte i drejte dhe nuk i ben padrejtesi askujt po ashtu eshte gjykues dhe secili do te vi nje dite do te marri ate qe i takon.

Feja nuk eshte mizore ose Zoti i pameshirshem por ti me duke se si ke lexuar shkrimet e mija te meprashme.Jam i detyruar ta sqaroj dhe njehere.

Zoti i ka vene njeriut ne shfrytezim natyren me gjithe cka ajo permban brenda saj Dielli henen token ujin pemet ajrin yjet etj Pra nga kjo del se natyra nuk eshte Zot sepse natyren e shfrytezon njeriu dhe si rrjedhoje krijesa nuk e shfrytezon krijuesin.Ateher per keto te mira qe Zoti i ka dhene vullnet njerzve kerkon qe njerzit ta adhurojne ate nje dhe ta falenderojne .nese njerzit nuk e adhurojne ose ne adhurimin qe bejne ndaj tij lusin dhe krijesa te tjera si varre njerez kukulla yje etj Ateher keto krijesa qe Zoti i pat dhene njeriut si shfrytrezim po me keto krijesa e denon si shkak te arrogances se tij kundrejt Zotit.Pra nese une te jap ty nje gote uje ti me thua faliminerit por Zoti qe te jep uje gjithe jeten ajer diell etj .A nuk e meriton Ai te falenderohet dhe te adhurohet nje i vetem.Po keshtu Zoti e ka krijuar gjithesine dhe e ka porositur njeriun qe te largohet nga e keqa qe i ben dem atij.Por jo vetem kaq por e ka krijuar trupin e njeriut ne mynyre qe nese vepron nje te keqe te leje pasoja tek njeriu qe njeriu ta kuptoje qe Zoti i do te miren .marrim shembullin e droges ose duhanit .Ateher Zoti te ka then ne kuran MOS i shkattarroni trupa tuaja Ti tani me vullnetin dhe lirine qe te jep Zoti i kundervihesh urdhwerave te Tij dhe shkatarron veten tende.Ateher me thuaj prej kujt te erdhi kjo e keqe ose denim prej Zotit apo vetes tende.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 08-01-2004 më 08:55

Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Është shumë i gjatë artikulli i paraqitur nga ti,por jo i pregatitur nga ti.
    kjo më bën përshtypje dhe seç më jep një shije të keqe.
    nuk mund të flasësh dot me fjalët e tua,apo mos ke merak se do dalësh nga ato që thuhen në librat fetarë??
    Bëju zot i vehtes,asnjë tjetër nuk është zot i saj,por vetëm ti.

Meqënëse gratë në fenë islame ,na i mbakeni në pëllëmbë të dorës(kuptohet me shikimin e dorës poshtë) dhe i mbani si kukulla që t'ju kënaqin,që t'jungrohin,përse merrni deri në 7 gra,përse nuk i lini të votojnë,përse nuk i hiqni perçet,përse e përdorni si kafshë pune??
    Nuk e di se ku jeton ti tani,por gratë shkojnë në çdo vend të botës turni i tretë,dhe këtë nuk e shpiku komunizmi.
    Degjo nuk ka rendesi nga vjen artikulli rendesi ka cfare mesazhi dhe argumneti permban ai.Une e kam si parim qe edhe prej te keqit merret e mira dhe prej te mirit lihet e keqa.
    Fjalet mia jane te kufizuara dhe te japin nje shpjegim te shkurter spontan ate e ke po deshe si studim ose te thellohesh ne njohuri.
    Tani po keshtu si mua dhe ti huzon dituri gjate jetes sepse ti dhe une nuk lindim te ditur atehere ndryshimi jone eshte kush huazon diturine e sakte dhe te vertete te argumnetuar dhe me fakte.Qe te thuash qe njeriu e ka prejardhjen nga majmuni kjo nuk eshte dituri eshte injorance per mendimin tim sepse nuk e ke goditur akoma diturine e vertete.
    Sa per punen e grave e kemi sqaruar dhe me pare ne temat e ndryshme megjithate kam nje shprehje ne neshkrim
    Njeriu eshte armik i asaj gjej qe nuk e njeh
    Dhe ti nuk e njeh fene islame sepse po ta njihje nuk do thoje 7 gra sepse nuk eshte e sakte kjo gje.Ma gjej ku thuhet merrni shtate gra.

përse e përdorni si kafshë pune??
    Atehere mos me akuzo per dicka qe nuk eshte e vertete por perkundrazi as qe i afrohet te vertetes .Ne islam gruaj nuk ka detyre te punoje por nese deshiron mund te punoje kjo eshte ne deshiren e saj.Detyra per pune ne islam i caktohet burrit.Gruaja mund te merret me punet e shtepise dhe me edukimin familjar te femijve.Lexo temen gruaja dhe familja ne Islam Por ne raste kur ekonomia ose te ardhurat jane te pamjaftueshme gruaja mund te punesohet por me kushte.Psh jo turni i trete etj..Pra mos me akuzo se grate ben skllave pune dhe nga na tjeter po me fjalet e tua me thua ne cdo vend te botes grate punojne turni i trete.Kjo eshte ajo kulti i njeriut qe ti japim vlera njeriut dhe mos ia bejme atij jeten sketerre sa dhe naten qe e ka per pushim ta kaloje duke punuar.Ky eshte sistemi qe ti mbron me shume deshire dhe pasion.

25:47.
    E ai është që natën ua bëri petk, gjumin pushim e ditën e bëri për gjallërim.
    30:23.
    Nga argumentet e Tij është edhe gjumi juaj natën dhe ditën, edhe përpjekja juaj për të fituar nga të mirat e Tij. Në këtë ka argumente për popullin që dëgjon.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 08-01-2004 më 09:15

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Ato që ti përmend më lart,për eklipsin dhe kometat,nuk shikohet asgjë përcaktuese,por janë si poezi .
    Kjo sepse dielli dhe hëna kanë ardhur e janë bashkuar me dhjetra herë që atëhere,dhe errësira e krijuar po aq herë,dhe në realitet asnjç QAMET nuk ka ndodhur.
    Siç e shikon dhe i shkruan edhe vetë citimet e kuranit,ato janë thjeshtë diçka e nxjerrë nga këto fenomene (që sigurisht kanë ndodhur edhe atëhere) por nuk u realizuan,sepse ishin të thëna në TYM dhe jo të studjuara,dhe nuk kishin si të ndodhnin se çdo fenomen fizik ka spjegim ..
    Pra nga ato që thuhet në rreshtat që na paraqite,del më së miri,pazotësia e fesë,për të përcaktuar fenomenet natyrore,ashtu siç i përcakton shkenca.
    Pastaj kuranin e bëri zoti apo njerëzit në tokë??(sipas versionit tënd)
    Kështu që ato që shkruhen në kuran,i kanë shkruar njrëzit dhe jo ''forca e mbinatyrshme'',zoti.
    Zoti (sipas versionit tënd) ka thënë mos i shkatërroni trupat tuaja,por atëhere pse e ka mbjellë DUHANIN dhe DROGËN??
    Pse nuk kujdesohet që të mos shkatërrojmë trupat tona,por bën të kundërtën??

Në fund më pyet se kush e ka fajin ''për veprimet tona'',kjo dihet se kush e ka,deri sa zoti nuk ekziston.Përse bën pyetje që i dihet përgjigja??

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nusja e vdekur, mes legjendës dhe të vërtetës
    Nga Xhuxhumaku në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 18-01-2016, 08:48
  2. Diana Çuli: Ndjesë familjes së poetit të pushkatuar..
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 14-10-2009, 18:30
  3. Mjekët e deklarojnë të vdekur, kthehet në jetë 6-vjeçarja
    Nga ALBA në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-05-2004, 07:58
  4. Marok: të paktën 564 të vdekur nga tërmeti
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-02-2004, 03:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •